Last news in Fakti

30 Ноември, 2017 19:00 2 550 4

Готвят протест заради майката на командоса Шарков

  • емил шарков-
  • командос-
  • ваня рибчева-
  • протест

Жената трябва да напусне ведомственото жилище

Гражданско сдружение БОЕЦ готви протест пред Министерски съвет. Той ще бъде в защита на майката на загиналия командос Емил Шарков-Ваня Рибчева.

На почернената жена е връчено писмо, с което я уведомяват, че до една седмица трябва да напусне водомственото жилище, дадено й от военните. Това означава, че Рибчева ще остане на улицата. Предвижда се протестът да се проведе на 13 декември, сряда, от 13 часа.

Ето какво се казва в писмо на „БОЕЦ”, изпратено до МС, МВР и МО:

ДО:МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

ДО:МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДО:МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ,ЕИК 176949776

адрес - гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157

Днес ,29.11.2017г. , г-жа Ваня Петкова Рибчева е получила ултимативно писмо от Министерството на отбраната, в срок от 30 дни да освободи жилището си, находящо се в гр.София, кв.”Люлин”, в противен случай ще бъде принудително изведена от него. Според нас това действие е недопустимо, абсурдно и неморално от страна на институциите.

Гражданско движение „БОЕЦ”, като представители на суверена, сезираме институциите, и очакваме от тях, в достатъчният и разумен срок – две седмици от днешна дата, да вземат необходимте мерки, и оформят изискуемите документи, с които да осигурят на г-жа Ваня Рибчева, да запази правото да обитава досегашното си жилище, собственост на МО.

Г-жа Ваня Рибчева е майка на загиналият при изпълнение на служебният си дълг, в защита на гражданите и родината, командос от СОБТ, Емил Шарков. Тя е член на ГД”БОЕЦ”, силна и достойна жена, посветила живота си в битка за една свободна и справедлива България, същата България, за която нейният син даде живота си. Същата България, в която тя днес е заплашена за Коледа и Нова година да бъде изхвърлена на улицата.

Питаме - коя е причината за посегателството върху нея? Защото не се предаде? Защото не се огъна? Защото не отстъпи? Защото не се моли? Защото е една от нас? Тя продължи да търси истината и да се бори за справедливост.

Мотивите, г-да Управляващи, с които лишавате от дом майката на човек, загубил живота си в служба на родината, най-вероятно са юридически обосновани, но те престъпват границата на морала, човешките ценности и логиката на закона. Само хора без съвест и морал могат да извършат подобна мерзост!

Законът трябва да е в услуга и защита на гражданите, а факт е, че в най-корумпираната и безправова държава в ЕС - България, според официални статистики, се ползват механизми „по закон”, чрез които може да бъде „опраскан”, ”ударен”, смачкан и репресиран всеки неудобен, осмелил се да изрази открито гражданската си позиция.

Ако тази несправедливост не бъде поправена, на 13.12.2017г. (сряда) в 13.00 ч., ГД”БОЕЦ” и други организации, заедно с граждани, възмутени от това гнусно посегателство, ще бъдем пред сградата на Министерски съвет, за да защитим Ваня. Ще водим тази битка докрай и вие ще носите отговорност за последващите събития. Защото утре всеки може да е на нейно място, а няма кой друг да я защити.

Ще бъдем там!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цгомгймгймгймгймгймжй

    20 6 Отговор
    КАКВО ЩЕ ИЗАКА ПО ВЪПРОСА ...КИСИНДЖЪР ОТ БАНКЯ. ....И ШУМЕН КАБЕЛАРОВ НЕГОВА ДЯСНА РЪКА ....ОТКРИВАЩА ...ТОАЛЕТНИ НА ГРАНИЦАТА. ......
  • 2 RIDIK

    8 7 Отговор
    С тая гладка мисъл и кристално повествование всеки с удоволствие ще прочете мнението ви. А колкото до името ви мисля да кръстя прасето отговорник на втора кохота на свинефермата ми. То поне има някакво уважение и респект към държавата в която живее, въпреки, че знае от къде идват пържолите, а и лесно ще го произнесе. Най-лесно е да плюете на ляво и на дясно. Защо не станете политик ? По нервността с която пишете разбирам , че явно сте и неудачник . Въпреки това долавям какви заложби криете, напълно подходящи за лявата част на залата в НС. Дерзайте дорогой товарисч: цгомгймгймгймгймгймжй - гост.
  • 3 Гост

    12 4 Отговор
    Съчувствам на жената. Никой родител не трябва да надживява децата си. НО. "БОЕЦ" признават, че по закон трябва да напусне. Вместо да протестират клетата жена да живее в държавно жилище, т.е. всички да плащат за него, да съберат по 50ст. на месец и да и платят за апартамент под наем. Иначе всеки може да извади някакви МОРАЛНИ претенции и да иска да живее на държавен т.е. на данъкоплатеца гръб. И тогава вече няма спазване на закона. Въпросът е принципен, не само за конкретният случай.
  • 4 йцгацкямгамгймгймгймг

    3 4 Отговор
    НАПЪНИТЕ НА ПЛАТЕНИ ЧИФУТИ ОТ ЕВРЕЙСКОТО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ БЕСКРАЙНО МЕ ВЕСЕЛЯТ ОСОБЕНО АКО СА ОТ АГИТКИТЕ НА НАТАНЯХУ.......И АКО НЯМАТЕ ДА КАЖЕТЕ НЕЩО ПО ТЕМАТА ....НАПРАВЕТЕ СИ СПРАВКА ВЪВ ВАШИЯ АРХИВ НА МОСАД КОЙ КАКЪВ Е. ...А ЗА ЛЯВО ЗАХОЖДАНЕ....ЗАХОЖДАТ САМО ЧИФУТИТЕ С НЕТРАДИЦИОННА ОРИЕНТАЦИЯ. .....И ПО МАЛКО ДА СИ БЛЪСКАТЕ ГЛАВИТЕ В СТЕНАТА НА ПЛАЧА В ЙЕРУСАЛИМ ...ЧЕ НЕ ВИ ОСТАНА ..МОЗЪК....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове