Last news in Fakti

2 Януари, 2018 14:45 1 248 15

Нинова: Кабинетът на Борисов имитира действия

  • корнелия нинова-
  • вето-
  • закон за корупцията

Не се ли справим с корупцията, не можем да решим нито един проблем

„Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки, дадени на България от авторитетни европейски издания“. Това написа във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й британският вестник "Гардиън" и немският "Ди цайт" ни определят като най-корумпираната страна в Европейския съюз, която застава начело на председателството.

Тя подчерта, че сме започнали 2018 г. с негативния анализ на френския "Журнал дю Диманш", който пише: “Корупцията в България е ендемична. Корупцията е навсякъде." „Този път оценките не са от "лошата" БСП, която иска да ни изложи пред Европа. Те са от сърцето на Европа, от най-големите в ЕС -Германия, Франция, Великобритания. Защо мълчите, г-н Борисов. Вие имате огромно влияние в европейските столици. Отговорете на тези обвинения към страната ни. Сигурно няма да го направите и причината е описана в "Ди Цайт": "корумпирани, но послушни", пише председателят на левицата.

Според нея това струва 10 млрд. лева годишно, които се крадат от българската икономика, българските семейства и домакинства. По думите й корупцията е в основата на крещящата бедност и несправедливост. Нинова обяснява, че по-важно дори от външните мнения е това на българския народ, който поставя корупцията на челно място в класациите на най-тежките проблеми за живота му.

„Вместо правителството на Борисов да прогледне реално за този проблем, имитира действия“, коментира тя. По думите й приетият по Коледа антикорупционен закон е определен от авторитетно френско издание така: "направо може да ви разсмее." Лидерът на БСП пише още, че за европейската общественост корупцията в България все още стряска Брюксел и класира България сред трите най-корумпирани страни в Европа.

„Така започва българското председателство, за съжаление. Но още не е късно да се вземат мерки. Президентът Радев дава златен шанс на правителството и мнозинството в НС с ветото върху антикорупционния закон. Здравият разум и истинското желание за борба с корупцията да надделее“, заявява Нинова. Според нея подкрепата за ветото би било само една стъпка в правилната посока, а втората би била да се чуят аргументите на БСП при вота на недоверие за корупцията на правителството на Борисов.

„Не се ли справим с корупцията, не можем да решим нито един от другите проблеми - бедност, здравеопазване, образование, демография. Или всички осъзнаваме това и променяме нещата, или правителството на Борисов ще ни тегли все по-надолу“, заключва Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ww3

    11 8 Отговор
    Кабинетът на Борисов е жалка работа, а Нинова се гаври с тях :)
  • 2 Скорпион29

    6 8 Отговор
    Корнелия е нашия таран
  • 3 Боримир

    10 6 Отговор
    След няколко години като спрат парите от EC баце ще се скрие и оглозганата държава ще фалира.Ние нямаме наша силна икономика а в момента всичко се крепи на еврофондовете.

    Коментиран от #4

  • 4 Моримир

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Боримир":

    Тогава ше направим революция
  • 5 Жоро

    10 3 Отговор
    А ТИ ДРУГАРКО ИМИТИРАШ ОПОЗИЦИЯ!!!!
  • 6 Жоро

    3 5 Отговор
    Хората от ДПС поне си имат идол.

    Коментиран от #8

  • 7 ХАЙ СИ ИР

    10 3 Отговор
    Когато чувам такива изрази, крадецът да вика дръжте крадеца. Значи няма да има нищо ново. Най добре е други да дойдат на власт, че тези са един дол дренки. Всичките са генно оцапани и деградирани. Нови само нови хора, с нови лица, с нов мантилитет, с нова визия.
    Останалото губене на време, протакване и нови далавери.
  • 8 Геро

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Жоро":

    Целият праламент ен. Д П С , тоест. Далавера , Пари и Собственост .
    На гол томбат чифте кючек
  • 9 onq s konq

    9 4 Отговор
    Вместо да "заклеймява" като развален грамофон правитеството на Борисов/3-го по ред/,да беше слязля Нинова сред народа и да му обясни кое е лошо и кое -не,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ НАЙ-НАКРАЯ ПОНЕ ЕДНИ ИЗБОРИ ОТ 10 ГОДИНИ НАСАМ.На практика обаче ТЯ или не го може,или я мързи,или чувства че народът не й вярва.Верно-БСП постигна идеята си Президента да не е от ГЕРБ,но това стана с парите на Военното лоби в България,отделно че тая институция има само ПОКАЗНА ФУНКЦИЯ и за разлика от ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ няма абсолютно никаква реална способност да промени нещо в реалния политически и икономически живот на страната.

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Геро

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    От къде копираш тези неща.

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Геро":

    От "Гардиън" и "Ди цайт"- любимите ми!Ама от други броеве-не от тия дето ни плюят.
  • 12 Све

    2 3 Отговор
    Без екстра симпатии, мисля, че
    К. Нинова трябва да излезе с ОЩЕ КОМПРОМАТИ И СКАНДАЛИ.
    ТОВА ОБЩЕСТВО ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИ
  • 13 Бесен Язовец

    3 2 Отговор
    Курнела и Боко са от едно дърво бадеми, горчивииии...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 отговор

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Откъде да слезе това женище, къде се е качило? Поведението му е отвратително, нападките му грозни и долни, целящи само и единствено напрежение, нищо друго. Колкото и да е мразен и очернян, Борисов е разбран човек, истински мъж, ако женището имаше желание да помогне с нещо добро за хората в държавата, поведението му щеше да бъде съвсем различно. Не зная кой как оценява това поведение, но мен ме отвращава и отблъсква. Като се вземе предвид и миналото на партията - близко и далечно, нещата са нетърпими! Питам се докога тази партия ще се пъне да измести Борисов и да се намести отново начело, за да може да краде и лъже. Без това тези партийци не могат да съществуват! Колко пъти трябва да търпим опитите им да измъчват държавата?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове