Last news in Fakti

1 Декември, 2017 09:10 18 809 45

Жестока катастрофа на Телевизионната кула в София (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • телевизионна кула-
  • софия-
  • катастрофа

Кола се заби в мантинелата

Жестока катастрофа на Телевизионната кула в София (ВИДЕО + СНИМКИ) - 1
Снимка: Нова телевизия

Тежка катастрофа в столицата в петък сутрин. Инцидентът е станал на Телевизионната кула и затрудни движението за известно време, съобщава Нова телевизия.

Жестока катастрофа на Телевизионната кула в София (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Станислав Рашев/Фейсбук

Кола е самокатастрофирала, нанизвайки се на мантинелата. Шофьорът е откаран в болница. Състоянието му е критично.

Жестока катастрофа на Телевизионната кула в София (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Станислав Рашев/Фейсбук

На мястото са пристигнали пожарни коли и полиция.

Жестока катастрофа на Телевизионната кула в София (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Станислав Рашев/Фейсбук

Наложило се е да бъдат рязани ламарините на автомобила, за да бъде изваден шофьорът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    33 12 Отговор
    "Състезател" по Яворов е използвал тунела за ускорение?
  • 2 Авто мото

    64 12 Отговор
    Ниската квалификация и новите технологии в автомобилите са виновни за повечето жертви на пътя днес.

    Коментиран от #19

  • 3 OMG WTF

    59 16 Отговор
    За да се наниже така на мантинелата, със сигурност е карал с далеч по-голяма от максимално разрешената скорост. Следователно никак не ми пука за тоА състезател. Хубавото е, че няма невинни жертви.
  • 4 полис

    37 8 Отговор
    Купил си е книжката и не знае за какво е мигача (пътепоказател) , не знае за какво е знака Пътен знак Б1 - "Пропусни движещите се по пътя спредимство" , не знае че миигача не му дава никакво право да предприема маневра докато пречи на останалите участници и т.н. Дано остане жив но повече да не се качва на кола.
  • 5 Георги Колев

    20 12 Отговор
    Забележете че полицаите стават и за доктори!!!!!

    Коментиран от #11

  • 6 Flyzepp

    65 15 Отговор
    Ееее, веднага направихте изводите от една снимка и две думи:) Може да има безброй причини - пукната гума, повреда в автомобила, може да се подхлъзнал и какво ли не... А дори и да е карал с привишена скорост и т.н... кой от нас не го е правил никога? Особено като по-млад?

    Коментиран от #7

  • 7 Зорлем

    40 3 Отговор

    До коментар #6 от "Flyzepp":

    Да, всички караме понякога с превишена скорост, но въпросът е като стане беля, да не се бърза с мрънкането за пътищата, знаците, кишата, марсианците и т.н. А и изборът на време е място за превишаване на скоростта е умение, което явно не е се отдава на всеки шофьор.
  • 8 Гост

    41 5 Отговор
    Не се знаят обстоятелствата, не говорете празни приказки!

    Дано оцеле шофьорът.
  • 9 Войвода

    24 2 Отговор
    Слабата подготовка на шофьорите си личи! Лесно взети книжки и след това на пътя са убийци!! Страшно е, че управляващите не взимат мерки за по-добра подготовката на шофьорите, наистина да стават шофьори, а не манекени/нки на волана! Дано оцелее и да се научи да кара!
  • 10 Рогатия

    34 1 Отговор
    Сутрин всички бързат за Вечността

    Коментиран от #12

  • 11 гуньо простия

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Георги Колев":

    Само за стойка на система или санитари най-много, но за доктори е прекалено!
  • 12 OPEL OPC

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Рогатия":

    И пишат във фейсбука
  • 13 gost

    19 1 Отговор
    За къде бързате толкова бе хора
  • 14 Чурулик чурулик

    8 13 Отговор
    Куките и доктори стават само и само да се доближат до него и да докопат портмонето иначе не че им пука ама за оправдание че уж помагали а те дират портмонето

    Коментиран от #21

  • 15 Иво

    24 1 Отговор
    Минавам от там почти всеки ден. 90% от водачите карат като идиоти по тази права. Има и камера, но това не пречи. Кара се с над 100км при все , че е много натоварено и си има смисъл от ограничението, което си е 50. Има включвания, излизания от моста и под него, ама нали за нас българите не важат правила. Този път късмет, че някой невинен не го е отнесъл. Такъв тип катастрофа на това място не се случва за пръв път... И нали знаете - с кола се бърза само за гробищата!
  • 16 123457

    14 6 Отговор
    Относно шофьора в случая вероятно има вина, но да не забравяме, че никой от нас не е безгрешен. И може да се озове в подобна ситуация, дори и като пътник.

    Виждам обаче поредното безхабери на общината, ако кръстовището и мантинелите бяха изпълнено според световните изисквания. Този шофьор щеше да се отърве само с драскотини. И нямаше сега до г огледаме по телевизията.
    По света има изисквания за мантинелите там където свършват да слизат ниско долу, за да не могат автомобилите да се набизват на тях. А при такива инциденти да се качват отгоре. Т.е. при такава катастрофа мантинаелата влиза под автомобила, а не вътре в него убивайки хората в колата.
    След подобен инцидент в нормална държава. Е редно да има поне 3-4 оставки на „архитекти“ и „строителни надзорници“ в общината заради това некадърно или корумпирано управление. И за съжаление това е само едно от многото опасни кръстовища в София.
    За мен отговорноста е на много хора. Като се почне от кмета Фъндъкова и предишният главен архитект. Но сегашният главен архитект не виждам да е започнал да оправя последиците от „работата“ на предшественика си. Фъндъкова като кмет носи отговорноста и вината, че търпи неправилни хора на заплата в общината. Но солидарно с нея такава отговорност носят и обинските съветници.

    Вина имаме и всички ние избирателите, че търпим и преизбираме едни и същи некадърни и корумпирани послушковци за министри, депутати, кметове, общински съветници. Всички досега управляващи партии се

    Коментиран от #17, #18, #26

  • 17 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "123457":

    Има вина пиян , надрусан ,с превишена скорост! Добре,че не е убил някой.
  • 18 Зорлем

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "123457":

    Не подценявай изобретателността на кандидатите за наградата "Дарвин"! Дюшеци да им наслагат, пак ще намерят начин да се нанижат на тях.
  • 19 фонзи

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Авто мото":

    За ниската квалификация си прав ,но за новите технологии си в ОРОМНА ЗАБЛУДА - направени са за да спасяват животи !
  • 20 Дидо

    7 1 Отговор
    Явно е карал с превишена скорост, но трябва да се отбележи, че това е изключително коварен участък. До самото навлизането в тунела е изкачване и до последно няма никаква видимост за случващото се в самия тунел. И при положение, че тунелът е задръстен с коли до неговото начало има много малко време за реагиране и човек може да се паникьоса от спрелите коли пред него, което води до пълен десен и набиване в мантиналета. Случаите на блъснати в същата тази мантинела са много, за щастие не толкова сериозно. Да си направи сметка проектантът какво е направил и да го обмисли за следващото подобно кръстовище.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ГОСТ

    18 3 Отговор

    До коментар #20 от "Дидо":

    Ако караш с разрешените 50 видимостта е достатъчна. Иначе вярно при 100 км/ч може да бъдеш "много изненадан".
  • 23 Иоуееееее

    5 1 Отговор
    Те там карат с 100 и отгоре. Пак като не е стигнал кръговото е добре.
  • 24 Брадвата

    4 6 Отговор
    Сутринта един състезател с новичко S350 в квартала, изпреварва, в завой и двупосочно, бях си на втора, от 40 до 90, в крайна сметка ме изпревари, но се покаака - насреща идваше нещо, кола ли кво ли. Сутрин всички бързаме като че ли за отвъдното, кракът ми сам смаза педала за газта
  • 25 Viki

    4 1 Отговор
    Какъв дебил трябва да си да летиш със 100-110 с въшкарника Пежо 206 и то 12 годишен на 350 000 км. в подлигавения път на 0 градуса???

    Коментиран от #27

  • 26 Кико

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "123457":

    През годините много от нормативите се измениха , сега вече е задължително да се вкопават а на такива места се поставят буфери и терминали , но това е от година две, конкретно там трябва да бъде поставен буфер или терминал, помислете и за хипотезата къде би го изхвърлила мантимелата ако беше вкопана , защото определено скоростта е била много висока за да смаже гредите и толкова колчета , със сигорност колата нямаше просто да се озове върху мантинелата , а Щеле да изхвърчи неясно накъде и как
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кобрата

    2 0 Отговор
    Не се учудвам, то не може да се подаваш като белена литровица и да вярваш, че нищо няма да ти се случи. Всеки си пати от главата!
  • 30 smeh

    2 0 Отговор
    Престрояването там когато си засилен е много коварно. Най-вероятно е направил опит да заобиколи със засилка някой и "да се вмъкне", обаче хлъзгавия път и зимните условия са му изиграли лоша шега.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 драйвъра

    5 1 Отговор
    Лелеуее малуе, с колко километра е карал тоя изрод, че се нашишил така, гадина мръсна. Малкият кенеф направо се е разпаднал на съставните си части.
    Добре, че не е пострадал някой нормален човечец, иначе за такива боклуци пет пари не давам, това си е естествен подбор.
  • 33 драйвъра

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "До Брадвата":

    Най долни са тези боклуци, които, като тръгнеш да ги изпреварваш и започват да дават газ, пълни комплексари!
    Няма по комплексиран народ от българския и също толкова прост!
  • 34 Най важно в случая

    1 0 Отговор
    Най-важното е че мантинелата не е стара и последните години забелязвам колко некачествено са сглобките им! Кой инспектира здравината на мантинелата?! Знаете ли че мантинелата има за цел да пази а не да се къса и да влиза в колата?!!!! Трявбва да издържа камион пък тък става дума за кола не повече от 1300кг.
  • 35 BG citizen

    3 1 Отговор
    Колата е самокатастрофирала?????
    Оня, където е бил зад волана какво е правил? Чатил ли е? Селфи ли си е правил? Или е търсил злато в носа си???
    Какви ги пишете е хора? Или има некадърни полицаи от пътна полиция?!
  • 36 Брадвата

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "До Брадвата":

    Над 3500 оборота ми умира колата, набира, ама като чист дизел. Може нещо вакуумче да е заминало или МАФ. Гледам си начетен, знаеш как трябва да се реагира на идиоти, може ли съвет?
  • 37 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Преди 10-тина години видях как испанците по пътищата из Перинеите, подменят железните /металните/ мантинели с бетонови. Отляти предварително на секции, с особен профил и дължина има-няма 3 метра, които имат встрани нут и жлеб, тежки около 3 тона и точно крайните бяха от височина нула до 40-45 см, а следващата подвеждаше от тази височина до 80-90 см./височината на цялата редица.
    Планински пътища с много завои.Лекото "отриване" в металната мантинела от страната на гърловината на резервоара, води обикновено до пожар. Ако пък случая е като този, " каруцата " се качва на бетоновата мантинела.
    Каталунска им работа !! Където терена позволяваше, тогава още навсякъде нацвъкаха кръгови кръстовища .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Мутрата

    2 0 Отговор
    Колегата е карал ,без вкючени фарове, и затова е катострофирал ,,Друг път няма да кара вече
  • 40 Орнела мути

    1 0 Отговор
    Защо репортерката Радка се разхождат по платното с операторчето ако ги бутне някой???
  • 41 Атанас

    4 0 Отговор
    Много приказват хората , само които не са участвали в такова тежко птп ......повярвайте променя се всичко в живота ви ....... не ви пожелавам това
  • 42 ккккк

    1 1 Отговор
    Съжалявам много но по добре хич да не се оправя.Нямаме нужда от такива на пътя.Алкохол и дрога....аиде на лево....Въобще не ме интересува как ще се промени животът му.Знам само че можеше да промени няколко такива на невинни хора.Нека оня от горе му занули егенето и толкова.
  • 43 пери

    1 0 Отговор
    Колата е самокатастрофирала.Дефакто вътре не е имало никой.Нещо не разбирам.....Колата тръгва от точка А за точка Б сама и самокатастрофира.
  • 44 ттков

    0 0 Отговор
    Направо си нямам на идея как може да се наниже така при условие, че има и предпазна конструкция, която поддилва и предпазва точно от това. Явно трябва да се помисли за някакъв друг вид изпълнение точно в началото. Мантинелата и предпазната ограда да са съединени. Иначе като гледам е карал доста над 100. Може и 120, за да се случи това. Дано се оправи човека! Карайте внимателно!
  • 45 ТЕ ТАКА

    0 0 Отговор
    Празна българска тиква , промита от чалга и ракия, каквито са и 80% от населението на тази територия. Спасение няма. Само зад граница. Един такъв олигофрен ще те удари и ще убие семейството ти. И после като излезе от болницата ще му вземат книжката за 2-3 години ,ма той пак ще си кара. Филма го гледаме всеки ден. Ей сега гледам паднаха визите за Канада, смятам да се възползвам , взимам жената и детето и се махам. По-добре жив емигрант , от колкото убит от олигофрен в собствената си държава. Южните народи са по -така , темпераментни , но тук тая олигофрения и психясване на цялото население не се търпи вече.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове