Last news in Fakti

2 Януари, 2018 18:43 5 507 61

Кабинетът приема конвенция за признаване на "третия пол"

  • истанбулска конвенция-
  • трети пол-
  • транссексуалност-
  • министерски съвет

ВМРО "скочиха" остро против идеята

Кабинетът приема конвенция за признаване на "третия пол" - 1

Скандална точка е включена в дневния ред на утрешното заседание на Министерски съвет. Като точка 6 е включен "Проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, подписана на 24 април 2016 г., предаде "Епицентър.бг".

Става въпрос за т.нар. Истанбулска конвенция, която е подписана от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева в тогавашното ѝ качество на министър на правосъдието, с която фактически се признава третия пол и се вменява в дълг на децата да се съобразяват с това.

На идеята за ратификация категорично се противопостави вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който призова за широк обществен дебат по темата.

В свое изказване, пак преди Нова година, правосъдният министър Цецка Цачева увери, че ратифицирането на конвенцията няма да доведе до признаване на гей-браковете.

В края на ноември заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова обяви, че България е "на прага" да ратифицира документа.

На специална среща в МП, Ахладова е уверила директора на Европейския институт за равнопоставеност на половете Вергиния Лангбак, че възможността за прилагането на Истанбулската конвенция в целия Европейски съюз ще е сред приоритетите на българското председателство на общността.

Според ВМРО, които излязоха с нарочна декларация срещу ратификацията на конвенцията, "под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“, известна като Истанбулска Конвенция, се налагат учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и се създава възможност за налагане на еднополови „бракове“."

ВМРО – Българско национално движение категорично се противопоставяме на ратифицирането на този документ.

Под заглавие за домашното насилие Конвенцията налага учебни програми за изучаване на „нестереотипни роли на пола“ като хомосексуализъм и травестизъм. Тя съдържа редица скандални текстове, атакуващи такива основополагащи категории за българите, като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно вероизповедание и др. училища ще подлежат на санкции, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и баните на момичета и обратно.

От ВМРО изтъкват, че Словакия е спряла всяко движение за ратификация след остра полемика. След опит да бъде тихомълком гласувана разгорещени дебати се разгарят и в Хърватия, която също отхвърля Истанбулската конвенция. Същото се случва и в Латвия.

Унгария категорично и окончателно е отказала ратификация. Така че не сме само ние единствени - цяла Източна Европа е „взривена“ от Истанбулската конвенция, подчертават от ВМРО.

Под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“, известната като Истанбулска Конвенция се налагат учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и се създава възможност за налагане на еднополови „бракове“.

Под заглавие за домашното насилие Конвенцията налага учебни програми за изучаване на „нестереотипни роли на пола“ като хомосексуализъм и травестизъм. Тя съдържа редица скандални текстове, атакуващи такива основополагащи категории за българите, като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно вероизповедание и др.

Истанбулската конвенция също така насърчава изучаване на „нестереотипни роли на пола“ като хомосексуализъм, травестизъм и др. подобни, и то на всички образователни нива – от детската градина до университетите.

Член 3 например въвежда определение за пол и полова идентичност като нещо различно от биологичния пол на човека:

„Пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете“.

На практика това дава възможност за узаконяване на еднополовите бракове - ако един от двамата брачни партньори при законно сключен брак смени своя пол, автоматично според Истанбулската конвенция се създава еднополово „семейство“.

А както е известно, Българската конституция признава пол мъж и жена и семейство от мъж и жена. Това означава да се даде възможност за осъдително решение от Европейския съд по правата на човека срещу България, ако бъде ратифицирана тази Конвенция, която уж се занимава само с домашното насилие.

Гласуването на Истанбулската конвенция ще задължи България да дава статут на бежанец на всеки чужденец с „особености на пола“. С други думи, всеки транссексуален от трета държава може да получи гарантиран статут на бежанец у нас, тъй като в родината си е преследван заради „особености на пола“.

Междувременно в писмо до заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов над 30 граждански, християнски и други организации за защита на семейството се обърнаха с молба за недопускане на ратификация на Истанбулската конвенция.

Поради цялата сложност на ситуацията вицепремиерът, който е и лидер на ВМРО – Българско национално движение, Красимир Каракачанов даде отрицателно становище на скандалните текстове в съгласувателната междуведомствена процедура, като пусна и писмо до Началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, в което категорично се противопостави на приемането на тази Конвенция. В писмото се настоява тя да бъде подложена на широк обществен дебат и едва тогава да бъде разглеждана по същество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо Васил

    141 1 Отговор
    Къде сте чули Господ да е създавал "трети пол", господа соросоиди? Какво е това животно? Какво целите с тези манипулации на обществото?

    Коментиран от #6

  • 2 Бат Саше

    110 4 Отговор
    Бойковите мишки и селски парвенюта приемат всичко, стига да им наредят еврпейските, пардон... еврейските шефове!
  • 3 qqqqq

    15 46 Отговор
    Такива красавици от третия пол има, че и жените им завиждат. Особенно в Тайланд направо не можеш да ги различиш. И в секса са страхотни. По добре тях да признаят, от колкото гадните гейове и травестити.
  • 4 Различен

    79 1 Отговор
    Няма ли КОЙ да ги очеше всичките тези швестери??
    Освен ВМРО други достойни политици в тази страна няма ли??

    Коментиран от #22

  • 5 Нафарфорий

    72 0 Отговор
    аха ще приемат, нас кой ни е питал? Дано ВМРО да налее разум у празната Бойкова кратуна!
  • 6 Све

    48 4 Отговор

    До коментар #1 от "дядо Васил":

    Без малко да имаме такъв президент
    Няма значение хубост и интелект
    Ц. Цачева е либерал и ценител на евроатлантическите идеи.

    Коментиран от #36

  • 7 Хахаха

    34 0 Отговор
    На момичето от снимката не е стигнало мястото за "й"
    Хахаха
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 до кога

    48 1 Отговор
    До кога кухите лейки ще приемат нещо и никога не правят референдум и не чуват мнението на народа си докога ? Докога ще бъде този външен диктат от какви ли не еврократуни които силово налагат глобалистико-сатаниските си намерения и прищевки докога ?Докога нашите ще бъдат все наведени и поне веднъж не ударят с юмрук по масата и да кажат СТИГА, както го правят други страни от ЕС докога ? ВМРО и другите патриоти просто да дадат ултиматум на герберските кратуни-направят ли опит да се приеме това напускат правителството и това е !Който иска да си го гласува това и нека да им лъснат на.раните задници пред цяла България то не че за герберите ще има значение това !!!
  • 10 Кака Гинка

    42 0 Отговор
    Ясно е,че каквото спуснат "свише" новите господари,нашите любими управници ще го приемат с овации,а ние само можем да си чешем езиците. Само дето не знам кой е третия пол,брюкселските чиновници ли?!Хич не съм в крак с модерните формулировки,ще взема да се изложа някъде...
  • 11 Хаджи Папурко

    37 0 Отговор
    Пуста сопа неокастрена- младият Бай Ганьо.
    ....а Вий Вий сте идиоти- Христо Ботев.
    Позволявам дописване.
  • 12 шумче

    3 20 Отговор
    Това се прави за хермафродитите, а не за хомосексуалните.
  • 13 НАТО ВИЦ

    42 2 Отговор
    Няма да мирясат тия "Истамбулски" пед*ли, докато не оплетат децата в човеконенавистната си мрежа. Под формата на "превенция и борба с насилието" ще изнасилят най-чистото на света - децата.
    Но, важното е да има "ценности".
    Спирам до тук, защото като мъж, само псувни ми идват на езика , а не съм жена, та да кълна.

    Коментиран от #16, #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бунак

    30 0 Отговор
    Референдуми не се правят в България щото всеки нормален човек знае отговора...ама политиците имат план да гонят...ама знам ли???
    може да са пряко заинтересовани ...ама не само финансово.
  • 16 бунак

    39 0 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО ВИЦ":

    и аз не съм жена ама научих една клетва ..."който гласува за този закон с ДА- всичките му синове зетьове да му донесат...ако има щерка- с вибратора(зетя) да си пие ракията.
    а да им е сладко...
  • 17 GERBERA

    34 1 Отговор
    Те всичките работещи в кабинета са от третия пол ,, начело с Бойко
  • 18 сойкаПрисмехулка

    34 1 Отговор
    Нормално е кабинетът да приема конвенция за признаване на третия пол, след като в него работят само хора от въпросния трети пол
  • 19 tri

    32 0 Отговор
    ТРИБУНАЛ!!!
  • 20 бунак

    22 0 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО ВИЦ":

    само не ги псувай щото го приемат за обещание и много се радват...че може и поправка към закона да гласуват-ако не си изпълниш обещанието-конфискация на имота и доживотен затвор
  • 21 падналия ангел

    35 1 Отговор
    Боже, къде да избягам!
  • 22 факт

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "Различен":

    ПОЛИТИЦИТЕ СА ТРЕТИ РОД ПО ДУША
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Христо

    35 0 Отговор
    Тия май ще взривят държавата!!!
    Как не ги е срам да посягат на децата!!!!
  • 25 1912

    37 2 Отговор
    Референдум за излизане от Еврейския съюз!!!

    Коментиран от #26

  • 26 бунак

    19 1 Отговор

    До коментар #25 от "1912":

    Нас(обикновените хора) да не би да ни питаха като ни забъркаха в еврогейския съюз и нато????
    Даже някой да направи такъв референдум пак ще го си нагодят както им е угодно...поне докато не се намери свестен ракетособтвеник да им тресне една бомбичка отгоре ама точно докато си гласуват заплатите(иначе няма да са всички там и може някой да го пропуснат).
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Колю

    21 0 Отговор
    Като вземат и те едни пари за самотни майки с топурлаци между кълките ,ще Ви стане ясно за кво иде реч и на кого още ще плащаме.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 СссереМ

    1 25 Отговор
    Първият кандидат е Румен (румянка) Радев.

    Коментиран от #32

  • 31 Христо

    22 0 Отговор
    Утре 3-1-2018 Министерски съвет ще си играе на Господ и ще гласува има или няма "социален пол" т.е. може ли биологичен мъж да бъде третиран като жена защото просто така е решил?

    Още утре искам датата ми на раждане да бъде променена защото се чувствам много по-млад - макс. 14 г.. Моля родителите ми да получат полагащите им се детски надбавки.
    Между другото познавам хора които се чувстват на 65г и им се полага пенсия.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Идиот*и

    26 0 Отговор
    Безобразие! Спрете да бъдете подлоги на разни еврочиновници, имайте национално достойнство !
  • 35 дарвин

    23 0 Отговор
    Нормално,всичко тъпо герберско е от третия пол
  • 36 Диди

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Све":

    Ами тя Ц.Цачева си е жив травестит.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ХАСАН

    10 2 Отговор
    Разбирам ако някой има гей наклоности..негово право и желание ,но съм против да си афишира гей наклоностите,да има специално гражланско право за него/нея ...ако иска да живее с някой да си живее ама защо официален брак!
  • 39 Райчев

    18 1 Отговор
    За съжаление стоите тука и пишете мъдрости.... ама така не става, ако не сте съгласни, тази година като падне поредното правителство на Боко (дай боже по скоро), просто не гласувайте пак за него.... то това нашето почва да прилича на мазохизъм
  • 40 Отвратена

    19 0 Отговор
    Вървим към тотално деградиране на обществото.....Боже,помогни ни !

    Коментиран от #43

  • 41 коня на оня

    13 1 Отговор
    Абе къде са дежурните русофоби, дето се имат за големи "българи"?

    Къде са Юриста, Киро, Стоян, Стефко88, коня, оня дето не може да си измисли име?

    Ехооо, момичета! Къде сте бе, палавници?! Да не празнувате?

    Коментиран от #44

  • 42 Бай Шиле

    16 0 Отговор
    Няма ли кой да потърси обяснение от тази гугутка дето е подписала в Истамбул? Или пак ще слушаме кретенизми ".. ами те от Брюксел ни натиснаха.." Сега да видим "голямата" политическа интуиция на Боко.
  • 43 Отец Нафърфорий

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "Отвратена":

    Чедо,не чакай господ да ни помогне.Много е зает с тия кретени от НС.Ние трябва да си помогнем сами. Айде чедо ела да те изповядаме,че то както е тръгнало ще забранят и да да мандръсаме мирянките.

    Коментиран от #45

  • 44 Кобилата на оня с коня

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "коня на оня":

    Утре ще ги четеш соросоидите та ще ти се доповръща.Тази вечер чакат конспекта.Може и инсталационен перформънс да спретнат.
  • 45 Отвратена

    10 0 Отговор

    До коментар #43 от "Отец Нафърфорий":

    Ами да си помогнем, ама тъй като гледам дърдоренето е много,а на практика нищо......дайте да излезем и да пометем тази измет.......ама на кой му стиска.....

    Коментиран от #50

  • 46 Ивка

    10 0 Отговор
    Нямате срам ей. Това е недопустимо дори да го мислите, а вие го правите.....вижда се вече краят на Бг
  • 47 ПЕШО ГОЛФО

    10 0 Отговор
    Пернишката дискотека "При Винкело" кани всички депутати на другарска сбирка.Ще има специален поздрав за Ангелакова.Пернишката поликлиника работи със Здравната каса.
  • 48 Румяна Костова

    17 1 Отговор
    После се чудят защо симпатизираме на Русия?Е,това,драги сънародници,вярващи на Сорош,там няма да се случи.Даже и след Путин.Нито пък в Унгария,Полша и Словения.Хърватите и литовцити прятно ме иненадват също.Да кажат нещо и изявените патриоти,на които все Русия им крива и разни хибридни войни.А тя, ако не знаят е най-големият враг на Сорош.Децата ни в училище ще учат как педерите са привилегировани!И ще ги насърчават да се определят като трети пол.Е,тук вече минаха границата.
  • 49 Гост

    16 0 Отговор
    Хайде, направете анкета да видим колко от хората са съгласни с решението на драгите управляващи
  • 50 Румяна Костова

    9 0 Отговор

    До коментар #45 от "Отвратена":

    Трябва нашите медии да не се крият в миши дупки,а да поемат инициативата.Телевизия,вестници,интернет,всички да се активизират!Сега ще видим от журналисти,анализатори и политици кой кой е.

    Коментиран от #51

  • 51 Отвратена

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "Румяна Костова":

    Трябва да сме единни,това ни липсва,ако можехме всички да сме единни......желая го от все сърце за България......Трябва да вярваме,че ще победим злото,както са вярвали Левски,Ботев.......Да бъде !
  • 52 Потресен от идиотизма

    13 0 Отговор
    Това не е ли медицински проблем ? Третият пол ще ражда, ще опложда или ще се саморазмножава ( пъпкува или нещо подобно) ? Полът е генетично определен. Това, че някой е по-налЕво (хермафродит) не го прави трети пол, а просто болен ! Има и лечение. Интересно как хората не са се сетили толкова векове, че имало три пола.
  • 53 Потресен от идиотизма

    4 0 Отговор
    Това не е ли медицински проблем ? Третият пол ще ражда, ще опложда или ще се саморазмножава ( пъпкува или нещо подобно) ? Полът е генетично определен. Това, че някой е по-налЕво (хермафродит) не го прави трети пол, а просто болен ! Има и лечение. Интересно как хората не са се сетили толкова векове, че имало три пола.
  • 54 Аз Варна

    9 0 Отговор
    Де Спарта,де!Когато се роди уродливо дете,са го изхвърляли в пропаста.СТИГА е отглеждала държавата изроди ,после помощи искат.Трябват здрави деца.
  • 55 Аз Варна

    14 1 Отговор
    Министър Захариева заслужава за й засадят бор в задния двор заради тази конвенция.Обрича България на фрийк шоу.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Нан

    12 1 Отговор
    Край това беше фсичко за България
    Време е вече народа да вземе нещата в свои ръце

    Коментиран от #58

  • 58 незнайко

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Нан":

    Ако "Фсички" в БЪЛГАРИЯ са като Вас, тежко ни и горко !!!
  • 59 възмутен

    7 0 Отговор
    Вицепремиерът Екатерина Захариева

    По-думите ѝ конвенцията е изключително важна, защото ще се опита още от най-ранна възраст да разчупи стереотипите за мъжете и жените.

    Какви по-точно са стереотипите в България, г-жо министър?
    Да де би да сме патриархат или матриархат? Да не би жените ни да нямат равни права с мъжете, да не могат да гласуват, да излизат сами навън, да са свободни?

    "Целта ѝ е (на Истанбулската конвенция) от най-ранна възраст да се възпитаваме в толерантност и зачитане на равенството на половете" На кои полове? Измислените ли?

    На тази държава и трябва едно единствено нещо:
    Площад за публични екзекуции и задължително предаване по всички ефирни и кабелни телевизии.
  • 60 българин

    3 0 Отговор
    Следващата стъпка ще е разрешаване на секс с деца!
    А в Швеция вече трябва да искаш писмено съгласие от жена си,за да спиш с нея-това е прието като закон.
    И нас българите ли искате да докарате до това дередже?
    НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ!!!
  • 61 1234

    0 0 Отговор
    Ако наистина излезе,че нашите политици съвсем съзнателно са подписали конвенцията за третия пол и също така съзнателно ни лъжат/то на лъжата краката са КЪСИ/да знаят,че ще ги държа на нашето магаре и тогава ще видят и четвъртия пол даже.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове