18 Февруари, 2018 11:55 1 354 20

Външното ни министерство осъди Луковмарш

  • луковмарш-
  • мвнр

От МВнР определят шествието като "демонстрация на ксенофобия, дискриминация и омраза"

Външното ни министерство осъди Луковмарш - 1
Снимка: БТА

Министерството на външните работи на България категорично осъжда провелата се снощи в столицата за поредна година демонстрация на ксенофобия, дискриминация и омраза, известна като "Луковмарш", съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Тази проява на неподправена нетърпимост към другия се провежда по-малко от месец, след като целият свят отдаде почит към жертвите от Холокоста. Снощният марш събра в България, която в момента е и председател на Съвета на Европейския съюз, хора от различни националности, дошли тук, за да демонстрират омраза и нетолерантност.

Това трябва да бъде ясен сигнал за нас като общество и като европейци, които не са забравили страданията, причинени от Втората световна война, че не е достатъчно само да припомняме трагичните събития. Всеки акт на омраза и прослава на антисемитската и нацистката идеология е абсолютно неприемлив, пишат още от МВнР.

Пробуждането на нетърпимост към различния, проповядването на нетолерантност и яростната употреба на словото на омразата са опит за разклащане на демократичните ценности, които отстояваме като народ и като общност.

Затова МВнР високо цени усилията на Световния еврейски конгрес и Организацията на евреите в България "Шалом" за повишаване на обществената информираност по тази тема, както и насърчаването на борбата с причините за антисемитизма и речта на омразата.

Министерството на външните работи ще продължи да работи в рамките на международните организации и в сътрудничество със своите партньори от международната общност за спазването на правата на човека, борбата с насилието и разпространяването на културата на мира, за да се превърнат сборища като "Луковмарш" в част от миналото, завършват изявлението си от външното министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ханко Брат

    25 3 Отговор
    От кога външно се занимава с маршовете в столицата?
    Или марша беше в Берлин?
  • 2 Plovdiv

    17 2 Отговор
    Само това, дето ще се превръща в "Част от миналото", от ден на ден печели все повече поддръжници.
  • 3 Хасан

    4 23 Отговор
    Оставка на Каракачанов..той ги подкрепя

    Коментиран от #13

  • 4 ха ха ха

    14 2 Отговор
    и кво да му направим на холокоста, някой пречи ли му на него?
  • 5 Ханко Брат

    21 2 Отговор
    Разпространявайте си културата на мира, езика на омразата, джендър идеологиите ......... и всички останали евро-атлантически ценности, леееко по на запад.
    Може да осъждате Луковмарш, Чесъновмарш и всякакви други прояви на Българи, когато ви видим с пушка в ръце да браните БЪЛГАРИЯ.
  • 6 Нено

    18 2 Отговор
    МВнР да се занимава с проблемите на българите в Англия, Украйна ,Крим и навсякъде другаде по света. Откъде накъде кифлата Захариева ще влиза в чужд ресор и се мъчи да се репчи на нормална реакция от отвратителния живот в родината. Дори и слепите вече видяха, че гербаджиите са най-виновни за сегашното статукво.
  • 7 Гост

    11 4 Отговор
    Пак някой от министерството си сваля сам гащите. Те така и не разбраха по какъв повод е Луков марш. Той не е против евреите. Той е против терористичния акт на комунистическата партия,извършила убийството на Генерал Луков. Защото това,както и много други убийства под предлог "народен съд " избиват българската интелигенция. За да не може да събуди народа,както се канят да го приспят. 45 години. Това са 2 поколения. Толкова трябваше на евреите да скитат из пустинята за да променят робското си мислене. А колко ще ни трябва на нас съвременниците за да си променим и ние мисленето за по-добро.
    И моля критикувайте ме с конкретни неща,а не "ти си грозен за това си тъп".
  • 8 Гост

    13 3 Отговор
    Захариева!
    В името на народа - Осъдена си на смърт!!!
  • 9 Джанбаза

    12 4 Отговор
    След дъжд качулка.Като ги смачкаха от американското посолство подвиха опашки.Каракачанката всяка година се дуеше с факла,сега се движи да чака по добри времена.Фашаги.
  • 10 жюнюлгйлгйлгйлгйлгйлгйлгймгйгм

    14 3 Отговор
    ПОЗДРАВЯВАМ ЗАХАРЧЕНКО , ЦЕЦО ЦИОНИСТА И ФЪНДЪКЪ С ЛУКОВ МАРШ
  • 11 7ъ32г

    9 2 Отговор
    ПРАВОТО Е В СИЛАТА,всичко което се случва е необходимо и самодостатъчно.Естествена реакция на неолибералната джендълска политика,Тази земя е на дедите ,които са дали кръвта си за нея,ние ще се борим до край.Осъждаме третия пол,мигрантите,банките,нпо-тата,и какво от това,тук е България на българите,Член1 Конституция на България-властта произтича от народа...какви министерства,медии,еврогейски съюз,какви 5 лева
  • 12 Антисоросоид

    15 2 Отговор
    Защо не каже нещо външно против соросоидните гей паради
  • 13 Осман

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Стига Хасане , Хайде да си отидем в Турция и да оставим
    Българите на спокойствие в СОБСТВЕНАТА им държава
  • 14 Атакист

    7 6 Отговор
    Русофилите, комунистите и руските тролове да не плюят по националистите и Луковмарш, да не си намерят майсторите в една прекрасна ''Кристална нощ'' в български вариант

    Коментиран от #17, #18

  • 15 onq s konq

    3 4 Отговор
    Искам да поясня ,че има неща в политиката които се случват "ПО ПОДРАЗБИРАНЕ".А ситуацията около Луков марш е следната:НЕ МОЖЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ЧЛЕНКА ТА ЕС ДА ТОЛЕРИРА ОТКРИТО МЕРОПРИЯТИЕТО...което е с "особена същност"!НО ПЪК МОЖЕ ДА ГО ПОДКРЕПИ ТИХОМЪЛКОМ!Имаше вчера статия тук,че "Полицията проспала Луков марш".Нищо не е проспала Полицията,а просто й е било наредено ДА НЕ ПРИСЪСТВА!...от когото трябва:)Проведе ли се безпроблемно?Проведе се.КАКТО ВИНАГИ.И както и ще бъде.Защото ТРЯБВА ДА ГО ИМА.А че американското,руското и т.н. посолства ще протестират-тяхна си работа.Официално Фандъкова си е свършила работата,Правителството в лицето на Външния си министър се разграничава от Марша...за пред света.Така че нека не даваме повод на РУСОФИЛИТЕ ДА СЕ РАДВАТ ЗЛОБНОот някакво мнимо разцепление в редиците ни,защото ББ ИМА ВЕЧЕ ПРЕДОСТАТЪЧНО ОПИТ КАКТО ВЪВ ВЪНШНАТА,ТАКА И ВЪВ ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКИ И ...СИ ЗНАЕ РАБОТАТА:)
  • 16 аве фюрер

    6 1 Отговор
    Външно министерство е нищо повече от едно бля бля , особено с тази неграмотна министърка припяваща изтъркани еврейски рефрени . Тя не изразява мнението на целокупния български народ , а само на една шепа национални нихилисти и продажници от ГЕРБ , БСП и останалия продажен слугинаж , платени от някоя брюкселска хомодружинка .
  • 17 аве фюрер

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Атакист":

    На прав път си, времето наближава и часовника тиктака ...
  • 18 много уплашен

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Атакист":

    С Болен на едни хапчета ли сте?
  • 19 Petko

    3 1 Отговор
    Тия пръдлюв и от външно, да се позамислят малко с цялата тая свобода на циганите покрай тая "дискриминация" разбираш ли, дали в скоро време Луковит марш няма да им е най-малкия проблем.
  • 20 Ник Гешев

    1 0 Отговор
    оставете хората да си го честват като е традиция, за джендарите може,и външно да се занимава с важни неща захаринче
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове