11 Юни, 2018 18:50 2 428 10

Татяна Дончева: Народът сам даде държавата на мафията

  • татяна дончева-
  • мафия-
  • движение 21

Лидерът на „Движение 21“ определи българския премиер Бойко Борисов като шут за световните лидери

Разбирането на премиера е всеки да си знае мястото. Парламентарната република за хора като него е непознато понятие. Това коментира пред тв „Евроком“ Татяна Дончева, председател на „Движение 21“ по повод отсъствието на Бойко Борисов близо една година от пленарна зала.

„Това е милиционерска държава, в която им ясна йерархия. И начело на пирамидата е Кралят-Слънце. Това е манталитет, който се налагаше много години. Започна от 2005 г. от Столичната община и сега той от висотата на третия си мандат може да каже, че е друго измерение, може да каже „аз съм човек, който си говори на ти с европейските лидери, поради което „Вие кои сте?“, коментира Дончева.

По думите ѝ българският народ сам си е виновен за положението в момента, защото масата е почувствала близък Бойко Борисов и си го е избрала за ръководител. „Не е виновна Корнелия Нинова за това, че българският народ даде държавата на мафията. До някъде може да бъдат обвинени старите лидери на БСП, че са проявили недалновидност и късогледство, само до там“, подчерта Татяна Дончева.

„Народът лека полека се приземи към 80-те години на миналия век благодарение на едни трайни установки в себе си – много добре да знаеш кой е шефът и кога какво трябва да нареди. Хората казват „Кой, ако не Бойко Борисов?“, подчерта Дончева и допълни: „Ами добре, живейте си така, щом ви харесва!“.

Мястото на българския премиер сред световните лидери тя коментира така: „Европейските лидери, Путин, и Тръмп имат свойството да живеят от висотата на положението на императорите, на хора които определят посоките на движение на света. Трябва да ги респектираш, за да се държат към теб уважително. Към малките държави те подхождат изключително пренебрежително и ако намерят някой шут, който да го сгъват както си искат, да го третират по безобразно унизителен начин, те го правят така, между другото. А Бойко Борисов по отношение на всички световни лидери, с изключение на Ангела Меркел, си позволява да хитрува на дребно, да дава обещания, които няма намерение да изпълни. Борисов има сервилно отношение към световните лидери, което ги поставя в недоумение“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФеятаСик

    35 3 Отговор
    Стиге вече с краля-тиква! Та той дори не знае чужд език, да не споменаваме други негови 'плюсове'. Близо 10 години ръководство на партия-тиква и вижте само до къде се докарахме..
  • 2 onq s konq

    9 17 Отговор
    Дончева е с БСП-ПРОИЗХОД,ДЪЛГОГОДИШЕН ПОЛИТ. ОПИТ И Е МНОГО НАЯСНО С НЕЩАТА.И ако пропуснем "анализа " за царете-слънце,луна и т.н.,стигаме до есецията на изказа й:"Народът САМ даде държавата на мафията".Което в прав текст е ПРИЗНАНИЕ,ЧЕ Е ИЗКЛЮЧЕНА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ГЕРБ,както упорито твърдят от БСП/най-вече Нинова/ след всяка своя загуба.Пък дали ГЕРБ са мафия или не-ПАК НАРОДЪТ СИ ГО Е ПРЕЦЕНИЛ!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Голям прос

    13 10 Отговор
    Не ни харесва, ама Дончева къде беше Бойко като подменяше бюлетини. Защо разделиха БСП на партийки. Ние сме им виновни сега. Да си гледа адвокатството и да не се занимава с политика, че нищо не разбира
  • 5 onq s konq

    8 12 Отговор

    До коментар #3 от "Све":

    Народът бил прост казваш...А КЪДЕ БЯХТЕ ВИЕ-УМНИТЕ ДА ГО НАУЧИТЕ НА УМ И РАЗУМ?Ама вместо това упорито се опитвахте да научите народа на ЛЮБОВ КЪМ РУСИЯ И УМРАЗА КЪМ ЕС И НАТО.Е някакси СЕ ПРОВАЛИХТЕ в задачата си и сега-"народа прост"...Че и дебилен на всичкото отгоре.И защо?Защото не ще да танцува казачок ли?Кви хора сте беее...същински руснаци!
  • 6 vasik atanasova

    13 3 Отговор
    ти си най голямата мафия
    като направи закон и извади ванко 1 от кафеза
  • 7 Ефтини сензации

    9 6 Отговор
    Татяно, що се не прибереш у Трявна и да си гледаш у двора 5 корена доматки и леха картофи? Вместо да се изявяваш като клепало на биесиепето?
    Някакси по ще ти отива...

    Така както сте тръгнали да ръсите простотии се изредихте всичките, само радан къневия го не чухме, но и утре е ден и той ще се обади.😉
  • 8 Василев

    9 3 Отговор
    Селяни, тази не беше ли адвокатка на Мултигруп? Какво да говорим повече?
    Агент Дарина. Мулен Руж!
  • 9 смях

    5 0 Отговор
    Чета и не вярвам на писаното. Дончева е права,но пропуска механизма на печелене на избори. Докато народа български спи, циганите не спят. Те искат, желаят кебапчета, пари и ги получават. Това е цената на успеха, купуване на циганските махали, в които никой или рядко работят, но има мерцедеси и къщи по на три четири ката със сателит. Незаконни са, но са електората един от основните генериращи корупция и незаконност -дрога, цигари които идват от управлението и се връщат под формата на гласове. А българите г-жо Дончева са се премирили и ходят за гъби и на село за по ракийки и след това търсят някой виновен???? Е
  • 10 Логично

    3 0 Отговор
    Татяно по едно евреме и ти се правеше на мафиотка. През соца който можеше да надхитри държавата се смяташе за герой, но тогава държавата беше силна всички активи бяха държавни, донякъде това поведение може да се приеме (слаб срещу силен). След падането на режима инерцията продължи, дори се засили многократно, тъйкато нямаше силна държава да противодейства.
    В началото гражданите не виждаха кой знае каква заплаха от това, защото очакваха държавата да се пребори, но тя ставаше още по слаба. Тогава мафията постепенно си взе властта, а голяма част от гражданите станаха обслужващ персонал на мафията и така до ден днешен. Ето защо Татяна е права донякъде, но основната причина е БКП-БСП насадила липса на демократични ценности в големия процент БГ граждани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове