Last news in Fakti

30 Януари, 2018 15:09 2 706 12

Създават зоополиция у нас

  • зоополиция-
  • животни-
  • насилие

България става втората страна в Европа с подобно звено

Създават зоополиция у нас - 1
Снимка: Shutterstock

433 зоополицаи ще реагират на сигнали за инциденти с животни в цялата страна, съобщи на брифинг директорът на „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски. По думите му това са разследващи полицаи и оперативни работници, които са изявили желание да работят и по тази линия.

В зоополицията ще влязат разследващи полицаи и оперативни работници, които ще бъдат специално обучени вероятно в Холандия.

„Предприети са мерки и за недопускане омаловажаването на сигнали за престъпления срещу животни. Започна процедурата и по обозначаване на 28 автомобила – към днешна дата 25 са готови”, уточни Терзийски.

Той допълни, че до момента има 298 сигнала за проява на жестокост към гръбначни животни, като над 20% от тези престъпления са разкрити и работата по тях продължава. Към момента сериозен проблем при работата по подобни престъпления са липсата на доказателства и изградени процедури за установяване на извършителя.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев пък посочи, че България ще стане едва втората страна в Европа с действащо такова звено.

Необходимостта от зоополиция е изтъквана многократно през годините от експерти и граждански организации заради огромното количество сигнали за жестокости над животни – насилие, нелегални боеве, развъдници с недопустими условия и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    12 14 Отговор
    Разбира се - в глупостите сме номер едно, пардон - номер две.

    Коментиран от #8

  • 2 ааааааааааааа

    13 19 Отговор
    хората са прокопсали, те за животните ревът.
  • 3 Дикембе Мутомбо

    14 12 Отговор
    Ние щата на полицаите си не можем да запълним, в селата няма никой и заради това ще ги пази частна охрана, но сега зоополиция правим?!

    Какви са тези глупости??!!!?!
  • 4 Дикембе Мутомбо

    11 13 Отговор
    И как едва втората страна в ЕС? Ние ли сме втората по богатство, че сме си навили на масрафа за такава глупост?!

    Това е най-голямата ГЛУПОСТ от край време насам!
  • 5 Sulentin Pulentinov

    10 7 Отговор
    Ако вляза в тона на прежде коментиращите, трябва да отбележим, че и сегашната полиция е зоо защото в БГ има само добитък. Иначе създаването на Зоо полиция даже е закъсняло. Има безспорна нужда от такава силова структура, но за да е и функционираща, на зоо полицаите трябва сериозно да им развържат ръцете и да имат правото да бият до посиране изродите гаврили се със животни.
  • 6 Пеньо

    18 1 Отговор
    За да има зоополиция е необходимо преди всичко да има точни закони, защитаващи, както хората, така и животните!Такива у нас няма!
  • 7 Гост

    7 5 Отговор
    В стария завет, Господ е казал, когато човек убие друг човек да го убиват с камъни и е казал, когато домашно животно нарани човек, да се умъртви. Колкото и да обичам животните, това куче ще нарани и друг човек.
  • 8 555

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "321":

    Преди месец присъствах в Овча Купел на смъртта на един измръзнал и измъчен кон, теглейки каруцата животното се сгромолясва, ромите се опитваха да го юркат обаче животното което беше рекарало при минус 20 градуса нощта и очевидно недохранено не можа да стане, след половин час юркане и биене почина
  • 9 Мууууу хахахаха

    7 3 Отговор
    Ако стане мода западните политици да ядат гаина нашите 100 пр щеги последват
  • 10 аирлия да е

    5 4 Отговор
    Бравоооо. Ама после и за хора да направите НАЛИ. Защото вчера откраднаха последната печка в селото! И да забраните на новите граждани да гледат кучета в апартаментите, че стискат горките по 24 часа НЕ Е ХУМАННО НАЛИ а и притесняват хората свикнали да живеят на чисто!
  • 11 гост

    1 1 Отговор
    След като кучето убило дете не е припано на момента за каква грижа иде реч? Зоополицията се основава на това да се съблюдава дали хората се грижат за животните, но като стане инцидент може и доректно на място да застрелят агресивното животно без обяснение. У нас този отдел ще е за скътавките в МВР, роднини на директори, братовчеди на политици и партийци.
  • 12 неутрален

    1 0 Отговор
    Блажени са вярващите! От кога се чува това? Колко тържествено и долно лъжеше и се хвалеше БЪЧВАТА бивша министърка и понеже е много умна сегашна съветничка на ТИКВАТА, бъркаща Боршче с милиончета......... ДОЛНИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове