Last news in Fakti

7 Декември, 2017 19:15 1 665 12

Нинова: Като чу, че искам да говорим за групировки, Борисов изчезна като торпедо

  • корнелия нинова-
  • бойко борисов-
  • техноимпекс

Мислете ли, че ще седна да отговарям на Десислава Атанасова?, попита риторично Нинова

Нападките срещу мен и БСП по случая с приватизацията на „Техноимпекс” са единствено политическа атака, целяща смачкване на опозицията. Това коментира Корнелия Нинова пред бТВ.

Тя посочи, че органите, които трябва да кажат има ли престъпление или не, са прокуратурата и съда, а преди ден главният прокурор в направил оценката, че сега или се иска справедливост, или политическа разправа.

Миналата година ДАНС, по искане на премира Борисов, се занимава с „Техноимпекс”, веднага след избирането ми за председател на партията. И те казват, че няма престъпление, няма неизгодна сделка и няма ощетяване на държавата, обясни Нинова.

По думите й Борисов използва ДАНС и въпреки, че „истината е ясна” той „пуска шайкаджиите да лъжат и манипулират и да разнасят документи”.

Председателят на БСП посочи още, че стилът на лидера на ГЕРБ е да изчисти опозицията и да се смаже опонент, който критикува.

Самата Нинова научила вчера, че е проверявана и не е била викана за обяснения.

„Мислете ли, че ще седна да отговарям на Десислава Атанасова. Слагам край. Краят е следния – всичко, което има да казва и показва, да го носи там, където се решават нещата – в прокуратурата и съда. Там да го носи и ще се видим там като ме призоват. Знам, че това им е целта – да омаскарят опозицията”, заяви тя.

"Кои са Десислава Атанасова, Тома Биков и Антон Тодоров, че да им слизам на нивото? Тома Биков каза, че мечтата в живота му е да види Борисов в съда. Има вътрешни авторитети в ГЕРБ, които мълчат. Къде им е лидерът? Когато чу, че искам да говорим за групировки, изчезна като торпедо", каза Нинова.

По повод 70-те хиляди долара, платени за приватизацията Нинов заяви, че ги е платило дружеството „Техноимпекс 98”, а не физически лица. За пълномощните от Зимбабве тя обясни, че хора, които са били служители са искали да участват в приватизацията и не са можели да бъдат в България по това време.

Лидерът на левицата се обяви за обща стратегия и загърбване на различията по тема здравеопазване и взимане на бързи и конкретни решения. „ Ние предложихме краткосрочни мерки – временна забрана за лицензиране на нови болници, защото докато прокуратурата проверява всичките данни за частните болници ще минат години и проблемът ще се мултиплицира. Втора мярка – да пререгистрираме болниците. Да променим НК и да впишем реекспорта на лекарства, както и да се преизчислят пътеките”, обясни тя.

По темата с вота на недоверие към властта Нинова обясни, че предстоят още срещу с ДПС и няма отстъпление. За нея най-подходящото време за това е януари 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУМЕН

    10 8 Отговор
    ПРОЛЕТАРИЙ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
  • 2 ГГГГГ

    18 12 Отговор
    Червената кобра ежедневно плюе отрова, няма спирка за нея.
  • 3 fisifssktskgzktsktzktzkt

    9 6 Отговор
    ЦВ. ЦВ. СЕ СРЕЩА С АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТИ .....ХА ХА ХА....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    12 7 Отговор
    Аз го гледах на живо по БТВ и забелязах, че е гузна, но не се предаваше и умело отклони всички зададени и въпроси със старата изпитана тактика да замести отговора с атака по ГЕРБ. Ама знаеме и вече всичките схеми и хитрости и тоя път си личеше че е притеснена от въпросите.
  • 6 Гост с име

    13 7 Отговор
    Хах Курнелия колко насериозно се е взела. Кои били този и онзи да и задават въпроси на нея. Тя априори е над нещата и може да говори само с равни. Което ако се премери със същия аршин може да я питат коя е тя че да задава въпроси на министър-председател. Водещата търпеливо и каза че депутати я питат ама Курнелия лети в небесата и смислен отговор не даде. А беше интересен въпроса. Как прокуратурата дава становище през 98 за проверка състояла се през 99.
  • 7 Жоро

    11 9 Отговор
    Супер противна!!!
  • 8 Бесен Язовец

    8 5 Отговор
    Курнелчито с нови гърчове.

    Коментиран от #12

  • 9 Шалом

    3 1 Отговор
    Има ли все още някой,който вярва,че БСП-ШАЛОМ е социална партия?
    И изобщо,дали е партия?
  • 10 Другар

    1 1 Отговор
    Та то по-голяма групировка от БКП-БСП,има ли???
  • 11 Будител

    2 0 Отговор
    Тази взе да ми прилича на "професор" Вучков,но е доста по-семпла!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове