Last news in Fakti

8 Февруари, 2018 21:29 1 673 38

БСП категорично против Луковмарш

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • луковмарш

Категорично сме против провеждането на Луковмарш, няма да допуснем София да стане столица на фашизма в Европа. Това каза лидерът на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов по време на днешното заседание на Столичния общински съвет, съобщи „Фокус“.

Паргов прочете декларация от името на групата на „БСП – Лява България“ в Столичния общински съвет, с която общинските съветници се противопоставят на провеждането на Луковмарш в София.

„Историята показва, че България и българските граждани никога не са проявявали търпимост и толерантност към подобни демонстрации на такава мракобесна идеология, каквато е „кафявата чума“.

Доказателство за това е и отбелязването с редица събития през 2018-а на 75-ата годишнина от онзи исторически момент, в който България спасява българските евреи от лагерите на смъртта. Въпреки това у нас вече се подготвя следващият парад на омразата Луковмарш. Ние, съветниците от групата на БСП, сме убедени, че е огромна грешка Столична община да допусне шествие с участието на поддръжници на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история от 20-и век – времена, които в действителност създадоха нуждата от Обединена Европа като гарант катастрофата да не се повтори. Ето защо настояваме кметът на София Йорданка Фандъкова ясно да заяви позицията си по темата „Луковмарш“ и да положи необходимите ефективни усилия за възпрепятстване на плановете за провеждане на парада на омразата. Предлагаме Столичният общински съвет да приеме и декларация, в която категорично се противопоставя на провеждането на Луковмарш в столицата и осъжда всички профашистки и националистки прояви на територията на София. С това наше действие категорично ще заявим, че няма да допуснем София да стане столица на фашизма в Европа“, се посочва в декларацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един мармот

    45 4 Отговор
    Срещу гей парадите не бяха против ...
  • 2 Бесен Язовец

    5 24 Отговор
    Лумпенчетата на Боян Расате в София няма да се разхождат за да не станат абонати на шокова в Пирогов!

    Коментиран от #14

  • 3 ВМОРО

    22 3 Отговор
    БСП + "Шалом" = вечна гей дружба. Недостойни дори за презрение. Пу!
  • 4 Бат Гейьо

    21 8 Отговор
    ГЕРБ+ джендери= истанбулска конвенция =еврогейски ценности
  • 5 onq s konq

    20 5 Отговор
    БСП ВИНАГИ ОТКАКТО СА ПАРТИЯ СА БИЛИ СРЕЩУ "ЛУКОВ МАРШ" ПО РАЗБИРАЕМИ ПРИЧИНИ,НИКОГА ОБАЧЕ НЕ СА УСПЯВАЛИ ДА ГО СПРАТ.Естествено и сега няма да успеят защото отдавна са "втора цигулка" с кандидатура за "трета".Естествено че БСП-депутатите ще протестират с пяна на уста защото иначе макар и смаления им червен електорат ще ги намрази,но всеки от тях има поне малко акъл за да знае че едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш:)

    Коментиран от #7

  • 6 Знаещия

    21 4 Отговор
    Извинявам се много. Някой да ми каже кога и къде. Щом комунетата са против аз съм за.
  • 7 Бесен Язовец

    7 20 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Е приготви се мн.ми е кофти да ти кажа обаче следващото правителство ще е на БСП а ГЕРБ като любимото ти СДС отива в канала!

    Коментиран от #9, #17

  • 8 Гост с име

    19 3 Отговор
    БСП Лява... Какво повече да се каже?
  • 9 onq s konq

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Язо,препоръчвам ти да четеш на глас написаното от мен за да ти влиза както визуално,така и слухово.Самите ВИЕ-ПРОТИВНИЦИ НА ГЕРБ твърдите,че тази партия на ББ за 10год УПРАВЛЕНИЕ НЕ Е НАПРАВИЛА НИЩО ДОБРО ЗА БГ.Не е,пък печели изборите безотказно,на което отговорът ви е че не е важно колко са бюлетините,а кой ги чете!Което значи,че ГЕРБ редовно фалшифицират изборите.Та КОЕ ТЕ КАРА ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ ПАК НЯМА ДА СТАНЕ СЪЩОТО?Щото сте станали по-много,по осторожни или по- умни?Поне да беше вкарал малко "тайнственост и свръхестествено" в дезинформацията си като например "Ванга така предрече"...Не.Ти си караш по първобитному.Класика в жанра:)

    Коментиран от #10

  • 10 Бесен Язовец

    6 7 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Щото едно е да фалшифицираш 30% др.да фалшицираш 5 %, разбра ли сега?

    Коментиран от #11, #15

  • 11 onq s konq

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Тцъ
  • 12 фактите

    21 6 Отговор
    Ген. Христо Луков е герой от обединителните войни на България и много естествено БСП-арите като доказани руски агенти да са против марша в негова памет ! Въпросът е кога ще започнат процеси с/у откровенните национални предатели от БСП като тоя под-човек Паргов ?!
  • 13 Скорпион29

    5 21 Отговор
    Ген.Луков е един чисткръвен бг.ФАШИСТ който си е получил заслуженото от смелите партизани комунисти! Бил е убит с най- голямо задоволство, както като отрепеш хлебарка ти става кеф

    Коментиран от #38

  • 14 No fes in ES

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Ти по добре си стой в къщи че да не видиш наистина шоковата зала.

    Коментиран от #16

  • 15 наблюдател

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Надявай се,на следващите избори ще измрат още дърти комунисти и резултатът на БСП ще е още по лош.
    ГЕРБ може и да не спечелят но БСП ще са по зле и от тях.

    Коментиран от #19

  • 16 Скорпион29

    4 11 Отговор

    До коментар #14 от "No fes in ES":

    Има един филм на СССР от 1985 г.за събитията от 1943 г.в Беларус казва се ,,Иди и виж" кой не го е гледал да го гледа обезателно ген.Луков се е кланял на такива като в филма

    Коментиран от #18, #20

  • 17 комунисти олигарси

    16 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    БСП е анти българска партия.Цялата им история е такава и оня швестер Станишев да не ни пробутва еврейски истории с джендърски идеологии.
    БСП е навредила на България повече от всички други така че няма място в управлението особено с протурските формации създадени именно от Луканов.

    Коментиран от #21

  • 18 No fes in ES

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "Скорпион29":

    Филми сме гледали,но никой не е надминал другаря Сталин по брой избити хора.Докарал е украинците до човекоядство като им е отнел и последната храна.
    Комунистите са не по малки изроди от фашистите които даваш за пример.
  • 19 Бесен Язовец

    4 12 Отговор

    До коментар #15 от "наблюдател":

    Хахаха пенсионерите от 1989 вече са покойници има мн.млади социалисти електората на ГЕРБ е между 50-75г. А БСП е партията с най - много млади членове на избороте през 2015 г.15% докараха ГЕРБ на власт от които 5% фалшименто чисти 10%хахаха моди не ти е кеф нещо че си качвам коментари А?

    Коментиран от #23

  • 20 No fes in ES

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "Скорпион29":

    Гладомор (на украински: Голодомор) е масов глад в Съветска Украйна през 1932-1933 г.

    Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин.

    Гладът през 1932 – 1933 засяга не само Украйна, но и други области в Съветския съюз, но терминът Гладомор се използва специално за областите, населени с етнически украинци, където гладът е най-силен. Той понякога е наричан Украински геноцид или Украински холокост, което предполага, че е умишлено организиран от властите, за да засегне украинската нация. Макар че историците все още спорят дали политиката, довела до Гладомор попада под юридическото определение на геноцид, много правителства официално са го признали за такъв

    Коментиран от #22

  • 21 Бесен Язовец

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "комунисти олигарси":

    Само дето ГЕРБ оправляват с благословията на Ахмед Доган иначе не са с ДПС и Пеевски върти парите на Б.Б и А.Доган- иначе ГЕРБ не е с ДПС

    Коментиран от #25

  • 22 Скорпион29

    5 9 Отговор

    До коментар #20 от "No fes in ES":

    Ти пък чети за индийския геноцид през 1942-1944г.в Бамгладеш 4 милиона индийци умират от глад благодарение на У.Чърчил и после гледай в купичката на Сталин!!!!

    Коментиран от #24

  • 23 наблюдател

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Само като видя какви ''млади хора'' има на митингите на БСП ми е ясно колко ще изкарат на другите избори.
    Пенсионери,фесове и купен цигански вот.Това са "хората" на БСП.
    Повечето под средното ниво на интелигентност.
  • 24 No fes in ES

    13 5 Отговор

    До коментар #22 от "Скорпион29":

    Сталин никой не може да го изпревари по избити хора нито Чърчил нито Хитлер.
  • 25 комунисти олигарси

    12 4 Отговор

    До коментар #21 от "Бесен Язовец":

    БСП направо си назначават фесове от ДПС за министри и Пеевски за шеф на ДАНС ти си тръгнал за други да говориш.
    Не збравяй че БСП създаде ДПС и Станишев целуваше в устата оня козел Местан.

    Коментиран от #27

  • 26 Бесен Язовец

    4 8 Отговор
    Чисто алгебра- 1989г.на митингите на СДС човеците са били между 20-60г.! +30 по -късно 50-90г.! На митингите през 1989г.на БСП чивеците са били между -40-75г.+ 30 г.по- късно 70-105г.??? Колко 80-85г.видяхте на последните избори на секциите? ???

    Коментиран от #29

  • 27 Бесен Язовец

    4 8 Отговор

    До коментар #25 от "комунисти олигарси":

    На всички ни е ясно че без ДПС няма власт в БГ.така че не ми хвали ГЕРБ от бившата върхушка отърване няма да ви е ясно на всички идеята е че БСП има мн.по добра социална политика! По човеци са от хайдуците на групировките!!!!! Така че др.път с бюлетината на БСП и се научи да мислиш малко по - напред а не само за 24 ч.напред! Като почне някой да ти се прави на мн.драг се замисли малко!

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Галъп

    2 8 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Какъв е електоратът на партиите обобщава проучване на "Галъп", поръчано и финансирано от NOVA и БНТ. По традиция, вотът за ГЕРБ напомня генералната структура на вота, а този за БСП е изнесен към по-възрастните. Това и една от причините електоратът на БСП да изглежда по-„женски“ (традиционно за по-възрастни електорати).

    Вотът за „Да, България“ прави тази формация да изглежда трета сила в София. „Най-образованият“ вот е именно този за „Да, България“ – 77% от гласувалите за формацията са висшисти.
    Партията на Бойко Борисов побеждава и сред младите хора в България. В групата на 18 – 30-годишните ГЕРБ има една трета от гласовете, а БСП – 15%. Десетина процента има ДПС.

    Коментиран от #31

  • 30 комунисти олигарси

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен Язовец":

    Не ти хваля ГЕРБ , но за съжаление пред избора да командват тъпи комунисти хората избират Боко тиквата.Смятай колко мразят комунетата.

    Коментиран от #32

  • 31 Бесен Язовец

    3 7 Отговор

    До коментар #29 от "Галъп":

    А бе ти си гледай маниполираните данни от уж соц.агенции Бухал, Сова,Мармозетка общувам с мн.хора и точно електората на ГЕРБ е плаващия и основно на хора с основно и по- ниско образование! 200хил.манг..а от Столипиново докараха ГЕРБ на власт 2015г.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 комунисти олигарси

    10 3 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    Аз пък ти казвам че не познавам нито един млад човек с висше образование гласувал за БСП.Повечето които познавам са над 60 годишни.
    Както и да е.Въпреки многото издънки на Боко БСП са толкова противни на хората че отново избраха по малкото зло според тях.
    Всички добре помним и Станишев и Орешарски какви поразии направиха.Да не се връщам към Виденов и други лауреати.

    Коментиран от #34

  • 34 Бесен Язовец

    3 9 Отговор

    До коментар #33 от "комунисти олигарси":

    Е аз пък познавам бая между 20-25 г.които гласуват за БСП а ти си помисли хубаво с какви дебили общуваш! Всеки ден излиза минимум по 1 новина как някъде хира свързани от ГЕРБ крадът милиони и ти ше ми говориш че ГЕРБ е по - малкото зло ли? И ше ти кажа че най- голямата лапаница им е от местната власт после от евро фондовете
  • 35 Бесен Язовец

    2 8 Отговор
    Орешрски кво е направил ? Че тегли 1 милярд да плати дълховете на Б.Б ли? И ле ти кажа малко известен факт че ДПС 2013 г.са искали и МВР и МО на РП.БГ. и варианта ДАНС е бил най- лекия това направи Троянския Кон на ГЕРБ ДПС 2013г.!!!
  • 36 некойси

    3 2 Отговор
    Сега е момента да се разбере кой всъщност защитава българския интерес.
  • 37 аве фюрер

    4 3 Отговор
    Да живее Луков марш , и да живее вечно славата на българския герой Генерал Луков . Поклон пред паметта на истинските българи родолюбци . А някакви долни комунистически инсиноации изобщо не си заслужават коментарите .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове