10 Юни, 2018 18:00 22 668 31

Румен Петков: Мъжът, убил Пелов, е агент на МВР

  • румен петков-
  • абв-
  • агент-
  • мвр

Съсипана е мрежата от информатори на МВР, изтъкна Петков

Румен Петков: Мъжът, убил Пелов, е агент на МВР - 1

Мъжът, който уби избягалия от софийския затвор Владимир Пелов, Марио Панчев е бил агент на МВР. Това заяви бившият вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков в ефира на бТВ.

МВР е в катастрофално положение, смята Петков. Настоящият МВР-шеф Валентин Радев трябва да бъде сменен, отсече Петков.

Анализът на убийството на Владимир Пелов не трябва да се прави от Валентин Радев, посочи лидерът на АБВ.

"Анализът трябва да го прави друг министър. Да кажеш "Малшанс, ние тамън да го хванем и нашият агент го гръмна - защото починалият в "Пирогов" е агент на МВР", ядоса се Петков.

"Той е в основата на свидетелските показания срещу застреляния престъпник Пелов, той е човекът, информирал МВР за редица неща", обясни за Марио Панчев бившият силов министър.

Съсипана е мрежата от информатори на МВР, изтъкна Петков. Той акцентира, че именно това е причината полицаите от Ботевград да не са научили, че в един апартамент на свързан с избягалия затворник се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат драстично без видим повод.

"Деморализирана е системата и обществото не желае да работи със системата в този й вид. Изводът от тази саморазправа е, че няма държава, престъпниците решават своите проблеми помежду си", категоричен е Петков. Още в началото на деветдесетте са започнали ударите по Министерство на вътрешните работи. Петков вижда безпринципната кадрова политика във ведомството.

"Хора бяха изхвърлени на улицата и някои от тях бяха длъжни да оцелеят по не най-добрия за държавата начин", обясни Петков.

Щета нанесли и постоянните преструктурирания и ваденето на досиета извън кръга на "политическите доносници". Това е унищожило агентурния апарат, посочи Петков.

Мъжът, който застреля Пелов - Марио Пенчев също пострада, той получи две огнестрелни рани и по-късно почина в столичната "Пирогов"

Припомняме, застреляният Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

МВР веднага предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил забелязан в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше проведена полицейска акция по издирването на затворника.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    76 4 Отговор
    На морето миналото лято имаше полицай от Трудовец и Ботевград.
    Бяха постоянно пияни,държеха се грубо и арогантно.
    Който им направеше забележка , че вдигат шум го псуваха и му налитаха на бой.
  • 2 много плоска шега

    43 18 Отговор
    Пикаещият във фонтани говори глупости.
    Като прави от убитият - "агент", се опитва да оневини МВР, че уж знаели къде е Пелов, но нарочно не взели мерки. Демек - гледат си работата ей, да не си помислите вие друго!
    Толкова може момчето вече.
  • 3 Будалата

    67 9 Отговор
    Добре че пукна агента ти. Така е по справедливо. Да си сложиш главата в торбата и да избягаш от Централния затвор. Явно е имало нещо недоказано. Да пишеш писма на институции. Много не казани неща има по случая Пелов. Но цялата история е за филм. А агентурата на МВР много криминална бе Румене.
  • 4 Инкогнито

    52 14 Отговор
    Доказателство пе МВР поръча Пелов за да му затворят устата за топлата връзка ,,пищов- ГЕРБ"
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 въпросителни

    35 7 Отговор
    Бойко каза, че сутринта се бил "накарал" на хората в МВР. Вечерта, човекът който давал сведения за Пелов и семейството му, го убива. А може и друг стрелец да е имало на мястото. В същото време, министърът ГОСТУВА в Германия на някаква фирма с бизнес в Божурище!? Това законно ли е?
  • 7 тирания

    39 12 Отговор
    И откога МВР следи кой колко харчи в магазина и с какво право ???
  • 8 Милошевич

    39 13 Отговор
    Той пък щото Румен Петков е много убав баре!
  • 9 Костатира се.

    41 4 Отговор
    Като цяло е прав.Но вече е късно.Ще става още по зле навсякъде.Това са много натрупвания на хора които направиха пари от МВР и от това че направиха система на сигурността слаба за да са богати.И те са такива.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 аз съм

    22 4 Отговор
    Ти да видиш какво стана с Маджо Вика Румен ???
  • 12 Бакша

    20 4 Отговор
    На мен ми се с струва че тези хора са гледали много филми искат се добавят много заслуги които не са свършили да си траят да си взимат заплатите и да си носят подлогите
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЗАС

    31 5 Отговор
    МВР е в будна кома още от 2005 г. от министър Петканов - той го каза още тогава , а сега е критично зле. В МВР няма никакви реформи , само едни пари им наливат като вода в кошница. Дублиращи служби и службички , пенсионери на работа, допълнителни пари да някакъв извънареден труд. Мале мила това къде другаде го има. Пълна реформа в МВР иначе са само електорат за тези които им дават парите.
  • 15 Василев

    41 8 Отговор
    Селяни, системата не е демотивирана, а ДЕМОНИЗИРАНА! Повечето наркопласьори и сутеньори са нейни АГЕНТИ, включая и Митьо Зъркелите. Селяни, когато премиер е сикаджия, цялата система е МАФИЯ!
    Агент Гестапо. ДС!
  • 16 Ретко

    25 7 Отговор
    Това ли му е работата да коментира, кой е агент и кой не е.Затова се стигна и дотук. А Галевите какви са според него?
  • 17 БАЦЕТО

    17 2 Отговор
    Прах в очите на хората
  • 18 Колю

    27 2 Отговор
    Всички престъпници са агенти . Няма как да съществуват иначе и да се разхождат с оръжие на всякъде. Най- жалкия крадец е агент на старшинката с 2 години стаж , а този дето краде милиони и убива е на генерала. Щото за морална и ценностна вербовка и дума да не става с боклуци. С пари също-само за най.... и то обикновено сами да си ги заработят чрез престъпления. Е тогава с кво да го направи информатор или агент освен да му лиже задника и да го вади от кашата. Е затова си правят онези каквото искат. Няма и съдебна система защото посредниците за разнос на пари - адвокатите работят много здраво. Потомствени родове в системите и всички обвързани. До кога бе г-н Петков ,защото и Вие го знаехте като бяхте остро във властта ?
  • 19 гост

    29 2 Отговор
    "Той е в основата на свидетелските показания срещу застреляния престъпник Пелов, той е човекът, информирал МВР за редица неща"
    ...Този същия е хващан с оръжие с изтрити номера и пускан . Значи ли това ,че държавата или МВР стои зад гърба на стотици знайни и незнайни "информатори" или хора и структури ,които престъпват законите на тази държава . Вероятно така са създадени мутрите и така се подържат и в момента...
  • 20 БИС

    23 4 Отговор
    МВР има агенти престъпници , че и въоръжени - срам. По скоро го закривайте това МВР. Дайте им само да глобеват там са най добрите.
  • 21 НЕ НИ СЛЕДЯТ ПАЗЯТ НИ

    5 8 Отговор
    "Той акцентира, че именно това е причината полицаите от Ботевград да не са научили, че в един апартамент на свързан с избягалия затворник се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат драстично без видим повод."
    АХАХАХАХАХАХАХАХА АКО БЯГАТЕ ОТ ЗАТВОРА, КУПУВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ПИАНЬЕ И МИНАВАЙТЕ НА ДИЕТА ))))
  • 22 Зарев

    29 2 Отговор
    Какво става?Един убиец е убит от сътрудник на полицията.Престъпника 40 дни не е открит в малък град като Ботевград.За никого не е тайна ,че градът е Мека-та на проституцията.
    Някак така, излизат въпроси,като:
    Кой стои зад този бизнес?
    Кой го покрива?
    Защо всички ги е страх за говорят?
    Как така полицията не може да се справи?
    Това убийство разчистване на сметки или заличаване на смидетели е?
    Кой кого уби?
    Има ли трети участник в престелката?
    ....Отговорът на последния въпрос зава много отговори и поражда нова поредица от въпроси......
    Отговорът на тях е плашещ!
  • 23 гост

    15 5 Отговор
    Пикаещият във фонтани този път е прав. МВР са в пълна агония. Увеличават им щата, все повече хора назначават, а все повече нещата не вървят и няма никаква разкриваемост на престъпленията. Даже си мисля, че Пелов е пуснат да избяга, за да може да разчисти терена за наши хора. Колко удобно само двамата авери да се самозастрелят и някой наш човек да поеме проституцията и наркотиците в региона. Тук ако няма намеса на Цецо-наглецо и на шефа му ей ме на! Тези преразпределиха всичко в държавата и дръпнаха 50 млрд заеми, които така и никой не каза за какво ги изхарчиха. Да не говорим, че от европейските финансирания и там много милиарди натрупаха. Тези нямат стигане просто. Много дръпнаха напред, а държавата затъва...
  • 24 Yyyoo

    3 3 Отговор
    Махнете го този грозник от снимката
  • 25 Миризливия Пор

    9 1 Отговор
    Моля г-н бившия министър да се сети защо е разбит агентурния апарат - винаги има КОЙ да пусне информация от къде идва теча на информация. Как някой да ви "донася" г-н бивш министре след като по никакъв начин не е защитен, след като все някой от вас ще изскочи и ще обяви кой е агента т.е. кой е предателя а в тези среди наказанието за предателството всички го знаем какво е т.е. трябва да си има давност за агентите и то не малка. Ако няма адекватна защита на информацията и на агентурния апарат няма кой да ви свидетелства и съда да да пуска отявлени престъпници поради липса на доказателства.

    Не познавам "агента" и като гледам какъв му е бил "бизнеса" преди да зачернят неговото семейство явно е зачернил не малко други семейства, явно приживе не е бил стока. Това дали е заслужавал или не куршума го знае "онзи горе" истината е, че още не са го заровили и някой излиза и му развява името, не знам това като предупреждение към останалите сътрудничащи към МВР ли е? "кой пее го обявяваме по средствата за масова комуникация"?

    Г-н бивш министре, това е доста кофти сигнал според мен.
  • 26 Осъден

    5 3 Отговор
    Вълкът нрава си не мени!Столетницата се напълни с такива плазмодии дето драпат да са във властта!В сянката всеки дава акъл, а като беше на коня какъв вятър го вееше!Защо тогава не възстанови агентурата или по добре беше "Докато съм на власт да направя асфалта до нас".ПФУ!!!
  • 27 Мнение

    8 1 Отговор
    Само пари наливат в продънената им система. Ако си направят труда да проверят кави пари и имущества имат полицаите ще се разбере, че са едни от най добре живеещите хора в БГ. Десет години начело на държавата е полицай, за тези десет години направи униформените богати и мързеливи. Криворазбрана солидарност, но точно те ще му изядат главата.

    Коментиран от #28

  • 28 ВВВ

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Мнение":

    Точно казано, кратко и ясно , но е само за тук и няма никаква чуваемост от тези които трябва да променят това статукво.
  • 29 Пелов

    2 0 Отговор
    От случаят с Пелов ще стане истински шедьовър.Истината я знае целият Ботевград.Само трябва добър режисьор и сценарист.Тук няма нищо измислено...

    Коментиран от #31

  • 30 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    Ухаааа,ама агент ли?
    Май нещо сме прекалили с гледането на нискобюджетни екшъни от 80-те
    и пак се взехме насериозно след 28-ем год.неспособност да се управляваме сами.
    Агент е.Дори знам кодовото му име:
    00 двете нули го наричали сред другите бг.супер герои
  • 31 заммин

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пелов":

    Пелов, щом истината я знае цял Ботевград, а ние не, защо не споделиш с нас, и ние да я знаем ? Или и ти като министъра - хвърляш неква простотия и бегаш ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове