29 Януари, 2018 10:43 12 790 47

Прокуратурата погна собственици на луксозни автомобили и палати

  • bentley-
  • ferrari-
  • lamborghini-
  • rolls-royce-
  • прокуратура-
  • бенчо бенчев

365 физически лица са придобили през 2015 г. и 2016 г. недвижими имоти с цена над 500 000 лв.

Прокуратурата погна собственици на луксозни автомобили и палати - 1

Главният прокурор разпореди проверка на територията на цялата страна за произхода на средствата на лицата, придобили недвижими имоти на стойност над 500 000 лева, както и луксозни автомобили. Това съобщиха от прокуратурата,.

През 2015 г. и 2016 г. 245 лица са придобили недвижими имоти на стойност от 500 000 до 800 000 лева, а 120 лица са придобили имоти на стойност над 800 000 лева.

На територията на страната се управляват 50 автомобила „Maybach“, 193 автомобила „Bentley“, 31 автомобила „Lamborghini“, 68 автомобила „Rolls-Royce“ и 93 автомобила „Ferrari“.

Това са обобщените данни от постъпилите справки до главния прокурор Сотир Цацаров от НАП и МВР.

В справките е посочено, че срещу част от физическите лица има заявителски материали в МВР за евентуални престъпления от общ характер, включително за извършени данъчни престъпления и измами.

Предоставената информация от НАП и ГДНП е преценена като повод за извършване на проверка, предвид наличие на данни за извършени данъчни престъпления /чл. 255 и сл. от НК/ и пране на пари /чл. 253 от НК/, поради което главният прокурор разпореди на прокуратурите предприемане на действия на територията на цялата страна.

По направлението „лица, управляващи луксозни автомобили“

Установено е, че у нас се притежават и управляват 50 автомобила „Maybach“, 193 автомобила „Bentley“, 31 автомобила „Lamborghini“, 68 автомобила „Rolls-Royce“ и 93 автомобила „Ferrari“.

Възложено е на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите извършване на данъчни проверки по предоставените от МВР данни, при които да се установят най-малко: датата на придобиване и стойността на МПС, като се изискат договор за покупка, фактура или митническа декларация (ЕАД), както и произхода на паричните средства за закупуването на МПС.

Указано е да се извърши анализ на получените доходи, с цел установяване наличието на средства за придобиването на автомобилите. При деклариране на заемни средства, ще се изследва произхода им, съответно декларирани ли са те по реда на чл. 50 от ЗДДФЛ /както от заемодателя, така и от заемополучателя/. Указано е също да се анализира доколко посочената цена на придобиване на МПС съответства на действителните пазарните цени към момента на сделката.

Ако бъде установено, че съответното МПС е управлявано от друго лице, различно от собственика, е разпореденода се изиска информация за основанието за предоставянето на МПС, времето за предоставяне, както и наличието на насрещна престация.

По направлението „лица, придобили недвижими имоти на стойност над 500 000лв.“

Установено е, че в периода 2015 г. – 2016 г. в България общо 245 лица са придобили недвижими имоти на стойност от 500 000 до 800 000 лева, а 120 лица са придобили имоти на стойност над 800 000 лева.

Възложено е на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите извършване на данъчни проверки на лицата, които през 2015г. и 2016 г. са придобили имоти на стойност над 500 000 лева, включително и анализ на получените доходи, с цел установяване наличието на средства за придобиването на тези имоти.

Възложени са проверки на органите на МВР , в хода на които следва да се съберат данни за продавачите на имотите, кога и къде са извършени сделките, наличието на свързани лица, фирми и тяхната дейност, декларирани доходи, извършени разходи, банкови сметки, движението на проверяваните средства по банковите сметки и др.

След приключване на проверките по двете направления, ще бъде предоставена допълнителна информация за последващите действия от прокуратурата на България.

Факти.бг припомня, че през месец август на миналата 2017 г. заместник-председателят на общинския съвет в Бургас от квотата на БСП Бенчо Бенчев стана горд собственик на поръчков модел на Rolls-Royce за 700 000 лв..

Пред медиите политикът заяви, че има три комбайна, които струват повече от Rolls-Royce-a, обаче никой не се интересува от комбайните.

Бенчо Бенчев е любител на луксозните автомобили. Преди години той бе притежател Bentley, а миналата година в Бургас пристигна поръчковият му Mercedes.

Общинският съветник е един от най-големите земеделски производители в Бургаска област, има интереси и в други сектори, като строителството. Преди година той стана и акционер в охранителната фирма „Аркус сигурност”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижся

    66 1 Отговор
    Някой не си е взимал добавките.
  • 2 Гост

    100 4 Отговор
    Някой ще рекетира, тия "бизнесмени" и ще им осигури протекция. Ще им помогне в труден момент един вид. Кой ли ще е този човек? Кой ли ще отчупи от на всички баничката? Кой ли ще топне човчицата? Не мога да се сетя...

    Коментиран от #3, #43

  • 3 Гост2

    14 36 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Много под прикритие гледаш ..

    Коментиран от #15

  • 4 Гост

    47 3 Отговор
    Дано да си прав, и всичко да е по закон. Ама защо след като не е така сме първи по корупция и сме най големите сиромаси? Защо бягат младите все едно не сме България, а Сирия?

    Коментиран от #11

  • 5 Stefan

    27 3 Отговор
    НАП са запорирали много автомобили в страната. Нека Прокуратурата и МВР да ги открият и да ги предадат на НАП.....
  • 6 Всички

    44 4 Отговор
    Всички до един са или социално слаби и безработни
    или са подарък от приятели или са на баба му !
    тия ги знаем !
    не могат да ги пипнат - щом законът го позволява !
  • 7 гост

    37 5 Отговор
    само хубавите работи пишете,а защо не питате колко бедни и колко пенсионери има дето бъркат кошчетата,има болни които не могат да си купят лекарства и лежат в леглото и чакат да им мине
  • 8 ганчо ганчев

    35 2 Отговор
    Ми тя прокуратурата е тяхна собственост, как ще ги погне?
    Пак поредните димки, не мисля, че има толкова прости, не, че няма, ама чак пък толкова да си прост да повярваш на подобни тъпотии, не мисля, че има нормални хора да се вържат.
  • 9 Темида

    30 5 Отговор
    Абейййй не отвличайте вниманието от най-най-най-най важния проблем последните 100 години в БГ.....а именно.......
    ПИРИН ПИРИН ПИРИН...хахахааххаха големи сме тъпаци.
    Тотална безнаказаност а ние протестираме за някав лифт.
  • 10 шовинист

    46 0 Отговор
    Нашите медии наистина са смешни. Бенчо от Бургас с Ролс, кака Пенка от горно уйно спечелила от тотото, а най-корумпиран е кметът на долно горнище, примерно. Рушвети вземат доктори в кардам, а павликенски катаджии крадат нафта. Само в драгауевци, бистрица, банкя и бояна са останали честните....гоуем смех....ей така се лъже нация и се настройват хората един срещу друг
  • 11 шовинист до гост

    19 11 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Май наистина си гост! Каква сиромашия е тук, пе не разбрах? Сиромашия има в Испания, южна Италия и Португалия. Тук не е сиромашия. Зле са само пенсионерите и то не всички.Само в софия има 60 затворени комплекса, в които е по-луксозно и от Бевърли хилс, имаме над 3 млн. лични автомобили. Проблемът на българите е ментлен, а не материален. Това е истината.
  • 12 гост

    31 2 Отговор
    Мдам а ти "бизнесмени" сигурно са кухи лейки и случайно не са се сетили да не ги пишат тия коли на тяхно име ами на фирми и офшорки ... Пак цялата работа е театър за простолюдието ...
  • 13 Гошо

    32 2 Отговор
    Да почнат от Бойко и Пеевски
  • 14 Радо

    25 0 Отговор
    Хората пари направиха, а аз още се мотам из министерствата.
  • 15 Смешко,Смешен

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост2":

    А ти какво гледаш?!?двама мъже и половина ли?!?
  • 16 Фрг

    25 2 Отговор
    Ало напажиите ами имоти те по 300 400 хиляди те не преставляват ли интерес

    Коментиран от #27

  • 17 лимонад

    33 0 Отговор
    има твърде много автомобили с цена дори над 50-60 хиляди лв, които са без покритие. за тия скъпите над 500 хил лв съм сигурен, че ще излязат на фирми - почти няма да има еднолични собственици и резултатът ще е нулев. няма будала дето да вземе автомобил за 500 хиляди и да не отчита амортизации и разходи за нея, със съответните приходи..
    Ровнете по-дълбоко за да излязат нещата. и моля правете го с нормални мислещи хора, а не с полуидиоти дето само знаят да хъкат и мъкат и дето търсят повече рушвета отколкото прилагането на закона.
  • 18 guest

    25 0 Отговор
    Аааа, добър ден.То прокуратура имало.
  • 19 Оня без коня

    14 3 Отговор
    Ей тъкмо вчера на пазара разтиках бентлито , на един от съседното село . Мога да спя спокойно сега , лятото пак ще си взема нещо подобно , малко да отшумят тези проверки и ги почвам пък и нямах пари за зимни гуми
  • 20 собственик на бентлита

    20 2 Отговор
    ПИЧОВЕ,НЯМА СТРАШНО! Страшно е ако имаш шест Бентлита,а нямаш тъща.
  • 21 неверник

    25 1 Отговор
    Изтъркан популистки номер.Преди две-три години Фърчаха с хеликоптер над Бояна и Драгалевци.И к,во стана?На Долорес прогимназията била от бакшиши когато била сервитьорка.
  • 22 Фрг

    18 0 Отговор
    Поресния киор фишек

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И децата знаят , че всички сте бандити !

    16 0 Отговор
    Хайде да видим резултати ще има ли и после ще коментираме !
  • 25 Azazel

    24 0 Отговор
    Хм, доста пошло скалъпена ПР акция, целяща най-вероятно да заглуши надигащия се скандал след участието вчера на Люба Кулезич по BiT, в което тя показа списъка с обществено известни и значими фигури, които са получавали пари от КТБ, както и интервюто от тази сутрин във Фрогнюз на Цветан Василев, в което той потвърждава достоверността на този списък и добавя, че в онзи период Делян Пеевски ежемесечно е носил по 100 хил. евро на Сотир Цацаров... В желанието си бързо да изимитира някаква дейност, но явно не можейки да върши собствената си работата, Цацаров реши да влезе в ролята на шефа на НАП, разчитайки на завистта, омразата и жаждата за мъст на българина към богатите и успелите...
  • 26 боко

    14 0 Отговор
    Прокуратурата трябва да погне себе си и неиният идол престъпник тиквата.
  • 27 Осъз НАП

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Фрг":

    Няма как - всички апартаменти купени преди да се спука имотния балон преди няколк години и купени от руснаци бяха на цена над 400000лв. при цена 2000€ кв.м. и инфраструктурни договори с годишен разход 8-12€ за кв.м. на година! Ще се окаже, че всеки руснак е престъпник, а ПОВЯРВАЙ МИ - НЯМА БОГАТ РУСНАК, КОЙТО ДАС Е ЗАБИЕ В БАЛКАНСКА СТРАНА!!!!
  • 28 812

    0 2 Отговор
    Като гледам бройките на колите от списака и разбирам колко сме бедни.Общата им бройка е около 420 коли,ако добавим и нови модели порше и макларан бройката ще стигне 1000.Преди имаше статия че милионерите в БГ били около 5000 души,тези които имат минимум 1 милион долара в банката.после казвайте че България е бедна.Който си го може си го може,които е мързелив и тъп където и да отиде нищо няма да направи
  • 29 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Фрг":

    Пише се кьор фишек! Кьорчооо.
  • 30 Оня

    4 2 Отговор
    И кво дори да имам имоти за 2 милиона ше ми накривят на шапката, хазартен тип съм често ходя на казино и адски много ми връзва , почти всяка вечер изкарвам над 5000 лева в продължение на години , имам късмет ха докажете че не е така, от казиното не дават отчети кой кво печели , отделно си докарвам по 1000,2000 лева на ден от Еврофутбол . Голям съм късметлия, тва не е незаконно нали?

    Коментиран от #31

  • 31 Ал Капоне

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Оня":

    Дали? А годишна декларацийка попълваш ли, тоест можеш ли да докажеш приходи за имуществото си?

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Нужник

    3 0 Отговор
    Ала бала портокала,ха ха ха ха ха !!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Явертъ

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Оня":

    Да и ако не си бедняк си под прицел на държавата и си разследван
  • 36 дядо Йоцо гледа

    3 0 Отговор
    Цялото мероприятие е за да се симулира някаква дейност пред гостите от ЕС. Помним и по-гръмки проверки и закани. Прах в очите на тълпата...
  • 37 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Мале, мале-е-е... Четвърт век кражби на поразия, ама у комунизЪма се крадяло по-вече !?
    Страната е опустошена като от ураган 5-та степен, ама сега вече ще ги пипнем най-големите крадци!
    Не бива толкова много пепел да се хвърля в очите на сиромаха ! Той не е чак толкова балама, колкото изглежда !!
    А европейците що са тук - и те ряпа не ядат !!
  • 38 Гого

    2 0 Отговор
    Поредният театър наречен Герб нали са всичките свои хора просто прах в очите на хората. Какво направиха с кмета на Пазарджик и Хасково ами с корумпираните митничари едно голямо нищо!
  • 39 гост

    3 0 Отговор
    Никой не е вкаран в затвора, досега имаше толкова много проверки. Предходният хасковски кмет получаваше 1500лв заплата, а в същото време имаше имение с градинари и слуги на заплати, чийто сбор превишава значително неговият. И нищо. С хеликоптери ги снимаха, дронове им пускаха и пак нищо.
    У нас такава проверка трябва да има за покупка на имоти, стоки и мпс над 30х.лв. Малко са редовните автокъщи, които държат коли за стотици хиляди, а нямат лев платен данък върху печалбата нито пък доказан източник на средствата.
  • 40 Дионтей

    0 0 Отговор
    Да видим резултатите накрая, иначе за сега е "изстрели във въздуха".
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Най-точният коментар. Любителят на Суджука му се види малко магистрали, саниране, КТБ и др.
  • 44 некойси

    0 0 Отговор
    Дали?
    Също както комисията "Кушлев" ги погна.
  • 45 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    ЧЕ ТО ВЪВ ВСЯКА ЦИГАНСКА МАХАЛА ИМА ПО 245 КЪЩИ ПАЛАТИ ,А В ИГНАТИЕВО ВАРНЕНСКО СА ВСИЧКИ А НА АЛОИЗМАМНИЦИТЕ ОТ КАКВО СА ИМ ПАЛАТИТЕ ,ИЛИ ЩЕ ЗАБЪРШАТ НЯКОЙ С МАЛКО ХОТЕЛЧЕ С КУП КРЕДИТ И ТЕ ТОВА ,НА ИВАН КОСТОВ И ПР ИМОТИТЕ НА ЗЛАТНИТЕ ,АМИ ИВАЙЛОВГРАД ОТ ВЪРТОЛЕТА НИ ГО ПОКАЗАХА АМИ НИ МИТНИЧАРИТЕ ОТ СВИЛЕНГРАД ,ПИАР И ПАК ПИАР
  • 46 АЛО ПРОКУРАТУРАТА

    0 0 Отговор
    НА ЦВЪКИ ИМОТИТЕ НЕПРЕДСТАВЛЯВАТ ЛИ ИНТЕРЕС ,ЩО МОЯ БАЩА И ТЪСТА С ЕДНА ЗАПЛАТА НЕ МИ ЗАВЕЩАХА 6 АПАРТАМЕНТА ,АМИ ЩОТО ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР НА ОРАН ,ЖЪТВА С ЕДНА ЗАПЛАТА КАК СТАВА ,А И ТОГАВА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ИМОТ НЯМАШ ПРАВО ,КАК НА ЦВЕТАНОВ МУ ГИ ЗАВЕЩАХА ,И АКО Е В ПАРИ АМИ ТО И ПАРИТЕ ТУ С 3 НУЛИ ,ТУ БЕЗ НУЛИ ,АМА КОЙ ДА ПРОВЕРИ ТОВА
  • 47 НАБЛЮДАТЕЛ

    0 0 Отговор
    БАТ БОЙКО КАЗА ,ЧЕ БЪЛ2РИНА НЕ Е БЕДЕН,АИ СЯ ПЪК ОТКЪДЕ ГИ ИМА ТЕЗ ИМОТИ ,ИЛИ ЛЕГАЛИЗИРАМЕ РЕКЕТА ЧРЕЗ НАП ,И КО ПРАЙМ НЯКОИ ХОРА ЩЕ СИ НАДУЯТ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ ,АЛО ПРОКУРАУРАТА КОЙ ОКРАДЕ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА В КТБ ИЛИ И ТЯ ОТИДЕ В ЙАНАЛА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове