22 Януари, 2018 17:47 7 144 31

Две момчета убиха клошар във Варна

  • варна-
  • клошар-
  • убийство

Бездомникът Красимир Куртев е бил намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 в кв. „Владиславово“

Две момчета - на 13 и 14 години, са убили по особено жесток начин 53-годишен бездомник във Варна, съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

По-голямото момче е задържано и е обвинено за убийството на Красимир Куртев, извършено по хулигански подбуди и по особено мъчителен начин. То ще остане в ареста за срок до 72 часа.

13-годишният му съучастник не може да носи наказателна отговорност по закон. Момчето е настанено в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.

Разследването на убийството е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел. Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 14-годишния Д. Ж.

Бездомникът Красимир Куртев е бил намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 в кв. „Владиславово“. Случаен минувач повикал бърза помощ. Лекарите установили смъртта на 53-годишния мъж, по чието тяло имало видими следи от наранявания. Аутопсията на тялото показала, че смъртта е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна травма. Починалият е и със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.

Разследващите са установили четири деца - две момчета на 14 и две на 13 години, които имали отношение към тежкото престъпление.

След извършени процесуално-следствени действия, съдебни експертизи, оглед на веществените доказателства, претърсвания по неотложност и изземвания, вчера са събрани доказателства, че извършители на тежкото криминално престъпление са 14-годишният Д. Ж. и 13-годишният му съучастник К. М.

Към настоящия момент не е установена вина на останалите две момчета - едното е снимало действията на приятелите си, а другото наблюдавало случващото се.

На 16 януари момчетата се скарали с бездомника Красимир. На 17 януари му нанесли побой. Три дни по-късно двете момчета отново нанесли жесток побой над мъжа, след което той издъхнал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    51 1 Отговор
    преди 2или 3 г пак във варна
    един охранител пак уби скитник в мол
    и пак снимал за феису
    сега лежи ефективно
    тия ще видим за същото какво ще получат
  • 2 Гост

    55 3 Отговор
    Айде сега смъртна присъда за побойците
  • 3 Патриот

    23 2 Отговор
    ако беше в Галата, Центъра, Траката, Евксиноград можеше да се окаже самоубийство по особенно мъчителен начин, а момчетата да искали да му помогнат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Vulpes

    51 0 Отговор
    Защо им криете имената,само немога да разбера?
  • 6 Да да

    41 1 Отговор
    Чудовища.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 qqqqqq

    18 31 Отговор
    Не мисля че 13 - 14 годишни могат да причиня такива наранявания, освен ако не са го блъскали с чук. Май прикриват някого, особенно ако са циганета.

    Коментиран от #11

  • 9 Голям прос

    37 1 Отговор
    Боклуците да си понесат последствията
  • 10 един

    18 26 Отговор
    Горкият човек! Какъвто и да е бил, това е човек, не престъпник. Точно за това става въпрос в Истанбулската конвенция. Никой не може да бъде измъчван и малтретиран по каквито и да било подбуди. Обаче гениалният българин с леви и евразийски убеждения отказва да се съгласи с нея. Че как ще се съгласи, като в любимата му Русия в момента всичко се крепи на брутални побоища, нанасяни от специално наети мутри, за да свикне руснакът да работи без заплащане. И тук на някои места е същото, следваме Путинския стил. А четиримата изверги, били те 13-14-годишни, трябва да бъдат съдени като възрастни. Този, който е снимал и другият, който е гледал, са съучастници и също трябва да понесат наказание. Изроди! Страхотно поколение расте, какво ли бъдеще ни очаква?!

    Коментиран от #12

  • 11 Докога ще ги отглеждаме

    34 0 Отговор

    До коментар #8 от "qqqqqq":

    Прави си това са ЦИГАНСКИ ИЗРОДИ, ама ние продължаваме да им отглеждаме дечицата, а утре може да е един от нас потърпевш !!!

    Коментиран от #17

  • 12 Варна

    32 7 Отговор

    До коментар #10 от "един":

    Вероятно, не осъзнаваш какви ги говориш от гняв.
    - Хайде да помислим каква е връзката между 13-14 годишни и хората с леви убеждения. - От кого се учат тези хлапета, какво гледат по телевизията и кой управлява от 10 години?
    Тези хлапета гледат цял ден по телевизията такива като Борисов, Цветанов и информация за поредните престъпници, които се разхождат из страната безнаказано. Какви леви убеждения, какви русофили, какъв Путин?
    Виж пак помисли върху думите си!
    Явно си прекалено млад и не знаеш какво е било преди 89 година. - Тогава престъпността бе сведена почти до нула, а наказанията бяха строги и се изпълняваха. Такова беззаконие преди т.нар. Перестройка не съществуваше! За такива престъпления имаше смъртни наказания. Това, на което си свидетел сега е благодарение на онези които те управляват в момента, както и благодарение на всички които управляваха от 89 година насам.
  • 13 Варна

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "ссс":

    Ти от къде си бе отворко?
    - Ако си от София да знаеш че в нито един от големите градове в страната по улиците няма каруци и никой не гори стара дограма и дрехи за отопление.
    Сиреч не знам къде е селенията? - Иначе ... - Да! - Ако проявиш уважение към варненец ще получиш такова, но ако си кестен и се правиш на отворен... - Шанса да бъдеш сурвакан не е малък!
    Само че въпросът с тези момчета, които са извършили подобно деяние не касае града, а онова което виждат по телевизията което идва от къде?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Варна

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "до Варна":

    Във всяко отношение София превъзхожда по изброените от теб показатели.
    - Каруците и селяните са повече!
    -Проститутките в София са повече, един път заради повечето народ и втори път, като гледам държавният апарат, които в 99% са женски полови органи по характер... - Губиш и ту по точки!
    - За наркоманите същата работа! Варна е 300 000 души. - Наркоманите в София може да гонят бройката на цялото на селените на Варна. И циганите Ви са повече!
    Тоест нямаш никакъв шанс до тук с доводите!

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пери мукедонката

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Докога ще ги отглеждаме":

    По скоро прилича на работа на охранени скинарчета но не изключвам и лилавите.
  • 18 Брат ми

    13 2 Отговор
    При доказана вина, разстрел и на двата боклука.
  • 19 Патриот

    10 1 Отговор
    И да ги заловят понеже до сега не са били криминално проявени ще им дадат условна. Виж обир на банкомат или не Дай Боже банка.
    Там вече може да получиш смъртна присъда.
  • 20 Христо

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Варна":

    Бе човек си е заминал, а ти ми сръвняваш кой град бил по-по-най... да вземете да се стегнете ей!
    Лека му пръс на човека...

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 drum

    6 0 Отговор
    Дайте ги на мене да ги режа
  • 23 Темидец

    4 0 Отговор
    Тези няма как да бъдат превъзпитани,родени и завършени садисти.
  • 24 Я.Петров

    8 0 Отговор
    Едно време се биехме, но падне ли човека го оставяш. После ставахме приятели. Сега малките са толкова жестоки, че нямат граница.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 съдията дред

    7 0 Отговор
    Нищо няма да им направят, със сигурност! Много са малки, най-много да дадат УСЛОВНА присъда на най-големия, а другите ще ги пуснат след 24 часа!
    Помните ли казуса във В.Търново, където едно пишлиме пребива възрастен мъж, който му направил устна забележка?
    Побойника получил УСЛОВНА ПРИСЪДА!
    Нищо не става от тази територия, това е Кенеф, не е държава! Или Терминала или се въоръжавайте и да започва гражданската война, без трепане явно няма да потръгнат нещата в тая скапана съдебна система.
  • 27 Варна

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Христо":

    Това бе отговор върху, коментари, които вече са изтрити от модератора. Има обаче и такива, които касаят темата! - Може би е добре да прочетеш всичките преди да дадеш заключение.
    Разбира се че не приемам и осъждам подобно действие... - А за това обвинявам държавата, който към момента дава единствено пример за безнаказаност. Тези хлапета вземат пример от заобикалящата среда, за което са виновни всички които управляват за последните 27-8 години.
  • 28 аве фюрер

    3 0 Отговор
    Изпълнението на смъртното наказание в България трябва да бъде върнато , включително и за непълнолетни . Такива изверги не заслужават да живеят и да бъдат хранени на държавни разноски .
  • 29 Деньо

    1 0 Отговор
    Тъкмо изтече инфо, че били от определен етнос, които се съмнявам да гледат новини.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 михал

    0 0 Отговор
    Две циганчета е по-добре да се напише. Иначе не става ясно, за какви хора говорим
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове