Last news in Fakti

13 Юни, 2018 15:20 995 9

789 нарушители, карали без предпазен колан

  • колани-
  • кола-
  • кат
789 нарушители, карали без предпазен колан - 1

Върховна административна прокуратура се самосезира по повод информация в медиите, затова че неизползването на обезопасителни колани, води до увеличаване на броя на пострадалите лица при пътно-транспортни произшествия с автобуси. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Предприета е проверка за законност, тъй като изпълнението на това задължение е с важно значение за живота и здравето на хората и следва да е повсеместно.

Правомощията за контрол и налагане на санкции за неизползването на обезопасителни колани са възложени на органите на МВР.

С оглед спазване на законността и в защита на държавния и обществен интерес, ВАП отправи предложение до директора на Главна дирекция ,,Национална полиция“ за реализиране на проверки на територията на страната за изпълнение на правилата за движение по пътищата.

В резултат на разпреденото от ВАП, на територията на страната е извършена проверка от органите на МВР.

В периода 23.04.2018 г. - 29.04.2018 г. са проведени ежедневни проверки на моторни превозни средства за превоз на пътници и товари, като са установени 239 случая за неизползване на предпазни колани от водачи или пътници в автобуси.

Освен това за времето от 30.04.2018 г. до 06.05.2018 г. са констатирани 218 нарушения, касаещи използването на обезопасителни колани от водачи и пътници в пътни превозни средства.

В периода от 14.05.2018 г. до 20.05.2018 г. са установени 237 случая за неизползване на предпазни колани от водачи на товарни превозни средства и 83 случая при водачи или пътници в автобуси.

За сравнение в предходен период 26.02.2018 г. - 04.03.2018 г. са установени 194 нарушения, като 21 от тях са свързани с неизползването на обезопасителни колани.

От директора на Главна дирекция „Национална полиция“ е поет ангажимент проверките да се извършват периодично през цялата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    9 0 Отговор
    Браво на КАТ - тия без коланите са най-големите убиици на пътя. Това камикадзета и ниско прелитащи самолети са направо безобидни пред тях.
  • 2 агент08

    13 1 Отговор
    Долно лицемерие! На кой му пука за живота на навалицата! Ако толкова са се загрижили, да оправят здравната система! А дали ще си слагам колана си е мой проблем, на никого не вредя! Целта на това е само да се събират едни пари за нуждите на управляващите паразити!

    Коментиран от #4

  • 3 Бай Иван

    10 1 Отговор
    Ей, това е едно от най сериозните нарушения в нашата държава.
    Сериозно застрашаваш останалите участници в движението!!!

    Ама как мисли държавата ни, за нашето здраве.

    Нали и то е "безплатно", когато си здравно осигорен.

    До кога ще търпи тоя ОВЧИ НАРОД!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 4 един

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "агент08":

    Здравната система е идеална.С 30 пъти по-ниско финансиране от европейското общата и детската смъртност не са 30 пъти по-високи от европейските показатели.
  • 5 Eee

    7 0 Отговор
    Преди 1983г като нямаше колани в колите нямаше и нарушения.

    Коментиран от #6

  • 6 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Eee":

    И имаше по-малко загинали!
  • 7 ссс

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Иван":

    Здравно осигУрен! 😁
    Явно за пореден път Боко и Цвъки да огладняли и е в действие един от многото начини на герберастите за узаконен рекет над изстрадалия и ограбван от 29 години български народ, който все се надява на промяна! А КАТ е най-уродливото отроче на алчните ни и бездарни управници и е крайно време да бъде закрит и разформирован!
  • 8 някой

    1 0 Отговор
    А нарочно не се споменава и буква за факта, че понякога сложените колани са погубвали шансовете на пострадалите да се спасят!

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "някой":

    Колко са тези случаи?! Пет, десет, двадесет...? А знаеш ли какъв е % на спасилите живота си и предотвратили доживотната си инвалидност след като са били с предпазен колан?! А знаеш ли колко почернени семейства нямаше да има, ако такива "умници" като теб не разсъждаваха, а просто изпълняваха разпоредбите?! А знаеш ли, че зарати тяхното безхаберие плащаме всички ние?! Последен пример, загиналите в автобуса на АМ Тракия при Елин Пелин преди месец-два, ако не се лъжа... Не ми отговаряй, както и всичики "умници" по-горе... Въпросите са риторични...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове