8 Януари, 2018 22:16, обновена 9 Януари, 2018 14:42 2 855 31

Йончева: Оградата по границата продължава да пада (СНИМКИ)

  • елена йончева-
  • ограда-
  • турция-
  • граница

Преградното съоръжение по границата е не само неефективно, но продължава да пропада. За това алармира за пореден път депутатът от БСП Елена Йончева.

„Днес, 8.01.2018 г. в района на Малко Търново - паднала ограда. Налага се да документирам събитието с днешни вестници, за да удостоверя достоверността му”, написа народният представител от ПГ на „БСП за България” Елена Йончева във Фейсбук, съобщи Дир.бг.



„Преградното съоръжение е не само неефективно, но продължава да пропада. Напомням, че съоръжението не е построено според заданието на МВР от 14.01.2015. На 20.11.2015 г. Главна дирекция "Гранична полиция" дава правото на областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас да променят проекта за ограда. Предоставеното право на областните управители да променят техническите параметри е направено с една единствена цел - корупция. За това възпрепятстващо съоръжение, заедно с прилежащия обслужващ път, са дадени около 1 млн. лева на линеен километър. Докладът на Главния инспекторат на МС от април 2017 г., изготвен във връзка с проектирането и изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница, констатира фрапиращи нарушения. В доклада се казва, че даденото указание на Гранична полиция не кореспондира с утвърденото от Министъра на вътрешните работи задание за проектирането на съоръжението, по което областните управители вече са сключили договори за изграждането на съоръжението и обслужващия път.

Нещо повече – съгласно утвърдените проекти от представените документи и наличната в тях информация, проверяващият екип не е могъл да установи, на редица места, типа на изграденото съоръжение – едноредово или двуредово. Абсурдно е проверяващият екип на Главния инспекторат на МС да отиде със специална задача да провери дали има изградена ограда и от какъв тип е – и да не може, след проверка, да отговори на този въпрос”, пише още народният представител."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    37 8 Отговор
    Трябва да се вадят сурвакниците... - И на жълтите павета, още сега!

    Коментиран от #13

  • 2 европредседателствуваме

    48 6 Отговор
    "Гарантирано от ГЕРБ", както казва един мъдър коментатор и защитено от Патриотите ! Явно липсват много пари, които да подпират оградата и тя пада! Корупция, каква корупция ?
    Тая Елена сама е бутнала оградата, щот иска да ни изложи пред чужденците мдааа
  • 3 onq s konq

    12 34 Отговор
    Как да й се обясни на тая чурвуна селска пръчка, че оградата е само за да хапне БГ парите от ЕС...а те хич не са малко!Ама имало корупция...Че кой не знае че корупцията е основен двигател на световното развитие?Между другото Запада изобщо не го интересува има ли ограда или не-за него е важно да намалее потока от бежанци.Е бат Бойко оправи работата с Ердоган!Тогава къф е проблема и някаква си ограда ли ще спре наплива,ИЛИ ТОЧНО ПРИЯТЕЛЯ НА ББ?!

    Коментиран от #8

  • 4 КПСС И БКП

    36 4 Отговор
    Недей госпожо ,че ремонтът ще струва колкото нова мрежа. И без това окрадоха много пари за тази безполезна мрежа, та сега ще ни товариш пак с разходи държавата.
  • 5 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    31 19 Отговор
    Леле Серго, добре, че стана гей!!!
  • 6 Стражар на Кокошарник

    26 41 Отговор
    Тая пък грозна мисирка как не и омръзна само за огради да говори. Влизай в курника ма. Там ще си оградена солидно и няма да ти пада оградата.

    Коментиран от #23

  • 7 СссереМ

    17 35 Отговор
    Чезни МА
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шаран БГ

    8 10 Отговор
    Като и е мъчно, че нищо не е останало от тази"ограда" и за нея, какво да пише , горката?
    Тя галиба ще излезе права....Толкова пари на вятъра....
  • 10 Гост

    17 21 Отговор
    Леле на какво е заприличала тая от толкова злоба
  • 11 БАЙ КУРТИ

    24 3 Отговор
    ЛЕН4Е НЕ СА КЪХАРИ ТОЛКОЗ ЗА ТАЯ ОГРАДА ТО ДЪРЖАВА НЯМА ТИ ЗА ОГРАДАТА
  • 12 Муха

    16 6 Отговор
    Трагично е, че това което в прехвалените ви демокрации се приема за проява на гражданско общество, тук се окачествява като злоба, завис и т.н. Хем сте европейци, ама не баш?!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 мнение

    10 13 Отговор
    Случващото се в момента в България много прилича на конспирация под диктовката на чужди сили. Създава се паника, свикват се някакви съвети, убийствата зачестяват, как пък може това де се случва точно сега?! Понякога лошите неща, които някои вършат с определена цел, се обръщат срещу самите тях. Дано ни е останал поне капка здрав разум, иначе сбогом, нормален живот, сбогом демокрация, сбогом Европа, да живеят руския ботуш и неговите слуги!

    Коментиран от #31

  • 15 ИВАН

    14 12 Отговор
    В такива жени като Елена Йончева, има много повече мъжество, човечност и далновидност от повечето мъже ... По добре от нея да се засрамим, щом не можем друго да направим.

    Коментиран от #18

  • 16 Елена оградката

    17 20 Отговор
    Бе докога ще ни показвате тая траверса. Сутрин човек кафето спокойно не може да си изпие щото ленчето ходила по баирите да се снима с арабите. Аре у лево
  • 17 впечатлен

    15 15 Отговор
    Тази жена страда от заболяване, наречено ОГРАДОМАНИЯ. Симптомите са денонощно привиждане на различни огради, предимно подкопани, неспособност да се мисли за нищо друго. Забравяш, че имаш семейство, че на стари години си родила дете, което още дълго ще се нуждае от тебе. Само и единствено огради, нищо друго! И с писклив глас, направо влудяващ, говориш едно и също от сутрин до вечер. Така е, няма контрол да гълта редовно хапчетата си.
  • 18 един

    6 11 Отговор

    До коментар #15 от "ИВАН":

    ИВАНЕ, падаш ли си по мъжествени жени? Наричат ги обратни, за сведение. Да, много е мъжествена, само гласчето й пискливичко като на мишка.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 СерГей

    3 7 Отговор
    Листата падат.....аууу кащ си...аууу как си?
  • 21 onq s konq

    6 11 Отговор
    А нещата са прости- ТАМ КЪДЕТО ИМА ПРОПАДНАЛА ОГРАДА,БСП ДА КОМАНДИРОВА ЕЛЕКТОРАТ КОЙТО ДА ЗАКЪРПИ МЕСТАТА СЪС ЖИВА ОГРАДА,ХВАНАТИ ЗДРАВО ЗА РЪЦЕ!Ама няма желание за действия,а само приказки.И тия хора искат да командват България някой ден...
  • 22 ААА

    7 9 Отговор
    Елена- мила, като бяхте там, да бяхте опънали няколко бодливи тела, някой колец да бяхте изправили, нали имате много активисти и родолюбци в редиците си?
  • 23 Абе тъпанар ГЕРБерастки,

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Стражар на Кокошарник":

    Ти да не искаш всички да примляскват от кеф за тая нагла кражба. Всеки час, ако е нужно , ще се тръби за безобразната клептомания на цвъко и мутрагеньо!
  • 24 Абе тъпанар ГЕРБерастки,

    7 5 Отговор
    Ти да не искаш всички да примляскват от кеф за тая нагла кражба. Всеки час, ако е нужно , ще се тръби за безобразната клептомания на цвъко и мутрагеньо!

    Коментиран от #25

  • 25 ГЕРБ

    6 8 Отговор

    До коментар #24 от "Абе тъпанар ГЕРБерастки,":

    Я по-спокойно бе швепс,не се газирай толкова,да не ти гръмне капачката!
  • 26 Другар

    7 8 Отговор
    Другарката,да обясни,защо минава на червено с автомобила си,преди да се прави на "политик"или може би с имунитет,е разрешено?Недоразумение-измита физиономия,некрасива женица.
  • 27

    3 1 Отговор
    95%КОМЕНТИРАЩИ ДИВАННИ ЕКСПЕРТИ И МИШОЦИ.
  • 28 С ГРОБ КЪМ СВЕТЛОТО ПОДЗЕМНО БЪДЕЩЕ

    8 3 Отговор
    Ааааа абсурд. Това не е вярно. Гробарите не могат да направят това. Това на снимката е долна инсинуация и абсолютен фотошоп. Оградата си я има и тя не е двуредова, а направо триредова и поне 5 метра висока.
  • 29 ИВАН

    2 0 Отговор
    Тия дето се дразнят, че някой е загрижен от незаконното преминаване на чужди елементи - са ми доста съмнителни :) ... дават воля на злобата си и не гледат по далеч от носа си
  • 30 MT Гонтан

    2 0 Отговор
    С две думи , за един метър 1000лв оградка , лека , нежна , и игрива ...... Дали Еленка ще снима или не мазните задници крадат яката , ама и бившия и той се накраде ....мале мале .... него що не го снима също ?
  • 31 Ти май А

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "мнение":

    Сериозно ли мислиш, че в България има демокрация? Каква Европа искаш, на третият пол ли? Какво спокойствие те гони, при положение, че през ден, стават убийства ,грабежи и доказани корупционни практики? Ти наистина ли се надяваш, някога в тази държавица, отново да има нормален живот?
    Ако е така - бегом в Карлуково, чакат те!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове