Last news in Fakti

18 Декември, 2017 20:33 7 775 22

Президентшата не остана длъжна на Цветан Цветанов

  • десислава радева-
  • цветан цветанов-
  • румен радев-
  • четене

Десислава Радева отговори на зам.-председателя на ГЕРБ, който каза, че съпругът ѝ трябва да чете повече

Президентшата не остана длъжна на Цветан Цветанов - 1

Съпругата на президента Десислава Радева не подмина репликата на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заяви, че президентът трябва да чете повече. "Препоръката" му бе в отговор на изявлението на държавния глава, че с наложения мораториум върху иновативните лекарства управляващите посягат на последната надежда на българина.

На страницата си във Facebook Десислава Радева използва откъс от "Алиса в страната на чудесата", за да подскаже, че наистина трябва да се чете. Ето и публикацията ѝ:

"ЛУДИЯ ШАПКАР: Ха-ха-ха, избягай от оковите на собствените си шаблони. Мислиш, че извън пределите на надеждата има само развалини? Всъщност само ако се лишиш от последната си надежда, ще можеш да станеш истински свободна. Нищо няма да те държи повече, ще ти е все едно и най-сетне ще получиш възможност да си съсредоточиш мислите върху това, което трябва да правиш, а не върху това какво ще стане сега. Затова, когато умира надеждата знай – всичко едва сега започва и постъпи по друг начин.

АЛИСА: Да постъпя по друг начин по отношение на кое?

ЛУДИЯ ШАПКАР: Няма значение. По отношение на каквото и да било... Към себе си например. Надеждата е следствие от навика — смъртоносна инерция да запазиш старото. Убий надеждата.

До скоро мислех, че истината те прави свободен, докато приятел не ме подсети за този текст. Истината е следствие. Убийството на надеждата е първоначалният акт.

Трябва да ги препрочитам тия книги, ей!!! Навикът е адски силен заглушител. Дори и на вътрешния ти гласец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЯС

    99 87 Отговор
    Генерал Деси мн горзна ве!
  • 2 onq s konq

    97 49 Отговор
    Президентшата да каже ясно и точно НАЙ-ВАЖНОТО:Алиса и шапкара за ГЕРБ ли са гласували или за Радев?Аман от кухи приказки...
  • 3 Да ама

    85 91 Отговор
    това го няма във :Винету: Как да очакваме Цвинокио да го разбере
  • 4 Бесен Язовец

    45 66 Отговор
    Деси Радева е нашия най-нов ударник по-партията на крадеца!
  • 5 Гост

    23 29 Отговор
    Деси Цветанов имаше предвид по сериозни книги да се четат.
    Единия чете Винету другия Алиса в страната на чудесата и се чудим защо нещата не се получават. Още от образованието са сбъркани нещата.
  • 6 герберастията не прощава

    51 9 Отговор
    Това Цвичката няма, как да го раьзбере, така че е хаосен изстрел !
    Един цитат, Цвичка чети внимателно !!!
    " Фанатизмът е характерен за малкия мозък и за малкото знание.Колкото по-малко знае човек и по-малко мислещ е, толкова по-убеден е в своите знания и правота, по-агресивен е в своето невежество и се опитва да го пръска наоколо.Малките хора имат нужда да следват някого или нещо.Те искат да бъдат последователи и вярващи.Именно те най-лесно стават фанатици..."
    Еничар Токораз Исто
  • 7 БАБА ГЕНА

    49 15 Отговор
    Управляващите са се засегнали от това,че президента РАДЕВ КАЗА,ЧЕ СА ЗАГУБИЛИ ЧОВЕШКИЯТ СИ ОБРАЗ ,ЗАРАДИ МОРАТОРИУМА НАД ЛЕКАРСТВАТА.Е не е ли така---лишават болните от правото да живеят.А сега щели пак да ги плащат,но трябвало да се създаде някаква си комисия,която да одобрява дали наистина имат нужда от тези лекарства.И ДОКАТО СЕ РАЗТАКАВАТ,ТЕЗИ БОЛНИ ДАЛИ ЩЕ ДОЧАКАТ ДА ПОЛУЧАТ ТАКА ВАЖНИТЕ ИМ ЛЕКАРСТВА.Това не е ли унижение,не е ли ГЕНОЦИД,ДОРИ И НАД БОЛНИ ХОРА.
  • 8 ДЕДО ЙОЦО ГЛЕДА

    42 9 Отговор
    ЦВИНОКИО....ХАХАХА.....

    ОТДАВНА НЕ БЯХ СЕ СМЯЛ ТАКА.....

    ЦВИНОКИО
    ..😄😅😆😁😂😃😄😅
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 четящият

    30 18 Отговор

    До коментар #9 от "ZASHTITNIK":

    Защо никой не задава въпроса кой ни докара до това състояние - без лекарства, с ниски пенсии, с ниска репродуктивност и ....на изчезване? Кой открадна 45 години плащаните данъци ? отговорът е един - комунистическата партия и нейните сподвижници, и нейните наследници, и техните деца, които продължават да крадат...Каква художествена литература - да четат собствените си архиви, директиви, конгреси и да се самозабранят със закон - това ще бъде единствения им хуманен акт към България.

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Булката на некъв си

    32 29 Отговор
    Тази клета женица я разбирам,бивша на дупетат от БСП сегашна на некъв си от БСП и той не знае какъв е,ама тя знае,че това беше последния влак,повече няма да има каквото било,било а и тя си е на години 5те минутки слава си отиват...хахахахха

    Коментиран от #21

  • 14 стоян георгиев

    21 26 Отговор
    тая не е за пред хора ама кво да се прави !!!!

    Коментиран от #15, #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Р.иванова

    30 12 Отговор
    Не виждам с какво ви дразни.Освен
    Че не можете да контролирате злобата си.
  • 17 ббб

    8 10 Отговор
    Добра комбинаторка....., но това няма нищо общо с интелекта
  • 18 един

    8 12 Отговор
    След вчерашната радостна новина за това колко българинът е във възторг от летеца-президент Радев, президентшата се е главозамаяла! Горката! Много била чела за Алиса! Браво! Тъпотията не познава предели! Още по-тъпо може! Дерзай, Радева!
  • 19 Мунчо

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "четящият":

    Айде пак. Поредният промит мозък, на който комунистите са му виновни. Абе вие не разбрахте ли, че това отдавна е само удобно оправдание за апашите, независимо какво им пише в партийната книжка.
    И знаеш ли въобще какво е "комунист" или "социалист"? Правиш ли разлика от "партиец"?
    Явно не правиш. Аз съм живял 38 години през "комунизма" и после вече почти 30 през "некомунизма" и "комунисти" съм видял двама-трима, а от "партийци" не можеш да се разминеш, че сега даже са много повече от едно време.
    Като са виновни комунистите защо гласуваш за ГРОБ? Че то там е пълно с бивши комунисти, пребоядисани комунисти, а тия, които се отказват от нещо, за да се лепнат на друго са по-опасни, винаги могат да ти забият нож в гърба. Да не мислиш, че на 10-ти ноември 1989 г. сутринта са били комунисти, а като са преспали на 11.11.1989 г. са се събудили осъзнати и вече са "демократи"?
    На времето имах колега, който беше зам. партиен секретар на ППО в службата, който на 11.11.1989 г. демонстративно четеше вестник "Демокрация" на входа на службата, а после мина през още няколко партии, все в опити да докопа кокала.
    Ето такива ни грабят и ще го правят, докато си мълчим като овце и им позволяваме ...
  • 20 B52

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Щото ти си много хубава. Стой си на цукалото и не се обаждай, като не разбираш за какво става въпрос.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 факт

    1 2 Отговор
    ЦЕЦО Е ВЕЛИК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове