Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 08:09 5 146 34

Поскъпва застраховка „Гражданска отговорност”

  • гражданска отговорност-
  • застраховка

Причината, според работещите в бранша, са европейските стандарти

Застраховка „Гражданска отговорност” поскъпва, предупреждават експерти.

Това разкрива Нова телевизия

Средната цена на застраховката в момента е 187 лева, но според застрахователните компании тя ще върви нагоре и още от този месец тя се повишава с между 10 и 18 лева, информира Нова телевизия.

Причината, според работещите в бранша, са европейските стандарти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колю

    75 3 Отговор
    Докато държавата и контролните органи защитават частните интереси на застрахователите ще е така. Тя вече бе вдигната с около 30 лв и сега отново , та и за в бъдеще. Стандартите били такива в Европата. Да , ама тук ние с какво и на какви стандарти живеем ? Колко се возят на коли над 20000 лв. и колко годишни са те ? Друг е въпроса колко неща са измислени за да не получиш нищо ако катастрофираш. Или щото тока поскъпна ,та от там и разходите за изработка на тъпите им лепенки?
  • 2 мафия

    65 2 Отговор
    Причината всяка година една и съща - повечето застрахователни компании са собственост на бандити - онези, които през 90-те години натрупаха пари с помощта на бухалки. А КЗН им служи за индулгенция пред обществото.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПНСД

    56 10 Отговор
    Да я направят 500 лева за нови шофьори! Ако нямаш провинения цената да пада до 200, ако имаш да се качва до 1000. Време е да премахнат правилото колкото по-голям двигател имаш толкова по-голяма да е цената на ГО. Като си прост и некъдерен и с Фиеста 1.0 ще причиниш смърт и щети за милиони. ГО трябва да е на името на водача, а не на автомобилът!

    Коментиран от #19

  • 5 Гост

    44 2 Отговор
    А уж от тази година влезе в сила бонус-малус системата, с която за изрядните водачи ГО трябваше да стане по-евтина. Не че аз примерно видях някакъв ефект, дали даже не беше няколко лв по-скъпа спрямо миналата година.
    Както обикновено, всяка година старата песен на нов глас - всички цени нагоре, само заплатите не са мърдали от десетилетия нагоре.
  • 6 Обикновен човек

    37 1 Отговор
    Разбира се,че трябва да е на името на водача. Когато стане сакатлък, колата ли е виновна или задкормилното устройство? Ама явно са си направили сметката от къде ще са повече парите.

    Коментиран от #28

  • 7 ДЯДО

    46 0 Отговор
    Само преди няколко месеца ни обещаваха, че ако сме изрядни водачи и нямаме ПТПта по наша вина, ще намалят цената на гражданската застраховка през 2018г. после настана една тишина и накрая повишение вместо намаление. Това ли са европейските стандарти? Не не са, защото колкото повече години управляваш превозно средство без ПТПта, толкова повече ти намаляват застраховката, за награда и поощрение. Тук за съжаление ти я повишават за награда и поощрение.

    Коментиран от #29

  • 8 Българин

    24 0 Отговор
    А защо всеки иска да приравнява доходи и такси като в Еворпа ... ало, в България сме, ако не вдигаме разходите (по европейски) няма да има нужда да вдигаме и доходите... а веднъж почнали ще върви всичко нагоре ... справка тамошните повишение периодично на всичко. И какво се получава ... влизат новите членки от Балканите и там и доходите и разходите са много по-малки, та работата се пренасочва натам, а ние си оставаме само с големите разходи (за да сме равни)....
  • 9 цру

    8 1 Отговор
    Предупреждават ; разкриха !!! Брех голямата конспирация е заловена на местопрестъплението и от кого, от палячото викторио.
  • 10 Руснака

    31 0 Отговор
    А според европейските стандарти да вземат да направят нормални европейски заплати на хората ЕЙ!!! Увеличете заплатите като следвате европейските стандарти ве ГАДОВЕ!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 onq s konq

    3 20 Отговор
    Понеже само плюете застрахователите,без да ги защитавам ще разясня някои неща на тия които говорят без да имат необходимия "хабер" да нещата тук.Първо-Системата БОНУС МАЛУС /намаляване з/ката на изрядните водачи и вдигане на същата на рисковите/бе оповестено че ще влезе в сила НЕ ПО-РАНО ОТ АПРИЛ,така че засега всичко си е по старому.Второ-Нека шофьорите не се аргументират против поскъпването че "било осъвременено според Европейските стандарти,а ние живеем в БГ",ЗАЩОТО ТОЧНО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ ПРИЧИНЯВАТ КАТАСТРОФИ В ЧУЖБИНА...независимо че имат адресна регистрация у нас.А няма човек който да не знае какъв наплив от МПС-та през лятото се оформя за Гърция и Турция,за Германия и Испания пък е целогодишен.Трето -да бъдела з/ката на името на водача,а не на колата.Е тва е невъзможно за БГ и такъв "радетел" за подобна идея ще го питам:А ИМАШ ЛИ ПАРИ СА ПОДОБНА СИСТЕМА В ЗАСТРАХОВАНЕТО и ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ЩЕ ТИ СТРУВА ИЗОБЩО?А сметката на застрахователа е проста:За отчетната година тр да се събере еди каква си сума "Х",с която да се покрият разходите за издръжка на компанията , натрупване във фонда за изплащане на щети и още куп неща .Оня с Поршето или Бентлито за по 200-300-500 х.лв. плаща 1000лв примерно Гр.Отг,ти плащаш 80-100лв за Голфа си.Ако се усредни плащането се получава 1000+100=1100:2=550лв.Естествено оня със скъпата кола ще е навит за такъв вариант,ама ти?!

    Коментиран от #24, #33

  • 13 ДОКОГА

    13 0 Отговор
    Докога гражданин ще е колата и тя ще е определяща за застраховката ?
    Докога застраховката няма да е на човек/гражданин -според неговите умения, стаж,нарушения и прочие неща ?
    ДОКОГА всички ще сме по един калъп според кубатурата и конските сили ?
    това нито е реално нито е справедливо !
  • 14 smeh

    5 2 Отговор
    От една страна си викам все го дерат тоя народ, от друга като се замисля всяка година пребоядисвам детайли - 90% от паркинг щети по каско, мои приятели и те. Та к'во ми остава да кажа освен, че БЪЛГАРИНО ще те дерат докато не се научиш да пазиш чуждото имущество като свое, защото крайната сметка я плащаме ВСИЧКИ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КОМА

    14 0 Отговор
    Докато ни занимават с джендъри ,конвенции и европредседателство мафията в България вдига цените ! Първо мафията окопира Пирин, второ мафията Лукойл вдигна цените на горивата, оттам вдигнаха цените на абсолютно всякакви стоки , тия да не останат по-назад вдигнаха гражданската отговорност- за едно стикерче плащаш над 200 лева! МАФИЯ!
  • 17 Гого

    14 0 Отговор
    И какво е това увеличение на заплатите като цените изпреварват доходите на това ли му се вика ръст на икономика всеки ден нови по високи цени!
  • 18 мтрафония

    12 1 Отговор
    Тая скапана държава, САМО ДАНЪЦИ, ДАНЪЦИ, ТАКСИ!
    Всеки полуграмотен мутроген стартира застрахователен и охранителен бизнес, ей това са стълбовете на икономиката в Бълхаристан.
    Пийте кръв сиромашка, мазни мутри, дано ви приседне, не се наядоха.

    Коментиран от #30

  • 19 мтрафония

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПНСД":

    Ти мислиш ли, че на някой му пука за сигурността? Дреме им на швепса, кой щял да убие или блъсне.
    Точно на тоя с фиестата 1.0 кубика, ако му сложиш 500 лв застраховка, дали ще си я направи, според теб?
    Според мен, НЕ.
    В един момент спираме да им плащаме и да са живи зи здрави.
  • 20 мтрафония

    9 1 Отговор
    Докато си плащаме изрядно всичко, ще вдигат цените, а да спрем да им плащаме и да видим, какво ще правят!?
    Купувам си един таралясник за 1000-1500 лв и си карам, може и с обартен волан, без книжка, без застраховка, нищо!
    Да видим, какво ще ми направят!?
    Каквото почукало, това се обадило.
  • 21 onq s konq

    3 3 Отговор
    Само ас се опитах да ви отвора очите с дългя си пос а вие ми налепихте минуси!!!Прос нарот-слаба дръжава!Те тва е !

    Коментиран от #23

  • 22 неутрален

    6 0 Отговор
    В тази държава какво не поскъпна? Е , Тиквока гръмко тръби с колко са се увеличили пенсиите, които откраднаха безогледно от хората, колко е станала минималната заплата и т.н., .Е мръсноа Тикво, защо не направите заплатите на хората и пенсиите като в Европа, а само корегирате поскъпването. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ. ГОСПОД ПРАЩА ТЕЛЕГРАМИ, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ МРЪСНО ГАДНО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗАСТРАХОВАТЕЛИ, ДАНЪЧНИ и ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТУНЕЯДЦИ!!!!!!
  • 23 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Няма как да те разберат, за това се иска застрахователна /а и не само/ култура! Ганьо не обича да дава, това не е в гените му! Ганьо обича само да взема, Ганьо има само права! Задълженията са на другите! Ако не дай Боже сгафи, Ганьо никога не е виновен! Винаги има някой друг! По темата, Докато не се натиснат застрахователите да прилагат диференцирано заплащане на застраховката, така ще е! И вместо да подскачате срещу тях, подскачайте срещу тези, които карат безразсъдно и причиняват катастрофите! Там е заровено кучето!
  • 24 бай оня

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Както бих казал след третата ракия.......Уважаам та, ама ни си прав
  • 25 анализатор

    0 0 Отговор
    ГОЛЕМ СМЕХ БАЙ ГАНЬО
  • 26 Бабиното

    0 0 Отговор
    А знаете ли защо поскъпват?Защото има няколко компании които не плащат обезщетенията си и трябва да ги платят всички останали според пазарното си проникване.Всички в бранша знаят,че неизрядните компании с най тежък принос в това са Лев Инс,Бул Инс,Далл Бог и ОЗК !
  • 27 haha

    2 0 Отговор
    вързан за дървото със свалени гащи е българина
  • 28 ХХХ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Обикновен човек":

    Колата може да е виновна само ако си министър,тогава може даже и пътя да е виновен, иначе си ти щом си обикновен човек!
  • 29 ХХХ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДЯДО":

    Аз съм чувал само, че ако имаш произшествие ще се увеличи, а не че ще се намали ако нямаш.Просто това е начин да се пробута още едно увеличение и НИЩО повече!!! Както се казва ,,каквото и да ти говорят знай, че става дума за едни пари,,!
  • 30 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "мтрафония":

    Да докато не ,,починат,, в съня си!
  • 31 Борис

    1 0 Отговор
    Според мен рекета от срана на държавата(правителството)който върви нагоре ,е причина застраховките да се увеличават.
  • 32 Патриот

    2 0 Отговор
    Чудно ми е освен собственика на компанията дали някой друг взима заплати според тези "европейски стандарти"?
    Даже съм сигурен, че неговата не е. Неговата е далеч, далеч повече.
  • 33 Ласков

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Не те бива със сметките а и нищо смислено не каза в коментара си . Колкото до застрахователите трябва да има по голям контрол от страна на държавата върху тях
  • 34 ReNa

    1 0 Отговор
    Глупости на квадрат са писанията, че поскъпването е поради европейски стандарти... Има си друга причина.. ама кой да си свърши работата докрай.. нали требе да се пишат тъпотий!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове