Last news in Fakti

12 Юни, 2018 13:19 6 380 31

Партия Възраждане иска оставката на Красимир Каракачанов

  • хеликоптер-
  • ми-17-
  • катастрофа-
  • възраждане-
  • оставка-
  • красимир каракачанов

Така за 12 месеца в мирно време загубихме 2 бойни машини и най-важното 3 човешки живота

Посрещнахме утрото с поредна трагична новина. Снощи, по време на учение, военен хеликоптер „Ми-17“ се е разбил в близост край Пловдив. Загинали са двама пилоти, третият член на екипажа е приет в болница. Това се казва в позиция на партия Възраждане.

Само преди година в Черно море падна друг вертолет – „Пантер“. Отново при тренировъчен полет! Така за 12 месеца в мирно време загубихме 2 бойни машини и най-важното 3 човешки живота. Три живота на достойни български военни.

Днес отново се коментират какви ли не оправдания – недостатъчно практика, оскъдни ресурси за поддръжка, техническа неизправност… Пръв сред нелепите брътвежи се откроява ресорният министър Красимир Каракачанов. Виден политически гешефтар, който вместо да подпише на момента оставката си, продължава да ни занимава с празнословието си.

Така наречените „обединени патриоти“ са в министерство на отбраната от декември 2014 г. – първо чрез Димитър Кюмюрджиев като заместник-министър, а понастоящем чрез вечния политически софраджия Красимир Каракачанов като министър. Почти 4 години по-късно българската армия не само не се е въздигнала до онзи образ, който всички ние бленуваме, но и търпи загуби без бойни действия!

Медиите отбелязват, че в експлоатация ни остават само още пет „Ми-17“ и нито един в авиобаза „Крумово“. Но пука ли им на банкетаджиите по върховете? Йок!!! Както би трябвало да отговорят от „патриотичното“ военно министерство, канещо турски изтребители в нашето небе.

Същият 30-годишен хеликоптер е участвал във военния парад по повод 6 май – Деня на храбростта, преминавайки над София. Явно само провидението ни е спасило от още по-съкрушително нещастие.

Днес се очаква да мълчим. Просто да сведем глави. Ала не можем. Поклон и дълбока почит към кап. Пламен Пантелеев и кап. Стоян Неделчев! Но не сме в състояние просто да скрием отвращението си към онези, които си играят със съдбата ни! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА, КОПЕЛЕТА!!! С всеки ден трупате престъпления. С мисъл за самосъхранение, отивайте си! Докато е време. Защото възмездие ще има! И ние от „Възраждане“ ще се погрижим то да ви застигне!!!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Екатерина Велика

    50 13 Отговор
    Оставка така няма да дадат! Както ние им плащаме с живота на бойци, така и те трябва да търпят свидни загуби! ОСТАВКА СЕ ВЗИМА ,НЕ СЕ ДАВА!!!

    Коментиран от #27

  • 2 ць453рф3р3ь

    40 8 Отговор
    НЕ ОСТАВКА САМО,КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО И В ЗАТВОРА
  • 3 Политически неутрален

    23 10 Отговор
    Този хеликоптер е купен от СССР с цената на външншя дълг натрупан в годините на перестройката. Сега колко още трябва да натрупаме заради лакомията на Каракачанов за нови комисионни?
  • 4 Любо

    26 7 Отговор
    Разруха, падение, и съсипване на всичко заплатено с невинни човешки животи и съдби, които плащат за некадърното , крадливо и безотговорно управление на България. Не бива да се примиряваме с това. Трябва да се измете цялото правителство, и да се тръгне в правата посока.
  • 5 ооооо

    21 9 Отговор
    Супер статия, браво!
  • 6 чобан

    29 14 Отговор
    Вън боклука Бойо и неговите мекерета от правителството! Софраджията Ваня като военен министър, Ангелачката - като защитница на мутрите по морето и планините, тратспортния министър като убиец на деца, финансовия - като несправяне с приходите, земеделския за скрито разпределение на парите от Ес, здравния - като убиец на нацията........и всички други отрепки!
  • 7 ГОСТ

    23 9 Отговор
    ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО АКО СА ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ УМИРАТ НЕВИННИ ЛЕТЦИ ОТ НЕБРЕЖНОСТТА НА УПРАВЛЕНИЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ .НЯМАМЕ САМОЛЕТИ НЯМАМЕ ВЕРТОЛЕТИ НЯМАМЕ АРМИЯ КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ ТОГАВА В ТОВА ВРЕМЕ НА НЕСИГУРНОСТ ПО ЦЯЛ СВЯТ.

    Коментиран от #8

  • 8 Миро

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "ГОСТ":

    достойни? смяташ ли че има такива в онова котило?
  • 9 Дългият

    11 14 Отговор
    И като подаде оставка какво ще стане....журналистическата гилдия ще даде пари за нова техника и за тренирочки на военните...Каракачанов от много време мрънка за солидни покупки,само че Големците нехаят.Пантера беше нов...пилота съсъ стаж,момче което трябва да стане...ще стане.И ти да беше министър,и ти нищо не можеш направи без решение от финансовият и Борисов...така че по малко...пяна...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Расулюлах

    6 7 Отговор
    Пилотите сами са си виновни като виждат на кво требва да летят сами да напуснат
  • 12 Расулюлах

    4 8 Отговор
    А Ердоган още не е нападнал муахахахах
  • 13 Дългият

    11 2 Отговор
    Пак ще повторя...Пнтера беше нов и пак имаше трагедия...Никой не е застрахован от подобен инцидент.Колко пъти гледаме на авиошоу как загиват хора,нима техниката е стара.Което трябва да стане...ще стане...Бог да ги прости пилотите...Колко правителства се смениха и проблема си остава пак същият.Оня от спецчастите където уби полицая и за него ли е виновен Каракачанов.Не го защитавам но някой трябва да даде парите....
  • 14 JohnDaw

    12 8 Отговор
    Тия от ВМРО Гергьовден са ми най-омразните от едно време. Предпочитам 5-глава ламя - Иван Костов, Кобурга, Станишев, Доган и още някой, отколкото тия аматьори-популисти-псевдопатриоти.
  • 15 filo

    11 17 Отговор
    Тия Възраждане са известни със своята неизвестност, освен това искали оставки, кои сте вие бе мишоци. Колко пъти Борисов си подавше оставката и пак го избираха. Няма всяка година избори да правим. Това, че по сайтовете преобладават троловете е всеизвестен факт.

    Коментиран от #17

  • 16 а за даване небето

    4 0 Отговор
    на турция кога, това е далеч по сериозен проблем, защо всички го забравиха, помним като кокошки.
  • 17 Вуйчо

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "filo":

    А на Територията преобладават прости и неуки селтаци като теб, затова и сме така....

    Коментиран от #22

  • 18 майка

    7 7 Отговор
    Каракачанов за нищо не става /ни боде ни мляко дава/
  • 19 гост

    5 1 Отговор
    Служил съм във въртолетния полк на същите машини преди 40г. Все едно беше вчера....Правихме им регламентини часови прегледи правехме им ремонти-имаше всички резервни части.По мое време за две години нямаше нито един инцидент. Но предишната година две имаше две катастрофи. Един хеликоптер минавайки над високо старопланинско било закачил върха с колелото и последвало приземяване с търкаляне.. Друг хеликоптер летейки ниско се оплел във високоволтови проводници. Е тука има ли някаква политика та да искаме оставка на тези и онези.Не подкрепям обаче никого ако има корупция.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 filo

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Вуйчо":

    Вместо да обиждаш напиши нещо смислено, но е съмнително, че можеш, недраги ми уйчо.
  • 23 Дива

    2 4 Отговор
    Само така..оставка и да се махат,това е най малкото,дето могат да направят.Срамота и резил,толкова хора си отидоха ей така за нищо.......доблестни мъже,посветили живота си на армията,а те се подиграват,начело с министъра,дето дрънка алабализми!Вън и това е,проявете поне капка съвест!
  • 24 Vision1

    3 0 Отговор
    Оооо, немислещи и нечетящи, нали ръководните кадрите при военни, лекари, енергетици и другите държавни структури които изготвят данните за правителството са несменяеми и децата им обучавани от древните комунистически структури и е ясно, че данните са извратени. Тези са свикнали всички да работим за тях а те да лапат. Вижте злобата им. Коне с капаци сте. Когато висях 3 месеца в Маймекс за подпис да купя Хумана, ХУМАНА БЕ (детска храна-заместител на майчиното мляко) за моето дете, жената на един зам министър вися цял месец в Западна Германия с директора на дипломатическия сервиз на улица Веслец за да купят нов Мерцедес, защото ударила калника на нейния а не можела да кара ремонтирана или с друг цвят кола. Кой разграбва и унищожава тези структури? Кои са администраторите които се разпореждат с патите? За да злобеете толкова е ясно че някой ви пречи да грабите или ви плаща да пишете дивотии! КАКВО МИСЛИТЕ ?
  • 25 Чичко Историчко

    5 3 Отговор
    Бог да прости пилотите! Много неприятна работа: двама български офицери са мъртви, а един от малкото летящи български вертолети е тотална щета. Не можем да си позволим такива загуби. Оставка за този министър, а не за социалния.
  • 26 Бесен пес

    3 2 Отговор
    Може всички да си говорят каквото искат за Русия .. но когато бяхме с РУСИЯ бяхме ВЕЛИКА сила .. а сега вече сме разградения двор на бат Боко .. дето си царува и точи обикновения човек ..
    Много тъжно ..
  • 27 ДДД

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Екатерина Велика":

    аи ся не е толкова зле
    като беше зле всички бяхме на улицата
    и блокирахме градовете и си подадоха оставката
    щом си траем значи още може
    но тогава си изгубихме парите и наскачахме
    а сега какво?
  • 28 НФСБ

    0 2 Отговор
    Оставка за виновника за този инцидент - Каракачанов!
  • 29 Генерал

    7 2 Отговор
    Кой направи тоя любител на банкети и запои министър на ОТБРАНАТА? Такова падение не е имало в историята ни!
  • 30 гост25

    1 0 Отговор
    никога нищо няма да се направи всеки пише на компа никой не излиза на улицата даите да направим като през 1997 при виденов
  • 31 тракторист

    0 0 Отговор
    Каракачанов ако го попитат колко поделения има подчинената му армия не може да отговори. От както е министър дали е ходил поне на една проверка за състоянието на подготовката на хората. Не не ходил.
    Половината от армията му е администрация и те не се интересуват за състоянието. При това положение какво може да се очаква.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове