Last news in Fakti

27 Януари, 2018 12:36 7 440 19

Обезобразиха 8-годишно дете при обрязване

  • дете-
  • обрязване

Хирург обезобрази 8-годишно дете по време на процедура по обрязването му. Това твърдят родителите Айсел и Вергил. Семейството е от Хасково. Те настояват лекарят, причинил изгарянията на сина им, да понесе съдебна отговорност, предава Нова телевизия.

Айсел и Вергил са заедно от 20 години. И двамата са родени в България, но са от турски произход. Живеят в България, в Хасково и имат две деца, едното е на 12 години и се казва Мехтап и Мерт на 8 години. За дома се грижи Айсел, а Вергил работи в местен завод.

На 9 юни 2017 година 8-годишният Мерт е приет на процедура по обрязване в МБАЛ Хасково. На следващия ден влиза за операия но половин час след началото на интервенцията хирургът д-р Васко Мутафчиев казва, че е станал инцидент с детето.

По думите му спирт от коагулатор се е излял върху крачетата на детето и се е подпалил. Вече осми месец родителите търсят справедливост за детето си.

„Ние тепърва предприемаме стъпки за намиране на справедливост по нашия случай. Досега имахме проблеми с издаването на епикриза от хасковкската болница. Все още даже нямаме издадена втора епикриза, защото в първата не бяха описани усложненията по време на операция. По първата епикриза си го изписаха жив и здрав с подобрение.

Ходихме няколко пъти до директора на болница, който ни уверяваше многократно, че ще назначи разследване и експертизи, но бях посъветван от мой приятел-адвокат да пратя писмо и да искам незабавен отговор за тези неща.

Тогава предполагам са разбрали, че ще предприемем съдебни мерки срещу тях. Бяха ми отговорили, че единствено финансово може да санкционират доктора“, каза бащата на детето - Вергил.

„Имам пусната жалба до директора на болницата, където съм описал всичко и съм приложил първата епикриза, която е с невярно съдържание. С две думи нас ни мотаят. Най-вероятно се пазят“, добави Вергил.

„Адвокат се свърза с нас и смятаме да започнем дело“, призна още Вергил.

„Още след операцията, постъпихме в болницата Свети Георги в Пловдив, защото се налагаше да се направи пластична операция на детето.

Имаме епикриза от там и се знае какво е било състоянието на детето, когато е пристигнало. Адвокатът освен това каза, че ще изиска всички документи от двете болници и се надявам нещата да си дойдат на мястото“, завърши бащата на пострадалото дете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    43 10 Отговор
    Горкото дете! Не стига, че веднъж е обезобразено от простите му родители, ами и от лекаря. За мен лично, обезобразяването на 'мъжкото му достойнство" е по тежко.
  • 2 Гост

    18 13 Отговор
    Ходжа няма ли?

    Коментиран от #5

  • 3 бай Тодор

    9 34 Отговор
    Исус Христос също е бил обрязван. На 1 януари църквата почита "Обрезание Господно".

    Коментиран от #11

  • 4 Гост

    14 8 Отговор
    Е това е справедливост, резак се обрязва от резак хирург наречен ходжа! В Курана не пише че Хасковската болница и доктора са достойните за осакатяването на пишлето на турчето!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Коко

    6 19 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Дано ти се случи същото!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    16 4 Отговор
    Свързал се адвокат с тях! Много загрижени адвокати за турци и цигани напоследък! Кво става онлине от Анкара ли им плащат?
  • 9 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    12 6 Отговор
    Аз пък мислех че са му отрязали червейчето пък то едно нищо. Язък.
  • 10 БОЖЕСТВЕНИЯТ

    5 9 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Е като сме съвършенни защо ходиш на зъболекър, защо тичкаш при хирург като ти се възпали апендиситът или на кардиолог като те удари инфаркт, та нали и тези работи ги е дал бог.

    Коментиран от #14

  • 11 Фройд

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "бай Тодор":

    Дааааа, така е, но точно Исус Христос слага край на обрязването в християнството, защото казва на последователите си, че връзката с Бог е в разума, а не във физическото. Обрязването е въведено от евреите, за да се различават от останалите, като по този начин се свързват с Бога.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Фройд":

    Просто в ония години сиренясвали и се инфектирали, нямало толкова вода, днес у всяка къща има вода, така че няма нужда да се обрязваме, а и главичката губи своята чувствителност и човек губи в любовта! Питайте някой който се е обрязъл голям да ви каже! Питайте пазарджишкия циганин Ахмед Муса!
  • 14 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "БОЖЕСТВЕНИЯТ":

    Щото може да пукна от инфекция, ама и да се обрежа и да не се обрежа, няма да свърши света! Освен ако някой пиян ходжа ме обреже и се инфектирам!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Вълчан

    13 2 Отговор
    Еи....продължава простотията значи....Във кои век живеем и има още прости хора.То бива бива ама това вече е връх на елементарните хора.Мюсюлмани са ....това заслужават...децата им да страдат заради глупоста им.
  • 17 Вечния кмет

    6 0 Отговор
    Ами ако аз искам утре някой хирург да отреже ушите на детето ми поради религиозни причини, кво праиме?
  • 18 Кольо кварталния

    8 0 Отговор
    Странна религия,режат без упойка част от най-малкото на невръстни момченца,а тълпата(родата) празнува и се черпи с баклава и лимонада,докато детето пищи
  • 19 Елза До

    0 0 Отговор
    Ужасяващото е че 200 милиона момиченца също са подложени на това.Режат им срамните устни и клитора и зашиват входа на влагалището (с изключение на малък отвор през който изтича урината и менструална кръв)На първата брачна нощ и при ражданията се разшива...Извършва се в Судан,Етиопия и други мюсюлмански страни...Аз не разбирам тия защо си праят на Господ..изроди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове