Last news in Fakti

7 Февруари, 2018 08:55 3 497 56

ВМРО: Да не даваме българско гражданство на отказалите се от него

  • вмро-
  • красимир каракачанов-
  • турци-
  • турция-
  • българско гражданство

ДПС се връща в лоното на активната антибългарска политика на диктатора Ердоган, смятат воеводите

Вицепремиерът Каракачанов и евродепутатът на ВМРО Джамбазки зоват депутатите: Не давайте гражданство на турци, отказали се от България преди десетилетия!

Председателят на ВМРО – БНД и заместник - министър председател по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов и заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки, независимо един от друг пуснаха позиции в социалната мрежа фейсбук относно поредния опит на ДПС чрез законопроект да даде правото на турски граждани и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на миналия век, да придобият отново правото да бъдат български граждани.

„Обръщам се към народните представители в 44-ото Народно събрание на Република България. Всички ние имаме дълг към обществото да защитим българщината и българския интерес. Именно те са изправени пред сериозно предизвикателство“, каза във фейсбук профила си лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Турция на Ердоган няма място в Европа. Турция няма място в ЕС. По много причини - исторически, религиозни, културни, традиционни. Преговорите трябва да бъдат заменени със санкции“, категоричен е на свой ред евродепутатът Джамбазки.

„Над 2 милиона турци, родени в България или техните наследници в Турция, които доброволно са се отказали да бъдат част от държавата ни съгласно доброволните изселнически спогодби от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, които не са платили дори стотинка данък на страната ни през годините зад граница, ще могат да претендират да получат обратно българското си гражданство, според новия законопроект, внесен за пореден път от ДПС, който утре влиза в пленарната зала“, казва още вицепремиерът.

Ние от ВМРО – Българско национално движение сме възмутени и подчертаваме, че стотици хиляди българи с изконно право да притежават български паспорти, които лелеят поколения наред за своята реална татковина България, са лишени поради административни пречки от това. Те изпращат децата си да учат тук с едничката надежда да станат част от своя народ, от който са били насилствено откъснати, по силата на международни договори и завери на т. нар. Велики сили.

„Ето това е реалната манипулация и заплаха за държавата ни. Партии, които с действията си през годините показаха и доказаха, че работят против интересите на страната ни, манипулират обществото с псевдопатриотични тези и „удрят“ по темата българщина. Именно техните действия през годините, преди реалната намеса на патриотите, даваха властта в ръцете на ДПС – дали чрез Тройната коалиция (заедно с БСП!), или по времето на катастрофалното правителство на Орешарски, чрез гласовете на именно тези „българи“ в Турция. Напомням също така, че според турското законодателство двойното гражданство е недопустимо. Единствените изключения Южната ни съседка, по граница прави, само и единствено за т.нар. „български турци“. Защо?“, пита още в своя профил Каракачанов.

„Ние, истинските патриоти, като част от 43-ото Народно събрание, ограничихме броя на секциите в Турция, за да спрем външната намеса на ДПС и производната им формация ДОСТ в българската политика. Именно ние преди изборите спряхме влизането на над 300 хиляди псевдо българи, които дори не говорят, не четат и не разбират уж „родния“ им български език, но имат претенции да гласуват на българските избори и да определят кой ще бъде в законодателната, изпълнителната и съдебната власти на майка България.

В ход е план за неоосманистки ренесанс на Балканите. Няма как да допуснем това!

Уважаеми депутати, не забравяйте едно - България е на Балканите от 1400 години, а партиите идват и си отиват.

Не продавайте българския национален интерес!“, завършва обръщението си председателят на ВМРО – БНД и заместник - министър председател Красимир Каракачанов.

„Предложеният от ДПС законопроект, за „възстановяване" на българско гражданство на лица с турско такова е неприемлив, недопустим и нагъл. Така ДПС се връща в лоното на активната антибългарска политика на диктатора Ердоган“, допълва в свой стил зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Тези лица са избрали своята Родина и нейното гражданство. Опитът им да придобият българско гражданство е част от агресивната политика на диктатора Ердоган, които се стреми да изгради своя пета колона в България и ЕС. Това е турската пета колона в България“, прави своята историческа интерпретация Джамбазки.

„По този начин Ердоган се намесва отново недопустимо във вътрешните работи на Република България. Това поставя отново въпроса за прекратяването на лицемерието и слагане на край на преговорите с Турция за членство в ЕС“.

Джамбазки не пропусна да напомни и още иден факт - че това беше и позицията на германския канцлер Ангела Меркел по време на нейната кампания.

„Позиция, която напълно съвпада с последователно защитаваната теза на ВМРО в Европейския парламент“, припомня още евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в своя пост във Фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един истински патриот

    59 11 Отговор
    Браво на Каракачанов абсолютно сме съгласни със теб..Сетил се мисира да се побара!!!Никакво гражданство да си седят там със турското такова!!Нали е хубаво във туркистан какво сега пак обратно във България !!!! Нали при нас не е хубаво ама май пак кризите нещо при търкия дойдоха и хоп бг гражданство !!!!Никога на никой търчин никакво бг гражданство !!!!!Събодете се българи от сън дълбок !!! Трябва да сме единни като гърците иначе лошо ни се пише като нация!!!!!!Още веднъж браво на патриота Каракачанов ..
  • 2 Хасан

    17 55 Отговор
    Каракачанка,турците са превъзбудени ..недей с голо дупе да влизаш между тях....някой на Запад усилено се опитва да настрои България и Гърция срещу Турция....бъдете трезви ..не се поддавайте на провокации..

    Коментиран от #7

  • 3 Хасан

    21 38 Отговор
    Свинското за вас ,телешкото за нас ..ракията обща...това ще ни сплотява....да живее българотурската дружба..

    Коментиран от #4, #38, #46

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Реалист

    14 19 Отговор
    Напразно вдигат шум вмро.Бойко първо ще каже не за пред народа после един ден без шум ще се узакони законопроекта.А вмро преди да вдига врява да прочете конституцията чл.25.
  • 6 Хасан

    9 14 Отговор

    До коментар #4 от "ЖША":

    Вдигам рейтинга на сайта....като има 200 мнения спирам...
  • 7 Стига прищявки

    35 8 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Никакви паспорти ,да си стоят със турските си такива България за българите!За да вземеш бг гражданство трябва да докажеш че заслужаваш!!!А тия не заслужават със сигурност !!!Плюха България до вчера асега изведнъж взеха да я обичат !!!

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Хасан

    9 17 Отговор
    Сайта е като Хайд Парк при нас в Лондон...всички луди и айляциипишем тука
  • 9 Реалист

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "Стига прищявки":

    Прочетете конституцията после пишете глупости.
  • 10 Хасан

    12 25 Отговор

    До коментар #7 от "Стига прищявки":

    Плюха комунистическия режим в България ..има разлика...те се надигнаха срещу диктатурата ,срещу асимилацията ..в името на човешките права и свободи...правото на човека да се определя какъвто си иска,да живее където си иска,да бъде който си иска...за отворено общество

    Коментиран от #48

  • 11 Българин

    29 12 Отговор
    Турците нямат място в България! Турция няма място в Европа! Всички, които искат обратното са предатели! Много лошо, че ни управляват само продажници за чужди интереси!
    Протестирайте за това, а не за два бора, дето ще ги отсекат в Пирин. Скоро не Пирин, а България няма да я има, като я напълните с чалми!
  • 12 Дедо Грую

    26 10 Отговор
    Ако нашето народно събрание гласува това престъпно предложение, ще вкара троянски кон в страната ни. Тези хора нямат българско самосъзнание и ще предизвикат ново Косово. Така ще се осъществи мечтата на Ердоган за възстановяване на Османската империя.
    Изказването на турския президент за "подкрепата" на Македония е със същата цел : мюсюлманското население, а не нещастните македонци. Дано Господ отвори продажните, алчни оченца на ролитиците и ни съхрани!
  • 13 Реалист

    9 14 Отговор
    Целта на вмро с тези изказвания не е реалната им позиция просто начин да консолидира избирателите си. Иначе другия път няма да се докопат до баницата :)
  • 14 Вмро

    24 3 Отговор
    Как така изведнъж се сетихте за България!!!Носталгията ли ви налегна.но май няма да е носталгия !!!! Нещо друго се крои???Политици от васзависи всичко!Отхвърляте законопроекта и приключва филма!!!
  • 15 йзжймгйлжймгйчгйлъ

    12 11 Отговор
    ДА НЕ СЕ ДАВА ГРАЖДАНСТВО НА МИРИЗЛИВИ АМУДЖИ И ТЪПИ ЧИФУТИ. ...ТЕ САМО КРЪДЪТ ОТ БЪЛГАРИЯ. ..ДА СЕ ДАВА САМО НА РУСНАЦИ. ...ТЕ ВНАСЯТ В БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #18

  • 16 Батко ви

    13 6 Отговор
    Ами усещат дебелия !!Във туркистан нещата не са добре те това го осъзнават.виждат във България живота спокоен напрежението малко ,лека полека заплатите се вдигат работа започна да се намира !Ами кой не иска да живее спокоен живот докато във туркистан няма спокойствие..Там на всеки ъгъл те дебне заплаха !

    Коментиран от #26, #50

  • 17 Радо

    17 0 Отговор
    Каракачанов на кой говори.Нали те са партньори на Б.Б.Като сте бесни заедно с мудтака напуснете правителствто и нови избори.Вие поддържате бащицата и той се среща с Ердоган и се дупи като пуяк.
  • 18 гост

    13 6 Отговор

    До коментар #15 от "йзжймгйлжймгйчгйлъ":

    Нито турци нито руснаци са ни потребни.
  • 19 Пишман турски сериали

    24 5 Отговор
    Турците и турските сериали и новини вън от България, хайде стига яли хляба ни. Турските партии вън от България.

    Коментиран от #51

  • 20 Де да беше

    7 10 Отговор
    Де да беше толкова пенлив и по въпроса а Македония, другаря Каракачанов от великата партия Вътрешна Македонска Революционна Организация - българско национално движение!
    Турците правят инвестиции в Македония, ние им казваме, че не са македонци, а са българи.. турците работят, ний си джавкаме.. турците правят инвестиции и в Сърбия, ние сме още на темата, че жената на Георги Димитров е била сръбкиня, за това сме дали на сърбите западни си териториии, като че ли пак някой друг ни е виновен! Турците имат банки навсякъде, не само на балканите, строят магистрали в Сърбия, купуват вместо от България, от Сърбия, Македония, Румъния месо за 80 милионният си пазар, а ние сме още на темата 500 години... Ако вместо това си бяхме налегнали парцалите и да работим, само от 20 милионният истанбулски пазар щяхме да си вдигнем на крака селското стопанство, още повече,че са под задника ни като география и имаме предимство от транспортна гледна точка! Викай, Каракачанов, викай, това се цени в България, това дава рейтинг, през това време хората работят!

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #20 от "Де да беше":

    Абсолютно прав! Но, както е казал Бърнард Шоу: Демокрацията не може да се издигне на ниво над равнището на човешкия материал, от който са направени избирателите!
    Единственото, което трябва да се направи е, да се забрани двойното гражданство!
  • 22 сноу

    10 2 Отговор
    Всичкото ерджулан,джоган и капушлан от векове рИве и все към Европата пъпли .Какви ли не дружинки спретва,пети ,шести и не знам какви си колони и колонки, които като червеи разяждат отвътре политиката на независими държави .Толкова ли на Гойо нямаше кой да му светне ,че щом Ержулчето е ръснал такава пачка за църквата ,ще му осуче топките за поне 10 пъти по толкова.
  • 23 Гост

    4 11 Отговор
    Със сегашните демографски трендове, скоро ще давате пари някой да вземе гражданство.
  • 24 bauman

    4 16 Отговор
    Добре,че са турците в българско да работят и да не се вайкат като ганьо ,без тях нещата ще се влошат още повече .Когато се опитаха насилствено да бъдат христянизирани и впоследствие принудени да напуснат роден край ,тука ненещата не вървят добре нито икономически нито демогравски въпреки ЕС ....

    Коментиран от #27

  • 25 касапина

    13 4 Отговор
    Не само че няма да има паспорти за тях, а и всички мюсюли от България трябва да бъдат изритани. Включително и хасаноосрановците ,или яж сланина и се кръстиш христо или вън .
  • 26 касапина

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Батко ви":

    Всичките ти думи са на място ,само пропусна, че в туркистан има и цензура и ако пишеха тия глупости там ,прави или не, щяха да са у кауша, дето има приказка да не влизаш в туркистан в полиция и в болница съдират ти кожата.

    Коментиран от #31

  • 27 Родопчанин

    16 2 Отговор

    До коментар #24 от "bauman":

    Неговори глупости еничар !!Със какво ти вдигаха икономиката тия със тютюна или със строителството.неговори глупости много сме си добре във Родопите !Няма много работа но който му се работи работа се намира .А и никой не те е вързал на едно място.утивсш във чужбина работиш такава е ситуацията във момента .Но тия не ни трябват

    Коментиран от #29

  • 28 Смях

    8 1 Отговор
    Само дето ГЕРБ(Борисов) и ДПС (Доган-Пеевски) играят в един отбор.Да не забравяме интересите на Султан Ердоган.Как си представяте Борисов да му откаже каквото и да било?

    Коментиран от #30

  • 29 касапина

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Родопчанин":

    Относно Родопите вината си е изцяло ваша, гласувате за туркистански партии ,които само ви лъжат и папат парите ,пък и така е по добре ,че се махате от България. Никога няма да има инвестиции там, защото турските райони се обезлюдяват и сте неграмотни, не знаете нито Български нито турски.

    Коментиран от #52

  • 30 касапина

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Смях":

    Ще видим кой е по гявол. Борисов му отказа срещата в България сега той играе по свирката на Меркел а тя ненавижда мамелюците и угажда на циганина само заради бежанците Бойко може да е тъп, но е гявол като Живков, и сто процента няма да дадe паспорти за изселниците.
  • 31 КолБас

    0 4 Отговор

    До коментар #26 от "касапина":

    Малко да се ограмотиш. Туркистан е град в южен Казахстан! Това е исторически и образователен център и до ден днешен е студентски град! Та омразата ти към турците плюс неграмотността ти по география дава резултати на папуас с цирей на задника в зъболекар, който не може да разбере какво те боли..
    А и между другото, думата колбас, е дума, която е произлязла именно от туркистан, което означава кол-ръка бас-натискане, т.е. натиснато месо... Ей така ти го казвам за обща култура..

    Коментиран от #34

  • 32 ЕРДОГАНЧИК

    6 3 Отговор
    2000 000 милиона изгонени???????? . Я да се връщат всичките обратноооооооо, два милиона прокудени . Лелеееееееее в ?
    Сега като се върнат , два официални езика , автономия ехааааааа.
    Ще има ТУРЕЦКА българийка.

    Коментиран от #40, #47

  • 33 Патриот

    9 0 Отговор
    Нов Възродителен процес да бъде гласуван Веднага и Доган да си оди при брат си Ердоган! Вземете им личните карти и им дайте турски паспорти! :) :) :)

    Коментиран от #53

  • 34 касапина

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "КолБас":

    Турция е туркменистан както ние за турция сме булгарестан нарочно пиша това и сигурно съм по грамотен от теб
  • 35 Супер

    8 0 Отговор
    Не се косете мюсли преди малко във парламента беше отхвърлено предложението на ДПС .Няма гражданство българско да го духате мюслита
  • 36 Възродител

    10 0 Отговор
    Веднага да бъде гласуван Закон за изселване на Хасанчета и Османчета! Да си одят в Анадола и без това виждаме тук какво мислят за България-Нищо! Интересуват се само от Ердоган! Марш при него! Дайте им много пари за из път, няма да откажат!
  • 37 Васил Левски

    7 0 Отговор
    Гласувайте следния Закон:Всеки който се откаже от българско гражданство, ще му бъдат изплатени 10000лева и безопасен мигрантски коридор към Турция! Действайте бързо-Спешно е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Христо Ботев

    6 1 Отговор
    Това предложение на ДПС е обявяване на Война от Турция! Доган е изпълнител на Ердоган за османизиране на България! Спешно е, Действайте светкавично!
  • 40 касапина

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "ЕРДОГАНЧИК":

    Аз пък твърдя точно обратното според последното преброяване 700 000 са се писали турци в тям влизат и някои цигански племена тия цифри в малоумната ти глава са само мечти турците се изселват прогресивно от България хората не искат да инвестират в райони с малоумно население Един ден България ще бъде изчистена от мюсюли

    Коментиран от #43

  • 41 Васиш Левски

    4 1 Отговор
    Обявявам Война на Живот и Смърт срещу всички турци намиращи се на Българска територия!

    Коментиран от #54

  • 42 Христо Ботев

    6 0 Отговор
    Да се забрани със Закон партията ДПС! Веднага, още преди внасянето на проклетия им закон за превземане на чужда територия!

    Коментиран от #55

  • 43 касапина

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "касапина":

    Да спираме дискусията предложението е отхвърлено мюсюлите да правят саксофони
  • 44 Васил Левски

    3 0 Отговор
    Ахмед Доган трябва да се Арестувс незабавно или да получи Инфаркт, иначе ще има Война!
  • 45 Здравейте българи !

    5 0 Отговор
    България тръгва напред
  • 46 Баян

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Асане - турците сте като циганете - плюете си в суратя за някой леФ. Нямате ли поне малко достойнство - като си казал че си турчин, защо се пишеш българин??? за едни 50 лева на глас??? Няма как генетични тарикати да бъдат приети в европата - знайте го това!
  • 47 Пуякя

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "ЕРДОГАНЧИК":

    Иска ти се нали пуяк,много ви се иска ама Неви стиска!Питайте батко Русия дали е съгласен.за тез земи колко българска и руска и други кръв се е проливала.махайте се от тука това са наши земи чак до Одрин!!!
  • 48 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Хасане, не ги слушай, ако някога решат да ви изселват, аз за теб ще се застъпя и ще те осиновя! Толкова съм ти събрал че не мога тъй да те пусна да си ходиш! Ти мойто момче за винаги ще си тук! Заклевам се! Ако трябва на Свиленград ще те чакам, но няма да те оставя да ме оставиш!
  • 49 аве фюрер

    7 1 Отговор
    Браво на Каракачанов , ДПС и ДОСТ трябва да бъдат обявени извън закона ,като противоконституционни , етнически и подривни ,работещи за външни интереси партии.
  • 50 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Батко ви":

    Неоосманистката доктрина на правителството на Република Турция поетапно напредва.
  • 51 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Пишман турски сериали":

    Тез работи може да се говорят на протест пред народното събрание най малко с 1 милион протестиращи.
  • 52 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "касапина":

    Май не си в час кои райони обезлюдяват.В северозапада един турчин няма.За другите райони също погледни данни от НСИ.
  • 53 Реалист

    0 5 Отговор

    До коментар #33 от "Патриот":

    Аз пък си мисля след като населението стигне 5 милиона с средна възраст 60 год.,директно ще се присъедини към Турция без наяма не искам :)
  • 54 Реалист

    0 5 Отговор

    До коментар #41 от "Васиш Левски":

    До 10 години да знаеш твоя Левски ще бъде обявен за терорист от диспутите които водят историците. И официално ще бъде премахнат паметникът с освирквания от третия пол :)
  • 55 Реалист

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Христо Ботев":

    Не може ЕС е против затваряне на политически партии регистрирани по установения ред и достатъчен брой членове :))
  • 56 народ

    6 0 Отговор
    Бойко,чуваш ли народа какво иска!Иска забрана за турските партии,защото застрашават България! И ако не е късно,послушай народа!Никакви двойни гражданства за тях!
    Вие там в София в народното събрание все се правите на идиоти,но както е тръгнало с тия истанбулски конвенции и с това двойно гражданство,може да оперете пешкира!
    Недейте да вървите против волята на народа и направете нещо хубаво за родината!И не ходете по Кърджапи само за гласове и банкети,а се поинтересувайте какво мислят българите и какво е самочувствието им.Даже в официалните учреждения ви посрещат на турски език.Или там вече не е България?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове