6 Декември, 2017 08:18 3 143 15

Свалянето на номера заради изтекла книжка може да отпадне

  • регистрационна табела-
  • книжка-
  • регистрационен номер-
  • кат-
  • полиция

Комисар Рановски определи като най-важна разпоредбата за премахване на задължението за поставяне на знак преди камерите по пътищата

Свалянето на регистрационни номера заради изтекла шофьорска книжка може да отпадне, заяви началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски.

По време на семинар „Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност“ комисар Рановски обясни, че има законопроект за промени в Закона за движение по пътищата, който вече е гласуван на първо четене в парламента, предаде Агенция "Фокус".

„Днес той ще мине на второ четене в транспортната комисия. Те нямат предложение за промяна на тези норми, но има такова настроение сред обществото. Предполагам, че утре в транспортна комисия ще бъде обсъждат и вариант за промяна – да не се приравняват тези с изтеклия срок с тези, които са употребили алкохол или наркотици“, обясни комисар Рановски.

„На база на общественото мнение предполагам, че ще бъде разгледан и вариант за промяна на тази норма и принудителна мярка за прекратяване на регистрацията … защото никой не казва, че този с изтеклия срок на свидетелството е неправоспособен, подчерта комисар Рановски.

Той уточни, че това се удостоверява с медицински документ, който не го издават от „Пътна полиция“.

По време на семинара стана ясно още, че за месец ноември са станали 570 тежки пътни инцидента със 70 загинали и 716 ранени. От началото на годината до 4 декември загиналите са 633. За същия период са регистрирани 22 779 водачи без свидетелство на управление.

Комисар Рановски определи като най-важна разпоредбата за премахване на задължението за поставяне на знак преди камерите по пътищата. По думите му друга промяна в Закона за движение по пътищата е било завършването на 10 клас за придобиване на шофьорска книжка.

Пред журналисти началникът на „Пътна полиция“ обясни, че над 900 000 автомобила са без застраховка „Гражданска отговорност“ от месец май 2016 г. до края на октомври 2017 г. Той уточни, че една голяма част от тях са такива, които не са в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йгймгймгймгйчгймкъмгймг

    11 10 Отговор
    ФАНАХА ....НЯКОЛКО МИЛИОНЕРА С ИСТЕКЛА КНИЖКА ....И ...АЙДААААА....НОВ ЗАКОН. .....МУТРЕНСКА ....ДЪРЖАВА......

    Коментиран от #7

  • 2 Гост

    18 2 Отговор
    Г-н Рановски и сие, а не е ли по-добре вместо да махате предупредителните знаци за камера, да увеличите броя на камерите в рисковите участъци, които на Вас са ви много известни! Защото идеята не е да се криете, а да осъществявате превенция!
  • 3 волен сидеров

    20 1 Отговор
    Скапана държава със смотани управници
    Изтекли документи и сваляне номерата на колата-какво ви е виновна колата

    Коментиран от #13

  • 4 Марко Тотев

    8 2 Отговор
    Рановски Рановски защо не се скриеш някъде дето сам не ще намериш.Не разсмивай изстрадалите хора с тия твои празни приказки. НАРОДЪТ ПОУМНЯ...
  • 5 чичо

    7 0 Отговор
    Чичо на кого разправя от два дни, че е незаконно свалянето на номерата заради изтекъл срок на валидност на книжката..... Че се и намериха "адвокати" да привеждат като тълкувателни решения на съда от 2009 г., при положение, че тогава действаше друг закон за движение по пътищата и друг правилник ама.... Кой да чете!
  • 6 Анонимен

    3 0 Отговор
    До всички които пътуват по пътя София Варна в района на Севлиево полицаите започнаха да снимат и по тъмно и не се виждат. Вижда се единствено червеният диод от камерата, но като се приближиш до колата.

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПОДВЕЖДАТЕ ХОРАТА

    11 0 Отговор
    На началната страница на мобиле.бг пише "Пада свалянето на номер за изтекла книжка" ! Цъкваш върху заглавието и линка те пренасочва на страницата на факти.бг ,където след прочитане на следното - Публикувано във факти.бг: Свалянето на регистрационни номера заради изтекла шофьорска книжка МОЖЕ ДА ОТПАДНЕ, заяви началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски.
    установяваш,че са те подвели поради ОГРОМНАТА РАЗЛИКА между думата "ПАДА" и думите "МОЖЕ ДА ПАДНЕ" ! Уточнявайте ги МОЛЯ тези неща предварително и при публикация дефинирайте ТОЧНО написаното ,защото заглавията са ви подвеждащи и грешни и могат да доведат до объркване сред читателите ви ,както и до бъдещи недоразумения поради грешната ВИ информация ! БЛАГОДАРЯ
  • 9 Анти ченге

    7 2 Отговор
    А не е ли по добре да направят система която да известява, че ти изтича книжката поне месец предварително , едно смс_че или ако нямат пари за това може и в писмен вид по пощата . Не по добре е тези мутри да влачат пари от народа по какъв ли не начин , и не само това ами тъмните стъкла за който толкова много се заяждат, техните лични лъскави и нови каруци в тях е непрогледно а на нас правят проблем
    Докато самите те не спазват закона , кой ще ги чуе , господин полицаи карал пил илис превишена скорост, показва служебна карта и веднага глобата утива на някой беден човечец нищо не подозиращ, който се движи някаде зад въпросния недосегаем милиционер.
    ГОСПОДА МУТРИ така не става закона е един за нас и вас полицаиченца дребни душици.
  • 10 Анти ченге

    2 2 Отговор
    А не е ли по добре да направят система която да известява, че ти изтича книжката поне месец предварително , едно смс_че или ако нямат пари за това може и в писмен вид по пощата . Не по добре е тези мутри да влачат пари от народа по какъв ли не начин , и не само това ами тъмните стъкла за който толкова много се заяждат, техните лични лъскави и нови каруци в тях е непрогледно а на нас правят проблем
    Докато самите те не спазват закона , кой ще ги чуе , господин полицаи карал пил илис превишена скорост, показва служебна карта и веднага глобата утива на някой беден човечец нищо не подозиращ, който се движи някаде зад въпросния недосегаем милиционер.
    ГОСПОДА МУТРИ така не става закона е един за нас и вас полицаиченца дребни душици.
  • 11 doe

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Къде край Севлиево

    Коментиран от #12

  • 12 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "doe":

    Виждал съм ги до бензиностанция лукойл в посока София и след Видима на края на изкачването където пътя е взел да пропада. Там дебнат за 50. Посоката е Варна.
  • 13 МАЛОУМЕН

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "волен сидеров":

    ЯВНО НЕ ЗАГРЯВАШ ЧЕ МПС ТО Е ОРЪЖИЕ В РЪЦЕТЕ НА САМОЗАБРАВИЛ СЕ ВОДАЧ.

    Коментиран от #14

  • 14 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "МАЛОУМЕН":

    Ами след като осъзнаваш че си малоумен редно е да не пишеш глупости тук .
  • 15 гост

    0 0 Отговор
    Сега трябва да ги убият с дела , тук и в Страсбург .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове