Last news in Fakti

23 Май, 2018 15:56 2 209 17

Официално: Борисов се среща с Путин на 30 май

  • бойко борисов-
  • владимир путин-
  • дмитрий медведев-
  • москва

Сред основните теми на разговор ще бъдат енергийни проекти като газовите връзки и АЕЦ "Белене"

Официално: Борисов се среща с Путин на 30 май - 1
Снимка: boykoborissov.bg

Министър-председателят Бойко Борисов ще пътува за Русия на 30 май, а в Москва той ще има среща с колегата си Дмитрий Медведев и президента Владимир Путин.

Посещението на Борисов бе анонсирано първо от руската страна по време на визитата на Румен Радев в Москва. Владимир Путин съобщи в брифинга си, че очаква и Борисов до края на месеца. Според руските медии темите, които ще бъдат коментирани са газовите връзки, както и съдбата на АЕЦ "Белене". В раздадените на руските журналисти материали по време на визитата на Радев стана ясно, че Москва иска да участва в проекта.

Все още не е ясен съставът на министерската делегация, която ще придружи Борисов във визитата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    2 0 Отговор
    Няма нито един коментар! Браво! Колко правилно и показателно!
  • 2 BILL

    16 6 Отговор
    И какво? Нали Белене беше гьол, Южен поток щеше да е заместен от ... газов хъб. Какво стана бе БорисOOF ?
  • 3 До кака Кури

    6 16 Отговор
    Това е важната среща...........не президентчето да се бие в гърдите че е свършил нещо.

    Коментиран от #5

  • 4 ПЕЕВ

    5 17 Отговор
    БОРИСОВ Е УЛЕГНАЛ ПОЛИТИК ТОЙ ЗНАЕ КАК СЕ ДОГОВАРЯ БЕЗ ДА ИМА УЩЪРБ ЗА БЪЛГАРИЯ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Владимир Путин

    4 8 Отговор
    Предлагаме ви първото ексклузивно интервю на руският президент Владимир Путин дадено за българска медия след обявяване на решението за окончателно спиране на проекта „Южен поток“.
    - Г-н Президент, в българския печат, вече се коментира, че решението ви за спиране на проекта „Южен поток“ е своеобразно отмъщение срещу България, заради опитите и да води самостоятелна политика, а също, че е плод на емоционален импулс. Как бихте коментирали подобни твърдения и какви чувства изпитвате в момента към българския народ?
    - Подобни твърдения говорят само, че българите вече са достигнали до такова ниво на мислене, че могат да бъдат манипулирани по-най елементарен начин. Тези твърдения не са нито смешни, нито безумни, а нагли. Те се опитват да прехвърлят вината за нереализирането на проекта от болната на здравата глава. Според тях излиза, че независимо какво правим, строим или не Южен поток, то ние действаме винаги в ущърб на България. Аз лично бих пратил хората, които говорят подобни нелепици директно в затвора, защото именно техните действие доведоха до там, че не само Русия, но и всички останали високоразвити държави изпитват към България и българите, нищо друго освен презрение.
    - Нима искате да кажете, че вие презирате българския народ?
    - Абсолютно и го казвам с дълбоко съжаление, съжаление не към вас , а към всички усилия, които Русия, било то царска, социалистическа или днес демократична, е правила за да помогне за взаимноизгодното сътрудничество и развитие на
  • 7 Владимир Путин

    5 3 Отговор
    - Нима искате да кажете, че вие презирате българския народ?
    - Абсолютно и го казвам с дълбоко съжаление, съжаление не към вас , а към всички усилия, които Русия, било то царска, социалистическа или днес демократична, е правила за да помогне за взаимноизгодното сътрудничество и развитие на България. Аз самият не вярвах, че може да се стигне до подобно развитие на нещата, смятах, че сред българите все пак има хора, които ще имат сили и желание да защитят своят национален и регионален интерес, но уви бил съм прекалено наивен. Аз се убедих, че България вече не съществува като държава и което е по-страшно , умира като народ. На картата на света, по която ще учат нашите ученици, там където би трябвало да е България ще пише ЕС. Вие сте първата истински претопена държава, каквито трябва да станат всички останали членки на съюза. Вие българите, някак си много леко и спокойно приехте, че единственият ви шанс да се развивате, е като се пръснете по света в търсене на личен успех и сигурност, за сметка на борбата за общото благо, която сплотява един народ.
    - Е за какви точно усилия от страна на Русия говорите?
    - Например за възстановяването на Българската държава, след пет века робство. Знам, че днес в България се чуват гласове, които отхвърлят тази заслуга на Русия, но това са същите гласове за които говорих в началото. Пролятата кръв се оказа напразна, ние създадохме независима държава, само за да може това което бе извоювано с кръв, да бъде продадено от алчността
  • 8 Владимир Путин

    3 3 Отговор
    - Но вие говорите за нещо, което е било преди повече от 120 години, какво общо има то с настоящия момент?
    - Историята е тази, която създава държавата. Ако обезмислим значението на всичко което се е случило преди нас, то тогава, спокойно можем да твърдим, че Българската държава никога не е съществувала, защото това е било преди 600 години, а вие нямате никакво право да говорите за 1300 години България. Всъщност точно това се случва в момента в страната ви, вие живеете само в настоящето, страхувайки се за бъдещето, отричайки миналото. Вие оцелявате поединично, като смятате, че го правите за децата си, докато всъщност продавате тяхното бъдеще, защото живот и оцеляване са различни, дори противоположни неща. Аз няма да се учудя, ако утре видя поруган и паметника на връх Шипка с изрисуван лъв и надпис „Вън руските окупатори“, стига преди това да не сте го ограбили и продали за скрап за да оцелеете, още някой ден.
    - Все пак, какво бъдеще виждате вие за България?
    – Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се

    Коментиран от #10

  • 9 Владимир Путин

    4 3 Отговор
    - И, какво трябва да направим за да променим това?
    - Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие.
    - Да не би да намеквате за революция?
    - Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    1 7 Отговор
    Бат Бойко, щъкни му един шамар на този дребосък.
  • 12 кирил

    1 3 Отговор
    ерата на въглеводородите отминава.тези тръбопроводи,които се строят сега,никога няма да се изплатят.по прогнози на сбербанк ,турски поток ще се изплати след минимум 50 години,ако въобще тогава не се появят алтернативни енергоизточници и науката е спряла развитието си..сегашните проекти за тръбопроводи от русия облагодетелстват единствено клептокрацията и свързаните строителни фирми.те генерират корупция и политическа зависимост.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГЮМЕТО

    0 2 Отговор
    ПАТИЧАРЯ БОРИСОВ ЩЕ ХОДИ ДА СЕ НАВЕДЕ ПРЕД ТОЗИ ДРЕБОСЪК КАКТО ГО НАРИЧА ЕДИН ОЩЕ ПО- ГОЛЯМ ДРЕБОСЪК В ЖИВОТА -ГОСТ. КАКТО ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕШЕ ДА НАПЛЯСКА РУСИЯ ЩЕ Я НАПЛЯСКА САМОЧЕ БЕЗ РЪЦЕ .МНОГО ЯЛЯВ НАРОД ИМА В Б.Г ЗАТОВА СМЕ НА ЗУКОТО МЯСТО В ВСИЧКО НО СМЕ ПЪРВИ ПО ПРОСТОТИЯ.
  • 15 ВСФ

    2 0 Отговор
    Колко боб требе да изядеме за да пълним некакъв хъб. По добре с руска газ. Ама "гьола" Белене си сериозна работа там само с боб не става.
  • 16 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "кирил":

    Стига плещи глупости! Аман!
  • 17 Docenta

    0 0 Отговор
    Бати Бойко вземи поука от нашите предци преди 1944г и не се навеждат(нагъзвай)пред чиборашките това ще е пагубно за страната ни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове