Last news in Fakti

21 Февруари, 2018 12:59 1 468 14

Защо премиерът иска по-скъпо паркиране в София? (ВИДЕО)

  • софия-
  • паркиране-
  • синя зона-
  • зелена зона

Кметът Фандъкова отказва

Защо премиерът иска по-скъпо паркиране в София? (ВИДЕО) - 1

Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра и който иска да се разхожда с колата из града, да плаща повече, каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на правителственото заседание. Той допълни, че това трябва да стане факт, когато мрежата на метрото се уплътни.

"Така както цяла Европа – който иска сам човек да се разхожда с колата из града, трябва да си плаща повече, защото замърсява и въздуха повече", подчерта Борисов. Пред журналисти малко по-късно кметът на София Йорданка Фандъкова обаче обясни, че на този етап не се мислим за поскъпване на платената зона за паркиране в центъра на столицата.

"Една от най-важните мерки за подобряване чистотата на въздуха е стимулиране и насърчаване на повече хора да ползват градски транспорт. Затова всички усилия през последните години насочваме към модернизация и подобряване на градския транспорт", подчерта за пореден път тя. Фандъкова все пак посочи, че ако не сработят планираните стимули, ще се мисли и за рестриктивни мерки, включително забрана за влизане с автомобили в определени зони.

"Рестрикциите биха могли да включат и по-скъпа зона за паркиране. На този етап не мислим за това. Знаете, че се разширяват зоните за платено паркиране. Тази мярка с ограничението във времето сама по себе си също е рестриктивна за автомобилите", каза още кметът на София.

Борисов демонстрира загриженост за София на правителственото заседание, които реши столицата да получи от държавата безвъзмездни 151 мл. лева за ремонт на централната градска част. Според премиера това са много пари, с които ще се обновят едни от любимите места на софиянци.

"Новите трамваи не само гарантират чистота на въздуха, но и чистота от шума, защото всички тези 20 км трамвайни линии, които тропат и лопат сега, всичко това ще бъде обезшумено, за да могат в тези квартали хората да не чуват тези звуци, които има в момента", коментира още Борисов. Той си припомни началото на своето кметуване, когато най-младият тролей е бил по-стар от него. "Но автобусите от Орлов мост, особено бяха видни по "Цариградско шосе", като тръгваха до "Плиска" – черен дим. Също бяха стари "Икарус" и нямаше нищо ново", коментира още премиерът.

По думите му сега всичко е обновено и то по най-високи стандарти. Говорейки за бъдещите инфраструктурни проекти, които ще улеснят живота на автомобилистите в София, Борисов посочи, че се надява до края на годината да започне разширението на Околовръстния път от "Младост" до връзката с магистрала "Тракия" и от " Цар Борис III" до магистрала "Люлин". Кметът на София Йорданка Фандъкова допълни, че са разговаряли с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и очакват Агенция "Пътна инфраструктура" да обяви процедурата за избор на изпълнител за целия участък от ж.к. "Младост" до автомагистрала "Тракия" до средата на месец март.

"Това означава, че имаме шанс до края на годината да започнем изграждането на разширението на Софийския околовръстен път", каза още Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    28 2 Отговор
    Като живееш в Банкя, Бояна и те возят от НСО, как няма да искаш скъпо паркиране за центъра на София !
    Браво на Тато Джуниър, скоро софиянци ще го намразят и ще свърши диктатурата на ГЕРБ.

    Коментиран от #3

  • 2 синя трева

    24 1 Отговор
    Само при отваряне на устата си, Борисов замърсява въздуха в пъти повече от катуните във Факултето.
  • 3 onq s konq

    4 19 Отговор

    До коментар #1 от "Русенец":

    Ти не разбираш.Първо-НСО вози Радев,а не ББ.Второ-Имам близки хора в Лозенец и точно те искат ЦЯЛОСТНА ЗЕЛЕНА ЗОНА ЗА КВАРТАЛА,защото много идиоти с по 3-4 "морги" /не в движение/ подплашени от принудителното плащане в Центъра са си довлекли въпросните МПС-та на паркингите и нямат място за паркиране на личните си автомобили!Така че преди да говориш за "край на диктатурата на ГЕРБ$,СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ ПРЕДИ ТОВА...за любимата си партия:)
  • 4 gost

    18 1 Отговор
    Няма как с билет от 1.60 лв. да се стимулира ползване на бавен, мръсен и лашкащ се трамвай. Не всички са нови. А уикенда са по на 20 и повече мин
  • 5 Премиер

    10 3 Отговор
    Най-краткия орговор: детски комлекс: стъжнява живота на хората в София, защото просто не е от София.... и всячески влошава живота на хората, не може да се паркира, не може да се минава, не може това/онова ... а фактите говорят че офисите не са в центъра, замърсяването не зависи от колите ... прахта по улиците не се мие, а само се отчита ... като цяло управление без връзка с реалността, а само основана на интерес.
  • 6 onq s konq

    4 14 Отговор
    И да допълна!Не знам що ме ядосвате с тея коментари та да дигам кръвното!Боико е мои идол и тека ше си остане щото умните хора сме на пръсти в българя ама вие само плюете щото немате ни ценс ни достоинство!Те тва е!
  • 7 Сенко

    7 4 Отговор
    Конче яж си,,ечемик,,И мълчи. Трябва обаче да признаем тук е прав тиквата. Както е навсякъде,искаш да паркираш в центъра 6,7 лв на час ако ли не хвани трамвая какво лошо има в това
  • 8 Рекордите Гинес

    10 3 Отговор
    В България всички граждани отглеждат дружно най-скъпата и куха тиква в света!
    Прогнозите са, че рекорда скоро няма дабъде подобрен от друга държава.
  • 9 Къртев

    5 1 Отговор
    Не съм сигурен, но мисля, че иска по скъпа синя зона, защото е алчна мутра. Но може и да греша, може пък вече парите да не познава. Абе все тая, важното е, че кметката не е съгласна.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 сталин

    6 2 Отговор
    БОЙКО ЧАКАМЕ ОСТАВКА....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Варна

    9 1 Отговор
    Трамвайните линии тропали и лопали....
    - А бе вие нормални ли сте да гласувате за този? - Само речникът е достатъчен да разберете, че това е малограмотен индивид.

    Направо не мога да повярвам, че съм свидетел на това полуграмотен селяндур да управлява държавата 10 години! - Все ми се иска това да е някакъв лош сън!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове