14 Януари, 2018 09:30 3 058 11

Най-известният изселник потвърди за срещата при Доган

  • ахмед доган-
  • турхан генчоглу-
  • мустафа карадайъ-
  • дпс

Почетният председател на най-голямата изселническа организация – Федерацията „Балгьоч“, и един от най-богатите хора в Бурса Турхан Генчоглу потвърди, че е разговарял в петък с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ, съобщи 24rodopi.com.

Той добави, че вчера е провел среща и с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, имал насрочена среща и с Касим Дал, но понеже му се наложило спешно да отлети за Турция заради здравословен проблем на племенника му, Генчоглу и създателятна Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) разговаряли по телефона.

Генгчоглу твърди, че е оптимист за обединението след проведените в София разговори, но не посочи дали визира коалиране на трите партии или българските турци да бъдат обединени под знамената само на една политическа формация.

„Генчоглу е бил повече от час при Доган. По-късно провел 15-минутна среща в офиса на Лютви Местан, където поканил и Касим Дал, но той отказал да дойде в офиса на ДОСТ. И към тримата лидери Генчоглу се обърнал с молба за компромиси в името на обединението“, разкри източник, запознат в детайли с мисията на Генчоглу в България.

И Доган, и Генчоглу направиха знакови изказвания в края на декември – Доган пред елита на ДПС, Генчоглу пред елита на изселниците в Турция и пред вицепремиера Хакан Чавушоглу. От години властта в Анкара говори и отправя послания чрез лидерите на „Балгьоч“.

„Всички политически партии в България, чиито членове се явяват етнически турци да се обединят“, това призова на 24 декември почетният председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Турхан Генчоглу по време на конгреса на най-влиятелната изселническа организация „Балгьоч“.

"Забравяйки какво е било направено в миналото, вече е време за обединение. Кой е имал грешки в миналото, не е важно. Да оставим какво е било вчера и да гледаме какво ще е утре. Да забравим дрязгите помежду си, да се обединим и да действаме заедно. За да можем по-добре да работим в следващия парламент, като коалиционни партньори, за благото на сънародниците ни там. Това е общото желание на всички сънародници, без значение дали живеят в България или Турция", каза още Генчоглу пред водачите на изселническата общност.

„Външният натиск“ се преобразува в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС. Ние винаги сме били добронамерени, но и принципни. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който реално се разкайва-да заповяда. Но ДПС си има Устав, който регламентира подобни ситуации. Външното акуширане на аналогични процеси на разделяне и обединяване не е здравословно за нашите избиратели“, това пък каза на 21 декември на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    23 3 Отговор
    ДПС е проклятието на България!

    Коментиран от #2

  • 2 Камагра

    23 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    БСП е проклятието на България, те са отговорни за статута и ролята на ДПС
  • 3 Kcaniba

    15 6 Отговор
    Комунистите активизират агентите си!
  • 4 Kcaniba

    17 2 Отговор
    Доган е агент на ДС, която го използва, като предпазен клапан от напрежение то на турците заради възродителния процес,и отлично осребреното него!Не виждат ли турците в България, че ги лъжат???

    Коментиран от #6

  • 5 Българин

    8 6 Отговор
    БСП и подопечната ДПС отдавна не са били във власта.Огладняха здраво и сега с всички средства трябва да се докопат до финансов ресурс.Пълна мобилизация на протурски агенти,ходжи и всякакви подобни елементи.Извозване с автобуси на паплач не знаеща дума български и нямаща нищо общо с България.Гласуване под строй по места и фалшифициране на вот.Това са само част от методите на ДПС. Ердоган естествено подкрепя тази пасмина защото целта му е завладяване на нови територии и сбъдване на неоосманиските му блянове за нова империя.
    Сметката е проста ДПС 10 процента БСП 20 и коалицийката готова.
    От българите зависи да спрат този заговор ,колкото повече хора отидат да гласуват толкова по малко значение ще има пенсионерския,турския и цигански вотове.Тези групи най малко допринасят за икономиката на България,но са с претенции да диктуват на работещите хора какво да правят.
  • 6 Истината винаги боли

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Българите и те са слепи за игрите на ДС,то си личи от всичко в България,няма едно нещо което да е нормално работещо,само краденето и унищожаването на Българите върви по план-график!!!
  • 7 Хасан

    15 3 Отговор
    Герб не краде ли?А патриотите не крадат ли??те крадат првече отколкото немец цар,социалист и турчин събрани заедно...
  • 8 чалма тв

    6 2 Отговор
    Само мързелив не гаври с България, то бива наглост, ама тяхното безочие няма граници, но тук с пълна сила важи приказка " не е виновен този който яде тиквата , а който му я дава..Идват си хора с двойни паспорти, водят си тука агитация ,как да се управлява България, а "нашите", или техните служби вече се съмнявам кой какъв е ,правят им курбан - затриват България.
  • 9 Пенсионера

    3 0 Отговор
    На крива ракета космосът и пречи. Ми ако нямаше турци , помаци ,цигани и арменци , пак щяхме да изнамерим враг. Тъй като няма чиста държава свиквайте стягайте се и работете, но не ги избирайте точно тези безделници. От сутрин до вечерта само такива паразити виждам по медийте. Просто сами няма да се махнат от лапането. Елементарно и просто , винаги само нови лица и нови партии. Аз само веднъж давам шанс, втори път ритник у га. а . Както искате , това е логично .
  • 10 Лично

    0 0 Отговор
    Изразявам лично мнение, чета само клишета. ГЕРБ и патриотите - какво ни предлагат? Да потърпим още малко, да продължаваме все така. Това ли искаме?! Заплатите ниски, пенсиите никакви, здравето ни наникъде, образованието също... Симеонов, дето не признава закона, това ли е правова държава...
  • 11 ЗЗО

    0 0 Отговор
    Аз съм само против партия ЗЗО (завист, злоба и омраза), останалото е плурализъм и демокрация. Това, което искам, е аргументи и видими резултати в управлението. И ЗАКОННОСТ. Ама, като казвам законност - законът е за всеки един и същ, никой да не е защитен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове