5 Декември, 2017 18:00 3 630 26

Нинова размаха документи за "Техноимпекс"

  • корнелия нинова-
  • техноимпекс-
  • приватизация

Кога ще видим документите за прехвърлянето на Сибанк, за придобиването на Пампорово, за продажбата на Бойко Борисов на 33% на електроразпределителните дружества или за имотите от Столична община, пита социалистката

Докато съм била в Лисабон, доста интересно се е развила темата за "Техноимпекс". Вчера прочетох заглавия – „Пет дни до истината”. Дайте да не чакаме петте дни и да си кажем истината днес. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ето какво обясни тя:

Какво твърдят ГЕРБ за приватизацията на „Техноимпекс” и Корнелия Нинова? Цитирам: "Корнелия Нинова излъга, че сделката е проверявана няколко пъти. Във всички тези изказвания говорят за криминална приватизация, за далавери и не са подавани сигнали, не са извършвани проверки, не е извършвано досъдебно производство относно приватизационната сделка на „Техноимпекс”.

Това е тезата на ГЕРБ. Моля да обърнете внимание, представям ви документ №1. Годината е 1998-ма. органът е МВР, Дирекция „Национална полиция – Икономическа полиция”. Документът е до мен, Корнелия Нинова, в качеството ми на изпълнителен директор на „Техноимпекс”.

В този документ пише: ”Във връзка с прокурорска преписка №326/98 г., моля нареждането ви за предоставяне на заверени служебни копия”, и са изредени документи на „Техноимпекс”, баланси, одиторски доклади и т.н. Т.е. 98-ма има прокурорска преписка №326.

Моля, погледнете документ №2. Годината вече е 99-а. органът е ВКП.

В този документ пише: „Днес 12.03.1999 г., долуподписаният Пламен Цанков, прокурор при Върховна Касационна прокуратура на Република България, приех в кабинет №48, ет. 4 на Съдебната палата в гр. София лицето Корнелия Петрова Нинова – изпълнителен директор на „Техноимпекс”, която предаде следните документи във връзка с извършвана предварителна проверка за приватизацията на „Техноимпекс”.

Моля да погледнете вече документ №3.

Градска прокуратура. Годината е 2001-ва. Постановление, изпратено до КТ „Подкрепа”. Обръщам внимание на това. В него пише: „С постановление от 13.08.1999 г. Софийска апелативна прокуратура е отменила постановлението на СГП и е указала допълнителна проверка и извършване на финансова ревизия на дружеството „Техноимпекс”. В изпълнение на тези указания е възложена допълнителна проверка и с постановление от 10 юли 2000 г. е разпоредено извършване на финансова ревизия на „Техноимпекс” от Софийска прокуратура.”

На следващия лист на този документ №3 е заключението на всичко това: „От предварително извършената проверка, допълнително извършената такава, втора, включително и от заключението на извършената финансова ревизия за 1998 г., се налага изводът, че при осъществяване на приватизационната сделка на „Техноимпекс”, Министерството на търговията и туризма е спазило необходимите процедури, изискуеми от закона, нормативната уредба, действаща в този период, поради което прокурорите считат, че липсва достатъчно данни, даващи основание за образуване на предварително производство и постановяват отказ да образуват предварително производство. И прекратяват преписката.

Сега, да се върнем към ГЕРБ. Не са подавани сигнали. Лъжа №1. Подаден е сигнал от КТ „Подкрепа”, подписан от К. Тренчев. Виждате го от документ №3, в който СГП уведомява подателя на сигнала, или жалбоподателя КТ „Подкрепа” за действията си.

Не са извършвани проверки. Лъжа №2. Виждате от документ №3 на ВКП от 2001 г. и документ №3, че са извършвани две такива, плюс финансова ревизия. Заключението от всички тези проверки в годините ви го прочетох – не са намерени данни за извършени престъпления и са прекратени.

Да се прехвърлим в наши дни. ГЕРБ цитират писмо от главния прокурор Сотир Цацаров. Вие виждали ли сте и чели ли сте това писмо цялото? Никъде го няма. Чете се едно изречение от него, но не се показва документът. Много апокрифно някак си го крият ГЕРБ това писмо. Е, аз се сдобих с него. И ви обръщам внимание на документ № 4 от главния прокурор Сотир Цацаров до ГЕРБ, където пише:

С резолюция на АП – София от 10.07.2017 г., /преди 4 – 5 месеца/, съгласно т.14 от Указание за осъществяване на институционен и служебен контрол на Прокуратурата, съгласно Заповед № ЛС- 1986 /2014 на главния прокурор на РБ, постановлението на СГП е потвърдено и освен това е посочено и, че по преписката не са налице данни за извършени престъпления по Чл. 282 от НК и чл. 220 от НК.

За ваша информация, тези текстове от НК са – длъжностни престъпления за сключена неизгодна сделка и длъжностни престъпления при нарушение или неизпълнение на сключен договор, или сделка. Всичко, което ГЕРБ лъжат, че е станало. Преди 5 месеца, очевидно с тези документи и сегашният главен прокурор с това писмо, казва отново проверено 10.07.2017 и потвърдено, че по преписката не са налице данни за такива престъпления.

Дотук с фактите. Сега малко въпроси и изводи. Сега Нинова пита. Кой лъже? Уважаеми ГЕРБ, защо лъжете? За „Техноимпекс” и Корнелия Нинова? Кой сега ще излезе и ще каже открито пред вас и обществото и ще каже – ние излъгахме. И ще обясни, защо излъга. Излизам от частния случай, защото аз съм частен случай във всичко това. Тук стои нещо много по-голямо и политически, и държавно.

Цялата идея за ревизията на прехода в последните няколко седмици, поне публично и поне засега, се свежда до „Техноимпекс” и Корнелия Нинова. Чули ли сте някой от ГЕРБ да говори нещо друго по ревизията на прехода? Чули ли сте някой да говори по приватизацията на големите, на гигантите в българската икономика, на Химко, Кремиковци, БТК, Булгартабак, електроразпределителните дружества?

Кога някой от тези, които приватизираха тези активи, защото аз не съм продавал държавно и общинско имущество, кога някой от тези, които разпродаваха и разпарчетосваха, ще излязат с такива документи? Кога ще видим документите на Булгартабак, дали са проверени три пъти и няма престъпление? Кога ще видим документите за прехвърлянето на Сибанк, за придобиването на Пампорово, за продажбата на Бойко Борисов на 33% на електроразпределителните дружества или за имотите от Столична община? Кога ще минат през това, което е минало "Техноимпекс"?

Кога ще застанат пред обществото така и ще кажат – това е истината? Но истината за идеята за прехода лъсна. Тези хора нямат никакво намерение да въздадат справедливост и възмездие. Защо го казвам? Освен, че досега говорят само за ”Техноимпекс” и за мен, което също ще обясня, защо мисля, че го правят политически, на поканата ми на лидерска среща да седнем и да вземем политическо решение, политическо – всички, национално съгласие, че този преход ще бъде ревизиран, но целият –бонови книжки, концесии, обществени поръчки, силови групировки, всичко на масата, кой даде златото на България на концесия, кой даде Софийска вода на концесия?

Защо българският народ плаща такива цени за водата? Кой злоупотреби с боновите книжки? Всичко на масата. И когато предложих лидерите да се съберем и да се съгласим, че слагаме всичко на масата, изчезнаха яко дим. Получих писмо от Цветан Цветанов, когото не съм канила на такава среща, освен ако тайно след конгреса им да са го сменили Бойко Борисов и да е станал той председател на партията.

Получих писмо от Цветан Цветанов, че бил зает и затова изпраща Данаил Кирилов. Данаил Кирилов ще пише законодателни текстове. Това и ние можем да го направим. Данаил Кирилов не е лицето, което ще вземе политическото решение. Тази партия лидер няма ли? Къде е г-н Борисов, като лидер на партия, не като премиер. Г-н Карадайъ е в чужбина и ми написа, че не може да дойде на тази среща. Патриотите мълчат. Къде изчезнахте яко дим бе хора? Когато се заговори за целия преход на масата? Кой сега го е страх от това? БСП ли? Чух някъде, че Корнелия Нинова я било страх от приватизацията. Няма никакъв проблем. Ето - всичко до последния лист. Готова съм още веднъж на всичко.

Само че това с приватизацията на „Техноимпекс” е третата стъпка от голямото в политиката. Първото беше да нахранят опозицията, като им дадем постове, за да мълчат – председател на парламент, министри… Не им се получи. Второто беше – да ги разбием отвътре, с голяма коалиция за ГЕРБ. На Конгреса видяха, че и това не им се получава. Третата стъпка е – дайте да злепоставим опозицията, за да им отнемем моралния облик да говорят за корупция днес. И това няма да им се получи. Нямам никакви зависимости. И да ме гонят от парламента, и да ме плашат с дела, фактите и истината са на лице. И това няма да ме спре да казвам истината. Но да дойдем на истината в днешно време. Както видяхте, миналото е тук, с документи и факти на масата. Престъпления не съм извършила. В резултат на няколко проверки в различни времена.

Готова съм, ако някой твърди, че съм причинила вреди на държавата – имуществени или каквито и да е – тук е СГС, може винаги да ми заведе дело. Декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност по такива искове, при условие обаче, че всички други председатели на партии сложат такава декларация на масата и кажат – няма да се позоваваме на давност за целия си професионален живот. И наистина да видим цялата истина за този преход. Сега да дойдем към действителността, защото всичко това е отклоняване на вниманието от истината днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    38 28 Отговор
    И къде са тримата главни прокурори които уж са я проверявали,има само някакъв зам. прокурор от СГП,който и майка си ще изкара проститутка за малко пари.Тая лъже повече от дърт циганин по васильовден.
  • 2 Гост

    27 22 Отговор
    Тази противна жена, ако има данни за далавери защо не ги е извадила досега или ги пази лато начин да спрат атаките срещу нея?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бай ганьо

    26 29 Отговор
    Братя , не вярвайте на тази двулична жена. Колкото повече говори ,толкова повече показва простотията си. Тя е ученик на Станишев.
  • 5 Ami

    18 23 Отговор
    Стига сте занимавали гладния народ с тая нагла помиярка
  • 6 Пророка М

    26 11 Отговор
    Бойко е бог за него не богохулствайте,защото ще направи ревизия на първата и втората световни войни.Той ако реши ще ревизира библията и корана.
  • 7 ГЕРБ

    11 23 Отговор
    ТЯ Е ЖАЛКА ,МНОГО ДАЖЕ. ОСВЕН ДА ПЛЮЕ ПО ГЕРБ ,ПЪК МОЖЕ ДА НЕ Е ВЯРНО ,ТОВА НЕ Е ОПОЗИЦИЯ. НИЕ НА КОИТО ГОВОРИШ НЕ СМЕ ТИКВИ В БОСТАН ДР. НИНОВА.
  • 8 Цвинокио

    21 7 Отговор
    Тука се говори срещу ВОЖДА бързо зад картечниците(компютрите) напрееед......
  • 9 МММ

    23 1 Отговор
    Нека фактите покажат кой крив кой прав, пък тогава да съдим. Така да си се плюем един друг по стар български обичай щото най умеем да мразим няма да помогне.

    Коментиран от #11

  • 10 панов

    13 17 Отговор
    крадла
  • 11 Antimediator

    18 22 Отговор

    До коментар #9 от "МММ":

    Какво го усукваш !
    Ясно е ,че е крадла , и тя и мъжа и.
    Приватизацията я направиха такива като нея, все отговорни другари.
    Затова всички другари и тяхните клакьори да си налягат парцалите , защото при други обстоятелства ще са в затвора.

    Коментиран от #13

  • 12 Бесен Язовец

    17 12 Отговор
    Тука само хора от гроб коментирате или сте два човека с по 5 имена.
  • 13 МММ

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Antimediator":

    Не работя в предачен цех за да усуквам каквото и да било. Смятам че всички са крали малко или много но нямам доказателства. Сталин е разстрелвал без доказателства, по донос. Ти сталинист ли си или от другите?
  • 14 панов

    14 7 Отговор
    Казва истината.
  • 15 доки

    9 9 Отговор
    комуниста превърнал се в капиталист но обичащ работа като монополист защото е некадърен за конкуренция.какво да очакваш от наследници на кондурджий
  • 16 Киро 2

    11 17 Отговор
    Тази овца 🐑 другарката Курнелия още ли не е хванала влака за Сибир. Без крадливата и партия в България ще е много по добре.
  • 17 Истината

    10 14 Отговор
    Биволицата пак е в Акция.И пак вони край нея на пот ичесън. А как беше запотена по телевизията - все едно е Щлска жега.Сигурно и е жега.Толкова лъжи и лицемерие.Презирам я като последн плебей успял да бръкне в обшия мед и да се облажи.Дано успеят да я тинак един ден в Сливенския и Хикимян да взима репортажи за нея
  • 18 ГЕРБ УМРЯ

    16 6 Отговор
    ГЕРБ ще си замине бе, наееееема къде да иде :D
  • 19 Петров

    16 5 Отговор
    Абе герберски тролчета. Като сте много нахъсани, защо всички сте с псевдоними? Я се покажете да ви видим. Мен ми писна от крадльовци. Кое не ни окрадоха сега? И то на едро? Техноимпекс ли е далаверата на века? Че вместо да си плакнете устата, вземете и си признайте за колко ви купиха. И не ни баламосвайте по-вече. Доматите не ги ядем с колците. Колкото и да ви се иска.
  • 20 СЛИВЕНСКИ ПАНДИЗ

    7 13 Отговор
    ДРУГАРКАТА НИНОВА , МОЖЕ БИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ И ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ДОКУМЕНТИ ...ПРОВЕРКАТА НА НЕЙНИТЕ ДОКУМЕНТИ Е ОТ 1998Г. , А СДЕЛКАТА С ТЕХНОИМПЕКС Е ОТ 1999Г. НЯМА КАК ПРЕЗ 1998 Г. ДА ПРОВЕРЯВАТ СДЕЛКА ОТ 1999Г. ... СЛИВЕН Я ЗОВЕ ...
  • 21 митница Олтоманци

    6 3 Отговор
    Костов я назначи на 3 ден от управлението на СДС за гл.изп.директор на Техноимпекс , защото мъжа на тая беше шеф на митница Олтоманци и се започна пренос на цистерни с петрол за ембаргова Сърбия.Купуват от Плама за 1 марка и продават в Сърбия за 3 марки по 20 тона цистерна , смятайте колко пари са гушнали .Ако не и беше подарил ТЕХНОИМПЕКС , тая щеше да уреве Света за далаверата на Костов ...Той и запуши устата ...
  • 22 Рпг

    3 6 Отговор
    Червените подлоги на Нинова за какав банан сте ревнали миндили прости
  • 23 Баба Гена

    5 2 Отговор
    Никой не ви задължава да вярвате в недната правота.Вярвайте на шайката,на Дебелото прасе и на всички около тях.И на сдружението на суджуците.
  • 24 petrew

    3 1 Отговор
    Отлично!Даже много добре!Действай Нинова, не оставяй провалили се министърки/доктори /да те плюят и калят!Има и хора/като мен/които правихме С/ДС/,кръгли маси и т.н.знаят и помнят какво беше по онова време!Тези драскачи плюещи по Вас,които не са яли бой от СИК,ВИС и т.н. престъпници,криеха партийните си книжки във вътрешния си джоб сега се опитват да връщат колелото на историята назад!Демократи!?!Това са най големите престъпници,продажници,лъжци и мошеници!Уважавам хората ,които не се продадоха и продават за два гологана!Тичах,вях знамената сини,правих митинги на село с Ж.Желев и какво?Да дойдат тези мутри и да въздават справедливост!Хора милиардери като Б.Б.,с по шест ,седем апартамента/Ц.Ц./,приватизирали гаража на БКП/като Катето"телефонистката"на СДС и други си живуркат и си питат оная работа ,а тези олигофреини,които ги защитават "Лапат мухите",плюскат ГМО и всички боклуци на САЩ и ЕС ще ми дават акъл.Благодя!Спасибо!Тенк Ю!Ай сиктир бе драги зрители!Аман от такива като тях и техните любимци от ГЕРБ,ОП и други подобни утайници!Вървете не в Сибир ,а там откъдето сте излезли!
  • 25 Да да

    1 1 Отговор
    На комунистите по документи всичко им излиза! Само да са писани от социалисти де. Даже и до днес има много българи които не разбраха че комунизма рухна, защото фалира.
  • 26 Бай ХОЙ

    0 0 Отговор
    Какви прокурори какви съдии през 1999 г то тогава корупцията е във възхода си.Кой да е проверява тази бре,все едно сега некой да проверява Боко!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове