11 Февруари, 2018 11:22 1 906 31

МВР не откри нарушения при проверката на колата на президентшата

  • десислава радева-
  • гонка-
  • полиция

Няма нарушение на правилата при проверката на колата на Националната служба за охрана (НСО), в която се е возила съпругата на президента Десислава Радева. Това се казва в съобщение на Столичната полиция, цитирано от агенция "Фокус".

В сряда на бул. "България" в столицата полицейски патрул спира автомобил, в който се оказва, че се вози "охранявано лице", според първоначалната информация на МВР. По-късно вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов поясни, че в колата е била Десислава Радева – съпруга на президента. Автомобилът бил преследван от две патрулки, защото шофьорът отказал да спре. Полицаите не са забелязали лампите на автомобила на НСО, които може и да не са били включени, разясни Каракачанов. Той допълни, че при всеки случай, когато мине кола с тъмни стъкла и не е със специален режим на движение, тя се проверява.

"От извършената проверка на Столична дирекция на вътрешните работи по случая от 7 февруари се установи, че действията на полицейските служители при проверката на автомобил на НСО са в съответствие с разпоредбите на Закона за МВР и съответните други нормативни документи", се казва в официалното съобщение на СДВР.

"Автомобилът е бил със затъмнени стъкла, без обозначителни белези за специален режим на движение, управляван от служител на НСО и с него се е придвижвало охранявано лице. След установяване на горните обстоятелства полицейската проверка е преустановена незабавно и автомобилът на НСО е продължил по маршрута си", е посочено още в съобщението на СДВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Бойко

    25 4 Отговор
    Вий да не се надявахте че точно на нея ще намерят нарушения...........ха-ха-ха. Ако е някой обикновен човечец щяха да го разцепят от проверки. Така е в България.
  • 2 Тръмп

    19 15 Отговор
    Случая е Срам и Позор за България,за нейните Закони и институциите Президентство,НСО,ВМ и МВР!:):):)Радева се Опозори,но не само себе си,а и всички нейни Защитници!Може да е само Имитаторка на дрехите и стила на Мелания,но това не достатъчно!Без възпитание и интелект не можеш да претендираш за Първа Дама!!!!!!!!!:):):)
  • 3 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    18 7 Отговор
    Няма нарушения? Добре.Къде са тогава записите ? Нали всички патрулки са оборудвани с камери??? Вероятно Деската е фучала с мерцедесчето и за това записи няма!!!
  • 4 Меркел

    18 9 Отговор
    Ако това се случи в Германия,на другия ден ще има Импийчмънт!!!!!! Имаме друго възпитание и не толерираме нарушаването на Закона от толкова висока политическа фигура!!!!!!:):):)

    Коментиран от #25, #30

  • 5 Тръмп

    13 9 Отговор
    Сега ще видим кой би поканил Президента и би искал да се здрависа,поговори или разходи с Персона като Президентшата??????????Излагация!!!!!!!
  • 6 кака Пена

    14 7 Отговор
    УТРЕ , КАТО РЕШИ ПАК ДА СЕ ПРАВИ НА ШУМАХЕР ПО СОФИИСКИТЕ УЛИЦИ И БУТНЕ И ОБЪРНЕ УЧИЛИЩЕН АВТОБУС С ДЕЦА .... КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН ?????
  • 7 капитан Соло

    22 7 Отговор
    Дай на селяндурина малко власт и после му гледай сеира ....
  • 8 Юпи

    9 11 Отговор
    Следва въпроса ,кой интригант раздухва въпроса и прави от нищо нещо.Няма значение каква е возят я, другите ороверяват и я пускат.Кой пуска информация по сайтовете.Ето това трябва да се проверява.За каква селска сигурност стсва въпрос
  • 9 Колев

    10 9 Отговор
    Никой не се запита дали има право да се вози сама в колите на НСО
  • 10 жюмжйжймжйжмймймщймщ

    6 5 Отговор
    СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ДА СПРЪТ МУШАМАТА КАТО КАРА САМ ...ДЖИП КАТА СИ. .....
  • 11 остафкабе

    4 2 Отговор
    Искаме оставка на каракачаноолу.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гражданин

    12 9 Отговор
    Каква отвратителна физиономия и това ми било първа дама.Как не е срам да се мери с Мелания.
  • 14 Позицията на МВР

    14 9 Отговор
    Карала с превишена скорост- но всичко е точно
    Карала без пуснати светлини - но всичко е точно
    Не спряла на полицейски разпореждания - но всичко е точно
  • 15 Пешо Гургула

    9 5 Отговор
    Радев къде го намери тоя карабатак..........
  • 16 месара

    10 4 Отговор
    какви нарушения на полицаите търсите? радева, коя е тя, та не подлежи на санкции? това че мъжът и работи като президент какво значение има, някой попита ли я, защо не е спряла, за какво използва тая кола и къде се мотае, що не и земаха проба за алкохол и наркотици, дали наистина тя не е карала и в последния момент са си разменили местата с шофьора, някой въобще задавал ли и е някакви въпроси, или просто полицията трябва да се оправдава?
  • 17 onq s konq

    7 7 Отговор
    Радев е висш военен и настоящ Президент,което значи че в живота е ВЪЗПИТАН НА РЕД И ДИСЦИПЛИНА.След като обаче НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ със действията на поверената му СЛУЖБА "НСО" И ДА УПРАЖНЯВА НЕОБХОДИМИЯ КОНТРОЛ,ТОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ВЪПРОСНИЯ НАЙ-ОТГОВОРЕН ПОСТ В БЪЛГАРИЯ.А че инцидента е скандален за държавата е вън от съмнение,защото той говори сам по себеси за НЕЖЕЛАНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА СЪС ЗАКОНИТЕ И НЕЗАЧИТАНЕ ДЕЙСТВИЯТА НА ДРУГИТЕ ВЛАСТИ.Належащо в случая е да бъде извършена реципрочна проверка на действията на НСО така както в МВР и виновният шофьор да бъде наказан по съответния устав на службата,а че личното ми убеждение че ПРЕЗИДЕНТШАТА Е УПРАВЛЯВАЛА ЛИЧНО АВТОМОБИЛА си е повече от твърдо.И не е редно Каракачанов да прави изявления по случая,а лично МИНИСТЪРЪТ НА МВР!

    Коментиран от #27

  • 18 Коичо

    7 4 Отговор
    Стига стени занимавали с тая патка
  • 19 Гостенин

    2 3 Отговор
    Територия!
  • 20 Я изкарай Гано

    8 4 Отговор
    Полицията спирала автомобили със затъмнени стъкла???? Къде? Коя полиция? Откога?
    Всички сте напращели, че Радева шофирала. Ами да, имаме си президент, той има съпруга, имаща шофьорска книжка! Всичко е точно. Плевналиев няма съпруга, Борисов няма съпруга, и според конвенцията, те лично могат да решат в кой момент да се самоопределят! :) Той последния самолет вдигаше да си кара съотборниците до Варна...абе прост човек
  • 21 Гостенин

    11 1 Отговор
    Колите на Нсо имат радиостанции на всички Мвр честоти.Могат да се свържат с патрулите.
    Поставяме се на мястото на Нсо:Добър вечер;Добър вечер.Колега съм от Нсо ,по служба съм.Добре ,приятна вечер.Така би завършила една проверка на пътя.Тук се крие нещо и то не е маловажно.
  • 22 Чехльо

    6 6 Отговор
    А бе той не може да се оправи със жена си ...........пък иска да управлява държавата...........хи-хи-хи.
  • 23 Бррр

    7 6 Отговор
    На някой много му се иска президента да бъде злепоставен!!!
    Празни дрън-дрън!
    Какъв мерцедес,какви патрулки,каква президентша?Факти,доказателства,имена,номера на колите и т.н.
    А може би в мерцедеса се е возил Тръмп,а?Фейк нюз!!!
  • 24 Снежа.

    3 4 Отговор
    Азспитва ли се някой къде ходи по тъмни доби и полага ли и се кола на нсо Кой и плаща масрафа на това мъж ли е жена ли е джендър май ще излезе......
  • 25 Знаещ

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Меркел":

    Това не може да се случи в Германия, САЩ и т.н. Против всички правила на безопасност е кола на сикрет сървиз с Мелани Тръмп да спре на патрулка. Винаги има вариант да са преоблечени терористи.
  • 26 ПЕЕВ

    3 2 Отговор
    ЯЛ МАНГО МАСЛО И ГЪЗА СИ НАМАЗАЛ.
  • 27 Знаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Сега ще разберем дали имаш повече от една гънка в мозъка. Според теб кола на сикрет сървиз с г-жа Тръмп вътре би ли спряла на обикновена патрулка? Отговора е ясен и е факт, но ще ми е любопитно да чуя и твоето мнение.

    Коментиран от #28

  • 28 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Знаещ":

    Отговорът ми е,че г-жа Тръмп винаги би се движила с кортеж/големината зависи от маршрута а и др . подробности/ и естествено че няма да спре на патрулка,защото такава не само че няма да я спре,но и ще съдейства активно за да й осигури трасе.Естествено това става с ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА и при стриктно спазване на предписанията за обозначаване на специалната персона.А колкото до мерака ти да преброиш мозъчните ми гънки...Поставил си си наистина непосилна задача,защото задължително необходимо условие за това е ТИ ДА ПРИТЕЖАВАШ МАКАР И 1 ГЪНКА:)И толкова ли е трудно да осъзнаеш ,че дори ника ти "знаещ" издава комплексарщината ти на тема "превъзходство чрез компетентност",вместо да го замаскира?Явно имаш доста нерадостни спомени още от детството си,когато дори на най-елементарни въпроси дали от срам от незнание и несигурност си отговарял смутено "Аз живея накрая и нищо не зная".Нямаш вина за това-хората се раждат различни,но...знай си мястото в живота и преди всичко-СКРОМНОСТ И СМИРЕНИЕ!
  • 29 незнайко

    4 1 Отговор
    А защо на е спрял ? Тогава нямаше да го преследват. НО НАЛИ СА ВЕЛИКИ ОТ НСО, ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ ЗА ТЯХ !!!
  • 30 Патриот

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Меркел":

    Ако се беше случило в Германия историята с Мишо Бирата или пук Суджук-гейт и там премиера щеше да е напуснал отдавна. ЗА съжаление сме в България и някой утрепки ще наупснат властта само с кратата напред или докато не затрият собствената си родина.
  • 31 Гост

    0 2 Отговор
    Първа дама да шофира като джигит по столични булеварди това е демонстрация на ниска култура, незачитане на законите и неуважение към президента.
    Ще се окаже, че и този президент неможе да се справя с жените.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове