Last news in Fakti

30 Май, 2018 09:44 2 284 2

Насечената с брадва от роднина проговори (СНИМКА)

  • куче-
  • брадва-
  • благоевград

Таня посегна на живота ми без причина, казва Мария

48-годишната Мария Лисичкова от Благоевград, майка на две деца, е нападната и ударена с брадва по главата и тялото от съседка роднина. Пострадалата е с разрязана буза, обезобразено и посинено лице и порезни наранявания по тялото.

Жестокият инцидент като във филм на ужасите станал рано призори вчера в благоевградския кв. „Грамада“. Нападателката е Таня Гълъбова, която живее на първия етаж във фамилна кооперация на ул. „Малешево“ №3.

Тя е задържана за даване на обяснения по случая, оставена е в ареста за 24 часа, пише struma.bg.

На пострадалата е оказана хирургична помощ от екип начело с д-р Соколов в благоевградската болница. Тя е с наранявания по лявата буза, има порезна рана около 4 см, както и очна травма и оток, получила е и наранявания по лявата ръка, съобщиха от МБАЛ – Благоевград. След направените изследвания фрактури не са установени, освободена е за домашно лечение.

Мария Лисичкова, която е майка на десетокласник и третокурсничка в ЮЗУ – Благоевград, превъзмогна силната болка и шока от случилото се и през сълзи разказа: „Опита се да ме убие, обезобрази лицето ми и ме остави да лежа окървавена на стълбището. Днес трябваше да съм на абитуриентски бал на племенницата в София, а сега лежа безпомощна в леглото. Таня посегна на живота ми без причина. Около 06,30 часа, точно когато слагах катинара в задната част на двора, мястото, където стои кучето ми, тя се показа на терасата и ме нагруби с цинични думи, хвърли вода върху мен и ме заплаши:

„Сега ще те убия, вместо на абитуриентска ще ти направят погребение…”. После хвърли някакъв предмет, не видях точно какъв е, защото падна в градината. Предишния ден си говорих с нея, държеше се нормално, споделих й, че ще ходя на абитуриентска. Дори за днес около 08,00 часа имах уговорка за прическа. По същото време Росен Хаджийски, с когото живеем на семейни начала повече от десет години и е неин братовчед, вече беше излязъл на работа. Отговорих й само да не ме псува на майка.

Не исках да се разправям с нея, срещнахме се на площадката на първия етаж, тя е държала в ръката си малка балтия, но не съм я видяла. Усетих само силна болка след удара и тогава осъзнах, че ме е срязала по бузата, шурна силно кръв. Тя продължаваше да ме удря, опитвах се с дясната ръка да се защитя, затова лявата ми ръка е срязана. Преди да припадна, успях само да й кажа: „Таньо, стига!”. После съм загубила за кратко съзнание. Тя като ме видяла цялата в кръв, сама спряла, зарязала ме окървавена на стълбището. Съвзех се и успях да стигна до първия етаж на другия вход.

Там потърсих помощ при другите братовчедки Дидка и Пепи Илиеви, те като ме видяха, се уплашиха, стоях пред тях заклана, с разцепена буза и окървавена. Веднага се обадиха на тел. 112 и започнаха да ме успокояват. На място пристигнаха два екипа на полицията. Придружавана от полицаи, ми оказаха помощ в болницата.

На лицето имам 5 шева, направиха ми изследвания в образна диагностика, колко са големи раните по ръката, не знам, но усещам силна болка и изтръпване. Лечението ще е продължително, имам назначена терапия с антибиотици и други медикаменти. Подадох жалба в полицията, ще извадя и медицински документ от съдебен лекар… ще си търся правата. Синът ми Николай, като ме видя, изпадна в ужас, само успя да каже: „Заклана си!”.

Дъщеря ми преди 10 дни замина за лятото да работи на бригада в Испания, днес се чухме по телефона, защото очакваше, че съм на тържеството, и по гласа ми усети, че нещо не е наред. Не посмях да й кажа истината, казах й, че съм паднала и съм се наранила. Излизам в болнични, работя в Първи корпус на Югозападния университет като работник в кухнята. Сега не мога да упражнявам професията си, работата ми е свързана с ръцете ми. Не знам Таня къде работи, мисля, че беше по шивашки цехове. Тя често прави скандали, и друг път е хвърляла по нас буркани и други предмети, както си седим на двора и си говорим. Не иска там да живея и постоянно крещи, че иска тишина. Разбира се, че се съобразяваме и пазим тишина в определеното време през деня и вечер след 22,00 часа, но сега ме обезобрази и ще си търся правата по законовия ред”, заключи със сълзи на очи Мария Лисичкова.

Съседите на Лисичкова също потвърдиха, че Таня често предизвиква скандали и има подавани сигнали в полицията. Тя живее на първия етаж, в същата кооперация е и синът й, който е около 29-годишен. Бившият й мъж е починал. Кооперацията е фамилна, от нейните родители, в нея живеят родственици. Обстоятелствата, довели до дръзкото нападение и посегателство над живота на Мария Лисичкова, се изясняват. По случая работят служители от Първо РУП – Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5ко

    4 0 Отговор
    Мноо кЪрвожадни тея лисичоци бре!
  • 2 пострадал

    3 0 Отговор
    Да питам,тая която ти е нанесла всичко това,саката ли е,кьорава ли е ,куца ли .Ако има 1- но от тези неща,тия са с различно мислене от нормалните хора.Те са белязани от Бога.Дале4е от подобни твари,ама далече
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове