13 Декември, 2017 16:09 1 614 12

Банков обирджия иска хиляди от държавата, условията в затвора били лоши

  • обирджия-
  • затвор-
  • стефан стефанов

Стефан Стефанов се чувства дискомфортно зад решетките

Банков обирджия иска хиляди от държавата, условията в затвора били лоши - 1

33-годишният Стефан Стефанов, който през март 2011 година нахлу въоръжен в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя и взе други шестима служители в банката за заложници, съди държавата за лоши условия в затвора. Делото е заведено в Административния съд в Бургас.

Стефанов бе осъден на 15 г. лишаване от свобода за престъплението, но сега настоява за обезщетение заради унизителните условия, в които бил поставен зад решетките За дискомфорта, банковият обирджия иска да му се плятат 36 000 лева.

Като свидетели той е призовал две ключови фигури от криминалната хроника - Георги Вълев, сочен за един от лидерите от бандата за мокри поръчки „Килърите“ и Иван Рибов - един от участниците в бомбения атентат срещу Митьо Очите през ноември 2001 г. И двамата са осъдени на доживотен затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенсионер

    10 2 Отговор
    Етова е нашето правосъдие който не е завел дело срещу държавата той не яосъдил и спечелил делото .
    Н а кому е нужно да има доживотни присъди цял живот като търтейда лежи и на гърба на народа да го издържаме .И на всичко отгоре са с претенции а пенсионерите за празниците някой ще ги посрещнат на свещ за неплатен ток .

    Коментиран от #2, #10

  • 2 чалга

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "пенсионер":

    Ами дай тогава всички убийци рецидивисти да ги пуснат да си живуркат покрай тебе и да се правят на работещи и пак да си крадат и т.н. и ще почнеш да ревеш, че държавата ги оставя да правят каквото си искат.Е тогава сигурно ще бъдеш на лампово осветление с платен ток да виждаш дали убиеца идва да те убие за да краде.

    Коментиран от #3

  • 3 Дебилоландия

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "чалга":

    Мисли,преди да пишеш!!!

    Коментиран от #4

  • 4 чалга

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Дебилоландия":

    Мисли ти преди да пишеш!
  • 5 Темидец

    10 0 Отговор
    Я мри животно такова...смъртната си беше ок,сега нямаше да има дела!Плати първо кръвнината на човека който едва оцеля,ах защо не бях на неговото място- делото щеше да е срещу мен.
  • 6 чалга

    2 3 Отговор
    Преди малко по новините на БНТ даваха репортаж за произшестеие на шофьор прегазил колоездач вследствие на което починал и минувачи искаха доживотна присъда за шофьора.А тук разни коментатори искат такива, убийци и крадци с криминални досиета пълна свобода за да не плащал народа някаква си "издръжка" на такива хора.Е то значи тези които убиват, крадат, лъжат, мошеничат и т.н.да са на свобода.Ами ако е така да няма присъди и затвори хайде да убиваме за да крадем!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гостун

    5 2 Отговор
    Чалга,не схващаш нали?! Пост1 пише,че не трябват присъди,а смъртна! За да не ги храним доживот
  • 9 чалга

    2 2 Отговор
    Гостун не храниш никого, те там си работят.Преди две три години има пак така обирджия но на автомобил Инкасо с милион и половина пари от някакъв си Жоро - Инкасото го бяха нарекли и наскоро четох статия за него, че работи в затвора!Не се притеснявайте, че били лежали, не работят.
  • 10 бсп

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "пенсионер":

    Не се знае колко си "пенсионер" който се представя за такъв, а има пари за интернет но за ел.крушка да му свети няма пари.Ами то за интернет се искат повече пари отколкото за осветление!Разбира се, че по никакъв начин не защитавам който и да е затворник лъгал, крал, убивал, блудствал там му е мястото!Има много пенсионери които нямат интернет за да коментират в него но стотинки за ел.осветление имат.Омръзна ми от "пенсионери" дето нямали финанси за дреболии ама за нещо по-така имат.
  • 11 Коко

    4 1 Отговор
    В тази държава е по добре да си престъпник и затворник отколкото честен данъкоплатец. Човек в тази държава когато се труди и си заплаща всички данъци и осигуровки, той няма право на претенции. Влезте в някоя болница в европейска България и ще видите как здравноосигурения и честен българин брои стотинки да гледа телевизия. Как чака на опашка пред кабинетите на изнервените лекари, как се моли на някой да му помогне да се качи на по горен етаж поради липса на асансьор, как се влачи до тоалетна в дъното на коридора, как чака някой да го спонсорира за скъпоструващите лекарства и лечение въпреки редовните здравни вноски т.н и т.н. На затворника който цял живот само е крал и нищо не е внасял в държавата, в затвора всичко му е на тепсия и накрая ще я осъди и ще му платят куп пари. Хора да се обединим и променим правилата в тази държава.
    Терминал 2 само краен случай.
  • 12 кара кол

    2 0 Отговор
    тоя па пумияр съди държавата , а като застреля човека и взе заложници условията са били хубави сигурно , е освен за умрелия де , ето сега близките на умрелия да съдят държавата за лоши условия , толкова лоши че чек до смърт довеждад
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове