27 Декември, 2017 17:23 23 959 25

Предсрочно пускат отсечката Кресна – Сандански (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • ам струма-
  • строеж-
  • магистрала-
  • асфалт

За първи път в проект за строителството на автомагистрален участък е предвидено и изграждането на „Интелигентни транспортни системи”

Предсрочно пускат отсечката Кресна – Сандански (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: МРРБ

Над 50 хил. тона асфалт са положени досега на АМ „Струма“ в участъка между Кресна и Сандански. Изпълнението на 24-километровия участък - лот 3.3, от автомагистралата върви с много добра организация на работата.

Ако няма непредвидени метеорологични обстоятелства отсечката ще бъде завършена в края на 2018 г., което е половин година по-рано от срока по договор.

Това съобщават от пресслужбата на министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Предсрочно пускат отсечката Кресна – Сандански (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: МРРБ

Напредва работата по големите съоръжения. Готови са 90% от водостоците и 70 на сто от подпорните стени. В участъка между Кресна и Сандански има 2 пътни възела - п. в. „Струмяни“ и п. в. „Сандански“, 25 големи съоръжения - мостове над реките Струма, Злинска, Градешка, Потока, Речичка, Санданска Бистрица, Лешничка, надлез над ж. п. линията София – Кулата, 9 селскостопански подлези и надлези, 4 площадки за отдих, на които ще има и тоалетни, и т. н.

Предсрочно пускат отсечката Кресна – Сандански (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: МРРБ

За първи път в проект за строителството на автомагистрален участък е предвидено и изграждането на „Интелигентни транспортни системи”. Те включват станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, за измерване на теглото на превозните средства и за метеорологично наблюдение.

Предсрочно пускат отсечката Кресна – Сандански (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: МРРБ

Изпълнител на лот 3.3 е Консорциум „Струма Лот 3.3“, в който участват: „ГБС инфраструктурно строителство“ АД, „Пътстрой 92“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Строителният надзор осъществява „Пътинвестинженеринг“ АД.

Предсрочно пускат отсечката Кресна – Сандански (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: МРРБ

Участъкът от Кресна до Сандански - лот 3.3 от км 397+000 до км 420+624, е част от проекта: АМ „Струма“ - лот 3.1, лот 3.3 и тунел „Железница“. Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛКЩ

    124 8 Отговор
    Само едно ще кажа, не е важно да се приключи половин година преди срока на договора, а е важно качеството на изпълнените работи, а повярвайте ми то е ПЛАЧЕВНО. Тъй като работя на обекта като геодезист, мога да ви кажа, че само след 5г. 2/3 от магистралата ще е на кадаиф!!! Но това си е в плановете, все пак се гради веднъж, а после до безкрай ще се "усвояват" средстава за ремонт и преустройства! Както се казва - Да ни е честита новата "магистрала"!

    Коментиран от #2, #7, #15

  • 2 ГЕРБеристан

    71 9 Отговор

    До коментар #1 от "ЛКЩ":

    Ами щом работиш там значи най-вероятно знаеш и кой ви пришпорва толкова ? Бай Хой яко дава зор за да открие и после 10 пъти да се закрие за ремонти на новия път !
    Бас слагм, че тоя изнасилен срок е заради него и още един бас, че после, ще има поне 3 спешни ремонта още първия месец ! И това не защото имам някакви свръхестествени способности и хвърлям боб, а защото всеки път е едно и също!
    Гарантирано от ГЕРБ, как казва един мъдър читател !
  • 3 Бат Мишо

    39 10 Отговор
    дам сещаме се по бързането да се усвоят парите преди боко да рухне
  • 4 Диди

    49 5 Отговор
    После и дупките ще се появят предсрочно.
  • 5 Нинова

    40 63 Отговор
    Да се появява каквото ще.Ако не бяха герб още щяхме да обикаляме 6 часа през марино поле и селата там

    Коментиран от #11

  • 6 Нагъл обир

    32 4 Отговор
    Да ви е чедтито ! Дано не е асфалтирана от Хидро фирмата както АМ Черно море , посока Бургас. Ужасен ужас !
  • 7 onq s konq

    23 43 Отговор

    До коментар #1 от "ЛКЩ":

    Не ти ли е ясно че ако се работи качествено и няма нужда от ремонти,ти и още цяла армия "магистралчици" сте НА БОРСАТА бе умник?

    Коментиран от #9

  • 8 asoos

    65 11 Отговор
    Това асфалтиране рано или късно ще ни излезе през носа ама нали шопите трябва да ходят лесно на Слънчака и до Гърция .а пък другите така наречена провинция да духат супата
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Driving pleasure

    25 12 Отговор
    Ако тези снимки са от участъка - майко мила - асфалта изглежда отвратително още от сега!

    Коментиран от #13

  • 11 Xxx

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "Нинова":

    Много си умна....типична гербаджийка
  • 12 Батю

    7 30 Отговор
    Да живее Борисов, да живее ГЕРБ ! Благодарим !!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Варненецът

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Driving pleasure":

    Това не е последната настилка господин Хейтър, това е подложен асфалт .
  • 14 papur

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Батю":

    Ми те си живеят ито добре.Ами ти как си!

    Коментиран от #19

  • 15 Geodezista2.0

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "ЛКЩ":

    Аз пък ще ти кажа, че и аз работя там и че състоянието на работата е леко посредствено, но в никакъв случай не и лошо. Сега на кого да вярваме?
    Vote now.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Аз съм аз

    20 2 Отговор
    Не знам защо повечето хора още не могат да разберат, че просто в България така си работят хората. Толкова си могат. Без значение коя фирма го прави, без значение коя партия или коалиция от партии е на власт, без значение в коя сфера се работи, качеството на работа е под всякаква критика. И това се вижда навсякъде около нас- производство на стоки, сфера на услуги, строителство, ремонтни дейности, търговия и какво ли не. Така са си работели хората в България и по соц. време, така си работят и до ден днешен.
  • 18 невярващ

    6 1 Отговор
    Този клип е от пролетта, дърветата още не са разлистени напълно, няма ли развитие от тогава до сега и нов клип.
  • 19 Яжмипапура

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "papur":

    Супер съм,куче.
  • 20 гост

    8 0 Отговор
    Сега обновиха и пътя Хасково-Димитровград с мек, черен и вълнист асфалт. Старият път беше добре, тук-там имаше дребни дупки и пукнатини, но беше равен и здрав, едно запълване на пукнатини и дупки беше достатъчно за регионален път. Новата настилка е действително на няколко пласта, но е на вълни, като караш и колата се люшка напред-назад. Това е висша форма на усвояване - път без нужда от генерален ремонт бива развален, защото след 2г. ще е по-зле от стария.
  • 21 Я изкарай Гано

    2 0 Отговор
    Над гръмката статия за автобана върви заглавия: "Падна изолация на детска градина в Шумен" Ха-Ха-Ха. Евала на държавните строители! На бегом се приближаваме до момента, в който, ГРАЖДАНИТЕ няма да позволяват строителство/рехабилитация на паркове, ВИК-та, магистрали, енергийно-ефективни осветления и др. с европейско финансиране. Само ми е жал за хората от Добруджа, на които ще им отровят водата, а т.нар. "държава" само се усмихва и мляска мин*ти на поредната златната кокошка!
  • 22 инженер

    5 1 Отговор
    Трябва да си ултра прост да завършиш нещо половин година по рано от договора и после да оправяш пропуски. А такива ще има, защото това не е кошара, а мащабен обект. На клипчето се виждат мостове, детелини...... Бойко Комплексаров да знае, че половин година са 180 дни. Кви са тия ГЕРМАНО-ЯПОНСКО-ШВЕДСКИ-ХОЛАНДСКО-ДАТСКИ строители перфекционалисти.
  • 23 Jek

    3 1 Отговор
    Струма е най-новата и най-къдравата магистрала.
  • 24 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    време е да се прави черно море и хемус

    Коментиран от #25

  • 25 Г.З

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Vasik Atanasova":

    На Варненци нищо имат си Варна Иличовск.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове