Last news in Fakti

14 Януари, 2018 14:00 19 803 28

Пенчев: Под 40 г. мислиш да ашладисаш всяка булка, после - да управляваш света

  • ивайло пенчев-
  • бизнесмен-
  • инвестиции

Бизнесменът определя инвестицията си в "Да, България" за неуспешна

На 200 млн. лв. възлиза богатството ми. Не знам, не съм го смятал. Навсякъде имаме доминиращо положение-Германия, САЩ, Швейцария. Пречило ми е, че съм българин. Не говоря добре английски. Като индианец съм. Това разказа бизнесменът Ивайло Пенчев по Нова тв.

"Това, което ми е повлияло в живота е образованието по физика. По-добра наука няма от нея. Ако искаш да разбереш света, трябва да се занимаваш с физика. Тя добавя една конкретика. След теоретичната физика можеш да учиш всичко. По едно време ходих на психоанализа. Това ми помогна да опозная мотивите си. Да знам защо чувствам разни неща. Ходих 2,5 г. Трябва 4 г., но аз съм недисциплиниран. Направих го, защото бях женен, пък влюбен в една друга жена. Любовната мъка е най-тежка. Последното ми дете, дето се мъти сега, е от трета жена.

Ако бях беден, нямаше да си го позволя. Всички мъже искат да имат много жени. Полигамните са давали повече поколения. Всички се напъваме да бъдем моногамни , ама трудна работа, особено до 40 години. За успешен бизнес трябва да правиш по-добри продукти. А за това трябва да знаеш какви са истинските мераци на другите. За това пък трябва да познаваш себе си", разсъждава Пенчев.

"Не съм бил обект на нападения, на изнудване. Давах пари само един път за политически кампании. Дадох 10 000 лв. за „Да, България“. Тази инвестиция не се оказа успешна. Някои тръгват, други не тръгват. Разни приятели ме кандардисаха да инвестирам в партията. Не познавам бизнесмен, който е застрелян. Случва се. Но щом хора се убиват-те се убиват за това, че някой може да го мрази. Тези, дето убиват за икономически интерес, това са много долни среди. Сигурно се убиват за 100 000 лв. Много богатите не се убиват един друг. Не съм се чувствал застрашен. Някога, по време на бандитските времена, съм се чувствал застрашен.

Тогава продавах найлонови торбички. Имаше контрабандни вносители. Те бяха сикаджийски канал. Те ме заплашиха, че ще ме убиват. Тук не ставаше въпрос за богатство. Но бяха мръсни хора. Ходих с охрана тогава половин година. Бандитските среди са ми много чужди. Не ги усещам. Сякаш за друга държава става дума. Не усещам да имам врагове. Преди три години открих, че хората правят разни лоши неща от завист. Покрай мен има много хора, които са забогатели с честен труд. Жените са по-свестни от мъжете във всякакъв план.

Мъжете са по-агресивни. Успешен е този, който се чувства щастлив. Не знам какво искам. Като пия две кафета се пръсвам от амбиция. Не искам да ставам президент на Америка. Но се пръсвам от идеи. Прави ми кеф да създавам. На всеки мъж над 40 години му минават всякакви щуротии-мисли си, че може да управлява света. Под 40 години пък си мислиш да ашладисаш всяка млада булка", казва бизнесменът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    53 17 Отговор
    Кой е тоя гений???

    Коментиран от #3, #5

  • 2 вероятно е

    63 24 Отговор
    Мисля че е оня със спортната кола в офиса си.
    Вероятно е пералня на ..........някой завършил в Симеоново
    нещо с физиката не се,, връзва,,
  • 3 Пешо келешо

    43 8 Отговор

    До коментар #1 от "Брат ми":

    Напиши името му в google и ще разбереш.
  • 4 Дон Тони

    71 16 Отговор
    Малко прекалено филосовства, умният и успял човек трябва да е по-
    сдържан, не можеш да казваш всичко кое ти дойде на езика все едно си в кварталното кафе - точно това му е дефекта,

    Коментиран от #19

  • 5 кучето шаро

    65 5 Отговор

    До коментар #1 от "Брат ми":

    Ивайло Пенчев е роден на 10 март 1970 година в град Велико Търново. Баща му се казва Пенко Пенчев, а майка му Радка Пенчева. Детската му мечта е да стане космонавт и се записва да учи Физика в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“. Записва да учи физика в Софийският университет „Св. Климент Охридски“. През 1994 година напуска университета и две години по-късно създава Walltopia.

    Той и съдружникът му Метин Мусов основават компанията през 1996 година в София, България. От 2009 г. Walltopia е водещ световен лидер в изработката на изкуствени катерачни стени и оперира на пазарите в над 50 страни по света, като в повечето от тях са не просто лидер, а владеят повече от 50% пазарен дял, като същевременно продават и най-скъп продукт.
  • 6 КОЦО

    59 10 Отговор
    БРАВО НА ТОЯ ЧОВЕК !
  • 7 Брат ми

    54 33 Отговор
    Явно многото пари не са му помогнали особено.Изказва се като човек с основно образование.Мутрите никога не са го закачали.Да бе да.Освен ако не си дружка с тях.
  • 8 Българин

    54 9 Отговор
    Браво на човека успял е по един не стандартен начин доста е умен нищо че се изразява като таксиджия дай Боже всеки му да успее в областта която иска
  • 9 аз сам

    31 24 Отговор
    Абе тоя като неможебда ашладисва след 40 що му дават думата
  • 10 Гошо

    38 16 Отговор
    Сметките ми не се връзват. Ако Уолтопия е единственият му бизнес, няма как да има повече от няколко десетки милиона. Но във всеки случай това, което е постигнал, е за възхищение. Повече предприемачи и по-малко мрънкачи ни трябват, за да се оправим.

    Иначе отдавна си го знаем, че е бъбривко и е на всяка манджа мерудия. Може би затова го канят често по телевизиите.
  • 11 до аз сам

    16 10 Отговор
    Ами щото си рлпаща
  • 12 до аз сам

    22 12 Отговор
    Щото си плащааааааа на лакомите медий
  • 13 Garrincha

    25 15 Отговор
    Кой качествен човек, (мани, бизнесмен) ще си сложи колата в офиса - или комплексар или страхлива мишка !
  • 14 Шабиха

    31 20 Отговор
    Страшно прост и нагъл човек. Защо му дават трибуна - да се излага постоянно ли ?
  • 15 майна

    31 4 Отговор
    ами набарал е ниша,не съм се катерил никога,няма и да се катеря,ако остане на мен тоя ще умре гладен
  • 16 Торбалан

    35 10 Отговор
    Шеф е и на завода за опаковки„екстрапак” във Влико Търново. И хич не е прост, а просто работяга дето не му пука от разни тъпанари, дето му завиждат.
  • 17 Хейтър

    31 14 Отговор
    Успелия човек трябва да има самочувствие. Това самочувствие трябва да се овладее и да не се допуска да замъгля преценката на действителността извън офиса. Няма как един човек да разбира от всичко и живота да му пределно ясен. Този преуспял монополист и физиката май не е доучил до диплома, и тя му се е изяснила набързо.
    Достатъчно дразни с вид и поведение на наглец, дори и без да парадира с честно спечелени 200 милиона пак предизвиква да го плеснеш по плешивата многознайна китара.
  • 18 ivo

    16 5 Отговор
    готин пич.Право куме в очи.
    А Иво Прокопиев е акционер в ЕКСТРАПАК
  • 19 bmw

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Тони":

    Не,това му е ...ефекта😂
  • 20 Vasik Atanasova

    14 2 Отговор
    ЛУДЯГА Е ТОЗИ
  • 21 Пламен

    9 8 Отговор
    Язък му за парите, като само глупости говори. Не му приличат на положението тези щуротии.
  • 22 станишев

    13 6 Отговор
    Значи Ганьовци човека нито е откраднал нито убил за да е в положението което е в момента,създал е бизнес и е инвестирал в бг ,и е прав в това което казва, кой не иска да ашладиса всички шушани ...само джендърите хаха
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Груди комбайнера

    22 5 Отговор
    След време ще се разбере , на кого пере парите, от коя хранителна верига е захлебил. Такива ги изваждат на показ пред прожекторите , а отзад пичовете в сянка "заработват" истинските кинти. Нагледахме се на" бизнесмени" и "предприемчиви" капиталисти. И на живите , и на умрелите.
  • 25 Гост

    8 3 Отговор
    Предлага му едно предизвикателство като голям ум със големи пазарни дялове.Що не вземе да се занимава със Аптеки чувам от разни хора вече партийци,че там много се печели марешки имал 300 милио.като продавал хапчета със надценка 0.01лв на пенсионери.давидим сега какво ще направи гологлавия тъпчо със мисал на шестокласник за какички,със неговите 200 мил. Да не стане така,че със блестящият си ум да къса билети на царевец.не може ли да отдаде парите си на огромен късмет не е гений като прави торбички.
  • 26 Далай лама

    12 3 Отговор
    За да правиш добър бизнес трябва да си малко луд, напорист, трудолюбив и безкруполен. Пенчев притежава тези качества. Но за да го задържиш и опазиш трябва много акъл и непрекъснато самообразоване. Проблемите идват когато лудостта стане повече от необходимото. Пожелавам му успех.
  • 27 съседка му

    6 6 Отговор
    Обичам го този човек! Той е точно това което прави и говори! :)
  • 28 Ухание

    9 3 Отговор
    И на мен взе да ми понамирисва яко този откривател на катерачните стени, което малоумните медии представят за високи технологии. Успехът му абсолютна мъгла - нищо конкретно и смислено не излиза никъде в интернет. Точно като при Прокопиев, Плевнелиев и цялата назначена червено-синя бизнес номенклатура.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове