Last news in Fakti

7 Февруари, 2018 11:49 5 921 21

Следствието поема разследването на смъртта на сина на Московски

  • ивайло московски-
  • прокуратура-
  • следствие-
  • боровец

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели

Следствието поема разследването на смъртта на сина на Московски - 1

Делото за смъртта на сина на транспортния министър Ивайло Московски е прехвърлено в Националната следствена служба. Това съобщиха от прокуратурата в отговор на запитвания на медиите.

Прехвърлянето на делото е станало днес по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров. Синът на Ивайло Московски загина в Боровец на 2 февруари, след като моторна шейна, управлявана от баща му, се блъсна в дърво.

Все още не са повдигнати обвинения, става ясно от съобщението. Разследването се води за причиняване на смърт по непредпазливост по чл. 122, ал.1 от Наказателния кодекс (НК).

Това е стандартна процедура при подобни инциденти, заявиха за Факти.бг адвокати. Те посочиха, че от събраните доказателства може да се промени и обвинението.

В хода на разследването са извършени пет огледа на местопроизшествие, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебно - медицинска експертиза на труп, изискана е справка от „КАТ-ПП“ при ОД МВР - София.

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни. По предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура – София и наблюдаващия прокурор, с постановление на главния прокурор от днес - 07.02.2018 г., разследването по делото е възложено на Национална следствена служба, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горан

    54 3 Отговор
    жалко за невинното дете, а бащата идиот ще го оправдаят и ще продължи жалкия си живот
  • 2 бббббб

    53 0 Отговор
    Делото е заради шума, който се вдигна .Ще мине време и тихомълком ще го прекратят.

    Коментиран от #18

  • 3 super

    46 2 Отговор
    ДА си подава сам оставката и да се маха,като си идиот и не можеш за собственото си дете да предприемеш нормални действия,как да очакваме да е адекватен с управлението на едно министерство.
  • 4 На шурея шуролинката

    29 2 Отговор
    До сега какво правиха? - Ако беше някой обикновен човек вече да беше осъден по бързата процедура и да пътува на някъде за изтърпяване на наказанието.

    - Явно вече са решили как и по какъв начин да мине делото... Макар, че каквото и наказание да му наложат то няма как да бъде по- тежко от злощастното събитие.
  • 5 Някой

    9 31 Отговор
    Нямате капка срам малкоумници такива и с трагедията на хората наметихте да политиканствате

    Коментиран от #7, #21

  • 6 Радев

    15 2 Отговор
    Ако си подаде оставката, ще има ли вот на правителството?
  • 7 super

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Ако го приемате като ''политиканстване'' ваш проблем,говорим за безотговорност и то голяма безотговорност.
  • 8 Djoni

    19 1 Отговор
    Тоя ,препечения веднага да бъде вкаран в ареста до приключване на следствието
  • 9 Белчо

    17 1 Отговор
    Светла му памет, на детенцето !Да почива в мир!
    Напаснати са нещата, споко! Вече се знае кой ще отнесе "томаховката" ! А ако не бяха "самоубили" онзи от Нови хан, можеше него да натопят. Ама , ней се - нали има още деветстотин, дето ги издирват!
  • 10 впечатлен

    9 13 Отговор
    Отвратително! Цацаров за пореден път показва какъв е и на кого служи! Цялата статия е написана изключително грубо и долно! Какъв труп, какви свидетели, какво следствие? Това е злополука и огромна трагедия за семейството на загиналото детенце. Вместо съболезнования поредната грубост и вулгарност, някакви пък искат вече оставки, хей, хора, елате на себе си, не забравяйте, че преди всичко сте хора, след това политиканствайте, защото нещата понякога са ужасяващо непредвидими! Грешките понякога са фатални, но никой, повтарям, никой не е застрахован! Искрени съболезнования на семейството. И престанете! Риете, а това рано или късно ще падне върху собствения ви гръб!
  • 11 иванчо

    11 4 Отговор
    Нарочно никой не говори за това убийство.Защо не му е направен тест за алкохол и наркотици.Това си е чисто убийство.Това , че му е бил син изобщо не го оправдава.Да видим сега дали изобщо ще влезне в затвора.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 един

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "иванчо":

    Иванчо, гола вода си! Фащай Марийка и бегайте, бегайте, бегайте...
  • 14 Шеф

    5 0 Отговор
    Аде на бас,че нищо няма да стане
  • 15 не знам

    8 1 Отговор
    дали има гербаджия да не е клиент на прокуратурата
  • 16 Антон

    12 0 Отговор
    Жал ми е за детенцето му. Доверило се татко си....дано Господ го е приел с добро.
    А този го оставете, дори да покрият случая , вече е наказан по възможно най-жестокия начин.
  • 17 може би

    6 0 Отговор
    а и за детето дето ужким го убило кучето-може би и циганите да са направили белята и са подхвърлили на кучето то да е виновно
  • 18 коко

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Колкото осъдиха Христо Бисеров при 100% поднесени на тепсия доказателства от европейските служби, ама има равни но и "по равни" ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Аз Варна

    2 2 Отговор
    Това ако се беше случило в Япония и министъра ако имаше чувство за морал,най-малкото щеше да си подаде оставката.При японците щеше да последва и харакири,поради вината за смърта на детето.Жалкото е,че се случва в България,а всички знаем,че тук няма виновни министри.Как тозичовек ще живее с мисълта,че е убил собственото си дете и дали ще може да си прости сам докато е жив.Какъв парадокс само-министър на транспорта,а не може да навигира моторна шейна?!?Вероятно,чака да го оправдаят и да е по-чист от девица.СРАМ,ГОЛЯМ СРАМ И ТЕЖКО НА БЪЛГАРИЯ!
  • 21 Друг Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    До НЯКОЙ-Уважаеми НЯКОЙ-защо съжалявате този безотговорен човек,убил собственото си дете,забележете- в работно време.Ако аз си позволя да направя забежка в работно време,ще последва уволнение и моето детенце ще остане гладно.Направете си труда да проверите къде живее или по точно тъне в разкош и лукс този народен избраник,взел се за богоизбран-в затворен комплекс Есте,на центъра на София.Този комплекс е притежание на братя Домусчиеви и се обитава отИвайло Московски и жената ,с кято живее на семейни начала Маринела Сталинова Тодорова и двамата родом от Плевен.Там също живее и Владислав Горанов с половинката си.Първо се информирайте ,как живеят на народен гръб нашите управници и после ги съжалявайте.Има възмездие за всичко,всеки си плаща за греховете,а най -боли,когато загубиш детето си,още повече ,когато сам си го убил.Това дете със сигурност по стъпките на татко си ,щеше да стане поредният душевадец.Не го съжалявайте.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове