11 Декември, 2017 09:05 3 221 25

Квартални пишат като луди актове, вместо фишове, по заръка „отгоре“

  • акт-
  • фиш-
  • глоба-
  • полиция

С новата заръка, вместо да обикалят отдалечени места и да наглеждат възрастни хора, на ченгетата им се дава заръка по колко акта на ден да съставят

Всички квартални полицаи са впрегнати до Коледа да пишат като луди актове по КАТ, без значение от нарушенията. Това се прави по нареждане на шефовете на МВР, съобщиха пред Фрог нюз разследващи. Целта е да се отчита дейност.

Така дори и при маловажно нарушение, за което се предвижда глоба до 50 лв . и фиш, се съставя акт. Униформените са лично активирани , тъй като от това зависи оценката за тяхната ефективност. А това пък пряко влияе върху допълнителното им възнаграждение за месец и тримесечие.

С новата заръка, вместо да обикалят отдалечени места и да наглеждат възрастни хора, на ченгетата им се дава заръка по колко акта на ден да съставят. Между областните дирекции на полицията в страната дори има негласно съревнование коя от тях ще преизпълни плана. Според източниците ни водеща е София-област. Там бройката на съставените актове драстично надвишава тази от миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Престъпник

    50 3 Отговор
    Разбира се полицията и по точно КАТ от доста време насам е само средство за генериране на приходи от хората за щяло и нещяло, като почвам да се замислям полицията като цяло прави ли нещо за хората или само взима??
  • 2 Логи Ката

    29 3 Отговор
    Хазната трябва да се напълни, преди да раздават коледните бонуси. Искате повече пари - ами ще давате, за да има )))
  • 3 Иванчо

    32 4 Отговор
    Тя полицията така и така нищо не прави, по-добре да се закрие и да се знае, че поне няма да се налага харчене на ресурс за тия некадърни, неграмотни хрантутници.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гостенин

    4 15 Отговор
    И какви са ви доказателствата?Или само настройвате обществото.Някой казал ,че имаш сестра.

    Коментиран от #7

  • 6 Шок и ужас

    12 1 Отговор
    Пак ще ни го заврат, пак ще отнесем ние. Дали е парно или вода, ток или храна , пак ще платим скъпо . А с тази заплата за къде съм тръгнал?
  • 7 Зорлем

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гостенин":

    Акт за неспиране на знак "Стоп" в село от община Елин Пелин брои ли се за доказателство? При положение, че глобата би трябвало да е 20лв (освен ако не са я променили и нея тия дни)?
  • 8 Чурулик чурулик

    16 3 Отговор
    Организираната престъпна шайка кат и мвр са се активизирали силно преди нова година
  • 9 Бай Уй

    18 1 Отговор
    Ама вие чак сега ли загряхте, че от 2009 г. ви дера кожите. Наистина не само сте лош мат'рял, ами и от ония 80 %.
    Ще ви стрижа и доя докато мърдате драги мушмороци.
  • 10 ЪБМ

    2 12 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо":

    Ей Иванчо мамин, след като полицията нищо не прави, защо не отидеш и не станеш полицай бе? Хем нищо няма да правиш хем заплата ще ти дават ама ти май и за това не ставаш? Ама да се хейти е къде, къде по лесно, а ?

    Коментиран от #11

  • 11 Иванчо

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "ЪБМ":

    Щото си имам доста по-квалифицирана, по-добра и по-добре платена работа. Внасям осигуровки и им плащам заплатите на тия същите.

    Коментиран от #14

  • 12 КУЧЕ

    5 5 Отговор
    ДА ВИ ПИШАТ АКТОВЕ КВО РЕВЕТЕ И БОЙ ТРЯБВА ДА ЯДЕТЕ КОТО НЕ РАБОТЯТ НЕ РАБОТЕЛИ КАТО ИМ ПИШАТ АКТОВЕ РЕВАТ ЕЙ ТЪКЪВ Е БЪЛГАРИНА ИМА И СЪВЕСТНИ БЪЛГАРИ НО ПОВЕЧЕТО СА БОКЛУЦИ
  • 13 иван

    2 1 Отговор
    Голяма простотия всички полицаи станаха катаджии
  • 14 ВЯР

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Иванчо":

    Ми кво си се разревал като имаш доста по-квалифицирана, по-добра и по-добре платена работа. Или реването за теб и повечето като теб си е национален спорт? И да ревеш и да не ревеш все тая ще е. На никой не му дреме за твоето реване пък ти си реви на никого не пречиш. А това, че ще внасяш осигуровки и повече от сигурно, защото такъв е закона, но за заплатите не се изхвърляй, защото точно ти не си им работодател. Не се изживявай като такъв. А сега ще те оставя да се наревеш на спокойствие нали те кефи.
  • 15 Хамбурски салам

    2 0 Отговор
    Ами народе ,много сте тъпи и прости ,нали наближава нова година ,на господата политици и управници им трябват 13- заплата , не им стигат парите които получават по 4-5 бона на месец ,,,,,,,,,,,,,, СРАМ И ПОЗОР,,,,,,,,,,,
  • 16 ЙОНАК

    4 0 Отговор
    КАКВО ПИШЕТЕ ПРОТИВ ПОЛИЦАИТЕ.НАЛИ ВИ КАЗАХА ПО НАРЕЖДАНЕ ОТ ГОРЕ.А ЗА ТАКИВА НАРЕЖДАНИЯ СЪМ ЧУВАЛ И ПРЕДИ ГОДИНИ.
  • 17 ВЯР

    1 1 Отговор
    НА МЕН НЕ МИ Е ЯСНО ЕДНО, ЗАЩО ВСИЧКИ, КОИТО ЦВИЛЯТ СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ РЕВАТ, ЧЕ СА ГИ ГЛОБИЛИ ? АМИ УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, АКО ВИЕ БЯХТЕ ИЗРЯДНИ НЯМАШЕ, ЗА КАКВО ДА ВИ ГЛОБЯТ НАЛИ? А СЛЕД КАТО СТЕ БИЛИ НЕИЗРЯДНИ, ЗАЩО ПЛЮЕТЕ ПО ПОЛИЦАИТЕ ТЕ ЛИ СА ВИ ВИНОВНИ, ЧЕ ВИЕ СТЕ НЕРЕДОВНИ? ВАШАТА РАБОТА СТАНА КАТО В ОНАЗИ ПРИКАЗКА " КОЙ МИ СЕ ИЗТАКОВА В ГАЩИТЕ". КАТО ИЗЛЕЗЕТЕ В ЧУЖБИНА И СТЕ НЕРЕДОВНИ В НЕЩО ПО АВТОМОБИЛА СИ И ТАМ ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ ВИ ДРУСНАТ ЕДНА ГЛОБА, АМА ТАМ НЕ РЕВЕТЕ СРЕЩУ ТЯХ, ЗАЩО ??? КАКВА Е РАЗЛИКАТА ? ЗНАЧИ ТАМ СЕ СТРЕМИТЕ ДА СЕ ИЗРЯДНИ ТОЧНО , ЗАЩОТО ЗНАЕТЕ, ЧЕ ЩЕ ВИ ГЛОБЯТ И НЯМА ОТЪРВАНЕ, А ТУК ИСКАТЕ ДА Я КАРАТЕ ПРЕЗ ПРОСОТО И КОГАТО ВИ ГЛОБЯТ НЕ ВИЕ А ПОЛИЦАИТЕ СА ВИ ВИНОВНИ. ЕТО ЗА ТОВА ЖИВЕЕМ В ТОЗИ ХАОС И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ. ПРАВ Е ОНЗИ ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ ЗА 80 % ДЕБИЛИ.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 от 2 на 100лв

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "ВЯР":

    А ми ще ти го обесня за да ти стане ясно простичко като на полицай.....В България трафика е доста сгъстен , и е нормално човек да се обърка и да направи нарушение ....на много места се слага ограничение 20 км за да падат балъците в него и там ченгетата се крият най много...Изобщо пътната ни мрежа не е уредена ... И на запад глобявяат но за чужденците глобите са джобни пари а тук няколко заплати ...и накрая да те светна Ролята на ченгето е да улеснява шофьорите а не да ги дебне от ъглите и храстите за да им пише актове .....Тук и най малкото нарушение което не застрашава кой знае колко движението като непоставен колан вече 100лв се отразява сериозно на семейния бюджет...а някои и на глад.....И всичко това стана откакто МУТРИТЕ НА БОРИСОВ ДОЙДОХА НА ВЛАСТ Една статистика глоба за непоставен колан в Живково време 2лв в Мутринско време 100лв Леко дежурство Тъпо ченге

    Коментиран от #20

  • 19 Про

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "ВЯР":

    Да те глобят , не значи да те оберат .....така ще бъде и за напред докато ни управляват Мутро Тикви
  • 20 ВЯР

    0 4 Отговор

    До коментар #18 от "от 2 на 100лв":

    Нека и аз да те светна "умнико", за да принудиш тези 80%, за които говори проф.Иво Христов към, които явно и ти се числиш трябват драконовски глоби иначе българина не разбира од закони и ред. Така, че съм съгласен да ги увеличат даже 100000000 пъти още, за да ти дойде акъла в главата. Пак питам като излезеш в чужбина спазваш правилата нали? Така е там си абсолютен мишок и не смееш да гъкнеш, а тук, защо такива като теб смятат, че имат право да правят, каквото си искат? Е беше това време вече ще трябва и тук да спазвате правилата. Свиквай, а като не ти изнася хващай пътя за Индия там няма правила.

    Коментиран от #22

  • 21 ВЛАДКАТА

    2 1 Отговор
    ВЯР ЛИ СИ, ЗВЯР ЛИ СИ незнам.Аз живея вече 22г в Италия и ояе не съм видял ченгета да се крият за да ти направят глоба.И още нещо.Задължени са по закон да предупреждават с табела (или надпис на електронното табло на магистрала) ако има поставен радар.Така че не ми говори за спазване на правила и тем подобни в чужбина.Да неговорим ,че глобите са съобразени с заплатите на хората.Информирай се малко преди да пишеш глупости колко правилно е да ни дерат кожите.Абсолютно съм сигурен че тия актове са само заради парите,както е всяка година декември.

    Коментиран от #24

  • 22 от 2 на 100лв

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ВЯР":

    На запад ,, умно ченге "" пътищата им са по уредени и има по малко ограничения ...и те спират изключително рядко за проверка .и понеже и не познаваш района се налага и по бавно да караш...В живково време глобите бяха от 20-50 пъти по малки и нарушенията бяха по малко .От както Тиквата дойде на власт и даде големи права на ченгетата а и възможност да си увеличават заплатите на пътищата произшествията станаха драстични ...И ако продължава това обиране на гражданите в България ще останат само Мутрии ченгета които в последствие ще се самоизядат.Лека служба Тъпо ченге

    Коментиран от #25

  • 23 Driving pleasure

    2 0 Отговор
    Дори и изцяло да се закрие служба КАТ (че и цялото МВР) обикновения гражданин ще го разбере само по джоба си
  • 24 ВЯР

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ВЛАДКАТА":

    Ми като живееш 22г в Италия кво си се разревал за нас тук в България? Или не можеш и след 22 госини да се отървеш от диагнозата вечно да ревем и да се оплакваме. Личи си, че си българин даже и след 22 години. такива като теб и на Марс да отидат пак ще са недоволни и пак ще се оплакват. А за да не ставаш повече СМЕШЕН и да не пишеш глупости вземи малко и попрочети, че поставянето на табела за поставен радар отпадна и никой от МВР НЕ Е ЗАДЪЛЖЕН по закон да предупреждава. Така, че вмидно е кой е неинформиран и пише глупости "умнико". Така, че такива като теб нека да ги дерат колкото се може повече.
  • 25 ВЯР

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "от 2 на 100лв":

    Ми като на запад пътищата им са по уредени и има по-малко ограничения ...и те спират изключително рядко за проверка върви там кво майка си търсиш тук. Аман от ревльовци. Все нещо не ви е на таман. Малко ви дерат трябва още, а смешния ви плач ми докарва душевен /щях да напиша нещо по така, но хайде ще се задоволя с думата/ кеф. А що се отнася до живковото време, какво ми правиш сравнения то тогава и билетчето за градския транспорт беше 6 ст., само, че тогава хората бяха в пъти по-умни, а не като теб. Разхайтихте се и все мрънкате за това ви трябва яко дране и така ще е, а вие си ревете. Казваш, че произшествията са станали драстични. Е с това мога да се съглася и сега аз ще направя сравнение с живковото време, че тогава не беше така нали? А сега, защо е така? Защото се появи чалга поколението ви мързеливо, вечно недоволно и мрънкащо с голямо самочувствие, но без покритие и много, ама много празни глави. Проф.Иво Христов ви го каза за 80% дебили и дори коли не можете да карате толкова сте зле, а по времето на Живков не беше така. Вашето поколение е толкова зле, че когато един репортер излезе и пита минаващите по улицата хора кога е националния празник на България и гледате точно като онези 80%. България няма нужда от такива смешни вдлъбнатиняци като теб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове