30 Ноември, 2017 08:52 6 895 21

Вдигат глобите за неизправни гуми

  • tir-
  • тир-
  • гуми-
  • николай нанков-
  • апи-
  • мррб

Два тежкотоварни автомобила са в състояние да запушат половин България

МРРБ ще предприеме действия по отношение на ниските санкции за неизправни гуми. Това стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той уточни, че от 50 до 150 лв. е глобата за неизправни гуми с грайфер под 4 мм. По думите му в дните, в които имаше интензивни валежи от сняг не е имало нито бедстващи хора, нито кризисни ситуации в старопланинските проходи, предава агенция „Фокус“.

Николай Нанков оцени като добра свършената работа, но призна, че винаги може и повече. „Ще наложим и санкции, ако има пропуски от поддържащите фирми. Имам известни бележки за някои от участъците на републиканската пътна мрежа. В петък ще стане ясно и къде ще наложим санкции“, коментира Нанков и подчерта, че задължително трябва да бъдат увеличени санкциите.

Според Николай Нанков санкциите и грайферите на гумите може би не са достатъчни в този си размер и предполагат водачите да не подменят гумите си.

„Два тежкотоварни автомобила са в състояние да запушат половин България. Трябва да предприемем действия по отношение на санкциите. Тук ще скочат може би превозвачите. Ще предприемем действия“, увери той и посочи, че при последния снеговалеж преди дни почистващите фирми са изпълнили задълженията си, като пътищата са били почистени в рамките на стандартите.

По думите му в момента се обобщава информацията и при нужда отделни фирми ще бъдат санкционирани от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов коментира, че зимното поддържане в страната е на добро ниво, но не може да се очаква при обилен снеговалеж 1000 км. магистрали да бъдат почистени до асфалт. Според него качеството на зимното поддържане е подобрено значително и предвид огромния тежкотоварен трафик се стараят в максимална степен да почистват до асфалт. По думите му проблем пред целия бранш е, че има огромен недостиг на кадри и е все по-драстичен недостигът от шофьори и всичко, което е свързано с управление на техниката. „Недостигът на кадри ще става все повече и повече. Рано или късно проблемът ще избие в обществото. Липсата на кадри става драстична за България. Няма млади хора механизатори. При 3200 машини ни трябват около 6000 шофьори“, каза още инж. Дончо Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 smeh

    30 6 Отговор
    Пак на пълнене на хазната го ударихте. Естествено, че няма ефект от парична санкция.
    Променете закона да се спира колата/камиона от движение като е тръгнал с галошите и да видиш как бързо всичко ще се нареди. А не да му пишеш актове и след малко като тръгне да вземе да затрие някой...

    Коментиран от #3

  • 2 Чурулик чурулик

    28 3 Отговор
    Побърканата псевдо държава бълхария
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай Тошо

    20 2 Отговор
    Като не е почистен и опесъчен пътя, и верижен трактор да е ,пак ще закъса
  • 5 Driving pleasure

    26 1 Отговор
    Кво чистене го гони тоя - при нас снегрин мина 20 часа след началото на снеговалежа и то не да рине, а да си навърти километрите.
    Все шофьорите са ви виновни, а вие сте все онеправдани да ти писне от 0лиг0френясали партийни функционерчета дето сами и гз0 не могат да си изтрият!
  • 6 smeh

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "до смешника":

    Това, че се краде от снегопочистване не оневинява НЕПОДГОТВЕНИТЕ за зимните условия водачи. Преди малко гледам едно БМВ помляно, го изтикаха настрани...погледнах му гумите и к'во да видя - ГАЛОШ. И на тоя оптимист сигурно му е виновна държавата ?

    Коментиран от #9

  • 7 Трабант

    22 0 Отговор
    Ще ги видим тия с чисто новите гуми когато затворят "магистралата" от Бургас до Карнобат и сняг затрупа Добруджа и Лудогорието. Не съм против, но тоя сякаш иска да ни каже, че само от гумите зависи всичко.
  • 8 гуми

    10 3 Отговор
    Хайде да не гледа гумите само а и колко претоварени камиони има по магистралите и са предпоставка за ПТП в лошо време.
  • 9 СНЕЖЕН ЧОВЕК

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "smeh":

    Естествено - държавата НЕ осигурява доходи на гражданите си съобразени иначе с европейското законодтелство на което се базират и измененият и промените в този закон .Казано по друг начин - вие ще бъдете европейци обаче с доходи като на Папуа Нова Гвинея ! Нас не ни интересува обаче ,че нямате пари за нови зимни гуми без значение ,че ние като управляващи НЕ можем да ви осигурим средностатистическия европейски доход за да можете спокойно да си ги купите без да се притеснявате ,че ще ви спрат тока в края на месеца .Защо държавата не предприеме някакви мерки за субсидий за покупка на комплект зимни гуми за младо семейство например ? С какво ТЯ ни помага освен да ни дере кожите ?

    Коментиран от #10, #12

  • 10 гост

    5 13 Отговор

    До коментар #9 от "СНЕЖЕН ЧОВЕК":

    Като нямаш пари, оди пеш. Какво са ти виновни другите за да им пречиш по пътя като закъсваш на всеки метър. А и да правиш катастрофи и по-лошо. И аз искам да е.а миска ама като нема пари нема дупе. Иам пари за цигари а нема за гуми.
  • 11 питам

    6 0 Отговор
    Я го дайте тоя закон бе господа точка алинея кога е обнародван в кой ДВ е?
  • 12 smeh

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "СНЕЖЕН ЧОВЕК":

    Виж, парите не стигат за много по-важни неща от комплект зимни гуми, били те дори и за младо семейство. Например за някои лекарства и храна. Колата е удобство/лукс, което не е лъжица за всяка уста.

    Когато бях студент родителите ми бяха купили не лоша кола, която обаче аз не можех да поддържам, защото лежах на тяхна издръжка, а ми беше неудобно да искам повече. Тогава закон за зимни гуми нямаше. Карах я на сняг 1 път годишно за да се убедя за пореден път, че съм опасен за себе си и околните. Само, че за колата - караш или не, разходите си вървят и в крайна сметка я продадох. Още не бях "дорасъл" финансово.

    Давам пример със себе си, защото никой не ми е сипвал със златна лъжичка в устата и когато е трябвало да мрънкам съм запретвал ръкави, което винаги е давало резултат.
    Иначе трябва да се превърна в "бял циганин", който чака държавата да му подхвърли трошички, гледайки как хората се развиват, печелят, живеят и т.н.
  • 13 гост

    7 0 Отговор
    Това г.не с кадрите не е точно така.Механизатори има но заплащането е смешно при положение че при снеговалеж е малко случаи на 70 часа работа с 6-7часа почивка.На машина фирмите плащат по 1000-1300 л.ва в които влиза наем на машината и заплатата на механизатора.Тези пари са за месец ,да не си помислите нещо друго.Ами ако през месеца се случи да има много снеговалежи с последва ли ги снегонавявания и преспи тези пари не стигат само за заплата а за машината да не говорим.Та г-н Нанков това че не можете да се справите с зимното почистване е основно ваша вина ,а не че няма хора желаещи да работят.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гларус

    10 1 Отговор
    Ало??Управляващите унесохте се с размера на глобите . Произвол на всякъде с глобите . След като минималната пенсия е 200 лева как за вдигната кола на пенсионер му се иска 100 лева глоба . Дори и да е нарушил нещо глобата трябва да бъде според стандарта ни и заплатите Ако обещае КУРнелия да намали глобите ще гласувам за нея
  • 17 кстт

    8 1 Отговор
    Е НЕМА ШОФЬОРИ,за 300лв заплата нема кой да копа
  • 18 БОКО ГЛОБАТА

    5 1 Отговор
    Недостигът на кадри става все повече и повече ....а ми защо ги прогонихте от България бе управляващи изроди ...продължаваъте санкциите още ВИНАГИ МОЖЕ БЕЗКРАЙ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ.... ДОКАТО НЕ ОСТАНЕ И ЕДИН БЪЛГАРИН ДА ВИ РОБУВА ..и някога ще ви бъде потърсена сметка
  • 19 незнайко

    3 0 Отговор
    Спокойно, проблем няма ! Всички гуми втора употреба, са с по голям грайфер и с "изтекъл" срок на годност !!! Срока обаче, никой не го интересува !!!
  • 20 Патриот

    2 0 Отговор
    В България липса на кадри няма. Посочете им едно място в България, където за определена работа да дават 2500лв и да е свободно.
    Не говоря за водач на автомобил, които трябва да знае 2 езика перфектно и да умее сам да отстранява неизправности по машината, приличен външен вид, контактен, енергичен.

    В България кадри има, няма ЗАПЛАТОДАТЕЛИ!!!
    Всички искат да им бачкаш за без пари за да може шефа да трупа милиони на твой гръб.
  • 21 Патриот

    1 0 Отговор
    А и да питам за такава сезонна работа какви пари дават като зплата?
    За тези 4 месеца. Какво става с водача след като завърши сезона?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове