Last news in Fakti

4 Януари, 2018 11:30 6 226 30

Стартира подписка за присъединяване на Северозапада към Румъния

  • враца-
  • видин-
  • монтана-
  • румъния-
  • северозапад-
  • подписка-
  • борис каменов

Инициаторът Борис Каменов и последователите му не искат да са част от корупцията у нас

Стартира подписка за присъединяване на Северозапада към Румъния - 1

Жители на Северозапада организират подписка за отделяне на Видин, Враца и Монтана от България. Те твърдят, че искат да се присъединят към Румъния, съобщи "Нова телевизия". Организаторът на протеста и инициатор на подписката Борис Каменов обясни, че един от мотивите му за инициативата е регионът да се спаси от корупцията в България.

„Би трябвало да не сме част от тази корупция”, каза Каменов.

Според него хората в Северозапада са известни с това, че са борбени. Той припомни как населението на родния му регион е организирало Чипровското въстание срещу Османската империя, както и т.нар. Септемврийско въстание от 1923 година и че винаги са се борили за „истинска демокрация”.

На въпрос защо иска Северозападът да стане част от Румъния, Каменов посочи без колебание - "по-ефективната румънска съдебна система и борбата с корупцията" в северната ни съседка.

„Тяхната съдебна система е много по-демократична и реформирана”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    91 3 Отговор
    Сигурно великите ни Канове, Възрожденските ни будители и Ревулюционери, ако възкръснат и си видят Родината ще се чудят и маят да ли това е БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #13, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 jambazina

    88 7 Отговор
    Разбира се че целта на тези хора не е присъединяване към Румъния - с това просто искат да насочат втиманието към проблемите на най-изстрадалия и неглижиран от управлението регион.

    Коментиран от #9, #24

  • 4 Гост

    43 50 Отговор
    Това, г-н Борис Каменов, не е борбеност! Това се нарича предателство и малодушие! Ако бяхте борбени, щяхте да организирате протести, затваряне на граници и пътища с ясни и точни искания към правителството, с конкретни срокове за изпълнение на тези искания! Ама то това не е за всеки! По-лесно е да организирате подписка... Прадедите Ви ще се срамуват, че са дали живота си за Вас!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 европредседателствуваме

    27 17 Отговор
    А тия пощиняци от СЗ наясно ли са, че като го искат това после, ще им се наложи и да работят ?!?
    Иначе, ако сериозни сега да идат на 11-ти пред НДК на откриването на европредседателството и да го заявят на Европата, хем всички евроклечки и медии, ще са там и на Бойко добре, ще му дойде !
  • 7 Фриман

    23 31 Отговор
    Този човек не е патриот! По-лесно му е да отхапне парче от български народ в своятп угода! Махай се при дракула, безделник или направи нещо за България сам. Обещал ли е някой нещо на този, че толково е убеден, че ще няма корупция, ала бала?, ако ще станат Румъния? Много се съмнявам! Просто е болен мозък!
  • 8 Майора

    31 27 Отговор
    Септемврийското въстание нито тръгва от северозапада, нито е организирано там.И от кога въобще жалките комунистически опити за преврат са повод за гордост???
  • 9 Гост

    18 9 Отговор

    До коментар #3 от "jambazina":

    Сигурно е така, но не това е начина! Внимание можеш да се привлече и с простотия и интелигентно! Избора зависи от умствения багаж!
  • 10 Варна

    48 7 Отговор
    Както не за първи път казвам, всички големи градове в страната имат основание за подобно искане!
    София връща в местните им бюджети не повече от 5% от събраните пари.
    Единственото, което се случва след това е тези пари да се харчат за и в услуга на София.
    И пак ще повторя!
    - Когато Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора внасят средно по 2,5 млрд. в бюджета за какъв чеп им е София която им връща средно по 100 млн. към местните бюджети.
    Нека напомня, че Каталуния иска от години отделяне защото им прибирали 50% от приходите. - А при нас са 95%!
    Аз не от вчера апелирам за подобни действия понеже онзи от Банкя се оля за последните 10 години. - Това трябва да приключи!
  • 11 И.К

    22 21 Отговор
    Наивници!!!Мислят си че Румъния е много добре и борят корупция-нищо подобно.Често пътувам по работа там и всеки път се сблъсквам с корумпирани полицай,митничари и данъчни.Даже са по-зле от нас.Всичко е прах в очите ,че уж правят нещо.От 10г. работя с румънци и нищо не се е променило от тогава
  • 12 Русчуклия

    16 6 Отговор
    За кое НПО се бориш бе борка?
  • 13 Гоуст

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Смит":

    Изобщо няма да се чудят. Ще запретнат ръкави и ще почнат поредната борба.
    Този споменава войни и въстания, но споменава, че тези войници са се борили за България, а не как ще се присъединят към друга страна. Като сте толкоша борбени започнете борбата с корупцията
  • 14 църнакурна

    17 10 Отговор
    Мишки, когато им отмъкваха техноимпексите да не са спали. Ма и като че ли точно крадците ни играят този театър за пред ЕС.
  • 15 Дон

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Смит":

    Джон ако Англия бъде управлявана от мафия какво ще стане
  • 16 Стефан

    24 0 Отговор
    Една аналогия с 1876 година - каква е била целта на Априлското въстание? Не да победи, а да привлече вниманието на великите сили, за да упражнят те влиянието си за решаване на проблема. Всички са били наясно, че със собствени сили проблемът (вече) не може да се реши.
  • 17 Кирилизатора

    23 21 Отговор
    Вместо да възбужда такава тежка и безсмислена процедура, която практически е НЕВЪЗМОЖНА, директно да отива в Румъния и там да си живее . Предатели в България не ни трябват, имаме достатъчно .

    Коментиран от #19

  • 18 БОКО

    15 15 Отговор
    Поредните врачански Гауфони,които не могат да се аргументират какво искат!
  • 19 карамелизатора

    8 6 Отговор

    До коментар #17 от "Кирилизатора":

    Дааа, такива като теб!
  • 20 Различен

    33 3 Отговор
    Цяла Северна България, трябва да се отдели, като самостоятелна държава, а не към Румъния!
    Не може в Южна инвестициите да са 20 пъти по големи от Севера.
    За няма и десет години, Северна България ще стане по-добре от южна!
    И е крайно време друга столица да има България! За 130 години, единственото, което доказаха софиянци е, че са некадърници и не могат да управляват, а мотото им:"Не сакам на мен да ми е добре, а сакам на Вуте да му е зле", е пагубно за България!
  • 21 gost

    9 6 Отговор
    Цяла северна България трябва да се отдели от южна и да ви въведем визи. Ходете си в Турция ;)
  • 22 майна

    9 10 Отговор
    предатели недни
  • 23 Обратно

    14 0 Отговор
    Най-добре е да гласуваме Народното събрание, Банкя и Бояна да бъдат отделени от България.
  • 24 ДДД

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "jambazina":

    да там са останали само пенсионери
    те разбира се че искат внимание а не искат
    Увеличиха и минималната пенсия. Тя стига 440 лв. (220 евро), което за българските пенсионери е немислимо
    ама и в североизточна мисля че не са по прости
    там допреди 70тина години се бе румънско
    ама ги сполетя нещастие
  • 25 ВЛАХОВСКИ

    14 8 Отговор
    Защо само видин монтана ? Цялата северна българия искаме към румъния. Ние сме власи и нямаме никакъв проблем с езика , искаме референдум за присъидиняване към румъния и това е . Българското правителство не се грижи за българските граждани . А точно обратното ,обрича ги на глад , бедност, мизерия и на унищожение.
    Ние мислим че румъния предлага по добри условия за живот, пенсий и заплати. От българия бягат не само хората но дори кучетата и птиците изчезнаха.

    Коментиран от #30

  • 26 Пенсионера

    9 0 Отговор
    А бе то и други отдавна искат източна румелия да се отдели , ама кой ви иска. Бедния никой го неще, аз предлагам цялата държава да я прешием към НОРВЕГИЯ . Приключваме с всичките мъки точно за една секунда. В техния парламент няма българи от българия. Норвегия е монархия и имат най висок доход на глава в европа. Умни,работливи, и Явно не крадат толково много.
  • 27 Колю

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От българия бягат не само хората но дори кучетата и птиците изчезнаха. Влаховски , копанарите дето говорят нещо като румънски ги изядоха със все дърветата.
  • 28 волен сидеров

    0 2 Отговор
    оСТАНАЛАТА ЧАСТ КЪМ турция
  • 29 ооооооо

    3 0 Отговор
    това е голям шамар по бойковото управление - на кражби, на корупция, на калинки, на проекти в столицата, а тези северни райони - забравени изцяло!
    долу гербаджийската крадлива пасмина!
  • 30 Влашки Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "ВЛАХОВСКИ":

    Глупости по вероятно е цяла Южна Румъния да се присъедини към България .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове