2 Февруари, 2018 10:01 2 716 20

Глутница кучета нападнаха майка и дете

  • глутница-
  • кучета

Шок и ужас преживели съпругата и детето на учителя Георги Георгиев от петричкото село Самуилово. Те били нападнати от глутница озверели кучета, но успели да се измъкнат, скривайки се в сграда в селото. Това обаче не е единственият случай на нападнати хора в селото. Само преди ден 54 годишен мъж също е бил нападнат, но е успял и той да избяга от тях.

Ето какво разказа за struma.com Георги Георгиев, който е учител в СУ "Антон Попов" в Петрич: "Тази глутница наброяваща 4-5 кучета, 2 от които са страшно агресивни нападат от няколко дни. Инцидентът с моята съпруга и дъщеря ми стана преди два дни. Водейки детето на градини сутринта в 8 часа те са били подгонени от тях, но са успели да се измъкнат без наранявания.

Сигнализирах всички институции. Кметът на селото Кирил Стоянов също знае за тези случаи. Проблемът идва от това, че няма приют на територията на общината. Ветеринарят е свършил всичко необходимо, кучетата са кастрирани и ваксинирани, но агресията в тях не може да бъде предвидена. Проблемът трябва да бъде решен, за да не ставаме свидетели на инцидента, който стана преди няколко дни в страната и шокира обществото с тригодишно дете, разкъсано от куче.

Превантивно трябва да вземем мерки, защото кучетата обикалят цялото село и влизат в двора на детската градина, където може да стане ужасен инцидент. Аз не обвинявам никого. Искам просто да бъдат предприети мерки. Срещам съдействие от кмета, който е направил всичко възможно. Ветеринарят също е свършил своята работа, но трябва от човешка гледна точка да се предприемат мерки и да предпазим децата си и възрастните хора. Надявам се да бъда чут и да бъдат взети адекватни мерки." - заяви той.

Потърсихме кмета на Самуилово Кирил Стоянов, който каза: "Днес уведомих кмета на общината Д. Бръчков за проблема, за да бъдат взети мерки. Тук е момента да кажа, че това е сериозен проблем в цялата община. В селото няколко пъти са виждани коли в тъмната част на денонощието да пускат кучета. Това се прави ежемесечно и е наистина сериозен проблем.

Обръщам се към собствениците на кучета нека бъдат отговорни към животните. Това, което някои от тях правят не е хуманно. Ползват ги докато им трябват, след което решават, че вече не са им потребни и ги пускат някъде. Все пак нали за това ги наричаме "домашни любимци". Те са част от семейството и си приел да се грижиш за него като такъв." - посочи той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митю

    33 2 Отговор
    Авджии нямате ли бре?
  • 2 Хуманист

    29 3 Отговор
    Нямат ли ловна дружинка!

    Коментиран от #5

  • 3 бесният язовец на оня с коня

    29 2 Отговор
    "Аз не обвинявам никого"- затова сме на това дередже, защото сме навели тиквите и чакаме и треперим!!!
    Ловци наоколо няма ли???
  • 4 гост

    25 4 Отговор
    Чувал съм за хляб с антифриз че е било много вкусно.
  • 5 Сигурно имат

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хуманист":

    обаче нали сме джендъри и толерасти, веднага ще наскачат едни хора, които ще ревнат пред целия свят колко сме нехуманни към животните. А хората (то това си е държавна политика), кучета ги яли и в преносния и в буквалния смисъл.
  • 6 малките лъвчета

    20 1 Отговор
    Кмета може да се отнесе директно към Цар Бойко и проблемът му ще бъде решен немедленно, със замах.
  • 7 киро

    20 3 Отговор
    Щом са агресивни - да бъдат осъдени и обезглавени !!!!!! В нашата мила съседка - Гърция дали има такива агресивни кучета !?

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Промахон

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "киро":

    Да не живееш в Гърция или пък да си фанариот? Сигурен си, че там няма подобни песове?
  • 9 12 ти магнум

    11 1 Отговор
    Ами значи пак по тъмната част на денонощието(а защо не и по светлата)да се извърши отстрел на агресивните псета и проблема е решен бързо, евтино, удобно и окончателно.
  • 10 Иво

    14 0 Отговор
    Къде са организациите, фондациите или там както се наричат? Нека се включат сега, не само като им е изгодно. Да отидат и да си ги приберат, дори и в к къщи.
  • 11 Бенц

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "киро":

    Има, има, ако не вярваш отиди и ще видиш...
  • 12 Защита на животните

    14 1 Отговор
    Защитниците на животни ще се хвърлят с гърдите напред да защитават уличните кучета, но не поемат никаква отговорност, когато нещо такова се случи. Тези случаи показват нагледно какво ще стане и с Истанбулската конвенция. Нормалните случаи няма да бъдат защитени, докато извращенията ще бъдат защищавани от разни фондации
  • 13 Zzzz

    1 20 Отговор
    До тоя с антифриза
    Да не го ядеш ти тоя Антифриз
    Някой ден
    ще дойде и твоя ред
    И дано да се сетиш кво съм ти рекъл

    Коментиран от #14

  • 14 карим абдул-джаббар

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "Zzzz":

    Ей, псевдоприродозащитник, дано твоето дете някой ден го нападнат кучета.

    Щом говориш така, обаче сигурно нямаш такива, затова като резервен вариант го пожелавам на теб, въпреки че не е същото.

    Нещастник!
  • 15 Кака Гинка

    8 0 Отговор
    Ако някой ритне или гръмне куче защитавайки се,леле каква олелия следва! "Потресаваща жестокост","бедната мила животинка", "изверг,заслужаващ смърт" и какво ли още не! А за разкъсаните от кучета хора никой не се възмущава,камо ли пък да вземе някакви мерки.Тия дни куче уби дете и вече се намериха добри хорица пожелали да осиновят "кученцето"-убиец! Е,не - това НЕ МОЖЕ да е държава!!!
  • 16 нррарар

    6 0 Отговор
    Не трябва да се бяга от помияра, като ти налети му налиташ и ти смело напред със шутове в главата и тялото. Бягат за секунди! Или се навеждаш уж търсиш камък от земята и тн. Но усети ли те, че се страхуваш спукана ти е работата!
  • 17 Жендър

    3 0 Отговор
    Ама много ви моля животните имат права.
  • 18 Жендър

    4 0 Отговор
    Тези хора какво протестират бе? Пише, че ветеринаря си е свършил работата, кучетата са кастрирани и ваксинирани значи могат да си ги хапят спокойно.Всичко е нормално и може би законно.
  • 19 Plovdiv

    5 0 Отговор
    Отрова за плъхове, като малки пакетчета чай изглежда - сложена в голямо парче салам. Гадта ще се гътне за минути! Действайте!
  • 20 няма никой

    0 0 Отговор
    Тези противни животни са съвсем излишни като цяло,а по улиците хептем.Да ги нахапят,малко им е.Това са същите тези,които изпадат в умиление,когато ги виждат по улиците,или в агресия,когато някой ги мрази.Ами хич и не ми пука,че са нахапани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове