Last news in Fakti

24 Януари, 2018 15:55 4 753 19

Калин Янакиев: Преориентират ни към Евразия

  • калин янакиев-
  • истанбулска конвенция-
  • евразия-
  • домашно насилие

Богословът и философ проф. Калин Янакиев направи нов прочит на спорната Истанбулска конвенция пред BIT. Той е категоричен, че в България се поражда фашизъм по посока на документа, а проблемът идва от умишлено сгрешен превод на думата „джендър“.

„На българското общество трябва да се внуши, че всичко, което идва от Европа е една изключителна подлост, която цели да разруши обществото. Това е опит България да бъде преориентирана ценностно и геополитически от Европа към Евразия, която е здрава, вярваща и религиозна“, каза проф. Янакиев.

Според богослова Светият синод прибързват с позицията си. „Това ми прилича на теориите на нацизма, тогава Хитлер е говорил за бацил, който разлага обществото и това е еврейството, в момента това е гадния Европейски съюз, който ни кара да си сменяваме пола“, добави експерта.

Проф. Калин Янакиев допълни, че страната ни трябва да приеме документа, защото сегашното законодателство не защитава напълно жените и децата от насилие, като изтъкна, че и в момента се сключват бракове с малолетни момичета, а бащите отказват издръжка на децата си. Според богословът обаче Истанбулската конвенция няма да се ратифицира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно е

    31 16 Отговор
    Този не е никакъв богослов, защото ако беше, щеше да му е съвсем ясно какво имат предвид от Св. Синод.
  • 2 НАТО ВЕЦ

    30 14 Отговор
    Тоя е по-жалък и от Радан.
    Вероятно е "богослов" в църквата на Сатаната.
  • 3 ЧВД

    24 16 Отговор
    Нито е професор, нито е богослов.
    от ЦРУ е и добре му плащат.
  • 4 аззззз

    23 0 Отговор
    Кой е казал че библията (В частта за Юда) не е актуална?
  • 5 Да се знае

    16 26 Отговор
    Проф. дфн. Калин Тодоров Янакиев е български философ, богослов, културолог и политик. Преподавател във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по средновековна култура и християнска философия, а също и във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет, както и в НАТФИЗ.
    Калин Янакиев е главен редактор на списание “Християнство и култура“.

    Коментиран от #7

  • 6 Богослов

    26 10 Отговор
    Калин Янакиев у много умен човек, но и много зависим от хонорарите.
    Жалко, но отклонението му е непоправимо.
  • 7 Румяна Костова

    25 5 Отговор

    До коментар #5 от "Да се знае":

    Как ли богословието върви заедно с политиката?Много кариери,много нещо. Вундеркинд е господина явно.Тогава той ли се прави на глупак,че не разбира къде е акцента на тази конвенция или нас взима за бавно развиващи се?
  • 8 Атанас Василев

    23 3 Отговор
    Преводът не може да бъде сгрешен (било умишлено, било – неумишлено), защото терминът "джендър" нема аналог в българския език нито по смисъл, нито по значение. Той самият си е превод и хората вече почнаха да разбират, какво сатанинско значение има.
  • 9 аве фюрер

    20 6 Отговор
    Как не те е срам бе , професор богослов . Може ли да си толкова долен и платен Юда бе . Ей такава продажна улична смет като теб ни докара до тук . Такива безродници като теб трябва да ги закопават извън гробището в безименен гроб ... след разстрела .
  • 10 татко Махно

    15 2 Отговор
    Тоя е богослов колкото прасето е ходжа.
  • 11 българин

    6 2 Отговор
    Че то в Евразия не останаха християни другарю Чнакиев. Ще ни мешите ли?
  • 12 Опасно синьо

    6 4 Отговор
    От къде изскочи този м....л?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аристотел

    3 0 Отговор
    Срам и Позор за Философията и Богословието е това мнение,което не се базира на Божествената и Аналитичната логика!Социалната роля е Личен избор,но Полът или Джендър е Божествен и Биологичен факт,който не подлежи на Личен избор,а на даденост! Джендър не е сложна дума и означава Пол!Българите обозначават пола със същата дума Пол,а англоговорящите с друга дума Секс,това е разликата а не в думата Джендър,това е неопределено съществително!Полът не е роля,а Божествено определение и Философска съдба!Личния избор на Роля,не може да замести Божия промисъл и Философското съдържание!Ролята е момент на различно действие на индивида,а не Философското и Божествено съдържание!Битието и Полът не могат да бъдат социални,защото не се избират от Личността!Личността е Единство,а Социалното е общност изключващо Личностното и понятието Социален Пол е силогизъм или невъзможност да си и множество и частно!Титлата Професор вече не ви отива и е алогична за притежателя!:):):)
  • 17 Аристотел

    3 0 Отговор
    Този професор е забравил "Категориите" на Аристотел,Библията и 10-те Божии Заповеди!:):):)Отнемам му титлата Философ,а за титлата в Богословието,Бог ще се погрижи с нужния урок!:)
  • 18 чалма тв

    1 0 Отговор
    Облъчват ни ден и нощ с идиотщини.Имаме си закони за защита на всеки-мъже,жени,деца. Трябва да се прилагат закони.Друго е лъжи и педерастия, която искат да бъде легализирана и ще го направят, след като позволиха на гейове да правят паради,сега е редът на Трети пол и педафили. Проблемът с цигани няма да се реши с нито един човешки закон, е няма такива ,не са измислени...Просто трябва тояга и повече места в затвори...
  • 19 Ханко Брат

    2 0 Отговор
    Богослов, при това подстриган за иподякон, обвинява БПЦ във фашизъм, тъй като последната се противопоставя на натрапването на содомията в българските училища !!!
    СРАМ !!!
    Заради такива като него авторитетът на църквата страда!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове