Last news in Fakti

6 Март, 2018 16:23 7 935 21

Единна народна партия: Борисов преговаря с Путин зад гърба на българите

  • путин-
  • бойко борисов-
  • ес-
  • русия-
  • българия

Западните Балкани? Има ли Борисов пълномощия от другите балкански лидери за този разговор?

Единна народна партия:  Борисов преговаря с Путин зад гърба на българите - 1

Единна народна партия настоява за пояснения от страна на премиера Бойко Борисов във връзка с разговора проведен с руския президент Владимир Путин и обсъдените енергийни проекти на българска територия. Подробностите са необходими, тъй като става дума за суверени решения на български компании и на българската държава, които още не са взети, но се оказват част от разговор с чужд държавен ръководител.

Проектът „Белене“ е спрян с решение на Министерски съвет и решение на Народното събрание, които не са отменени, но премиерът обсъжда тяхното бъдеще въпреки волята на суверена. Означава ли това, че Борисов не се интересува от решенията на парламента в една парламентарна република? Има ли оценка за развитието на пазара на електроенергия в Западните Балкани? Има ли Борисов пълномощия от другите балкански лидери за този разговор? Не е ли редно тези взаимоотношения да се осъществят с „Атомстройекспорт“, защото обратното означава политически, а не икономически проект?

Защо присъдата за стотици милиони над България бе представена като междуфирмен процес, а днес потенциалното изграждане се обсъжда като междудържавен?

Защо бившият началник на НЕК Красимир Първанов бе обявен за „национален предател“ в първия кабинет на Борисов във връзка с действия ощетяващи националните интереси по казуса „Белене“, а днес е назначен за заместник-министър на енергетиката в третия кабинет?

Чий интереси защитава Борисов с подкрепата си за „Белене“ в разговора с Путин, след като така прави България тотално зависима от една чужда страна и поставя националната ни енергийна сигурност в зависимост от чужда воля?

Предвид кадровата политика на ГЕРБ, кой може да ни убеди, че страната ни не бе доведена умишлено до състояние да загуби един съдебен процес и да плати оборудване, което днес ще вкара България в още по-големи разходи?

Как политиката на така наречената „дясна“ партия ГЕРБ се оказа идентична на лявата БСП и проруските „патриотични“ формации?

Смятаме за редно тези въпроси да се обсъдят с българския народ, а не с чужд държавен глава, а не след това да ни се сервират вече взети решения, защото ние плащаме сметката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    17 29 Отговор
    Хахаха...или ще си кученце на каишка или като Ердоган трябва да си готов да поемеш удари

    Коментиран от #5, #12

  • 2 име

    40 20 Отговор
    Кои са тия ЕНП, че да искат отчет от премиер на суверенна държава??? Веднъж Бойко ще пробва да направи правилна крачка и змиите от Брюксел започват да съскат.

    Коментиран от #13

  • 3 Пена

    36 13 Отговор
    Къв е този кръжец ЕНП от кое село са.
  • 4 ПЕЕВ

    26 49 Отговор
    САМО В БЪЛГАРИЯ СТАВА ТАКА-ПРЕМИЕРА СЕ МЪЧИ ВСЯКАКСИ ДА ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ -И КАКВО ПОЛУЧАВА ----ПЛЮЕНЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ.

    Коментиран от #11

  • 5 хокей

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Според мен и по-добре отклоняваш ударите към режеп, щото той ги поема.....
  • 6 Наблюдател

    9 36 Отговор
    Целта е да бъде рестартиран Белене. Затова беше цирка с ченгето в расо Кирил Гундяев, което набиваше канчето на Радев и забрани да има друг прочит на историята освен руския. Белене е огромен корупционен проект и ще нахрани много рубладжии. Много по-голям от Южен поток, в който България изсипа едни 200 милиона лева без да бъде поставен и едни метър тръбопровод.
  • 7 desebe

    20 11 Отговор
    зад подписа "България" в дъното на ... статията стоят не-влезлите за пореден път в Парламента и управлението на Държавата. Костовистите да си налягат парцалките. Еврогеъовете - също. АЕЦ Белене отдавна трябваше да работи, ако не бяха родоотстъпниците, които наричат сега останалите - родоотстъпници.
  • 8 ПЕЕВ

    8 2 Отговор
    И ма гледа как събличам се Бай Илия
    И си дялка .....
    Мигар иска в партер да застана.
    За да ме подпре с боздугана.
    Виждам желанието му горещо,
    да изпълня туй нещо.
    Кво пък толкоз.
    Той знае мойта малка тайна,
    че от как се завърнах от Хондурас,
    съм заклет....
    Но първо,ще оближа захарното му петле,
    за да може сладко да ме.....
  • 9 Гост

    10 4 Отговор
    Венци ,ти ли питаш или това са въпросите на някой друг? Не си пояснил! Това правилните въпроси ли са ? По какъв начин са зададени ? По начин по който на теб ти е удобно или на някой друг?
  • 10 Бат Вальо

    14 4 Отговор
    Боже, ама и такава партия ли има, да не е пернишка? Направо да седат у ГОУФО и право у Брюксел - да се налапат сус зеуе
  • 11 ЕДНОПОЛЮСНИЯ МОДЕЛ ВОДИ

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    ДО АТРОФИЯ И САМОЗАБРАВЯНЕ. .ПРОГРЕСА ИДВА ОТ КОНКУРЕНЦИЯТА МЕЖДУ ДВЕ И ПОВЕЧЕ ПОЗИЦИИ. ПРОУМЕЙ ГО .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гнида

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "име":

    Когато имаше референдум СУВЕРЕНЪТ РЕШИ , ЧЕ НЯМА ДА ИМА БЕЛЕНЕ ! Баце откога реши да отваря "гьола" ...Спомняш ли си ? Баце 3 кабинета обещава кебапчета и рози ! Сега обещава аец , но строен с инвеститори - т.е. частен! Или по-лошо , държавен , но държавата да плаща масрафа-всичко ще е от нас - работниците ! Е , много нагло , никъде по света нама такива отношения , бетер рмд !
  • 14 месара

    1 4 Отговор
    на кой народ е тая партия, кой е чувал за нея, дали пък не е партия на бсп, щото и те така се "борят за доброто на българите"
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 BOBI

    5 1 Отговор
    ИСТИНАТА Е МН ПРОСТА в момента енергетиката на бг се ръководи от запада и американците, започне ли се аец белене ,това означава участие на русия в енергетиката на бг,но има и друг сценарии; влезе ли държавата в аец белене с 51 процента на практика това означава, че държавата ше води енергииния бизнес и ако държавата започне да продава по-евтин ток то другите ерп-та те-увисват и друго направи ли се газопровода да минава през бг това означава ,че тръбите от руска страна положени до бг и в самата територия на бг трябва да бъдат охранявани от страна на русия и при така създалата се ситуация нашите''американски приятели '' започват да губят позиции -по между другото американците вече са започнали да губят позиция от техния съюзник турция.искренно се надявам този сценарии да се реализира час по скоро
  • 17 Радето

    1 1 Отговор
    Има една книга на Григор Лилов, казва се "Проекта Бойко Борисов", прочетете я и ще ви се изяснят всички въпроси свързани с ББ!
  • 18 незнайко

    2 1 Отговор
    Който е против Белене е против БЪЛГАРИЯ !!! Защо ЕС не иска да строим Белене ??? За да не сме конкуренти на енергийния пазар !!!
  • 19 Опъллченец

    1 0 Отговор
    Мария Капон ( Кап...т)
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Владо Вр

    0 0 Отговор
    ЕНП критикува ББ?!?! Смях в залата! Герб е член на ЕНП(да не цитирам вица за члена на ТКЗС).Бойко не смее да мръдне без разрешение на шефовете си по партия и в Брюксел.Ак кую в Турция - 4 реактора, от първа копка до ключ-20млрд$, т. е. 5млрд на реактор. У нас снощи един умно-красив реформатор-АЕЦ Белене, ще излезе м/у 20 до 30млрд лева. Тоест 10-15млрд Евро. А ние имаме платени реактори и преполовена работа по площадката с всички разрешителни от МААЕ. Е, КОЙ ни е-ва така???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове