9 Юни, 2018 17:25 1 347

Контрашествие на гей-парада: Полът е даденост, а не избор

  • шествие-
  • гей-парад

Десетки хора в столицата отбелязват първия по рода си български национален "Поход на семейството" пред сградата на Народното събрание в София. Събитието е съпроводено с българска музика, сини и розови балони, както и с розови и сини тениски за момичетата и момчетата. Участниците издигнаха плакати с надписи "Полът е биологична даденост, а не избор""

Освен в София, "поход" има и в Пловдив, Бургас, Варна и Русе.

Участниците в "похода" целят да покажат по-важните според тях въпроси, свързани с брака, семейството, децата и християнските ценности. "Походът" е контрашествие на гей-парада София прайд, пише news.bg.

"Походът" минава по бул. "Цар Освободител", Министерския съвет, бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Витоша". Шествието завършва пред парковото пространство на НДК, където десетки балони, с надпис "ЗА семейството от мъж и жена" трябва да полетят.

Николай Колев, един от организаторите на събитието коментира за news.bg, че поводът за днешното събиране е заплахата за традиционното семейство. То е в опасност по много причини, изтъкна Колев. Той предупреди, че ако не се спаси, семейството ще изчезне и ще бъде изгубено.

Колев обясни още, че този поход е правен и в други държави през годините. Той изтъкна, че Декларацията, която са подготвили да представят в Народното събрание има няколко много ясни искания.

"На първо място трябва да се изпълняват ангажиментите от Конституцията на Република България и да се създадат реални условия децата да бъдат защитени", поясни Колев и допълни, че от организацията вярват, че те са хората, които изразяват общественото мнение.

На въпрос на news.bg очаква ли се и догодина да има подобно шествие преди откриването на поредния "София Прайд", той заяви, че ще се наложи, защото трябва да се чуят и двете мнения, какво е позволено и какво е полезно в обществото. Колев призова българското общество да бъде по-отговорно и да знае това, което през всичките тези векове ни е запазило.

Част от присъстващите хора на шествието заявиха за медията ни, че се надяват навсякъде да се пусне химна на България и да си припомним факта, че ние сме синове и дъщери на народ, който е преминал през много трудности и обрати през вековете, но е запазил своите корени, език и добродетели, основани на християнската вяра, култура и ценности.

Антон Петев, участник в шествието коментира, че има много агресивна западна идеология, която е в разрез с утвърдените норми и ценности в държавата. Той изтъкна, че се е съгласил да участва в "похода", защото иска да защити ценностите на държавата.

На въпрос как ще възпита своето семейство, когато има такова, той категорично изтъкна, че ще възпита детето си на нещата такива, каквито са.

На шествието се издигнаха редица плакати и лозунги. Някои от тях гласяха: "Всяко дете се нуждае от майка и баща", "Полът е биологична даденост, а не избор", "Добрите политици слушат народа си", "Не на джендър идеологията", "Да пазим децата - бъдещето на България", "Здраво семейство = здраво общество" и други.

Основните цели на организаторите на "похода" са:

Застъпване за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.

Прокламиране, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като се отбележи уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие.

Противопоставяне на опитите за посегателство върху българските деца,чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система, като посочим последствията от тях в други страни.

Застъпване за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички образователни програми.

Настояване управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.

Призив към управляващите на всички нива на управление да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.

Противопоставяне на опитите за редефиниране на брака и семействоточрез редефиниране на термина съпруг/а в целия ЕС от Съда на ЕС, с решението по делото Коман и др. срещу Румъния.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове