23 Януари, 2018 15:08 1 343 17

Лют дебат между ГЕРБ и БСП за корупцията

  • вот на недоверие-
  • бсп-
  • герб-
  • дебат-
  • парламент

Вотът на недоверие е успешен, ако събере абсолютно мнозинство - повече от половината от народните представители

Депутатите обсъждат на извънредно заседание вота на недоверие към кабинета. Той е внесен от ПГ на "БСП за България" и е заради провал в политиката на противодействие на корупцията.

Драгомир Стойнев от левицата предложи в залата да бъде поканен и премиерът Бойко Борисов, председателят на парламента Цвета Караянчева обеща той да бъде уведомен.

По предложение на Данаил Кирилов /ГЕРБ/ дебатът се предава пряко по БНТ 2 и БНР.

Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета „Борисов“. „Вотът приключи преди да е започнал“, каза Нинова. „Обръщам се най-вече към българските граждани. Уважаеми български граждани, правим този вот на недоверие за вас. Всеки от вас е свободен човек да подкрепя БСП, ГЕРБ, ОП, „Воля“, ДПС. Това е свободен избор, но всеки от вас е срещал в живота си корупцията“, заяви Нинова.

Да се твърди, че правителството на ГЕРБ и „Обединение патриоти” не може и не иска да противодейства на корупцията, е дълбоко невярно твърдение. Това каза от парламентарната трибуна министърът на правосъдието Цецка Цачева.

По думите на правосъдния министър правителството полага големи усилия в борбата с това социално явление, а като аргумент за това Цачева посочи гласувания и обнародван в Държавен вестник нов „Антикорупционен закон, както и променените разпоредби в НПК. „Когато говоря, че правителството провежда антикорупционни политики, няма как да не се върна на предизборната платформа на ГЕРБ и да направя един кратък анализ с предизборната платформа на левицата. Колеги от ляво, знаете ли колко пъти вие споменавате във вашата предизборна платформа за системна борба с корупцията – нула”, отбеляза още правосъдният министър.

В същото време около сградата на Народното събрание има три протеста - срещу Истанбулската конвенция, в подкрепа на ратификацията й и за оставка на правителството.

Самото гласуване на вота, според правилника на НС, е не по-рано от 24 часа от приключване на разискванията.

Вотът на недоверие е успешен, ако събере абсолютно мнозинство - повече от половината от народните представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    25 7 Отговор
    Оправлението на ГЕРБ се крепи на корупцията и шантажа от най- високите етажи на власта до най- ниските!

    Коментиран от #2, #4, #15

  • 2 Све

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Бих добавил, че още по-лошо е , че България е управлявана от некомпетентни, неграмотни , неморални престъпници.
    ГЕРБ не са способни да направят нещо градивно, да дадат перспектива на българския народ
    Това е най-страшното

    Коментиран от #3

  • 3 куку,

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Све":

    То пък с БСП_ДПС ни чака светло бъдеще.Вече ги видяхме.Боклуци.

    Коментиран от #5

  • 4 червения милиардер

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Като ти гледам правописа, ти най-добре ще ни Оправляваш, интелектуалец та дрънка.
    За такива, като теб, такива управници!
    Заслужили сте си управлението!
  • 5 Скорпион29

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "куку,":

    По- добре беше 100 пъти

    Коментиран от #7

  • 6 червения милиардер

    8 1 Отговор
    Все едно ВИС да иска вот на недоверие на СИК, защото едните в последно време крадат повече от другите и не споделят откраднатото.
    Целта на корупционният закон в България е точно това, да легитимира кражбата на едната групировка, а другата да не може нищо да направи.
  • 7 червения милиардер

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Скорпион29":

    Да, всички помним Тройния к*р, Батко и Братко и още много други! Супер беше!

    Коментиран от #9

  • 8 Първо

    7 7 Отговор
    Пратията на БСП трябва да бъде премахната! След нея, всичко останало !
  • 9 Скорпион29

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "червения милиардер":

    Е поне бяха Батко и братко, а сега са и вуйна и стрина и братчеда по- какина линия!
  • 10 доволен

    5 2 Отговор
    Стига ревахте бе форумни мишки,като не сте доволни грабвайте сопите и пред парламента,щом сте зад мониторите значи сте доволни и ще си траете.Всички ревете като вдовици за .......... а като дойдат избори пак за тях гласувате,затова ще мълчите и ще ядете дебелия.НЕ НАРОД А МЪРША

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "доволен":

    хаха!Малко си неточен/да не кажа "хич" щото съм дипломатичен/ че КАТО ДОЙДЕЛИ ИЗБОРИ,ВЪПРОСНИТЕ "МИШКИ" ПАК ЗА ГЕРБ ГЛАСУВАЛИ.Имаш много здраве от арменския поп и омбутсмана в комплект-ТЕ ИЗОБЩО НЕ ГЛАСУВАТ,ЗАЩОТО 90% НЕ ПРЕБИВАВАТ В БЪЛГАРИЯ!Не че нямат някаква възможност,ама да си развалят рахата и да се придвижват на километри до урните/В ЧУЖБИНА ГЛАСУВАНЕТО Е ТАКА/,да чакат на опашка и да гласуват за някаква МИЖАВА РУСОФИЛСКА ПАРТИЯ,КОЯТО НЯМА ШАНС ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА...аре "спасиба"!Пък това за сопите,гьосите,криваците и бухалките...бе ти в кой век живееш,"РЕВОЛЮЦИОНЕР" ТАКЪВ?:)

    Коментиран от #12

  • 12 доволен

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    А бе конььь що не си пиеш редовно хапчетата,и си сложи снайпери,къде видя да съм споменал ГЕРБ или който и да е,лекувай се бе човек не си добре.

    Коментиран от #13

  • 13 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "доволен":

    За инфо ще ти споделя,че нямам нужда нито от хапчета,нито от инжекции,нито от превръзки щото съм в цветущо физическо и психическо здраве.А ти БЕ ЛЪЖОВЕН "доволен",който в действителност е "НЕДОВОЛЕН" на макс от хала си/по обективни причини естествено/ КОГО ИМАШ ПРЕДВИД В НЕДОВОЛСТВОТО СИ ОСВЕН УПРАВЛЯВАЩИТЕ В МОМЕНТА? Или стреляш безсмислено на посоки...А може и да не ти е стигнало мастилото да го споменеш?Верно е че като всестранно развита личност ми е интересно да наблюдавам дори когато СЕЛСКИ ПРЪЧКИ като теб се правят на ВЕКОВНИ БОАБАБИ примерно,но...много бързо ми омръзват:)

    Коментиран от #14

  • 14 доволен

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Леле човече ти наистина не си добре,има клиники който решават проблеми като твойте,вземи мерки докато е време,че стане ли късно отиде коня у ряката.Малиииии що луд народ има по тези геогравски ширини.
  • 15 отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Първо се научи да пишеш и четеш, после ще видим!
  • 16 Патриот

    0 0 Отговор
    Нека не се лъжем. Тук не сава дума, че БСП иска да громи корупцията ЗА РАЗЛИКА ОТ ГЕРБ. Просто и те искат да лапат.
    А комантирите 1 и 2 са повееч от истина.
  • 17 Да да

    0 0 Отговор
    Искам да заявя че подкрепям ГЕРБ на 100 % и съм против БСП,ДПС и други КГБ и турски партии! Корупцията в България се разви през комунизма. Даваше се на магазинерки,на общинари,на милиционери ,на пъдаря,на дружинната и на кой ли не! Ако не се даваше подкуп,се ходататйстваше - това е наше момче,нека мине,нека почне,нека вземе ! Даваше се на учители,доктори,професори (щото работеха за една заплата и теле , прасе или 100-200 лв.вършеха чудеса) Сменяха се долари и марки на черно,един купуваше за друг. Крадеше се от държавното и се наливаше в личното,тоест частното. Понякога се минаваше и само с почерпка ако познаваш точния комунист,тоест социалист! Разликата преди и сега е че хората вече обсъждат това като проблем,а при БКП/БСП това беше начин на живот!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове