4 Януари, 2018 18:14 3 767 162

Макаров: Каква щеше да е България без руския император?

  • анатолий макаров

Днес се чува, че трябва да се зареже благодарността към руските освободители, но каква би била България без тях, заяви руският посланик Анатолий Макаров.

Това каза в приветственото си слово извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в България Н. пр. Анатолий Макаров по повод 140-годишнината от Освобождението на София от турско робство.

„Нека вечно живее руско-българското приятелство. За мен е голяма чест да представям Русия на днешните тържества, посветени на 140-годишнината от Освобождението на град София от османското иго. Събитията от преди 140 години не са били подарък, а заслуга – резултат от дълга и кръвопролитна борба за свобода, за правото на България сама да определя своята съдба. Тази борба не би била възможна както без българските будители и опълченци, така и без самоотвержените руски войни, поставили на карта най-скъпото си – живота си заради бъдещето на братския български народ“, заяви още Макаров, цитиран от Фокус.

По думите му днес понякога може да се чуе, че не бива да се живее с миналото, че е крайно време да се зареже благодарността към руските освободители и да се премине към новите идеали.

„Но какво би представлявала съвременна България, ако не бяха решителните действия на император Александър II? Нали въпреки масовите настроения в полза на поробените славянски народи, ходили из Европа през 17-те години на 19 век, само руската империя намира смелостта да провъзгласи открита война срещу Османската империя. Тази война е била благородна и съзидателна, а победата в нея е станала наша обща“, допълни посланикът.

Според него да помним подвига на нашите предци не означава да живеем с миналото.

„Това означава да бъдем благодарни потомци, достойни за свободата и щастието, извоювани с цената на многохилядни жертви. Нека да бъдем грижливи към нашата обща история, скъпи приятели. Нека всяка година пред този монумент се събират хора, за да почетат паметта на загиналите войници. Нека вечно живее руско-българското приятелство“, каза още Анатолий Макаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    88 22 Отговор
    Освен на руските трябва да благодарим на финландските ,румънските и на украинските войни за освобождението на София !


    От признателния български народ !

    Коментиран от #2, #18, #39, #48, #139

  • 2 пикла с малки цици

    57 22 Отговор

    До коментар #1 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Как не им омръзна така с лека ръка да омаловажават геройството и саможертвата на другите народи ?


    Така се "пренаписва " историята !!!

    Коментиран от #155

  • 3 име

    27 5 Отговор
    не бъркай 1878 г с 1944 г.
  • 4 да да

    57 47 Отговор
    Да Анатоли, това са наши предатели спрямо Русия, но вие добре знаете какво се прави с тях. Вечна дружба с братския руски народ.

    Коментиран от #9, #14

  • 5 гост

    34 39 Отговор
    Ами да припомним на "посланика" , че някакви си триисетина години след руско-турската война е Първата Световна , в която Турция е една от най-губещите страни и фактически тогава окончателно се разпада Османската Империя ! Дали тогава победителите нямаше да са по-благосклонни към България , вместо да се опитват да разпокъсат една потенциална руска губерния няколко години по-рано ??
  • 6 Kcaniba

    49 31 Отговор
    Нали именно този император и семейство то му е свалено и избито от червената чума,на която е представител тоя и режима в Кремъл!Каква наглост и безбожие ....6535

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Контра

    53 9 Отговор
    НЕ СЪМ ЧУЛ ОТ СЪРБИТЕ БЛАГОДАРНОСТ ЗА БОРБАТА НА Г.С.РАКОВСКИ И ДРУГИ БГ.ЧЕТНИЦИ СРЕЩУ ТУРЦИТЕ В СЪРБИЯ НЯМА И БЛАГОДАРНОСТ ОТ ИСПАНИЯ ИТАЛИЯ И ГЪРЦИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ БИЛИ СЕ НА ТЯХНА СТРАНА ПРОТИВ ХУНТИТЕ ИМ. ЗЕМИ СА ПРОСВЕТИ.
  • 8 Kcaniba

    48 37 Отговор
    Русия тази мнима защитница на славянството! Христо Ботев!!!!
  • 9 Рамзес III

    27 18 Отговор

    До коментар #4 от "да да":

    Какво се прави с тях? Я ни разкажи тролчо ? В Белене ли ще ги пращате или ще ги разстрелвате на площада?
  • 10 факт

    35 6 Отговор
    ВАЗОВ ГО Е КАЗАЛ НАЙ ДОБРЕ
  • 11 падналия ангел

    35 5 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Публикувано във факти.бг: "Нали именно този император и семейство то му е свалено и избито от червената чума"
    Човече не ставай смешен, пак го гръмват през 1881 г. някакви леви, но за болшевиките е още рано!
  • 12 Бат Саше

    23 3 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Този, за когото говориш е император Николай 2. Внук на Александър 1.
  • 13 Българин

    61 32 Отговор
    Руския мерзавец да не задава въпроса какво е щяла да прави България без Русия. Но аз ще му отговоря. От руините на Османската империя се пръкнаха над 40 държави, които съществуват и до ден днешен. България щеше да бъде една от тях и то в етническите си граници очернати от границите на българската екзархия срещу, която е била "братска" Русия. И нещо повече, нямаше да съществува продажната и безродна русофилска пета колона, която от Съединението до наши дни работи против просперитета на България и в услуга на руските имперски интереси.
  • 14 Българин

    54 39 Отговор

    До коментар #4 от "да да":

    Какви "наши предатели спрямо Русия", бе руска подлого? От Съединението до наши дни Русия е най-големия враг на България и с предатели като вас иска да ни превърне в Задунайска империя. Успя за времето 1944-1989г. , а от 1989 до наши дни с ваша помощ спира развитието ни. Изселвайте се там и ни оставете на мира.

    Коментиран от #19

  • 15 onq s konq

    46 26 Отговор
    Кога най-после руските фенове ще се научат да не бъркат героизма на руския войник с ИМПЕРСКИТЕ ДОМОГВАНИЯ на управляващата клика в Русия спрямо България,...а и не само?!
  • 16 двуличник

    41 24 Отговор
    А вие защо не сте благодарни на американците за дето ви освободиха от Хитлер, таварич кой беше ?
  • 17 Снайпериста

    36 5 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 18 Варна

    29 15 Отговор

    До коментар #1 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Финландците и Украинците по това време са в Руската империя. Мислиш ли, че щяха да дойдат ако не бяха подопечни на Александър ІІ?
    Добре е повечко четене, особено на собствената ни история!

    Коментиран от #25, #146

  • 19 Контра

    36 34 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    ЧУВАЛ ЛИ СТЕ ЗА ПЕТСТОТИН ГОДИШНО ТУРСКО РОБСТВО ИМАТЕ ЛИ ПОНЯТИЕ КОЛКО ДЪЛГО ВРЕМЕ СА 500 ГОДИНИ Е ЧЕ ТОВА Е НАЙ ДЪЛГОТО РОБСТВО НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА И СИГУР ЩЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖИ И ДО СЕГА АКО ТОГАВАШНИТЕ РУСНАЦИ БЯХА КАТО СЕГАШНИТЕ БЪЛГАРИ- САМОГЪЗНИ САМОЖИВИ ЗЛОБНИ НЕГРАМОТНИ .

    Коментиран от #22, #24, #158

  • 20 Евреите са го измислили

    15 8 Отговор
    От началото на миналия век-ЕВРЕИ ДВИЖАТ ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ !
    Историята,която ви я представят е история на чифутите от червения еврейски интернационал.
  • 21 херодот

    39 14 Отговор
    А руснаците как се отблагодаряват на България за създаването на държавата им , за покръстването им ,за писменоста ? Явно просто немогат да го понесат . Много лъжи трупат. Много неблагодарност.

    Коментиран от #23

  • 22 Шалом

    38 18 Отговор

    До коментар #19 от "Контра":

    Турското робство е подменено с Руско,,,, Както едните,така и другите са окупатори на суверенна България.
  • 23 Контра

    12 11 Отговор

    До коментар #21 от "херодот":

    АМИ ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ И НИЙ ДА СТАНЕМ ИМПЕРИЯ КАТО ТЯХ И СИГУРНО НАШЕТО ДЪРЖАНИЕ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО ГАДНЯРСКО.ТИПИЧНО ЗА НАС.
  • 24 Българин

    42 22 Отговор

    До коментар #19 от "Контра":

    Дори и през тези 500 години българина е бил по-свободни от своите освободители. А ти си типичния руски еничарин и антибългарин, който плюе по България и българите, които не искат да плащат во всеки Веков данък "Освобождение" на всеки мерзавец добра се до властта в Кремъл. А колкото до "робството", нито в Румъния, нито в Сърбия, нито в Албания, нито в Македония или, която да е друга държава от бивша Югославия, нито в Гърция не съществува термина, "робство". Както и лизането на руски задници в знак на вечна признателност.

    Коментиран от #26

  • 25 Българин

    33 18 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    Факт е че са дошли. И украинци са тези, които са умирали масово при Свищов, при Плевен и на Шипка. А сега за вас, руските гниди те са бандеровци и фашисти. Защо не сте признателните и на тях?

    Коментиран от #28, #36

  • 26 Контра

    10 10 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    АМИ АЙДЕ В СЪБОТА ДА ПРЕСКОЧИМ ДО БЕЛГРАД ДА ГИ ПИТАМЕ АМА СИ ЗЕМИ ПО БЪРЗА КОЛА ЧЕ ША ТИ ТРЯБВА В ОБРАТНА ПОСОКА АКО НЕ СА ТЕ ПРЕТРЕПАЛИ ДО ТОГАЗ.

    Коментиран от #31

  • 27 Густо Майна

    43 6 Отговор
    Ген. Колев много добре им го е "казал" на руснаците. 1916 г. Приятелството си е приятелство, ама сиренето е с пари! Поклон пред Великият българин!
  • 28 Kcaniba

    29 10 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Защото са русофили, най-зловещия експеримент на империята на злото и лъжата!
  • 29 Kcaniba

    38 15 Отговор
    Всички русофили са антибългари!
  • 30 Kcaniba

    38 16 Отговор
    Русия е заплаха за националната сигурност на България!
  • 31 Българин

    15 14 Отговор

    До коментар #26 от "Контра":

    За какво да ги питаме, русофилче? Нито в учебниците, нито в историята им се говори за "турско робство".А, че част от шумадийските свине все още вярват на руските лъжеи си е техен проблем. Най-вного да останат и без Войводина.

    Коментиран от #63

  • 32 историк от сирищник

    26 14 Отговор
    Най-новите данни сочат че руски войници не са влизали в Българско през 1878 година, само фини, украинци, румънци и някои други. Днешната Русия абсолютно няма нищо общо с тогава.

    Коментиран от #33

  • 33 Гоце

    25 13 Отговор

    До коментар #32 от "историк от сирищник":

    Днешна Русия или така наречения Путинистан няма нищо общо с това. А и българите трябва да престанат да плащат данък "историческа благодарност"
  • 34 Било

    29 13 Отговор
    Много нагъл посланик.Тоя ще пита народ с история на Балканите от 1300 г какво е щяло да стане .Оцелял при всички нашесвия особено от "братския"народ.Ние пак сме тук и държавата ни е България а не Киевска рус
  • 35 Kcaniba

    27 12 Отговор
    България е и ще пребъде въпреки отровата-русия!
  • 36 Варна

    23 16 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Отцепваш се в глупави спорове, от които няма никакъв смисъл!
    - Аз не ги деля! - Имам приятели и Украинци и Молдовци и Литовци и Поляци и Руснаци.
    Те помежду си може да се избият, но това не означава, че не мога да ги уважавам! И не бързай да даваш квалификации преди да познаваш човека!

    Истоията обаче е такава, че иманно само Руската империя решават да водят войната и е ясно, че без тяхната намеса това нямаше да се случи.
    Нито Австроунгария, нито Франция, Англия и който и да било са били готови да се намесят, даже напротив!
    Така, че е нужно уважението без значение в момента на какъв етап са отношенията ни. Това е нещо, което трябва да се помни и да носи добро отношение.
    - Просто не се пали за глупости и чети повече! - Нищо друго няма да те посъветвам! Историята ни е доста манипулирана от всички заинтересовани! - Поради тази причина се изисква не лозунги и клетви, а точна оценка на събитията!

    Коментиран от #38

  • 37 Kcaniba

    21 13 Отговор
    Тоя представител на държава, която е заплаха за националната сигурност на България, веднага да бъде екстрадиран от нашата родина!Ние сме поели по пътя на европейското развитие ,път от който бяхме отклонени преди 73г.! Години на окупация, грабеж и терор от братска Русия!
  • 38 Българин

    20 17 Отговор

    До коментар #36 от "Варна":

    А знаеш ли за споразумението от Раъхщад от юни 1876 година между Австро-Унгария и Русия, че бъдеща славянска държава от типа на Сан Стефанска България е невъзможна? И че истинските планове на Русия са били не за самостоятелна България я за руска губерния? И с помощта на родоотстъпниците русофили това е щяло да се случи ако не беше Стамболов?

    Коментиран от #42

  • 39 гост 3

    13 15 Отговор

    До коментар #1 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Само да те открехна, че тогава не е имало ни Финландия, ни Украйна. По твоята логика трябва да се благодари и на казахстанските войни, ама то и Казахстан не е имало.

    Коментиран от #41, #43, #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    22 13 Отговор

    До коментар #39 от "гост 3":

    А какво общо има Путинова Русия с Русия на Александър II?И вечно ли трябва да лижем руски задници в знак на вечна признателност както ни вменяват руския посланик и продажниците русофили

    Коментиран от #152

  • 42 Варна

    15 10 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Симпатяга....,
    Звучи ми почти смешно да ми обясняваш Райхщатското съглашение. - Отдавна съм преминал през тази материя и съм я оценил.
    Имах възможността през годините да попадна на руската военна библиотека, така че да чета както се казва от първоизточника. Имах възможност да чета очерците на Татищев от онези времена и то във суров вид с подробности, а не преразказано. - За това ми звучи почти смешно да ми разказваш точно тази история.
    Въобще руснаците имат сериозна военна библиотека, която може да се ползва и онлайн стига да "поназнайваш" руски. Ако си от по- малдото поколение на 30на годишните, определено ще имаш проблем... - За нещастие.
    Като казвам, че има да четеш ... - Имаш приятелю доста да се занимаваш още!
    Пак ще повторя! - Не се занимавай с глупости а чети! Има толкова много информация за оценка, че обикновено трябват няколко години за да оцениш събитията. - Просто чети! - Не бързай със заключенията!

    Коментиран от #47

  • 43 Било

    14 3 Отговор

    До коментар #39 от "гост 3":

    Той ти говори за украинци финландци румънци не за държави
  • 44 другарю гост3

    12 2 Отговор

    До коментар #39 от "гост 3":

    а сега да не би да е оная руска империя, а ? И сигурно Италия и древният Рим са една и съща държава, пак а ?
  • 45 нашия

    15 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Но какво би представлявала съвременна България, ако не бяха решителните действия на император Александър IIА какво щеше да представлява и дали щеше изобщо да я има Русия ,без азбуката и източноправославната вяра донесена им и разпространена от български монаси??!!Айде брато да си имаме уважение и без селски намеци...а?Кой квото могъл това дал
  • 46 ХАСАН

    15 17 Отговор
    В Руската империя имаше крепостно селячество! Мужиците се продаваха и купуваха от болярите заедно с зкмята!
    Докато в Османската империя "роба" беше свободен човек- можеше да живее където си иска,да има семейство,да прави търговия,да притежава земя,да има църква,училище!!!!
  • 47 Българин

    11 9 Отговор

    До коментар #42 от "Варна":

    Ами ако махнеш руските очила може и да разбереш нещо. Особено ако си чел Татищев. А ако прочетеш и Дневник русского кореспондент на Немирович-Данченко ще ти се изясни много повече.
  • 48 нашия

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    На никого нищо не дължим ,имал са да връщат върнали са го.Малко са закъснели ама пък са го върнали все пак,а за забавянето си има лихви,за които гледам нещо се ослушват всички там тия...смешници
  • 49 Бесен Язовец

    15 23 Отговор
    Абе бедно племе, ако не беше Русия сега още щяхте да се разхождате по- потури с фесове!

    Коментиран от #51, #55, #57

  • 50 чингис хан

    24 10 Отговор
    А каква щеше да бъде Русия,ако България не им беше дала азбука.А каква щеше да бъде Русия ,ако България не им беше дала християнството,християнските книги,написани на български език и българските свещеници да проповядват Христовото слово по Киевска Рус.Щеше да пише на латиница,половината щяха да са католици,а останалите мюсулмани и пишещи с иероглифи.И сигурно Русия щеше да свършва до Урал.Този посланик да целува ръка и да не дрънка простотии.Историята е история,а животът е сега и веднага.А бъдещето на България е ЕС и НАТО.Трябва да свикват с новите реалности.
  • 51 херодот

    10 10 Отговор

    До коментар #49 от "Бесен Язовец":

    Просто миришеш на пор вдовец .Жалко провокаторче.Българите били ,как го рече-бедно племе. С единия крак си в канавката.Знаеш си го....

    Коментиран от #52

  • 52 Бесен Язовец

    7 8 Отговор

    До коментар #51 от "херодот":

    Обичам да казвам нещата каквито са без мн.овъртатане сори че истината ти е влезнала толкова навъте обаче е това сурова и не подправена сервирана без моабети
  • 53 Просперираща държава

    19 10 Отговор
    Ако не ни беше освободила Русия, щяхме да се освободим сами. Нямаше да сме зависими от Русия. Щяхме да сме с по-голяма територия. Нямаше да имаме социализъм. Нямаше да имаме продажни политици, които за една торба рубли биха продали и майка си. Щяхме да сме далеч по-напред от сега. Така че случилото, случило. Императорът е използвал случая да си прокара своите интереси на Балканите. Ние сме му благодарни, т.к. резултатът за добро или лошо е трета България. Но е трябвало да търпим много други неща след това.

    Коментиран от #54

  • 54 Скорпион29

    13 11 Отговор

    До коментар #53 от "Просперираща държава":

    Тая глупост дето си напис да не си я сънувал случайно нощес?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бесен Язовец

    14 10 Отговор

    До коментар #55 от "OMG WTF":

    Не позна, аз съм откровен българин и такива мерзавци като тебЕ ми е хоби да ги слагам на място.500 г.кво чакаха българите че не се освободиха? Ааа сетих се чакаха Руската армия да ги освободи.

    Коментиран от #58, #85

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бесен Язовец

    4 7 Отговор

    До коментар #57 от "OMG WTF":

    По- по- по- по- по -по навик хахаха по- без гащи ли те хаванах или по- без памперс хахаха

    Коментиран от #60

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бесен Язовец

    4 7 Отговор

    До коментар #58 от "OMG WTF":

    Човеченце ти дори не знаеш значението на думата откровен по- по- коментарите ти личи чули бе ПО - Прост? Все още най- прост

    Коментиран от #66

  • 62 Бесен Язовец

    6 8 Отговор

    До коментар #60 от "OMG WTF":

    Е няма как всички да бачкаме за фондацията като теб някои си имат занаят и не се нуждаят от центове за поминък

    Коментиран от #68

  • 63 681

    7 3 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Продавам бронирано колело.... Ходи се прегледай. Еничарството част от робството ли е или просто обичай някакъв османски. Хубаво мразиш, ама чак пък толкова.
  • 64 Киро

    15 5 Отговор
    По-важният въпрос е Каква би била България, ако руския кален ботуш не беше се дотътрил 1944та година!

    Коментиран от #65, #70, #72, #106

  • 65 Бесен Язовец

    6 19 Отговор

    До коментар #64 от "Киро":

    Вариантите са били два или Русия и соц.или Турция и капитализъм на крив макарон Чърчил го е казал а великия Г.Димитров е избрал СССР пред Турция.Елементарно Лотцън учи се по- история в 7 клас!

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 OMG WTF

    12 3 Отговор

    До коментар #65 от "Бесен Язовец":

    "Елементарно Лотцън"... 😂😂😂😂
    Човек, спри да се излагаш.
  • 68 Руски тролак

    8 2 Отговор

    До коментар #62 от "Бесен Язовец":

    Абе не ,че ме интерисува ,но ти си по 20 часа тука в сайта бре (ясно ,че е на хонорар)...контактувай малко с реални хора.
  • 69 ХАСАН

    10 6 Отговор
    В тоя контест Георги Димитров национален герой ли е или национален предател????...каква е границата между двете??? Бил е в чужда държава,работил против царска България и чужда армия напада ,окупира и сменя режима и го слага за пожизнен диктатор!!!

    Коментиран от #71, #74

  • 70 Руски тролак

    7 3 Отговор

    До коментар #64 от "Киро":

    Ами нямаше да има български емигранти ,щяхме да сме като Холандия.

    Коментиран от #76

  • 71 Руски тролак

    16 7 Отговор

    До коментар #69 от "ХАСАН":

    Герги Димитров е един от големите български боклуци.
  • 72 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Киро":

    Те ще си плащат за това!На тази държава кармата е изключително тежка!!!
  • 73 ХАСАН

    10 2 Отговор
    Царя като беше на 7 годинки беше национален предател ,а на 67 стана национален спасител!...всичко е политика..накъдето духа вятьра!
  • 74 Бесен Язовец

    8 12 Отговор

    До коментар #69 от "ХАСАН":

    Аз ще ти кажа истински политик и патриот е Георги Димитров знаел е кое е най- доброто за БГ.в онези времена добре е било дружбата със СССР

    Коментиран от #77, #83

  • 75 681

    5 5 Отговор
    Продавам бронирано колело. Само за тролове отстъпка 25 гроша. Що за идеоте сте всички вие тролове? А вие каква незабравима част ще бъдете от бъдещата Бг история? Цял ден седиш и пишеш някакви бози такива в които сам не вярваш, даже не се сещам как би изглеждал такъв човек. А сте навсякъде.... Социопати някакви безгръбначни
  • 76 Скорпион29

    5 3 Отговор

    До коментар #70 от "Руски тролак":

    То и сега сме като Холандия малко хора мн. говеда и яка миризма на продажностттт
  • 77 ХАСАН

    9 3 Отговор

    До коментар #74 от "Бесен Язовец":

    Ами ако американците бяха открили нов фронт през Гърция да речем и те бяха влезли първи тогава щяхме да сме от другия отбор-като Гърция!

    Коментиран от #79, #81, #116

  • 78 Бесен Язовец

    6 9 Отговор
    Щом не си съгласен с мнението на продажните сороси те наричат Трол! По- добре Трол от колкото продажник на национални интереси
  • 79 Бесен Язовец

    9 6 Отговор

    До коментар #77 от "ХАСАН":

    Можеби да самоче нали се сещаш историята не можеме да промениме а ако бяхме били турците можеше да имаме и ренесанс! А ако българите бяха малко по- умни през 1989г.сега можеше да сме 10 милиона
  • 80 фактите

    11 3 Отговор
    Такааа , След Петър 1 ВСИЧКИ от династията Романови са или германци или автрийци(все едно) , къде е руското , а ?! След 1917 99% от върхушката в СССР са евреи с германско финансиране , та русофилите вие какви сте , бе ?!

    Коментиран от #82

  • 81 Скорпион29

    4 4 Отговор

    До коментар #77 от "ХАСАН":

    А ако Фродо Бегинс не беше хвърлил пръстена във Вулкана можеше да стане господар на света!
  • 82 Бесен Язовец

    4 10 Отговор

    До коментар #80 от "фактите":

    Кой е еврейн бе? Кой от върхушката на СССР в Русия има мн.евреи факт както и във всички З.Европейски страни и любимата ти САЩ не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава!в случая ти даваш баницата.

    Коментиран от #84

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 фактите

    10 5 Отговор

    До коментар #82 от "Бесен Язовец":

    Какъв САЩ бе, подчовеко -язовец , кой ти говори за тях , а да закърмен си със стила "а вие защо биете негрите " - но пасаран бе рубладжио !
  • 85 Омраз

    7 5 Отговор

    До коментар #56 от "Бесен Язовец":

    Като се "бараш" за откровен българин, да беше научил българския правопис!!!!

    Коментиран от #87

  • 86 Бесен Язовец

    8 8 Отговор

    До коментар #83 от "Путлер":

    Подпалвача е Вандер Любе а Г.Димитров печели делото и се изсмива в лицето на фашиска Германия дали не е достоен човек да ,,забие" звучен шамар на Хитлер през онези години

    Коментиран от #88

  • 87 Бесен Язовец

    7 7 Отговор

    До коментар #85 от "Омраз":

    Нали съм Трол бе а един истински Трол прави правописни грешки задължително за да има за какво да се хванете соросчета хахахаха хахахахаха
  • 88 фактите

    7 4 Отговор

    До коментар #86 от "Бесен Язовец":

    Много сте неграмотни московските подлоги бе , в Германия е Национал СОЦИАЛИЗЪМ , фашизъм има само в Италия ! Апропо в любимата ти работодателка Русия/СССР е Интернационал СОЦИАЛИЗЪМ !!!

    Коментиран от #89

  • 89 Бесен Язовец

    3 6 Отговор

    До коментар #88 от "фактите":

    Не по- врат а по - шия значи
    Дооообре

    Коментиран от #90, #97

  • 90 фактите

    8 7 Отговор

    До коментар #89 от "Бесен Язовец":

    В момента фашизъм в чист вид има в Русия , ако не вярваш прочети "Фашизмът" от Ж.Желев , няма да повярваш колко точно е описъл путинова Русия . Впрочем не одобрявам това "Путлер" , защото това ласкае юдо-московското джудже , което не може да се сравнява с Хитлер по нищо !

    Коментиран от #91

  • 91 Бесен Язовец

    5 7 Отговор

    До коментар #90 от "фактите":

    Ха-ха ти верно ли ми препоръчваш да прочета нещо от Желю Желев хахаха няма толкова пиячка в България за да взема да чета на тоя смешко сънищата ха-ха по - скоро бих прочел нещо от А.Тодоров от колкото на тоя хаха на последния поне от време на време му идва тока хаха
  • 92 Бесен Язовец

    5 2 Отговор
    Дори без да искам си сложих минус толкова си ми смешна
  • 93 Евреите са го измислили

    8 2 Отговор
    Сблъсъкът тук е между ХРИСТИЯНСТВОТО и юдаизма.........
    Чифути "управляват,както Москва,така и Вашингтон
    И двете "супер-държави"работят активно срещу България а БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ са купени посредници в начинанията им.
    За много години и наздраве!
  • 94 ЦРУ

    7 8 Отговор
    Тоя путински продажник нарекъл се Варна,да ми обясни защо Варна е прекръстена на град Сталин от същите съветски "освободили"които са избили цялата Руска интелигенция,буржоазия,аристокрация и Имперското семейство с всичките деца?Няма Русия от 1917г,а има СССР,ОНД и сега Путиния или Путиностан!

    Коментиран от #95

  • 95 Бесен Язовец

    7 7 Отговор

    До коментар #94 от "ЦРУ":

    Избили са тая така наречена ,, интилигенция" щото са били тумор който е задушавал руския народ и не е вярно че са избили цялата интилигенция само подръжниците на Царя. И като е имало за момент смяна на името на града да не би Черно море да пресъхна случайно? А сега защо прекръстват улици в София на разни US президенти еми за да се подмаже някой и тогава е било така.Елементарно чакай да не объркам Уотсън
  • 96 ЦРУ

    3 7 Отговор
    Кажи хамериканците кой град във България прекръстиха?Монтана ли?Кое е на хамериканците във България?Те ли изкупиха Черноморието или Нефтохим?Петрола от Русия ли е?Всички партии в Събранието путински вариации ли са или на Хамериканците!Хамерика не присъства във България в момента и за това сте на това хал-разкрачени между Демокрация и Комунизъм!Демокрацията е само на думи в момента при толкова путинисти!:):):)Радвайте се,че не работите за 12$ на час минимум,те и руснаците за това са толкова щастливи финансово,като вас!:):):)

    Коментиран от #98

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Бесен Язовец

    6 5 Отговор

    До коментар #96 от "ЦРУ":

    ТЕЦ Марица Изток 1-3 копаят ни чрез канадски фирми Златото и техната фалшива демокрация ни докара до червената Книга досъатъчно ли е ? Ааа и ни се бъркат в нац.интереси ,,благодарение" на тях сме извън енер.карта на Европа щото си раешавст проблемите с Русия за наша сметка и що купувате горива от Лукойл вкарвайте от ЕС бе никой никого не задължава да купува от рафинерията.А руснаците си купуват имоти по- черноморието щото закона го позволява така както евреи изкупуват земеделски земи и англичани също си купуват къщи по- селата .
  • 99 Бесен Язовец

    2 4 Отговор

    До коментар #97 от "Било":

    А ти първо научи значението на думата мерзавец и после ме обвинявай в мерзост!
  • 100 Било

    2 0 Отговор
    Хей Бесен ти на колко години си

    Коментиран от #103

  • 101 Било

    3 1 Отговор
    Че нещто ми говориш като по голям и да ме учиш на думи
  • 102 Било

    4 1 Отговор
    Знаех си че си мерзавец и то в душата самия ней го доказва много си ядосан на всички и на всекиго

    Коментиран от #104

  • 103 Бесен Язовец

    0 4 Отговор

    До коментар #100 от "Било":

    37 що?
  • 104 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #102 от "Било":

    Природа щото ми омръзна разни мерзавци да ми се представят за светци
  • 105 ЦРУ

    2 4 Отговор
    Канада не е САЩ!:)Един ТЕЦ хамерикански и...,друго не можеш да се сетиш!:)Тя държавата ви е пропита от путинските олигарси и монополи и за това държавата ви не е демократична!Все още имате милиция и КАТ,които са репресивни машини,както съда и прокуратурата!Мачкат,а не помагат на никой освен за пари!:):):)Та къде е Америка във България?:)Няма я,това е проблема!А не,че я има и ви засмуква финансово или психически,както правят Путин и КГБ от 1944година,та до днес и утре!:):):)И на Корнелия синът е при нас,щот не е добре при Путин!:)

    Коментиран от #108

  • 106 Чърчил

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Киро":

    Разкъсана между Сърбия , Гърция , Турция , и вече несъществуваща .
  • 107 Било

    3 1 Отговор
    Ядосан си много .Но сам си виновен за това.

    Коментиран от #109, #110

  • 108 Бесен Язовец

    7 3 Отговор

    До коментар #105 от "ЦРУ":

    Абе шошко колко руски фирми има в България бе и колко US и западно евогейски? И въпроса е що не плащат заплати като на евгогейците ? А ? Аааа? Москва ли не дава да се плащат заплати?Москва ли накара Костов да спре блок 3-4 на Козлодуй? Москва ли иска по-1 лв.на коловат час за зелена безполезна енергия? Москва ли взе пазарите на Кремиковци и Москва ли ни разтури ТКЗС
  • 109 Бесен Язовец

    0 2 Отговор

    До коментар #107 от "Било":

    Кой е ядосан бе?
  • 110 Бесен Язовец

    0 2 Отговор

    До коментар #107 от "Било":

    Имаш ли коса по- глава?
  • 111 ЦРУ

    3 2 Отговор
    Наистина трябва да си Дебил за да не се сетиш:-Защо синът на шефа на БСП е в САЩ,а не в Путиния?Вие искате да сте,като руснаците на Путин и Ленин-овце в ТКЗС обгрижвани за малко пари,а не да сте демократи и да бачкате за 12$ на час!:)Избрахте си го,имате го!:)Честито!:)')')
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 ЦРУ

    3 3 Отговор
    В Путиния няма Холивуд и за това интересните филми са хамерикански,защото са правени с Мноооого пари,а не на сила с актьори за 270лв. държавна заплата от Вожда Путин!:):)
  • 115 ЦРУ

    1 3 Отговор
    Правилно,Москва не дава големи заплати и за това и във България са кът!Монополите и Олигарсите+Банкерите са ви путинистки матрьошки и за това ви изсмукват за малко пари!:):):)
  • 116 Чърчил

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "ХАСАН":

    Хасане , не нямаше да сме от другия отбор. Ние бяхме с Германците . Хранехме германската армия. Бяхме в съюзници в Оста. Обявихме война на САЩ . Влязохме с армия в окупираните от германците територии.Там изтрепахме по около 20 000 човека. Бяхме плацдарм на германската армия , от където се атакуваше Гърция , Сърбия , Крим. Атакувахме самолетите на съюзниците , които отиваха да бомбандират нефтените полета в Плоещ , на Германците . Чърчил го беше решил какво ще става -Дълбока оран и картофи . Победителите Сърбия , Гърция , и неутрална но силна Турция с 28 дивизии на границата се гласяха да делят територията, Сталин ги изпревари , и им охлади мераците.

    Коментиран от #161

  • 117 Бесен Язовец

    0 1 Отговор

    До коментар #112 от "Било":

    Нямаш Вайбър
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Било

    2 0 Отговор

    До коментар #123 от "Бесен Язовец":

    Ако искаш звънни нищто лично.Но номера ми е истински не крия нищто даже бих поспорил само така се стига до истината надявам се

    Коментиран от #128

  • 126 Било

    0 0 Отговор
    Нехаресвам да се крия
  • 127 Било

    0 0 Отговор
    Пробвай не боли
  • 128 Бесен Язовец

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "Било":

    Съобщени върни иначе рискувам да събудя някой в 3 ч.през ноща и да отнеса псувните което не ми е оферта поне виждаш с кой си пишеш ако тел.номер е твой разбира се
  • 129 Било

    0 0 Отговор
    звъннкай

    Коментиран от #131

  • 130 Било

    0 0 Отговор
    Тъкмо ще си побъбря с някой на български
  • 131 Бесен Язовец

    0 1 Отговор

    До коментар #129 от "Било":

    Съобщение за потвърждение или кажи какво виждаш на снимката от вайбъра
  • 132 Било

    1 1 Отговор
    Хей човек аз съм.На вайбъра виждаш яка мацка с татуси

    Коментиран от #133

  • 133 Бесен Язовец

    0 1 Отговор

    До коментар #132 от "Било":

    Това го виждам а ти какво виждаш на моя?
  • 134 Било

    1 0 Отговор
    Какво те претеснява . Имам чуство че пиша на компютър

    Коментиран от #135

  • 135 Бесен Язовец

    0 2 Отговор

    До коментар #134 от "Било":

    А аз имам чувството че ме плъзгаш щото не казваш какво виждаш на моя Вайбър има снимка на човек с кава блуза е какъв цвят
  • 136 Коко

    8 3 Отговор
    Исторически погледнато България нямаше да съществува днес ако не беше Русия. Това е факт и няма значение дали на някой му харесва или не. Друг е въпроса, че тая нещастна държавица пак (за кой ли път вече) е тръгнала да изчезва, и то бързо.

    Коментиран от #138

  • 137 Дедо

    6 4 Отговор
    Без императора сега България щеше да е цяла , а не раздробена в 6-7 държави , но каква щеше да е Русия без България е по-интересно може би нещо като Киргистан или Татарстан , без писменост, без вяра, та дори Макаров и Калашников са откраднати от Български инженери. Вместо кремъл щяха да имат най-голямата джамия на планетата. Вместо опери и театри- минарета.
  • 138 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #136 от "Коко":

    България е съществувало преди да се появи Русия, ще съществува и след нея. Щяхме да бъдем държава, дори и да нямаше Руско-турска война. Дори щеше да бъде по-големи на площ и без предателската русофилска пета колона, която винаги е работила в угоди на руските интереси и против България.
  • 139 Ххх

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    ....София,не е България колега......да си имаме УВАЖЕНИЕТО.......и ТИ като боко...София това,София онова....
  • 140 Само питам

    6 3 Отговор
    Условно наклонение в историята няма и руския посланик го знае много добре, но го използва за да мобилизира петата колона русофили. Но щом сме почнали да говорим условно бихме за питали къде щеше за бъде Русия без азбуката и православната религия дадени и от България. И къде щеше да бъде България без ребуската окупация и наложения от Русия комунистически режим. И кога Русия ще върне българските държавни архиви откраднати през 1944 година ?
  • 141 Българин

    6 3 Отговор
    Някой ще ми подскаже имена на русофили, които от 1885 година насам да са направили нещо добро за България?
  • 142 нпанов

    3 0 Отговор
    българите сме с тежки комплекси за малоценност към руснаци и турци.това се потвърждава и от коментарите.в противен случай,на тоя никой не би му обърнал внимание

    Коментиран от #143

  • 143 момчилов

    6 4 Отговор

    До коментар #142 от "нпанов":

    точно за това руските служби създадоха две партии-дпс и атака.дпс беше изградена от горе до долу от агенти на дс по всички струткури.дс беше филиал на кгб.след това,създадоха атака,за да оберат и антитурските гласове.изнудването върви по линията-ако не ни се подчинявате на нас ,ще ви дадем на турците.
  • 144 НЕЛИ

    6 2 Отговор
    не ни трябват нито руснаци нито турци.България е европейска натовска държава.Българите принадлежим на европейската цивилизация.

    Коментиран от #145

  • 145 глупак

    1 2 Отговор

    До коментар #144 от "НЕЛИ":

    Точно и западняците си мислят същото!
  • 146 толстой

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    А румънците и те ли бяха в руската империя ? Сигурно и тях руснаците са ги накарали на сила да воюват???

    Коментиран от #150

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 111

    5 1 Отговор
    Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.

    Коментиран от #160

  • 149 Езиковед

    5 4 Отговор
    Неграмотните руски лакеи дори не знаят, че руснаците по време на войната 1877-1878 година са влагали иронично - пренебрежително и подигравателно значение в обръщението "БРАТУШКИ". Т.е. за да бъда по-ясен и за да ме разберат русофилите ще кажа, че за руснаците сме били толкова „Братушки", колкото са ни „БРАТЧЕДИ" някои етноси от българския народ.
  • 150 Варна

    2 2 Отговор

    До коментар #146 от "толстой":

    Не ти разбирам тънкият замисъл? Вярно е че са участвали и Румънци. Но румънците участват и в превземането на Добрудажа. Забиват ни нож на няколко пъти в гръб. И нека не забравяме, че голяма част от селищата им по тяхното Черноморие все още носят Български имена. Освен това Румънците по онова време също имат интерес Турците да ги няма, а и до 19 век, официалният език в Румъния е бил нашият.
    Въобще що си мислиш че омаловажавам нечий принос? - Просто направих забележка на първия, който решава че много е научил от историята и демонстрира нелепи мисли. Цитираните Финландци и Украинци са имали тяхната военна повинност и са нямали избор да ли да участват доброволно или не. Така че от тази гледна точка изказването е нелепо! - Те са изпълнявали заповеди без право на свободна воля.
    Във войната е участвал и един японец в състава на руската армия. - Сега какво!?! Притеснявате че използвам общото понятие за руска помощ? - Ми те са били държавотворната нация тогава, те са го организирали чрез Александър ІІ. Ако Александър не се е съгласил никой нямало да дойде! - Това е! - Какво има да се говори повече по темата? Навил се е един могъщ за времето си цар, който в състава на империята си има много нации, които сега са отделно от руснаците. Никой обаче самостоятелно не успял да се изправи пред мощната армия на "м....лите"

    Коментиран от #151, #157

  • 151 Пловдив

    7 2 Отговор

    До коментар #150 от "Варна":

    Благодарността си е благодарност, но не може да ни се вменява чувството за вечна признателност за освобождението и че заради тази признателрност България и българите трябва да бъдат винаги на едно и също мнение с "братушките". Не може да се изисква от нпас да плащаме вечно данък" историческа признателност" . А точно това искат руските негодници, включително и посланика. А русофилските продажници доразвиват темата. Франция е освободена на два пъти през миналия век от американците. Но нито В Парижа има 50 метров паметник на американската армия "от признателния френски народ", нито има организирано движение на продажници "американофили", които да вменяват на французите , че са вечно признателни на Америка. Нито американския посланик си задав въпроса каква щеше да бъде Франция ако го нямаше Рузвелт, например!

    Коментиран от #154

  • 152 Контра

    1 4 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    АМИ ТИ КВО ОБЩО ИМАШ С БЪЛГАРСКОТО . НИЩО СИГУР И ПИЩАК НЕ СИ ВИЖДАЛ КАМО ЛИ ДА СИ ФАЩАЛ А В БЪДЕЩИТЕ ТРУДНИ ВРЕМЕНА ПАРАГАЛИ НЕ ТРЯБВАТ А ХОРА ДЕЙСТВАЩШ.

    Коментиран от #153, #159

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Варна

    2 4 Отговор

    До коментар #151 от "Пловдив":

    Съгласен! - Аз говоря, че все пак трябва да проявим някакво уважение! - Нищо повече!
    А иначе на горните им направих забележка, че цитират фрагменти от историята без да са чели задълбочено.
    Привърженик съм на по- умерените тези. Има достатъчно факти и данни за приятелски и не чак толкова приятелски действия и от двете страни! Отношенията ни приличат на Италианско семейство, ама италиански цигани :-))
    -Страст, изневяра, манипулиране, бой ... После пак любов... После пак омраза ... :-))
    Има разбира се и основания и за двете страни!
    Апропо като споменаваме французите, ще спомена факта, че след десанта в Нормандия, американците водат със себе си около 3000 чиновника и пускат в обръщение ако не бъркам към 40 млрд. франка, обаче напечатани в САЩ.... Опитват се да изолират Де Гол, който разбира, че САЩ с чиновниците си и фалшивите пари после ще превърнат Франция в роб. Така и се случва! САЩ прибират златото на французите след войната в замяна на дълга който емитират след Нормандия.
    В общи линии никой не идва да те освобождава ей така! - Всеки върви с интересът си и това е факт!

    Коментиран от #156

  • 155 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "пикла с малки цици":

    Точно! Руският цар не е бил много руски, а като му се погледне родословието си е бил западен от поколения. Освен това в тази империя само името е руско, но са влизали - руснаци (40%), финландци, поляци, латвийци, литовци, естонци, украинци, грузинци, арменци и необятните народи които живеят и до днес в империята. Та освен на руснаците, благодарим и на останалите, които са дали саможертва за нас. Както благодарим и на тогавашните велики сили, че са позволили това да се случи, защото Руската империя няколко години преди това е била победена в Кримската война.
  • 156 законен

    7 2 Отговор

    До коментар #154 от "Варна":

    Каква признателност те тресе , за какво ??? За двете окупации , наричани "освобождение" от които не можем се оправи и досега?? Какво общо видя въобще в това което са направили американците за Франция и това което свършиха "братушките" тук !! Какъв гьонсурат трябва да си за да наричаш свинщините вършени от руснаците "освобождение" ??? Да ти припомням ли колко репарации е платила България на "освободителите" и колко милиарда днешни пари е ПОЛУЧИЛА Франция по плана Маршал , без да броим другите помощи от Америка ??? Продажни душици безродни , Русия е кошмара на България , главния виновник да се дереджето на България и денят в който веднъж завинаги изчезнат "русофилите" в България ще бъде истинското освобождение !!!!
  • 157 толстои

    5 0 Отговор

    До коментар #150 от "Варна":

    По стечение на историческите събития Украйна и Финландия са отделни и суверенни държави в тоя момент !В тях живеят наследници на загиналите за свободата на България и НЕ споменаването им е най-леко казано неуважително съм паметта им!
  • 158 ултра

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Контра":

    Руска подлого, "сегашните българи" сме такива, каквито сме били и преди 1300 години - европейци, а не северноазиатци! Понял, самовар?
  • 159 реконтра

    2 0 Отговор

    До коментар #152 от "Контра":

    Чемодан-вокзал-россия! И си изпери мазната ушанка!
  • 160 ултра

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "111":

    +++++++++++++!!!!!!!!!!!
  • 161 ултра

    1 0 Отговор

    До коментар #116 от "Чърчил":

    Товариш Черчиль, защо уекинко пропускате неоспоримият ФАКТ, че когато другаря ви Сталин "охлажда мераците" на западните си съюзници спрямо България, де факто той ОКУПИРА абсолютно неутрална държава, която е скъсала преди това всякакви дипломатически отношения с Германия???
  • 162 неутрален

    0 0 Отговор
    Зад желязната завеса света изглежда така:

    https://www.youtube.com/watch?v=1nQMKXWBQfA

    https://www.youtube.com/watch?v=4EoUz39nPMM
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове