Last news in Fakti

3 Юни, 2018 09:47 1 803 24

Социолог: Президентът пречи на външната политика

  • румен радев-
  • герб-
  • външна политика

Президентът и парламентарното мнозинство са в конфликт от много време

Българската външна политика отбеляза няколко позитивни точки. Големият успех на България, е че върна темата за Западните Балкани. Неоспоримо е това, че срещата на върха в София бе успешна. Това заяви социологът Димитър Ганев от изследователски център "Тренд" в предаването "Офанзива" по Канал 3.

"Президентът и парламентарното мнозинство са в конфликт от много време. Новата ситуация идва от това, че напрежението между ГЕРБ и Румен Радев беше концентриран на вътрешното поле, сега се пренесе във външната политика. Това не е добра линия на поведение", каза още той.

"Дистанцията, която Румен Радев слага с управляващите пречи на външната политика. Радев беше избран на вълната на промяната като беше абсолютно ново лице и олицетворяваше лицето на промяната", допълни Димитър Ганев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    33 10 Отговор
    Този "център "тренд", от кого си получава грантовете. За "изследователската" си "работа". Да позная ли от първия път.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 толерантен

    18 15 Отговор
    Ти само му виж джендърската физиономийка и ще ти отпаднат въпросите.
  • 4 112345

    13 10 Отговор
    Демек Боико е кучка на Турция а тоя няма как да бъде кучка.
  • 5 Townboy

    30 3 Отговор
    Някой преди време беше сравнил социолозите с леки жени.
  • 6 Ефтини сензации

    13 31 Отговор
    Някой нещо друго да е очаквал от комунист шапкар?
    То не гледа как може да е полезно, а как да разваля всичко което другите правят.

    Коментиран от #17, #18

  • 7 Bingo

    25 12 Отговор
    Ква външна политика, ББ като видя че нищо не може да направи за хората тръгна да се прави на велик международник, но много бързо му показаха къде му е мястото. Когато не си способен да вкараш държавата си в ред къде си тръгнал "Барабар Петко с мъжете". Успешна среща можеш да наречеш когато има положителни резултати за тези, които ги очакват а аз такива не видях. Да ти кажат в прав текст, че разширение на ЕС като с България и Румъния повече няма да има. Понеже се е оказа голяма грешка. Който иска да е в ЕС първо да покрие критериите, и тогава прием. Това ако не е цялостна оценка за управлението на Борисов щото той управлява почти през целия период на членството ни в ЕС.

    Коментиран от #8

  • 8 наблюдател

    8 22 Отговор

    До коментар #7 от "Bingo":

    Май със теб живеем в различни държави!
    Борисов не е идеален, но никой друг български политик не получавал толкова позитивни оценки и не е бил приеман като равен с равен в международната политика. Дори Путин говори с него повече от 2 часа на четири очи. Повече от час от определеното време. Нещо което не е правил с никой и никога! Какво да говорим за Меркел, Мей, Макрон и дори Ердоган.
    А пършивия ни президент прави по едно посещение годишно и предимно на изток. Но когато се държиш за три червени фусти, така е :)

    Коментиран от #11, #12, #15, #21

  • 9 Бойко се дъни

    24 6 Отговор
    Бойко се дъни, друг му е виновен Това го наблюдаваме през всичките 9 години и преди това (хващаме ги, пускат ги). И сега им трябваха4 дни да измислят кого да обвинят. Големо мислене е паднало. Бойко не ставаш и чеп на каца. Имаше пълната подкрепа на народа. Той искаше някой ербап да се справи с неправдите в държавата. Ти не си и имал намерение нещо да правиш и унищожи тази подкрепа. Сега може и да печелиш избори с манипулации, купуване на гласове и ЦИК, но си оставаш едно леке в историята. За да не възникват недоразумения, БСП е в това положение от 25 години. ДПС също, а индивиди като Симиончо кгб-иста отдавна е изхвърлем от историята.
  • 10 Ххххх

    21 3 Отговор
    България става символ на простотията
    Сигурно има централни и източни Балкани
    Срамно
  • 11 Протоколчик

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    Борисов за съжаление е начело на държавата, а за тези случаи си има протокол и трябва да си отявлен убиец, за да не се спазва протокола. Меркел, Макрон и другите (и Путин) просто се съобразяват с протокола, а с председателството са принудени да търпят изцепките на Борисов. Какво последва з България от тези дейности. Не виждам абсолютно нищо, а в някои случаи само отрицателни неща, както е в случая с Русия (загробване още повече). И това, че БСП, ДПС и други са още по-зле не означава, че ГЕРБ е добре, да не говорим за много добре или отлично. Просто и той е зле.

    Коментиран от #13

  • 12 Хахаха

    11 6 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    Слепи тъпаци се наричат наблюдатели
    Хахаха
  • 13 наблюдател

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Протоколчик":

    Ако си пишеш протоколите така несвързано и пълно с грешки като постовете, много си зле!
    Не казваш по същество нищо. Дори грешиш. С ББ много политици просто загърбват протоколите и го харесват защото е първичен и каквото мисли това говори. Дано само знае как да извлече полза от това, което направи до тук.

    Коментиран от #14

  • 14 Проти

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "наблюдател":

    Т.е. признаваш, че Борисов не знае какво прави. Това е стъпка в правилната посока. Това, което трябва да се отбележи, че все нещо трябва да прави и като не знае, прави каквото му подскажат. То може да е добре или зле. Но да ходиш в Западните Балкани и да повтаряш като Мирча Кришан: "бой да няма" 20 години след войните е смешно и жалко, т.к. хората там отдавна са загърбили този период (умните) и работят заедно за полза на народите си. А нашия тук ни е оставил в мизерия и се репчи като петел на бунище. Ще видим какво ще е след няколко месеца като прожекторът се отмести от нас.
  • 15 Гадател

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    Като хвърлих боба видях ,че от 2009 с 1година прекъсване управляват България.За това време сме най-бедната държава в ЕС с усещане за най-корумпирана държава.С обезверен народ без идея и идеал за бъдещето.Станахме медийна държава където частни медии определят политикита а не тези които са избрани на принципа /кво ще кажат/Голяма заслуга за това има зБ.Б още като гл.секретар.Няма значение какво е станало важното е да покажем каквото искаме.А за външната политика чети чуждите медии за оценката им.Накратко нищо в Русия, самоЛукойл ще строят завод за пропилен в Бургас за което до сега никой от нашите нищо не написа.
  • 16 ПЕЕВ

    3 11 Отговор
    ПО ПРОСТ И НЕОРИЕНТИРАН ПРЕЗИДЕНТ НЕ СМЕ ИМАЛИ ДО СЕГА .ДА КРИТИКУВАШ БЕЗ ДА ПОЗНАВАШ МАТЕРИЯТА САМО ЗАРАДИ МЕДИЙНА ИЗЯВА ЗА МЕН Е ПРОСТОТИЯ.

    Коментиран от #19

  • 17 Херодот

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ефтини сензации":

    Димитър Ганев - КОГА СТАНА КАЛАЙДЖИЯ, КОГА ОЦАПА ГАЩИТЕ.
  • 18 татко Махно

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ефтини сензации":

    Прав си - Боко хем е КОМУНИСТ, хем е ШАПКАР/макар че шапката му е като на портиер от хотел в Лас Вегас /.
  • 19 доктор Менгеме

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПЕЕВ":

    Пеев, ти по рождение ли си с девиация или си боледувал от менингит ?
  • 20 СссереМ

    2 6 Отговор
    Моментален инпийчмънт за това недоразумение на природата,обаче така става когато хората не гласуват,а турци и цигани му определят президента според това кой колко дава.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Bingo

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    Забрави да споменеш, че и трима папи са го "галили" по главата. Мислиш ли че ми пука с кой се прегръща след като опоскаха 16 млрд. евро пари и три пъти повече наши, а няма една реформа завършена в която и да е сфера. Ако ми кажеш поне една сфера където е започната реформа и е докарана поне на 70% мога да се съглася до някъде с теб. Не можеш нали? Скрии се някъде и недей пиши глупости ако обичаш.
  • 22 Wolter

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "СссереМ":

    Защо наричаш Радев '' недоразумение'' Гова е най,-добрият ни Президент досега - Жельо разсипа БА, с Филип Ьимитров и юромафията, Петър Стоянов ни съсипа с Костовци, Гоце ни досъфши с БКП и Мейсъните, Плевнелиев само лаеше срещу Россия и пръста си не мръдна да срита битовата и Боце за да ни защити. Цели 4 президента, които Омуртаг би разсгфелял за геноцид над БГ народ и не само тях... Този Радев е сдържан, балансиран, няма големи прасомощия институцията, но поне не е вреден като предните
    той е пърсия достоен за уважение Президднт тук. А ти пак си недоволен? Да не си платен герберски трол?
  • 23 Уолтър

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "СссереМ":

    Само да добавя, че това е първият реален тактик генерал, макар и летец, който има военно образование. Жельо бе философ, Стоянов адвокат, Гоце комсомолски секретар, Росен бизнесмен и бившо протеже на Политбюро. Кандидатката Цецка пък РабФак с право и васалче на Боце. Този Радев е реален пилот, има реална военна кариера и е практик. Военното не е достатъчно за тотална компетенция, но дава мащабност на светогледа. Мафиотите в парламента орязаха правомощията на президента за да няма кой да ги сритва, а те коват законите в своя интерес от 30 години насам. Какво не ги харесвав Радев, моля поясни...!
  • 24 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ПЕЕЕВ КОЛКО СИ ПРОДАЖЕН ГРОБАР ЩОМ ТИ ХАРЕСВАТ ТАКИВА КАТО ПЛЕВНЯКА СИ МИ ЯСЕН . ПЪРЕН БОКЛУК СИ И ТВОИТЕ ПОДЛОГИ НАЧАЛНИЦИ КОЙТО БУТАТ БЪЛГАРИЯ В ОЩЕ ПО- ГОЛЯМА ПРОПАСТ КЪДЕТО НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕМ . БЕЛЕНЕ ВИ Е МАЛКО МРЪСНИЦИ ДОЛНИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове