1 Март, 2018 13:16 1 781 7

За висулките и нашата кочина

  • висулки-
  • софия-
  • народно събрание

Висулките днес. Като съвестен гражданин, притеснен за живота и здравето на хората, които преминават на това оживено място, бях посъветвана да се обадя в Инспектората на Столична община. Така и направих.

Това пише в профила си във Фейсбук Ивет Добромирова.

Разказах за ситуацията. Нервно ми бе отговорено, че те няма какво да направят. Работа на живущите било те да си отстраняват висулките. Аз обясних, че много лесно мога да ги бутна и те да убият някого отдолу. Че мястото и ситуацията предполагат да се отцепи района, защото минават хора денонощно и аз ще им съдействам с махането.

Още по-нервно ми се обясни, че те ще издадат предписание на домоуправителя живущите да отстранят висулките. Аз обясних, че аз съм живущата и много искам да ги отстраня, но няма как без да се отцепи района, което е от правомощията вероятно на полицията и понеже мястото е специфично, очевидно те ще трябва да се занимаят.

Отново ми обясниха, че те нямат такива правомощия и това не е тяхна работа, но ще сигнализират на районните. Леко изнервено на свой ред напомних, че предстоят честванията на 3-ти март, които се случват на това именно място и ситуацията става още по-усложнена! Отново ми казаха, че нищо не зависи от тях, но все пак единственото, което могат да направят е да сигнализират на районните...

Ами това е, уважаеми. Институциите - общински и държавни, които са мащеха за гражданите. След цялото това изживяване, ми се искаше хич да не се бях обаждала на никого. И така си живуркаме в кочината.

Айде, хубав ден и на вас. Аз утре хващам гората, за да се спася от честванията и как ще се оправят службите за сигурност, които следят дали прозорците са отворени в този момент с висулките, не знам... Дано само не създадат проблеми на домоуправителя...

*Заглавието е на редакцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    24 2 Отговор
    Толкова е права Ивета ! Всички държавни институции гледат само да си получават заплатите, да врътнат някоя далаверка и така да устискат до пенсия ! Това важи и за полицията и за прокуратурата и за съда, както и за общинските и държавните служби.
    Ако ги закрием, най-вероятно ще заживеем много по-честно и спокойно !
  • 2 цирк

    23 3 Отговор
    Зимата е комунист и иска да бутне правителството на ГЕРБ, затова се появяват тези висулки. Това е саботаж и провокация. В общината са партизани и затова не помагат да се реши проблема. Ако не беше Народния съд нямаше да се стигне до тук.
  • 3 смок

    10 13 Отговор
    А не може ли просто да ги бутнеш, когато няма никой долу, вместо да се правиш на интереснО ?

    Коментиран от #4

  • 4 цирк

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "смок":

    не може разбира се, тогава какво ще качи в Клюкарника? Представяш ли си какво ще стане ако за всяка висулка се отцепва района.
  • 5 Реститутка

    14 4 Отговор
    Ох тези Иветка... какво се прави на луда! Един от апартаментите ми е на пешеходната зона на Витошка, там не живея в момента, та седи празен. Вчера минах от там, видях висулките от улука (на предпоследния етаж съм) Качих се, погледнах дали не минават долу хора (пак повтарям пешеходната част на Витошка). Докато няма хора хванах висулките с ръка, счупих ги от улука и без да ги хвърлям долу просто ги сложих в кухненския умивалник да се стопят. И дори не написах фейбук пост.
  • 6 Анонимен

    11 2 Отговор
    Да дойде да хване мойта висулка, пък аз ще и отцепя района.
  • 7 Друг съвестен гражданин

    3 0 Отговор
    Днес и аз се опитах да направя същото. Намерих телефона на столична община и звъннах, а отсреща ме посрещнаха с "Телефон за НЕ спешни сигнали". Уточних, че сигнала ми е спешен, от което започнаха караниците от услужливата операторка, която дори не се представи. След като обясних ситуацията(става въпрос за ъгъла на Гурко и Левски, срещу спирката на тролейте) и това, че става въпрос за много оживено място, за много големи висулки на висока сграда. Грубо ми бе обяснено, че такива сигнали се подават към 112. От там(112) веднага ми приеха обаждането, с услужлив господин, който прилежно записа всичко.
    Надявам се да има резултат!
    Само извода, който си направих е, че Столична община не и пука за живущите на нейната територия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове