9 Януари, 2018 13:18 996 18

Полицаите отново на протест за заплати

  • полиция-
  • протест-
  • заплати

Успоредно с това, СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации

Полицейски протести ще има в деня на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС. От СФСМВР обясниха, че на 11 януари от 16,30 до 17,00 часа протестиращите служители в МВР ще "посрещат" делегациите с винили на кръстовището на бул. "Брюксел" и бул. "Цариградско шосе" и на кръстовището на Орлов мост.

Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър "Иван Вазов", където ще е официалната церемония по старта на председателството.

Синдикална федерация на служителите в МВР продължава своите протестни действия с исканията за увеличение на 15 на сто на основните възнаграждения на работещите в МВР, обвързване на заплатите със социалноизмерим показател и нов Закон за МВР.

Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР, е 25 януари, когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България. Протестът ще започне в 11.00 часа в района на НДК.

Успоредно с това, СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуте

    20 4 Отговор
    Къ не вие срам бе !

    Коментиран от #14

  • 2 Реалист

    29 5 Отговор
    Щом имат пари за билбордове, увеличение не им трябва. Ако искат х...ве на челата си да залепят и така да се разхождат. Така и така нищо не работят, че и по 25 заплати на куп получават. Айдеееее на борсатаааааа...
  • 3 1243

    7 4 Отговор
    Заслужават хората, за 5 дена разрешават криминални случай, които в чужбина отнемат месеци, остава сега да са толкова бързи и за всички останали престъпления и даже може и да получат увеличение.
  • 4 Алфа

    23 3 Отговор
    И накрая искам да видя като останат само полицай в тази държава какво ще стане . Аман бе на какво основание да им вдигат запла ти те? Все пак тези заплати и всичко идва от парите на данъкоплатците. Нека има допитване до тези дето плащат данъци дали смятат полицията си върши работата както трябва и тогава тези данъкоплатци да решиме заслужават ли органите.
  • 5 Алфа

    19 3 Отговор
    Ще ми пускат от вкъщи донесени печки духалки дето горят ток като луди а ние да им овеличиме заплатите . А дето пушат цигари и гасят фасовете в саксийте по коридора. Няма държава и ако искаме да имаме някога време е народа да им търси сметка на тези мафиоти
  • 6 Алфа

    19 3 Отговор
    Народе ако продължаваме да си мълчим тези гадове ще си узаконят и рушветите

    Коментиран от #15

  • 7 Гост

    15 1 Отговор
    Ай де пак а бе искаите съкращаване на чиновниците, и от там че има пари за по големи заплати. То е най лесно да искаш пари, ама в тая дупка не бива повече да се налива .
  • 8 Иванчо

    15 3 Отговор
    Ако са грамотни, образовани, интелигентни, любезни и кадърни - добре. Обаче те са неграмотни, необразование, слабо интелигентни, нелюбезни и накадърни. Само ламтя, а никаква работа не вършат. Даже намаляване им трябва.

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Актьор МАНАФ

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "Иванчо":

    И около 25%от тях вземат пенсия и заплата и искат още
  • 10 Бай Хуй

    7 13 Отговор
    Ей красивите, интелигентните и грамотни станете полицаи. За 600-700 лева идеална работа. Има свободно време веднъж в месеца по ден, хубава секси униформа, а и жените си падат, а ааа сори ти май си падаш по мъже, още по- добре а? Щом мислиш,
    е има много полицаи защо търсят нови 5000

    Коментиран от #18

  • 11 Дулитал

    6 1 Отговор
    Трябва 1000 процетно увичение защо ли веднага разкриха последните убииства хвала хвала
  • 12 нека

    4 2 Отговор
    Интересно грамотните професионалисти гладни няма а останат... но какво ли ще прави народа като останат само некомпетентните служители, които няма да обърнат внимание на никого... държавата я устройва да няма полиция ...

    Коментиран от #13

  • 13 Различен

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "нека":

    Ми то има ли???
    Сградите са с решетки до 4 етаж, бронирани стъкла и железни врати с по 17 катинара!
    Плащаме за охранителни фирми, щото полицията ни пази! А като се извърши някакво престъпление и се оплачеш, следва, ама защо сега ни търсите работа, вижте как хубаво си приказваме тук, ама не ни занимавайте, ние си имаме началници!
    Та точно, каква полиция имаме и заслужават ли изобщо заплати?
    Трябва всички да се уволнят, като в Грузия и след това с конкурси да се назначават на ново, без протекции и протежета, като задължително има изпит по физ. подготовка и бягане поне на 10 км.!

    Коментиран от #17

  • 14 96793478734

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вуте":

    И, от какво да ни е срам?
  • 15 96793478734

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа":

    За такива квалификации и обиди можем да ти потърсим и наказателна отговорност. Май си въобразяваш, че не си анонимен, а най лесното е по IP да бъдеш установен.
  • 16 96793478734

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Иванчо":

    А ти как установи това, че са "неграмотни, необразованиЕ, слабо интелигентни, нелюбезни и нАкадърни" ? Така като гледам май нАкадърния и необразован си самия ти не уважаеми.
  • 17 96793478734

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Различен":

    Ти явно си от умниците, които от всичко разбират. "Трябва всички да се уволнят, като в Грузия и след това с конкурси да се назначават на ново, без протекции и протежета, като задължително има изпит по физ. подготовка и бягане поне на 10 км.! " И понеже си написал една камара глупости започвам с въпросите, на които очаквам адекватен отговор, след като явно имаш претенции да знаеш кое как трябва да стане. Първо - Като уволниш служителите от МВР както в Грузия ,кой ще обучи тези които след това бъдат назначени? Може би познанията и опита ще им дойдат от небето някак си? Второ - Изпит по физическа подготовка и сега има, но ти явно изобщо не си запознат. А това бягане на 10 км. как го виждаш? То и сега има бягане, но не е 10 км. Все пак тук става въпрос за полицаи, а не за военни командоси на ли? На кого е нужно да може да бяга 10 км.? Ти можеш ли да избягаш поне 3 км. за десет няма да те питам?
  • 18 Патриот

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Хуй":

    Напълно подкрепям!
    Някой хора за 700лв 10км бягане и перфектно владеене на езици може да искат.
    А на тези, които плюят: в момента има конкурси за набиране на кадри. защо не кандитаствате? Там е хубаво, весело приятна униформа, готини началници, скъсани кубинки, лека и приятна работа. 3-4 дни месечно(като единият ден задължително се точи бензин, а останалите са по общо 4 часа с обедната почивка, редовни заплати, няма да плащате осигуровки.
    Давайте смелчаци! Станете полицаи сега!
    Лесничко е да се плюе тук, ама на никой не му стиска.

    Тоз дето щял да ги уволнява всички!
    Сега има 5000 свободни места. Когато ги уволниш всички кога ще събереш хора отново?
    За тия пари няма много мераклии за работа. Всеки иска на стола пред компа - тихо, топло/прохладно, безотговорно, без опасности, без оръжия(освен като се потиш на кънтърстрайка).
    Много плюете полицаите, ама като ви трябват ги търсите!

    да не обяснявам и икономически последици от по-високите заплати на полицаи. там няма да разберете пък изобщо за какво иде реч.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове