6 Февруари, 2018 16:48 1 363 30

Плевнелиев е против референдум за конвенцията

  • росен плевнелиев-
  • референдум-
  • истанбулска конвенция

Миналата седмица Плевнелиев разкритикува наследника си на "Дондуков" 2 Румен Радев

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) се обяви против провеждане на референдум за Истанбулската конвенция - идея, която лансира БСП и която бе подкрепена и от Патриотите.

„Категорично съм против да се прехвърля отговорността на народа тогава, когато той е заблуден, и тогава, когато не са се чули ясни аргументи от експерти. Смятам, че българският народ беше подведен. Имаше много манипулации и много лъжи по отношение на Истанбулската конвенция на Съвета на Европа за защита на жени и деца от насилие. Нагледах се на абсолютно безотговорни изказвания, както и на факти, които не отговарят на истината. Конвенцията не е за въвеждане на „трети пол”, тя не се занимава с това”, каза той в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

Миналата седмица Плевнелиев разкритикува наследника си на "Дондуков" 2 Румен Радев за това, че не е заел ясна позиция за конвенцията. Впоследствие Радев направи официално обръщение, което публикува и във фейсбук профила си и в което заяви, че е против ратифицирането на документа.

"Неговото отношение вече е ясно. Аз не съм съгласен с подобно действие на държавен глава”, каза Плевнелиев.

По думите му, когато има тревоги в обществото, президентът не мълчи и не отлага своята позиция.

„Радвам се, че след едно забавяне, той излезе и се позиционира ясно. Когато има разделение и в много голяма степен лъжи, манипулации и некоректни дебати, липса на дебат по същество по една стратегически важна тема, каквато е защитата на жените и децата в България и по света от насилие, е редно държавният глава да излезе с ясни аргументи и да каже дали е „за” или „против”, коментира Росен Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФИЮ

    80 6 Отговор
    Моля не публикувайте снимката на този човек от герб.
    Или поне предупреждавайте. На много хора им става лошо.

    Коментиран от #17

  • 2 гост

    64 3 Отговор
    Бегай чичо при младата булка и и се радвай докато не е отишъл някой друг да и се радва.))))

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 синя трева

    54 4 Отговор
    Росенчоо, Деси опапа ли ти паричките или още има за харчене?
  • 5 шампиона

    53 4 Отговор
    Не се сещам за по-голямо недоразумение което е било в парламента ни..Уникален продажен боклук..Желая му само най-лошото възможно..!
  • 6 Плювналиев

    61 5 Отговор
    Факти, спрете да публикувате снимката и мнението на този лалугер. Публикувано във факти.бг: "Категорично съм против да се прехвърля отговорността на народа тогава, когато той е заблуден...", Абе глупако, нали народа те избра, тогава не беше заблуден. Инстинкта на народа е много по-верен от този на политиците които се забравихя. Писна ми от тоя. Просто е отвратителен и ми се повдига от него.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Борис

    42 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    И да бега при Десито файда нема.Защо ли е против референдум?Ще ми истрият коментара ако кажа,как точно го касае конвенцията.
  • 9 аз един мъж

    33 3 Отговор
    мило джендърче
  • 10 Абе Пепинчо..

    36 3 Отговор
    Да не би някой ,да е учуден от тази позиция на джендъра...??? Има ли такъв човек--да ми напише...
  • 11 НИКОЙ

    36 2 Отговор
    Този не е никой, че да ни съобщава мнението си!
  • 12 ПЕЕВ

    6 51 Отговор
    КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ ВИЖДАМ КОЛКО ЗЛОБА И ПРОСТОТИЯ ИМА У ХОРАТА.РОСЕН ПЛЕВНВЛИЕВ Е НАЙ ДОБРИЯ НАШ ПРЕЗИДЕНТ.НЕ ЧУХ ОТ НЕГО НИТО ЕДНА НЕ НА МЯСТО КАЗАНА ДУМА.РЕЙТИНГА В ЧУЖБИНА МУ Е 10 ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ОТ РАДЕВ.ИНТЕЛИГЕНТЕН ,УЧТИВ,СПОКОЕН И ВДЪХВАЩ РЕСПЕКТ МЪЖ.САМО БАЙ-ГАНЬО НЕ Е РАЗБРАЛ.

    Коментиран от #14, #15, #25

  • 13 Zax

    35 2 Отговор
    Е той е и "ПРОИТВ" Българския народ, на който беше президент 4 години ама тоя път няма да му върже декиш!
  • 14 Вуте

    30 5 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕЕВ":

    Апчето Пеев апчето! Не го забравяй!Важно е за теб!
  • 15 Абе Соросоидна подлого

    40 4 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕЕВ":

    Ку-ку...ку-ку..Какво ме интересува рейтинга на тази медуза в чужбина бе..Важното е народа как го оценява-а оценката е сто нули..--айде бегай в БХК да се оплакваш..
  • 16 Никой

    32 4 Отговор
    Г-н Плевнелиев в качеството си на какъв се изказва. Може би е част от средите дето искат да ни наложат техните възгледи чрез пропагандни методи.
  • 17 Санкция

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "ФИЮ":

    То, това човек ли е?
  • 18 Дедо Йоцо

    27 2 Отговор
    Ти ли беше президента дето на една Нова Година поздрави " заблудения " народ като беше седнал пред плакат на Колорадо и в същото време дуднеше нещо за Рила ? Питам щото съм одъртел вече !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 onq s konq

    4 34 Отговор
    Стига сте нападали този велик политик бе!Тои ни сближи с америка!Нищо не разбирате и му завиждате че си има млада булка!

    Коментиран от #26

  • 22 no name no face no number

    18 3 Отговор
    Той вече е само 1 народен глас и ние ЗА референдума сме мнозинство.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БГБГ

    21 3 Отговор
    Що бе плювньо си против референдум ? - та нали си демократ бре.
    По - голяма демокрация от референдума нали нема бе ?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Анонимен

    17 2 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Бегай да яздиш и спри с глупостите.
  • 27 Ения

    10 2 Отговор
    Плевлениев да си гледа третата или четвъртата жена .Да не се занимава с конвенции.
  • 28 СтарДжендър

    0 3 Отговор
    Който не е гей е комунист ! :)
  • 29 зомби

    8 1 Отговор
    Моля Генералния щаб на БА да арестува този лицемер, на снимката, който щеше да ни кара с консервени кутии газ от Катар и да нападне даже Русия, дето имала газ, който ни будалка, че е за девократични ценности, които включват референдум на народа, а се оказа, че е тоталиитарно антибъргарско протеже и да го изправят на Съд за гавра с българския народ! Да се задължи 4 години да рови кофите за боклук и да събира фасове и да ги брои кои са с бандерол и кои не са?, защото това се оказа "най-сигурната" методика за отчитане на контрабандата на цигари, според нашия велик вожд Винету! С това, ще свърши поне малко полезна нам работа, понеже явно нищо такова не свърши откакто се е родил и досега. Впрочем, накарайте го да върви пеш и да донесе и кутии с газ от Катар понеже с Винету смазаха проекта Южен поток, а германците си прокарват втори Северен поток! Роската е враг на България и е редно да излезе пред Съда и да си го отнесе, както заслужава... да върви да брои фасове, за статистиката! ....
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове