21 Февруари, 2018 11:39, обновена 21 Февруари, 2018 11:42 2 687 25

Парламентът отстрани Валери Жаблянов

  • валери жаблянов-
  • бсп-
  • парламент

110 депутати гласуваха "за" оставката на зам.-председателя на Народното събрание

Парламентът отстрани Валери Жаблянов - 1
Снимка: БТА

Мнозинството в Народното събрание в състав ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" на Веселин Марешки свалиха от парламентарната трибуна Валери Жаблянов.

За оставката на зам.-председателя на парламента от БСП гласуваха 110 народни представители, а срещу нея се обявиха 71 депутати от БСП.

ДПС не участваха в гласуването и не присъстваха в пленарната зала с обяснението, че няма такива юридически и политически аргументи, макар и да споделят моралните мотиви в защита на репресираните от комунистическия режим.

Преди гласуването лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че партията ѝ няма да предлага друг за поста на Жаблянов. Тя предупреди управляващите, че с оставката отиват на Конституционен съд, както и в Европейския съд по правата на човека.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    29 22 Отговор
    Не може партия, обявила се за "антифашистка", да одобрява фашистки методи за разправа с инакомислещите, какъвто е така нареченият "народен съд"!
  • 2 Русенец

    38 36 Отговор
    ГЕРБ доказаха, че са най-тоталитарната партия в новата ни история и нищо освен насилие и терор не правят в момента. За сега е безкръвен, но скоро ще загърмят пищовите и ще има извънредно положение.

    Коментиран от #12

  • 3 СГАН

    34 18 Отговор
    Браво !
  • 4 Kcaniba

    40 17 Отговор
    Днес е един хубав ден за българската демокрация! Браво! След срама този парламент да бъде открит,от сина на коменданта в Белене,ако този господин (другар)не беше махнат (защото Комунист и морал са различни неща),то резила щеше да е пълен!
  • 5 Бай Благой

    28 41 Отговор
    Прав е Жаблянов.
    Народния съд действа по установен закон в държавата(за това време), както са действали и фашистите чрез закона за защита на държавата и са обезглавявали деца на комунисти!!
    Ако ще съдим някой то тогава и фашистите трябва да осъдим, те също са клали и са бесили без съд и присъда.
    Не знам до кога ще обръщаме глава в миналото и ще гледаме назад!?
    ГЕРБ за пореден път доказва че и те са комунистическа партия действаща под давлението на лидера си Бойко Борисов!
    Изобщо...всички тия боклуци, които са в парламента трябва да се изметат ! ! !

    Коментиран от #8, #9, #18

  • 6 факт

    26 8 Отговор
    Марешки се позиционира. Вече спокойно Патриотете могат да се разцепват. На ГЕРБ му стига и един Каракачанов. А тогава може и ДПС да се присламчат.
  • 7 Телевизионен съд

    22 16 Отговор
    КРАЙ оправи се държавата това беше единствения нершен проблем.Браво журналисти всички други проблеми замитайте под чергата.
  • 8 Kcaniba

    34 15 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Благой":

    В България никога не е имало фашизъм,другарю! Комунистическата пропаганда след 9ти септември,по заръка на СССР,насажда тази и много други лъжи,за да вмени чувство на вина у българския народ и да го пороби!
  • 9 ЛУД

    30 9 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Благой":

    Комунизмът изобщо не си е отишъл от България ! Няма нищо по-лошо от това раково образование !!!!!!
  • 10 Тръмп

    27 18 Отговор
    Добри новини за България!:)Всеки Национален Предател и Циник трябва да се отстрани навреме! :)Следващия път да е Руския Радев!:)
  • 11 аве фюрер

    21 13 Отговор
    Какво друго да очаквате от долен , злобен и подмолен комунист . Комунистите в България са си все същата измет , каквато са били и по времето на така наречения "народен съд " , нагли и брутални убийци , утайката на обществото и про московски подлоги . Тези хора са срам за България. Жалко , че не можаха да ги почистят преди деветосептемврийския преврат през някой комин . Днес България щеше да бъде едно много по-добро място . Най-големите престъпления и геноцид срещу човечеството в световен мащаб са извършени именно от комунистическите режими .
  • 12 Ще тръне от Руси

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русенец":

    Ти имаш ли пищов
  • 13 Германец

    15 10 Отговор
    Ето така е правилно един по един да ги отстранят и да не се допускат със закон до властта.
    Ако навремето си бяхме приели закон за лустрацията сега щяха да се разискват много по значими теми в парламента.
  • 14 гост

    23 7 Отговор
    Хвани едните па удари другите! В герб 90% са бивши членове на компартията.
  • 15 МИС

    17 7 Отговор
    Неудобните ги отстраняват или отстрелват. Това което го е казал си е така погледнато исторически и чест му прави. Не , че съдът ще го защити. Просто такава е сега диригенската палка.
  • 16 GERBERA

    10 5 Отговор
    не Валери Жаблянов , а всичките вие сте за изхвърляне от парламента ,кърлежи такива , Президентска държава 1- президент и 20-тина министри
  • 17 Къртев

    10 3 Отговор
    Баш тия 'дет са за народен съд, (те и другите са, ама сега са тея) баш те са гласували. Народния съд е нещо отвратително и неморално, и никой, никога не бива да го оправдава, дори и на шега. Но това което се случва в парламента е несериозно. Не само за конкретния случай, а по принцип. Чисто и просто, в този парламент не са точните хора за тази работа.
  • 18 гулаг

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Благой":

    Абе ти луд ли си?
    40 000 са убити и над 300 000 са били по лагерите, семействата им са подложени на гонения, защо?
    Без съд и присъда са избивани лекари, инженери, кметове, учители, банкери, всички по състоятелни и богати българи са натикани в лагерите, всеки по интелигентен и образован е бил подложен на гонения от комунистическия режим, в България не е имало фашизъм никога, България е независима държава, подкрепя Германия само със зърно и тютюн.
  • 19 гулаг

    10 5 Отговор
    Тези "следвоенни гонения продължават до 1989г., има стотици хиляди случаи на репресирани по политически причини.
    Има обаче и гадове, които искат да неглежират и умаловажат репресиите и да реабилитират изродите, които сториха това, защото са техни роднини, но няма да стане.
    В Германия тоя Жаблянов щяха да го СЪДЯТ, не само да го свалят от трибуната, все едно да каже, че холокоста е нещо нормално и необходимо.
  • 20 СССР

    11 2 Отговор
    Другари - Жаблянката даде фира ...
  • 21 хххх

    7 9 Отговор
    Жертвите на прехода са около 2000 пъти повече от жертвите на Народния съд.
    Интелектуалното и културно състояние на българите е трагично
  • 22 Хахаааа

    8 2 Отговор
    Мрете комунетааааа ...
    И вземете мутрата с вас.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Antymediator

    7 1 Отговор
    Комунист на снимка да го видиш, трябва да му удариш шамар.
  • 25 Ads

    4 1 Отговор
    Както се казва, всеки Жаблянов да си знае гьола.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове