Last news in Fakti

1 Декември, 2017 17:31 1 634 9

Синдикатът на МВР се възпротиви срещу Радев

  • валентин радев-
  • мвр-
  • синдикат-
  • сфсмвр-
  • гориво

Министър Валентин Радев уронва престижа на всички служители в системата, пише в позицията на федерацията

Синдикатът на МВР се възпротиви срещу Радев - 1

Недопустимо е вътрешният министър да отправя внушения и обобщения, както и да уронва престижа на служителите на МВР, заявиха в своя позиция от СФСМВР (Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи) във връзка с изказването на Валентин Радев по случая с арестуваните полицаи за кражба на гориво от служебни автомобили.

"Днес, 1 декември 2017 г., в национална телевизия, министър Радев отъждестви всички служители в МВР с лица, срещу които тече досъдебно производство (б.р. кражба на бензин от служители на РУ Павликени). СФСМВР не само посреща с недоумение това изявление, но и смята, че подобни внушения и обобщения са изключително недостойни, а подронването на авторитета на полицаи, пожарникари и др. от министъра на вътрешните работи е недопустимо", пишат от синдиката.

"Неприемливо е, именно министърът на вътрешните работи да пренебрегва професионализма и морала на работещите в МВР и по един недвусмислен начин да противопоставя справедливите социално-икономически искания на СФСМВР и всички служители в системата с един частен случай, по който все още не се произнесъл компетентен орган", продължават от СФСМВР.

Според тях поставянето под общ знаменател на действията на конкретни служители и работата на хиляди е манипулация, която може да се сравни единствено с изказването на един зам.-министър на вътрешните работи, който обяви, че протестите, организирани от СФСМВР, са предпоставка за увеличаване на престъпността.

"Хиляди служители в МВР изпълняват своите задължения в условия на тежък недокомплект в щата на министерството, липса на основни средства и консумативи, дългогодишна липса на униформено облекло, сериозни нарушения на нормативната база от страна главни дирекции в МВР, довели до осъдителни решения в размер на милиони левове. Подобни внушения и генерализации, каквито направи министър Радев, ние от СФСМВР възприемаме като изключително нечистоплътно поведение".

"Отговорността за тези внушения, направени в навечерието на Европредседателството, когато се очаква висока степен на мобилизация и мотивация на състава на МВР, оставяме на съвестта на г-н Радев и министър-председателя на Република България, г-н Бойко Борисов", завършват от синдиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир

    23 7 Отговор
    ГРОБ пусна поредната фалшива новина чрез машата си "Господари на ефира" и то в момент в който се говори за заплатите на полицаите...курвенските номера на банкянската кратуна.
    Поредното противопоставяне на различни слоеве в обществото, утре ще са крадливите лекари а в други ден учители или Бог знае кои...само крадците от парламента си гласуваха пак субсидии и ще храним посерковци като WC Симеонов и ТИКВАТА....
  • 2 Старшината

    22 4 Отговор
    Че той тоз министър какъв им е на полицаите? Един парашутис без гащи, спуснат чапат пън в канцеларията без служба в МВР. Затова е непрекъснато неадекватен и приказките и в фействията ди. Също като оная фуста преди него.
  • 3 Гост

    3 10 Отговор
    Гледах интервюто, човека се изказа много сдържано не е обиждал никого, дори защитаваше полицаите.
    На синдикатите им е друг проблема.
  • 4 невярващия

    4 5 Отговор
    ПРОСТО СИНДИКАТИТЕ НА МВР МЪТЯТ ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ НА ПОЛИЦАИТЕ.
  • 5 ПОЛИЦАЙ

    0 0 Отговор
    Старши ми кво ще обвиняваме МВРРадев че е парашутист но все пак има някакви командно организаторски качества като военен .Ми кво да се каже за неговите предшественици какво наследство му оставиха .А кадровите назначения на Г.Костов на високи ръководни длъжности хора завършили нищология -като детски учителки лисничеи ветеринарни доктори -нереализирани вишисти .Никога не управлявали хора .Не искам да съм му адвокат но той като млад офицер най вероятное управлявал 9разбирай бил е Командир на взвод от поне 25-26 Души .Навремето за да се допусне до В.Академия най малко да е на ротна длъжност .Ислед завършване расте в ерархията и това е видно от биографичните му справки .
  • 6 Обратна тяга

    1 0 Отговор
    От такива като него (министера) са тези последствия. Софиянци допускат с малоумните си решения и заповеди да се практикува усвояване на лимити, защото например произшествията през март са нищожно малко в сравнение с юли и август. Когато има такива практики, повтарям, заповядани свише, винаги ще се намери някой да си вземе нещо. Сега домакините във всяка районна служба са безброй, взимат заплати колкото оперативните, че и повече. Главните счетоводителки получават колкото главен инспектор, нямам думи. Синдикатите даже са много умерени и дипломатични.
  • 7 ТнТ

    1 0 Отговор
    Аз пък съм сигурен че всички които коментират тука знаем и сме били свидетели на това че полицията не си върши работата. Да не давам примери, това с горивото е само капка в морето. Има такива които може да не "крадът" толкова явно но определено крадът с това че вместо да борят нарушители и подобни се занимават с всевъзможни странични неща. Не оправдавам министъра но не може всяка година да им се дават по 200-300 млн допълнително над бюджета и все да реват че са им малки заплатите, базата стара, облекло и т.н. Сигурно е така, но никой не може да ме убеди че между житата не спотайва мърша и колкото повече случаи има толкова повече хората се убеждават в показаното. Най-лесно е като не им стигат парите да си намерят друга работа, не да си намерят друг доход допълнително, ама всички драпат да докопат пенсия и 20 заплати от там и след това пенсииката и допълнителна работа.
  • 8 анонимен

    1 1 Отговор
    Случайно гледах предаването в една от националните телевизии.Не съм адвокат на министъра,но не рамирам, с какво е убидил подчинените си.Почти всички ръководители на синдикалните организации в МВР ,са служители пенсионери и на заплата.Непрекъснато искам със мотиви "уж за по младите си колеги",да им видгнат заплатите.Крайно време е министър Радев да ги прати в заслужена почивка и да няма дискриминация между отделните служители.
  • 9 Гостенин

    0 0 Отговор
    Мрънкате против Бъчварова,получавате Радев?????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове