1 Март, 2018 00:00 4 792 24

Всевиждащи камери на КАТ ще снимат по трима джигити наведнъж

  • кат-
  • камери-
  • джигит

Устройството е невидимо за антирадарите на автомобилите

Нови 28 суперкамери ще засичат нарушителите по пътищата и ще записват номерата на колите. Неприятната изненада за джигитите е, че антирадарите на шофьорите няма да ги усещат. Устройствата могат да снимат по трима нарушители едновременно. Снимките ще се изпращат по защитен канал в интернет данните, а фишовете на нарушителите ще се издават автоматично, разкрива Канал 3.

От МВР очакват с новите 28 суперкамери, които снимат по трима нарушители едновременно, да повишат контрола върху движението по пътищата. От министерството купиха мощните устройства през 2017 г. за 1,3 млн. лв.

Камерите вече са разпределени по областните дирекции в страната, а униформените са обучени за работа с тях. Те се пренасят в куфар и се слагат край пътя. Засичат нарушители до 600 метра.

Няма да се налага пътните полицаи да стоят до тях и да обработват ръчно данните, а само ще ги пазят. Когато заснеме нарушител, устройството изпраща информацията по защитен комуникационен канал в интернет до центъра в Главна дирекция на полицията. След това, отново автоматично, ще се издават фишовете на нарушителите.

По трима наведнъж ще заснема устройството и ще е невидимо за радарите на шофьорите, които предупреждават, че наблизо ги дебне камера за скорост. Новите камери ще работят от - 20 С до +45 С и ще засичат коли, които се движат с до 300 км/ ч.

Освен скорост, новите устройства разпознават и номерата на колите - денем на разстояние 150 м, и нощем на 120 м. Батерията им ще издържа 8 часа, но ще се зареждат на място. Освен тях Пътна полиция има още 148 мобилни и 26 стационарни.

Очаква се да се доставят още 56 от преносимите и допълнителни 15 от стационарните. Така устройствата, с които МВР ще записва нарушителите, ще станат общо 273.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стелт

    38 0 Отговор
    Ииии 'ся батките, ще летят с над 300 да не ги засече камерата !

    Коментиран от #4

  • 2 Eee

    13 3 Отговор
    Голям смях с тези камери.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ники Пънчев

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "стелт":

    Хмм интересна логика,стелт!
  • 5 onq s konq

    34 2 Отговор
    За какви антирадари на автомобилите става дума,след като се прие изменение в закона че са забранени и глобата е 50лв?А възможно ли е да са "невидими" тия камери,след като ИЗЛЪЧВАТ някакъв сигнал?Просто ще си ги "виждат" антирадарите,но ...само ПО-СКЪПИЧКИТЕ.Видях го въпросното "съоръжение" през лятото-представлява нещо като плитка тенджера,поставена на тринога,около 1,8м високо.Беше в промишлената зона на града,край него нямаше жива душа а само един кабел по земята,водещ към някакъв двор на предприятие.Предполагам че с него е било вързано за крака на спящото ченге в тревата,ако някой се опита да го чори!

    Коментиран от #17

  • 6 333

    31 1 Отговор
    Писна ми от техните джигити. Всичко е за пари(глоби). Не виждам жертвите на пътя да са по малко след високите глоби, даже обратно.
  • 7 Wite power

    12 3 Отговор
    Истината е в радарния заглушител с честотна лента от 10 до 30 гигахерца и мощност няколко вата. Тогава тюфлеците от КАТ не могат да ви засичат нито снимат, защото радарът и камерата им излизат от строя.

    Коментиран от #18

  • 8 onq s konq

    12 3 Отговор
    Между другото снимка на 3-ма джигита едновременно е добро постижение,но НЕДОСТАТЪЧНО,защото например Жан Клод Ван Дам са четирима,винаги се движат в група и единият ще остава непокрит.
  • 9 Varadero

    5 6 Отговор
    Еееее, голяма работа с тези камери..... махнете ограниченията и нещата ще се оправят! Разберете, че есичко, което е забранено е "по-сладко"!
  • 10 Иванчо l-ви

    10 0 Отговор
    От мен ще си вземат парите обаче по заможните нарушители който често карат много опасно просто ще се обадят на адвоката да им оправи нещата...
  • 11 Вуте

    33 1 Отговор
    При малоумно ограничение от 40 км. на прав участък а аз карам със 60 - джигит ли съм или рейсър със трабантчето???
  • 12 The TRAPPER

    25 1 Отговор
    1,3млн. делено на 28= 46 000.!!!!! Толкова струва една камера ? Купуват тези камери с наши пари , за да глобяват самите нас ??????????? Тоест - ще ни бесят, и с нашето въже ????????
  • 13 Джони Драйвъра

    21 2 Отговор
    Няма да се заделят пари и да се оправят пътищата, които са най-голямата заплаха за шофьора и едни от най-лошите в света, а се купуват още камери, за да може парите от глобите да изчезват незнайно къде и за какво.
  • 14 Майор Костов

    9 0 Отговор
    Охооо,сега вече по три рушвета на веднъж!
  • 15 Morgoth

    12 0 Отговор
    И до сега от КАТ не са се оплаквали от липса на снимки. Добре скрита камера в храстите на първокласен път само за час създава работа на целия КАТ да пише актове. Това, че новите им камери ще са по-модерни няма да промени нищо.
  • 16 dan

    3 1 Отговор
    Много ми е интересно как тази камера ще ме заснеме като някой преди това трябва да измери скоростта.
    На 600 метра ще засече кола при идеални условия,реално засича на 200-250метра.Пробвано е и е тествано.
    Започнаха да ни вземат за връвта на салама.
  • 17 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ако радара им е лазерен се засичат се от модерните детектори, но времето ти за реакция не е достатъчно. Сниман си преди да настъпиш спирачката. Няма отразени сигнали, които да хванеш преди камерата да бъде насочена срещу теб.
  • 18 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Wite power":

    Глобата за това нещо е солена, лесно е да бъдеш хванат, а и не помага срещу лазерните и стационарните камери.
  • 19 гощо

    8 1 Отговор
    Не чувам нищо за минимално разрешена скорост!?!? Какво правим с сополите дето едвам се влачат и в опита си да ги задминем стават белите!!! Живях извън БГ известно време там има такова нещо а тук кога?

    Коментиран от #21

  • 20 КАТ

    5 1 Отговор
    А защо вместо курсове за авто контрольори не ги пращат в НАТВИЗ да учат операторско майсторство вече?Те не знаят законите,но да снимат можели.
  • 21 Бай Митю от Младежда

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "гощо":

    Невър, Гощо, невър... Тука по манталитет сме още в соца - мачкай тия дето те хранят за да не виждат колко си тъп и некадърен ...
  • 22 С камери не става

    1 0 Отговор
    Камерите няма да решат проблема. Високата скорост не е единствения проблем. Даже не е най-големия. Трябва жива сила по улиците и да действа наред. А с тези камери, ще ударят някой нещастник, но не и тези, които трябва.
  • 23 Скръбна вест

    2 0 Отговор
    На вниманието на всички от КАТ!Новите всевиждащи камери ще виждат и рушветите!
  • 24 ХХХ

    2 0 Отговор
    Вместо да оправят пътищата, да стане по-безопасно, камери купуват.
    Дребни тарикатлъци в изкорубена държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове