Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 08:08 2 367 13

ГЕРБ изпълни успешно Плана Сидеров

  • чез-
  • общинска банка-
  • приватизация-
  • капитал

Стратегически отрасли попадат в ръцете на анонимни или съмнителни купувачи

Правителството изпълнява успешно Планът Сидеров за прогонване на чуждестранните инвеститори. Черешката на тортата засега е сделката за ЧЕЗ. Ясно е, че Гинка Върбакова крие зад гърба си структура със силни политически протекции и никакъв опит в електроразпределението.

Това коментира Владислав Панев, съпредседател на Зелените и собственик на „Скай управление на активи“.

И няма голямо значение дали това е Бойко Борисов, Делян Пеевски, Ковачки или някое от другите спрягани имена. Важното е, че вследствие на влошения бизнес климат, стратегически отрасли попадат в ръцете на анонимни или съмнителни купувачи. Само за последните седмици могат да се изброят сделките за Общинска банка (приватизирана от търговец на горива), Теленор, Нова телевизия, ТЕЦ Варна. Проблем е, че големите компании бягат от страната, а нови такива не идват. Че икономиката расте с под 4% в условия на глобален икономически бум, при положение, че за радост сме част от свободния свят и би трябвало да се възползваме много по-сериозно от това. Че правителството и кръговете около него като истински Цезари определят кои да бъдат силните на деня бизнесмени и кои да потънат.

Тъжно е, че все по-голяма част от икономиката се контролира и разпределя от политиците. Смешно е когато премиера твърди, че не знае нищо за сделка за най-голямото електроразпределително дружество, която се точи от много месеци, и в която Гинка Върбакова се спряга за основен кандидат от месеци насам.

И премиер, толкова тясно свързан със службите, едва сега "разпорежда" разследване. Имаме бъдеще на успешна икономика само ако тази политическа хватка върху бизнеса бъде разсечена.

Това няма как да се случи при сегашното правителство и при сегашния парламент.

Важно е и да следим какво се случва с проекта АЕЦ Белене след оставката на Теменужка Петкова (не мисля, че приятелството й с г-жа Върбакова е причина за нея).

Дали новият министър ще бъде по-благосклонен към този проект, където потенциалът за финансови щети е далеч по-голям и от КТБ, камо ли от ЧЕЗ. Тази кражба не трябва да се допуска!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    11 11 Отговор
    Аз не съм на ясно, но според мен, не е ли по добре печалбата от тока да остава в страната. И имам странното чувство че хората които пищят срещу сделката, са прибирали комисионни от ЧЕЗ. Все пак сме България и корупцията е на първо място.

    Коментиран от #2

  • 2 иво

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "qqqqqq":

    Донякъде има нещо вярно но печалбите ще отиват не в зържавната хазна а в частен джоб, разликата е огромна

    Коментиран от #10

  • 3 гого

    7 1 Отговор
    Кое е това старче на снимката.

    Коментиран от #6

  • 4 Няма оправия

    6 0 Отговор
    Фирма на шефа на ПП „Зелените“ застроява Черноморието и Балкана?????????????????????
  • 5 бесният язовец на оня с коня

    11 3 Отговор
    Волене, това ти е последното влизане в парламента!!! На всички ви!!! Затова грабите като за последно!!! Ти нали си вярващ?!! Онзи е ясно, че няма страх от Бога, нищо че три папи са го галИли!!! Не забравяй, че си смъртен и ще плащаш за греховете си на едно друго място!!! Всички до един ще платите!!!
  • 6 Няма оправия

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "гого":

    Виж снимката на пишещият статията!!
  • 7 шмайзеров

    9 0 Отговор
    Г-н Панев,ръсите обвинения без абсолютно никакви
    основания.Сидеров е последната дупка на кавала наду-
    ван от Боко.Гнилото тръгна от царя и Ники-джуджето с
    продажбата на ЕРП-та.Как ще продаваш на частници
    фирма доставяща ток на болници.армия,полиция и др.
    стратегически учреждения и ,какво стана ЧЕЗ продаде
    апетитните хапки,като имота на 4-ти километър и др.
    и няма да се изненадам ако кака Гинка продаде кабелите
    на вторични да си избие парите.Какво е виновен Сидеров
    в случая след,като той е някакво пале вързано с кокал
    за боковата банда.
  • 8 отново

    11 0 Отговор
    ПАК СЪЩОТО....А НАРОДА ГЛУПАВ ГЛЕДА ГЛЕДА И СИ ЧАКА СПАСИТЕЛЯ НЕБЕСЕН...
  • 9 Тодоров

    1 7 Отговор
    Не съм съгласен със Сидеров и определението, че стратегически отрасли попадали в ръцете на анонимни или съмнителни купувачи. Може би в това е разковничето за излизане от сегашния икономически батак, може би тези анонимни и съмнителни купувачи да спрат корупцията и тоталното разграбване на държавата. И защо например за ЧЕЗ непрекъснато употребяват (предимно депутатския и публичния елит) определението "скандална сделка"? Кое е скандалното? Че минава по всичките правила на чешкото законодателство! Че нашите големи местни държавни крадци не знаели за нея. Браво на Върбакова ! Поздравления ! Може би тя е първата бяла лястовица в наистина сериозния голям бизнес, без мутри и фирмени обръчи, без Овчарови и Ковачеви, без партийни централи и всякаква измет, която близо 30 години само краде, руши и води България към дъното. Скандалното е, че ние БЪЛГАРИТЕ спим, че сме станали една овчедушна нация. Време е да се събудим !

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Само питам

    5 0 Отговор
    Сега Сидеров ли е бушонът?Бойко е спец в енергото.Бушони му дай да върти.
  • 12 шмайзеров

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тодоров":

    Време е ти да се събудиш и такива,като тебе.Бандитите
    който ограбват някой държат на анонимност по,какви
    причини според тебе,същото е и в случая ако имаха
    чисти намерения щяха да излязат на светло и да ги
    заяват а не да ни пробутват някоя си Гинка съгласила се
    да бъде нечии бушон.
  • 13 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тодоров":

    Твоята позитивност ехубва но в случая граничи с фантазия.
    Виж и ентервюто на тази Гинка и ще ти стане ясно, че на нея потенциала и е максимум да управлява квартален магазин и не повече.
    Виж и юристката, която повтори 3 пъти една и съща простотия надявайки се че хората, които гледат, ще се възхитята на юридическия термин, който повтори три пъти. Да не говорим, че после се опита да прави икономически анализ. Определено тея две женици не са да управляват такъв сериозен бизнес. Не че съм против нови имена-но те нямат даже никаква визия. Н еказах две приказки защо купуват и какво мислят да правят и подобрят. Не че някой ги и попита де. Толкова е нивото и на Николаев и на всичката журналистика в БГ и на всички ни в крайна сметка. Так че си залужаваме Гинката и тя няма да е нито първата нито последната... колко има още, за които просто не знаем...Нация без образовани и възпитание се мултиплицира в БГ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове