12 Юни, 2018 20:20 1 874 30

Цветанов: Румен Радев доказа, че е президентът на БСП

  • цветанов-
  • румен радев

Управляващата коалиция свика извънредна пресконфернеция в парламента по повод трагичния инцидент, при който загинаха двама военни пилоти в авиобаза „Крумово“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на президента Румен Радев, който днес заяви, че управляващите са дали парите за ремонт на военната техника и за подготовката на пилотите за саниране, пише epicenter.bg.

„Мислех, че всички ще замълчим и ще отдадем почит на загиналите в трагичния инцидент в Крумово, но за голямо съжаление той предизвика политическо противопоставяне. С всичко това, което днес се изговори се цели нажежаване на политическото напрежение и остро противопоставяне на секторните политики“, посочи Цветанов.

Той допълни, че си е помислил, че всички ще замълчат и всички отговорни институции ще отдадат почит на загиналите във вчерашния трагичен инцидент. „За голямо съжаление един такъв трагичен инцидент може да предизвика политическо противопоставяне. В тази посока преди да дадем отговор на всичко това, което беше зададено като дневен ред от опозицията и президента Радев, изказваме съболезнования на близките на загиналите пилоти“, каза Цветанов.

„Президентът Радев използва всяка една възможност, за да се позиционира чисто политически“, заяви Цветанов.

„За пореден път той доказа, че е президентът на БСП. Това, което се случва като позиция на БСП и позиция на президента Радев го отдалечава от конституционните му правомощия да бъде обединител на нацията. Ние не знаем какво ще прави президентът Радев след четири години, когато му изтече мандата, но ние знаем, че ние отново ще носим отговорност за решенията, които трябва да се взимат. "Обединени патриоти" и ГЕРБ са отговорни партии, които имат своята история. Те са се явявали на всички национални избори досега и са имали възможността да получат обществената подкрепа от българските избиратели“, каза Цветанов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ заяви, че от БСП нямат морално право да говорят за сектор „Сигурност“ и че президентът и опозицията не могат да са алтернатива на управлението.

„Когато говорим за тема сигурност, нека знаят, че те нямат никакво морално право да се изказват по тема "Сигурност". Когато беше първият управленски мандат на премиера „Борисов“, колко бяха отвличанията, убийствата, нивата на контрабанда, които се осъществяваха под вещото ръководство на тогавашното управление на БСП“, каза Цветанов.

Строителният министър Николай Нанков продължи атаката срещу президента по повод твърденията му, че парите са отбрана отишли за саниране. „Все повече се набива на очи изводът, че президентът контактува с хора, които хал хабер си нямат от държавно управление“, каза той.

Нанков изрази съболезнования към близките на загиналите капитани. По думите му няма по-деструктивно говорене от това на президента, което невинаги опозицията си позволява да поддържа от противопоставянето на една секторна политика за друга. „Това е отново спекулация по темата саниране“, каза Нанков. Той отчете, че за пореден път политиката за саниране е демонизирана и сатанизирана.

От своя страна военният министър Красимир Каракачанов съобщи, че падналият хеликоптер в Крумово е най-новият от старата техника, получен е през октомври 1999 г. „Когато се случи трагедия като тази в Крумово, трябва да помислим какво трябва да се случи оттук нататък“, каза Каракачанов.

Според него много е лесно да се връщаме назад, тъй като всеки може да посочи виновници от 1990 г. насам. Министърът на отбраната обърна внимание, че реалната модернизация на армията е започнала в предишното правителство, а преди дни парламентът е гласувал двата проекта за модернизация на армията. „Позволете ми пред вас в Народното събрание да изразя моите съболезнование към двамата загинали в авиацията и да пожелая бързо оздравяване на офицерския кандидат, който е под лекарско наблюдение и към момента няма опасност за живота му“, каза Каракачанов.

По думите му пострадалият е контактен и това, което си спомня е, че докато е изтеглял въжето и това го е спасило, хеликоптерът е започнал да се върти.

„Падането е станало точно за 2 секунди. От удара са загинали двамата пилоти, техникът е оцелял“, заяви Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    68 12 Отговор
    Тоя кратун пак се изходи.

    Радев има ПРАВО да има позиция, а че на физкултурника не му харесва, е съвсем друг въпрос!
  • 2 Бесен Язовец

    50 9 Отговор
    На тоя баща му е личния шофиор на Григор Шопов! Партийци от бившето БКП сега пурви демократи и капиталисти пребоядисами мюрета
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 приказки от физкултурния салон

    49 8 Отговор
    Цвичката отвори уста отново засмърдя на спарен салон ! На гнусните герберасти най им изнася всички да "замълчат", но президентът отново им навря истината в алчните зурли !
  • 5 Dgd

    33 7 Отговор
    "Ние не знаем какво ще прави президентът Радев след четири години, когато му изтече мандата, но ние знаем, че ние отново ще носим отговорност за решенията, които трябва да се взимат. "

    Не съм убеден, че вие ще вземате решения след 4 години, но блажени са вярващите.

    Коментиран от #11, #29

  • 6 1111

    33 5 Отговор
    За тоя инцидент някой трябва да понесе отговорност а не да замълчим ЦЦ пак е неадекватен в изказването си. Колко пари дадоха за оборудване за армията през 10 год. си управление и половината седи на земята да не говорим за окомплектоването с личен състав при положение че е по малко от МВР.
  • 7 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Боборак":

    А, аз на тебе ако мога, сто плюса ще ти дам! Нареждам се на опашката....
  • 8 Наблюдател

    7 31 Отговор
    Фатмака е червено русофилско леко момиче на повикване.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    19 4 Отговор
    Прост физкултурник, взел се на сериозно.
  • 14 Сттаврю

    20 5 Отговор
    Тоя Цветанчо освен чобан друго не става от него. Но съдбата така наредила с мафията го сгодила и станал политик велик.
  • 15 Тухларя

    19 6 Отговор
    Це.о, не те ли в срам? Не превръщай нещастието на хората в политика...
  • 16 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Боборак":

    Голямо браво, поклон и ръкопляскания от мен. Дано не ти цензорират коментара.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Голям прос

    16 5 Отговор
    Цв.Цв. е мазен мафиот. Нали ако не крадяха и с г.за си щеше да има пари за армия, болници, социална политика и за каквото се сетите. Изобщо не им слушам глупостите на гербаджиите.
  • 19 Коментар

    15 5 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ ПРОЕКТ НА БКП.
    А РУМЕН РАДЕВ НЕ Е И ТОВА ВИ ДРАЗНИ

    Коментиран от #20

  • 20 СссереМ

    3 8 Отговор

    До коментар #19 от "Коментар":

    А Решетников говори ли ти нещо?
  • 21 Борис

    8 5 Отговор
    Цветанов не дочетох изказването ти ,стигнах до там където трябвало да замълчим .Цветанов точно за това че мълчим бягат или умират кадърни хора в тая територия България.Не мислиш ли че прекалено ви мълчиме докато политическата върхушка издевателства нат офчия български народ?
  • 22 Рептил

    0 9 Отговор
    Цецо е от нашТе споко, още поне 10г власт ако слушат
  • 23 Бах

    12 3 Отговор
    Моят президент г-н Радев ще е президент още един мандат.Това е единственият политик чист от всякъде. Всичко друго , Цветановци,Борисовци и свързаните с тях мърши ще си отиде.Те,вече имат стотици милиони от бандитизъм.Не разбирам защо продължават да ни затриват и смачкват.Докога ?
  • 24 язе

    11 2 Отговор
    Нали знаете кой е това?! - Главният Хемороид на Републиката - Цеко джапанката! Най-наглият и ръбат гербераст - пълен олигофрен и тъпанар!
  • 25 ЕПА

    4 2 Отговор
    Някои хора доказват че не са българи , а са подлога на други държави
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гостът

    3 1 Отговор
    До 13
    ЗаЧобан Овчаров, известен като мафиота Р.Овч., който продаде с договора за газ с Русия българските интереси?
    По наследство може да ходи да пасе ОВЦЕ!
  • 28 ПЕЕВ

    2 5 Отговор
    РАДЕВ ДО СЕГА ЕДНА ХУБАВА ДУМА ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ Е КАЗАЛ.КЪВ Е ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ -МИЖЕТУРКА.
  • 29 росен

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Dgd":

    Кои сте тези "Ние", лапачите от ГЕРБ ли начело с Цветанов и сие ?
  • 30 Оня горе

    0 3 Отговор
    Виждаааам и чуваааам,ще ми дохдетееееееееееееееееееееее.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове