5 Декември, 2017 13:46 30 738 62

Промени в закона, за които шофьорите не знаят

  • шофьори-
  • закон-
  • промени

Двойно са се увеличили глобите за превишаване на скорост от половин година насам, но шофьорите масово не са наясно с това. Законът за движение по пътищата е най-променяният нормативен акт от 1999 година насам, когато е създаден, а през тази година това се случваше все по-често. Над 70 пъти депутатите го редактират заради неточности в него. Това пише в. "Телеграф".

Това е причината в момента а се пишат три нови закона за шофьорите, които се очаква да влязат в сила догодина. Докато се случи това, водачите трябва да знаят, че само наказанията за шофиране с повече от 10 километра в час и 20 километра в час над допустимото са сравнително ниски - 50 - 100 лева. За над 30 километра в час сглобата скочи през юни от 200 на 400 лева в града и от 150 на 300 лева извън населено място.

Вместо 200 лева за каране между 40 и 50 километра над ограничението извън населено място и 300 лева в града, глобите от половин година са двойни. 700 лева и по 50 лева за всеки 5 километра в час отгоре пък плащат онези, които карат с над 50 километра в час над ограничението в града, а тези извън него 0- 600 лева. Вместо от 20 до 50 лева, както беше преди няколко месеца, мотористите без каска и шофьорите без колан пък вече плащат 100 лева за нарушението. Същата санкция им се налага и ако някой от пътниците, които возят, не е обезопасен.

Абсурд

От 21 януари се въведе и деригистрация на автомобил и пътните полицаи започнаха да считат пияните и дрогирани шофьори за по-малко опасни от тези, които са седнали за д волана с изтекла шофьорска книжка.

Ако катаджия спипа фиркан или друсан вода, каращ кола, която не е негова собственост, на негово се налага наказание, а автомобилът се спира от движение за месец,. Ако нарушителят е собственик на возилото, табелите му се отнемат за срок от половин до една година. Същото е наказанието и за шофьори с изтекла книжка, независимо дали колата е негова или на друг човек.

С 1000 лева ще трябва да се бръкне всеки, които бъде спипан да шофира в насрещното на магистрала или скоростен път, решиха депутатите преди броени месеци. Книжката му се отнема за 3 месеца.

6 месеца нямат право да сядат зад волана и водачите, спипани с между 0.5 и 0.8 промила алкохол в кръвта. Паричната санкция за тях е 500 лева.

Ако дрегерът отечете между 0.8 и 1.2 промила алкохол, наказанието е 1000 лева и отнемане на книжката за една година. Откаже ли да бъде тестван с техническо средство или да даде кръвна проба, всеки шофьор трябва да се бръкне 2 бона и ще му бъде забранено да е зад волана за 2 години. Наказанието за паркиране на спирка е 50 лева. Преди тя варираше между 20 и 150 лева. 50 лева е глобата, ако колата не е минала навреме технически преглед, както и ако шофьорът използва устройства за заглушаване на радари. Ако превозното средство няма винетка, автомобилът се спира от движение за един месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    98 8 Отговор
    Вдигнали са си и личния хонорар.
  • 2 Катаджия

    104 11 Отговор
    150-200лв на смяна са ми достатъчни.

    Коментиран от #6

  • 3 Пенсионер

    89 3 Отговор
    А на мен 150 ми стигат за цял месец
  • 4 Пардон

    112 8 Отговор
    НЯМА ДЪРЖАВА.......ТОВА Е !
  • 5 Morgoth

    93 2 Отговор
    Сега след двойните глоби чакаме да видим и двойно намалели жертви по пътищата. Само дето до момента са 620 и ако върви пропорционално годишната "норма" от 700 почти ще си я изпълним.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 малко е

    68 94 Отговор
    малко са ги вдигнали даже !!!
    трябва да направят глобите за непочистени стъкла на автомобил от сняг по 500 лева на стъкло !
    за паркиране на тротоар 500 лева, след забранителен знак или пеш пътека или на 5 метра от кръстовище 500 лева в зелена площ 1000 лева, на инвалидно място - вземане на книжката и 5000 лева !
    бг0 комплексара само тогава ще се научи на правила !

    Коментиран от #10, #33, #60

  • 8 Катаджия

    57 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ред и Закон":

    Нямаш чувство за хумор,човече! Аз пък ти пожелавам здраве и дълъг живот а що се касае до РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ,то в в тази "държава" това няма как да стане.
  • 9 honda

    122 4 Отговор
    предлагам катаджия който управлява патрулна кола с неработещи светлини - доживотен затвор.Който е без светлоотразителна жилетка или фуражка също доживотен.Катаджия правещ нарушение на пътя директно на бесилото и семейството му е затвора.Скрита зад храстите снимаща патрулка също доживотен.
  • 10 дада

    48 15 Отговор

    До коментар #7 от "малко е":

    Не е идеята да направиш глоба, която няма кой да плати. Идеята е НАП да работи и да събира глобите. На един малоумник като му бръкнеш в джоба 2-3 пъти с по 100лв и ще се научи
  • 11 Гост

    61 2 Отговор
    Предлагам тия с равните права на нас, да почнат да си плащат глобите... щото сега дори не им ги пишат, защото знаят че пари няма да видят.
  • 12 Шибайт Есе

    49 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Промени в закона, за които шофьорите не знаят

    То има още много промени в законите, които всички ние не знаем. Такива са ни политиците...
  • 13 georgi

    67 2 Отговор
    Трябва да се пълни хазната за администрация и други хрантутници.
    Отговарят ли пътищата на трафика- примерно кога е строен пътя Варна- София и така ли трябва да е в момента милиционерчета. За какъв трафик е строен тогава
  • 14 ПЕРНИК

    49 4 Отговор
    С Двойни глоби ще ми вдигнат двойно оная работа !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Именно

    9 12 Отговор
    А когато аз си вадих книжка, за повече от 30км/ч над ограничението се вжимаше книжката директно.
    Сега излиза че е въпрос на ценоразпис както се изрази човекът горе много точно.
    Да караш в града е забранено ... ако не си платиш за това ... ако изобщо те спрат.
    После се чудят защо в един ден има 3ма прегазени на пешеходни пътеки!
  • 17 мародерене

    68 17 Отговор
    Добър ден мазохисти..Халал да ви е ГЕРБ ..ХАЛАЛ ДА ВИ Е ТИКВАТА ..Глоба за колан от 50 лв на 100лв ...два пъти ли по опасен става водача без колан ...Живи ще ви одере ТИКВАТА нали МУТРА МАРОДЕР ВСИЧКИ които гласувахте за ГРОБ по един камък на шията и на аспаруховия мост на Варна защото с простотията станахте опаясни и за останалите ...

    Коментиран от #45

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 нямам думи просто

    47 2 Отговор
    Няма такава държава наистина се убеждавам
  • 20 гамена

    7 30 Отговор
    Сумите на глобите са горе долу добри но лишаването от права е много малко. Минималното трябва да е 1 година в зависимост от нарушението
  • 21 Иво

    37 8 Отговор
    Да караш с над 50 км над допустимото в града си е престъпление. За мен такива идиоти трябва да се наказват не само с глоба а и с отнемане на книжката. Хванат те да караш без книжка, затвор. Само това ще оправи селянията по улиците.Идеята е преди подобен идиот да убие някого на пътя, да бъде наказан подобаващо. Иначе тия с колите за по 100К лв им пука дали ще дадат 100, 200, та и 500 лв за една глоба. Виж като му вземеш книжката е друго. И още може, 2-ро такова нарушение - 3 години без книжка - 3-то- пожизнен пешак. И пак така - без книжка - затвор! И нещата ще си дойдат на мястото...
  • 22 Imthedevil

    9 15 Отговор
    Аз не карам, ако не съм ударил едни 50 грама ракиджос. Просто ми става по-стабилна ръката тогава. Пък тъпите мицифайки не са ме спирали от кажи-речи 8 години. Та...
  • 23 гост

    56 2 Отговор
    Шофьорската книжка е документ, който само удостоверява, че водачът е правоспособен да управлява определен тип МПС. Ако не ти е отнета правоспособността с наказателно постановление изтеклия срок на книжката не те прави неправоспособен водач./вече те прави/ Безумно е приравняването с тези, които нямат правоспособност и тези с отнета правоспособност.
  • 24 идиотщина

    26 16 Отговор
    Наскоро направих видео. Слагам книжката на мястото на шофиора и чакам да кара. Книжка КОЛА НЕ КАРА ! 30 години съм карал без книжка и нямам нито едно нарушение. Нито глоба нито съм превишил скоростта нито най-малкото нарушение. Сега изкарах книжка и какво се промени ? Нищо в карането ми. Значи пияните и дрогираните ще минават между капките - хора който имат най-гояма вероятност да убият някого. А доколкото до глобите аз глоба на тая идиотска държава няма да платя никога. Когато оправят пътищата и направят като г германия (скоростта на аутобан НЕОГРАНИЧЕНА или в Англия - караш с колкото можеш и както можеш на магистрала но направиш ли произшествие няма отърване от затвор) тогава съм съгласен да плащам и глоби.

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Различен

    44 3 Отговор
    Аз пък смятам, че видиш ли полицай, удряш му една тояга, а за депутат, първо опъваш жена му и щерка му, а след това го обесваш на първото срещнато дърво. Е тогава държавата може и да се оправи!
    То бива простотии в тази държава, ама ни занимават с всякакви безумия, защото ако не се занимаваме с тях и не ги псуваме, ще излезем пак на улицата и ще ги изметем!
    Толкова сме я цъфнали и завързали, сал глоби от по хиляда лева са ни липсвали. А за това, че след месец-два започва ремонт на новопостроена отсечка от пътя, наказани и обесени няма, че некадърниците дето ни управляват за едни 10-15 години не можаха да построят повече от 200 км. магистрали и то с чужди пари, виновни няма! Че второстепенните пътища са в трагично състояние, виновни няма!
    Че на всякъде има безумно поставени знаци, направени така, че само да разстройват движението и ченгетата да има зад какво да се крият и глобяват, кой ще отговаря за такива безумия. Ми виновни както винаги няма! Виновни сме си самите ние, че сме се родили в тази държава и че търпим тези тъпанари да ни управляват!
    Ма честити ви глоби и още 100 години управление на Б.Б.. да се свети името му!
  • 26 Пепо

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "идиотщина":

    Верно! Нито едно! А?
  • 27 Гост

    22 1 Отговор

    До коментар #24 от "идиотщина":

    Бате, кво се хвалиш, ти може и да нямаш, ама следващите девет от десет да са сгазили по 1-2 човека, трябва ли ти като нямаш нарушения и, може би, си изключението, да поощряваме тия дето нямат книжки. И тва изтъркано клише "Книжка кола не кара", като го чуя и ми се присира...

    Коментиран от #57

  • 28 Пешо

    14 3 Отговор
    Айде кой обещае да намали глобите на половина за него ще гласувам.
  • 29 The TRAPPER

    18 2 Отговор
    Ако караш в града с 49км. не можеш ли да убиеш човек ?
  • 30 Милиционер

    12 2 Отговор
    Много хубави закони, браво на другарите ни в НС, те мислят за нас и ние за тях!
    Народа?
    Да го Д.ха!
  • 31 аз съм аз

    11 1 Отговор
    Кога ще глобяват за не даване /сече ти пътя и не му пука/ на предимство и за изпреварване от дясно
  • 32 smeh

    26 0 Отговор
    Относно справедливостта на ЗДВП да добавя:

    1. Изпреварване без видимост - Глоба 0лв.
    2. Каране в жилищен квартал с тесни улици и отново без видимост с 50 км/ч. - - Глоба 0лв.
    3. Отнемане на предимство без ПТП - Глоба 0лв.
    4. Паркиране пред вход на кооперация - Глоба 0лв.
    5. Запушване на съседска кола - Глоба 0лв.
    6. Опасно престрояване - Глоба 0лв.
    7. Рисково шофиране(резки непредвидими маневри) - Глоба 0лв.
    8. Липса на колегиалност - Глоба 0лв.
    9. Прекалено ниска скорост - Глоба 0лв.
    10. Засичане - Глоба 0лв.

    и т.н и т.н.
    Трябва да разберете, че хората пишещи законите не им пука за Вас и за останалите. Горните 10 хипотетични ситуации и санкциите за тях са явното доказателство колко струва НАШИЯТ живот и имущество ни. Така, че от нас зависи да не си правим сечено и да пътуваме възможно най-безпроблемно. Справедлив ЗДВП няма да доживеем да видим.

    Коментиран от #46

  • 33 гнида

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "малко е":

    С какво ще помогне това ? Имаш пари-караш , нямаш пари-не караш .
  • 34 bg mafia

    33 2 Отговор
    В Германия за без колан глобата е 100Е в БГ е 100лв . В Германия заплатата е средно 1500Е в БГ няма и 800лв. Пак сме пръви по скъпотия и тъпотия .
  • 35 Колю

    19 4 Отговор
    Само пари в главите им. Не се накрадоха. Колко по-малко станаха жертвите в годините през които вдигаха многократно глобите и си писаха каквито им скимне закони. Скоро ще ни имплантират чипове като на говедата и щом си жив -плащаш. Как ще плати глоба от 1000 лв човек с месечен доход от 380 лв ? Това е чистото на минималната 460 лв. Но и това не е чисто защото на всичко има 20% ДДС и ти не потребяваш тази сума. Тя отново е за държавата. Съдия изпълнител колко може да му удържа ако има и две деца гладни в къщи ? Двадесет месеца по 50 лв + още три месеца за делото ли? Няколко такива глоби които може да получиш и по време на работа и за какво ли не -не само за шофиране. После никой не брои самоубийците.
  • 36 Роки Марчиано

    19 3 Отговор
    Тия тройно или петорно завишени глоби, означават само едно - Бойко успешно вдигна заплатите на простите милиционери, но от нашия джоб, не от бюджета...

    Халал да са им, дано си ги харчат за скъпи лекарства за децата си, и за рушвети на не по-малко алчните доктори.

    А ние ?! Кво'т можем, ще си го вземем...
  • 37 гост

    13 4 Отговор
    Не знам защо все се запъвате за тези колани. Аз никога не слагам колан. Коланите са за ВАШАТА СИГУРНОСТ!!! Тялото в което живея си е моя собственост , а не е под наем и мразя когато някой ми взема пари и казва че е за мое добро. Аз мога сам да преценя кое е добро за мен и кое не е, а статистиката за катастрофите със и без колани си я заврето..................

    Коментиран от #42

  • 38 Jessy James

    13 0 Отговор
    Тези които правят законите за движението по пътищата са абсолютни глупаци, сиреч депутатите, тъпаци и неграмотни мухльовци, те не разбират фундаменталните проблеми, трябва да си шофирал дълго време в чужбина за да осъзнаеш в дълбочина проблема че нещата се случват още при първоначалната подготовка на шофьорите, това са инструкторите и теоретичната структура.
  • 39 Фитипалди

    4 0 Отговор
    Ще си монтирам дървено трупче под педала за газта!!
  • 40 Jessy James

    4 1 Отговор
    Левашки саит
  • 41 Jessy James

    9 7 Отговор
    Инструктори които никога не са излизали зад пределите на България, които дори не знаят че Тировете нямат право да се движат с над 90 км в час, че когато си в аварийната лента трябва да си с светлоотразителна жилетка и извън мантинелата и още десетки подобни подробности които на пръв поглед са маловажни всъщност те правят АНГЛЙСКИ ШОФЬОР най добрите шофьори и най големите джентълмени на пътя!
  • 42 ччяя

    12 2 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    Искаш ли да знаеш защо?
    Представи си следната хипотетична ситуация...Зима,сняг,непочистени пътища,ти и аз се движим един срещу друг,аз съм с колан,ти не.По някакви причини губя контрол над автомобила и се удряме челно.На мен ми няма нищо,ти си мъртъв.И вместо да плащам само за ламарини,ще ме съдят за причиняване на смърт.ЕТО ЗА ТОВА ИМАМ ПРАВО ДА ИЗИСКВАМ ДА СИ С КОЛАН!
    Колеги!Винаги слагайте предпазните колани!Те спасяват!От личен опит.
  • 43 Бай Ганя

    14 1 Отговор
    Ами м...лите дето нямат и втори клас и карат без книшки кво ша ги правим? Крадът ,просят ,колят пенсиите по селата и т..н..за тях няма глоби няма закон. Ама прав е оня дупедатин ,че 80% ганьовците са дебили,щото си правят с нас каквото си искат и ние си им гласуваме и издържаме и тях , циганорите и всякакви западни обирджииски вериги и монополи. Докога само ще се ежите и щракате на компа??? Време е за сопа! да изринем тази измет ! щото не 1000 а 5000 лева утре ще ви лепнат ,за да издържат ,с тях наглите манговци ида си купят нови мерцедеси щото тия вече са на пет години и са много стари ,сравнение с вашия WV..който е на 25 г. Свобода или жалко съществувание изберете сами!!! ......Ако Левски можеше да стане и да види за каква ЧИСТА и СВЯТА РЕПУБЛИКА ... е умрял ,щеше да се обеси сам.
  • 44 гост

    1 1 Отговор
    Според закона регистрационния номер е наша собственост не е под наем и не може да се сваля без съдебно решение . Но има и изключение ако те хванат с алкохол над 0,5 промила
  • 45 Глупак

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "мародерене":

    Гледай и се образовай относно премиера и пътищата да не се излагаш!
    https://youtu.be/_mA6YG8dfyY?t=32m5s

    Коментиран от #56

  • 46 ДЮна

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "smeh":

    Уеко си некомпентен, номер 32.
    Гуей са:
    по т.1 - Публикувано във факти.бг:
    по т.3 - 10лв по чл.183 ал. 3
    по т.6 - 150! лв по чл. 170. ал5
    по т.10 - вж по т.3

    За останалите точки, не ми се рови.
    Само по четири от точките, сумарно, събрахме 320лв.
    Къде са 0лв, къде са 320лв?
    Не подвеждай хората.

    Коментиран от #47, #51

  • 47 ДЮна

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "ДЮна":

    по т.1: 150! лв по чл. 170. ал5
  • 48 Патриот

    5 0 Отговор
    Сега остава да премахнат определението "несъобразена скорост" и забраняв израза "ти знаеш ли кой съм/кой е татко(чичо, вуйчо, стринка)
  • 49 Сашо

    6 0 Отговор
    Чашата отдавна е преляла , тоя народ колкото и да е дебилен , кръвопролитието е неизбежно . Само се моля дано никой отговорен за тези гаври и геноцид да не се отърве.
  • 50 Public Owner

    10 1 Отговор
    А ЗА КАРУЦИТЕ САНКЦИИ И ЗАБРАНИ КОГА!? НЕ САМО, ЧЕ НЯМА СТРОГИ ЗАКОНИ АМИ И МАЛКОТО КОЕТО УЖ Е ВЪВЕДЕНО НЕ СЕ ПРИЛАГА. ЩЕ МИ СПИРАТ КОЛАТА ОТ ДВИЖЕНИЕ ЗА 1 МЕСЕЦ БЕЗ ВИНЕТКА А ЦИГАНИТЕ С КАРУЦИТЕ ИМА ЛИ ВИНЕТКА!? А КОЛАН, КЪСИ, ГО, ГТП ИМАТ ЛИ!? СМЪРТ ЗА ПОЛИЦИЯТА!
  • 51 smeh

    6 2 Отговор

    До коментар #46 от "ДЮна":

    Най-обичам буквалисти и дребнави хора. На всички им е ясно, че ще има санкции макар и символични за всяко от примерните нарушения които съм изброил.

    Кажи ми шофираш ли активно ? - А, сега ми кажи като изключим паркирането за коя друга от точките някога са ти писали акт ? Не са ти писали никога нали ? - Я, се замисли сега колко пъти обаче ти се е случвало да правиш и ти такива нарушения...Спокойно, не сме в съдебна зала и не ядем хора, всички тук сме наясно, че всеки малко или много на моменти е прегазвал закона. Обаче санкции за хора които са извършили действия с предпоставка за ПТП така и не са наложени.

    Затова и казвам, че глобите са НЕСЪОБРАЗНО големи в някои аспекти и прекалено ТОЛЕРАНТНИ в други. Резултата е - същия брой загинали и още по ощавено население от ГЛОБИ. Ето тука ако вече не ти се е изяснило коя страна за какво я е грижа по-просто и аргументирано не мога да ти го обясня.
  • 52 Дръндю

    2 0 Отговор
    Глоби, глоби, глоби, глоби. А защо глобите не са според доходите? В софия 100 лева са едно, в малките населени места-друго. За богатият-почти нищо, за хорат с ниски доходи-много. Ама то-о...
  • 53 Грую

    2 0 Отговор
    Двойните глоби имат ли връзка с това, че пияните виждат двойно?
  • 54 Камионджия

    0 1 Отговор
    До коментар 41
    А ти откаже знаеш с колко трябва да карат тировете (ако знаеш изобщо какво значи ТИР). За АНГЛИЯ е 96 км. А ТИР може и ръчна количка да е ако отговаря на изискваниятя
  • 55 защо

    2 1 Отговор
    в момента в България сме със най-високите глоби в света.от нова година 700 лв за превишена скорост-510 лв мин заплата?!?!?!?
  • 56 мародерене

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Глупак":

    И ти си от мазохистите помияри на Боко Т.От Боко имаш пържолка а от мене един голям .....
  • 57 УжасТ

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Колана спасява живот ! Винаги съм с колан дори и когато се возя !
    Но да ми казва някакъв как да си каам колата .. не на мен. Дали са ми купили колата дали ми плащат данъци или гориво или медицина или държавата ми помага по какъвто и да е начин ... тогава мога да приема някой да ми казва какво да правя.
    Много съм доволен че живея в Германия. И добре че се изнесох навреме. Вземам 4000 евро заплата а само местя коли от един офис в друг. На по 200-300 км разтояние. Никакви ограничения нямам на скоростта и прочее. Ще ви споделя че 1 вата ми глоба беше на аутобан А9 - карах с 120км (свикнал от бг) и ме глобиха 200 евро за БАВНО КАРАНЕ ! Пречиш на движението на останалите които се движат с по 230-300 км че и повече. Знаете ли че съм виждал с очите си как ме изпреварват спортни коли все едно съм спрял ? А караш с 200км. И защо тък има по-малко смърт на пътя от колкото в бг ? Просто е хората са дисциплинирани. Държавата е преценила. По-високи скорости. повече гориво повече ремонти по-често сменяне на гуми и части. Държавата лапа от всичко това. А не от глоби на пътя !
  • 58 Мислещ

    0 1 Отговор
    Всички ревете че глобите са несправедливи. Никой не казва че се глобяват нарушителите. Един не слага колан други карат без книжка трети не спазват знаци. Защо въпреки всичко само другите са виновни. Нашенски синдром.
  • 59 Пешо

    0 1 Отговор
    Глоби , глоби - ОК , ама събираемостта е толкова ниска , че ефективността ще е нулева... Проблемът освен , че е в КАТ , полиция е и най-вече в данъчните , адресни регистрации и т.н. - има хора с хиляди лева задължения към общини , държава и не могат им вземат и лев. Събираемостта е смешно ниска - цакат само тези дето са на държавна работа и няма къде да мърдат...Сивия сектор на бизнеса не могат го пипнат , ъндърграунда - също , те принципно нямат никакво имущество и са бедни като църковни мишки , а иначе карат коли за по 100 бона - без да може някой да ги пипне. Това е в държавата на абсурдите - БГ....
  • 60 Forry

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "малко е":

    Ходи се застреляй някаде! Трябва заплатите не глобите.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 dynamo

    0 0 Отговор
    Браво! Ти ни откри топлата вода. Германецо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове