Last news in Fakti

5 Март, 2018 20:30 2 687 17

Д-р Димитров е защитил дома си

  • пловдив-
  • жоро плъха-
  • убийство

Трите малки партии- партньори в управляващата коалиция, предизборно обещаваха полицай и в най-малкото населено място

Български лекар, помагал на хиляди хора, е бил принуден да убие, за да спаси своя живот, за да защити в собствения си дом жена си и малките си деца. Какво още трябва да се случи в България, за да си отворим очите, че битовата престъпност е един от най-големите проблеми, който притеснява хората години наред?!

Това се посочва в позиция на партия ВОЛЯ.

В една правова държава частната собственост е неприкосновена! Никой не може безнаказано да нахлува в дома ти или имота ти. Ако държавата не може да се справи и да въведе необходимите мерки, които да сплашат, спрат и наказват такива престъпници, то нищо друго не остава на населението, освен да се защитава само. Но това не говори добре за държавата. Не е нормално да превръща гражданите си по неволя в "полицаи". Не може да ги принуждава да превръщат домовете си в затвори от решетки и огради, вместо да живеят свободни в тях.

Изразяваме загрижеността си от повтарящите се случаи на неизбежна самозащита в частна собственост. Категорични сме, че всяко такова посегателство следва да бъде наказано. Но държавата трябва да бъде на мястото си, да създаде и да използва всички законови механизми, за да защити сигурността на почтените граждани. ПГ на ВОЛЯ ще подкрепи в пленарна зала всички законодателни промени в тази насока.

Ще припомним, че трите малки партии- партньори в управляващата коалиция, предизборно обещаваха полицай и в най-малкото населено място –като мярка да се намали ширещата се битова престъпност, но бързо забравиха за това.

Проблемът е сериозен и отдавна очаква ефективни и мъдри решения. Защото нека си дадем сметка, че той има две страни -разширяване на правото на самозащита на хората, но от друга страна- доколко режимът за притежание на оръжие да е либерален, че да няма злоупотреба и непредвидими последици, каквито виждаме в други държави.

Надяваме се компетентните институции да си свършат добре работата по този случай и чувството за справедливост на обществото да бъде удовлетворено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    8 16 Отговор
    Ако Нинова влезе в къщата ми по среднощ ще я гръмна без да мигна пък после ако щаът да ме обесят.

    Коментиран от #12

  • 2 Салама Алеко

    44 1 Отговор
    Стига вече, и на пътя Доктора да го е застрелял, е извършил услуга на всички нас! Дали е убит боклука на улицата или в къщата, няма никакво значение! Когато законите са меки, има твърди Доктори! Браво Доктори, след Отверката и Плъха, има още много работа за Вас!
  • 3 бла бла

    20 0 Отговор
    България е ченгеджийско мангалска държава от герб и бсп . Какво мислят да променят тия ??? Трябва да се променят хората които влизат в парламента . От костюмари в обикновени хора от народа ,но за четири години ,а не доживотно ;)
  • 4 НАТО ВЕЦ

    15 0 Отговор
    То,щото частната собственост е "свещена и неприкосновена", няма необрана селска къща или вила, селата са със"затихващи функции", а в градовете сме си "издигнали" индивидуални затвори.
    И аз ще очистя когото добарам.
  • 5 Джек Лондон

    17 1 Отговор
    Утре всички на протеста в подкрепа на доктора и срещу това жалко правосъдие!
  • 6 Славони Слав

    9 2 Отговор
    Сега медиите клекнаха пред натиска на корумпираното ни правителство, явно, и почнаха да сипят обиди и тежки обвинение по псоока на Доктора. Правят го тънко да не го усетим, ама не всички са тъпаци!! Повече тука че ме мързи : https://youtu.be/J2E62Jel6Mk
  • 7 гост

    3 20 Отговор
    доктора е боклук. да го осъдят и в затвора. никой няма право да убива.застелял го от балкона си. 11коршума са извадили от тялото

    Коментиран от #9, #14, #16

  • 8 покорен роб гражданин

    8 0 Отговор
    Ако боико борисов влезе у дома да краде ,да го гръмна ли?Ами ако ме краде без да влиза у дома?И моля агентите на ДАНС да не ме посещават,в никакъв случай не заплашвам премиера.
  • 9 pompev

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Плъха ли е наръгал през балкона ли?
  • 10 Пловдив

    2 1 Отговор
    Някой ако иска фейсбука на плъха да пише?
  • 11 Пловдив

    1 1 Отговор
    Фейсбука му е Erkan baba

    Коментиран от #13

  • 12 Още един

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    Всичката ти Мара втасала и точно Нинова ти е проблемът. На мен проблем са ми всички политици след 10 ноември. България изпусна исторически шанс да стане нормална държава заради тях.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Еххххххеее верно ли ?
  • 15 Гост

    0 4 Отговор
    Това ще сътворят марешки и тоя паляк джамбазки.циркове. и чалгаря слави и той. на тея дето скачат за легализиране на убийствата,мога само да им кажа че това няма да стане. и тримата паляци да изберете,което няма да ме учуди,пак няма да стане. точно тея мишки, като надушат далаверките ще мълчат като. ..освен това никой няма да позволи.и да изкарат Факти ной накрая -10 различни версии има.ако е самозащита бъдете сигурни че ще го пуснат, но иначе няма да стане. Като онея от дупница , отишли 5 човека с тръби да убият бившия тъпкач на щерка им,че и казал истината в очите. Е кви са тея лекари ? Истинските лекари,които дълбоко уважавам трябва да се срамуват от тези си колеги. И уважението към тях няма да дойде със сляпа защита на гнилите ябълки от гилдията, а с увеличаване на заплатите и условията на труд,които са подигравателни в момента и страдат точно тези, които заслужават най много. Наопаки, като всичко.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дикембе Мутомбо

    0 0 Отговор
    Тези палячовци от Воля сега се опитват да яхнат вълната на недоволството. Джамбазки и той "трябвало". Какво трябва, ве, четириок?! Моята партия ли е в управляващата коалиция?! Сега, ако не си облечете думите в дела, кога?! Сидеров и Симеонов и те колко скачаха срещу циганската престъпност и те... преди да влязат във властта. За ГЕРБ и БСП ги знаем, че са такива. Но от новите поне очаквахме нещо повече... Обединени патриоти...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове